Taktné vysvetlenie - epidurál
Dievčatá, mám problém, teda neviem čo problém, ale vyhodnotila som to takto 🤗
Bola som minulý týždeň v nemocnici, kvôli zlcniku. Dostala infúzie atď.
Rozprávala som sa so zástupcom primára, on si ma pamätá z pred 2 rokov kedy som u nho rodila. Dostala som veľmi silnu popôrodnú depresiu. Preto chcem ísť do Epiduralu. On mu to povedal takto že keď budem v 33. Týždni tehotenstva mám ísť na predoperačné vyšetrenie, a potom za ním že mi bude on robiť poradňu. Potom sa dohodneme kedy naplánujeme pôrod. Že normálne ako pri cisárskom prídem na deň a vyvolajú mi ho.
Povedala som to mojej MUDr. Ona mi tvrdí že predoperačné vyšetrenie mi stačí absolvovať v 38. Týždni tehotenstva. Ostala som trošku v pomikove dievčatá, pretože ja som ani jedno z mojich detí do 38. Týždňa nevynosila. Najdlhšie som to potiahla do 37. Týždňa. O Tom že mám ísť do nemocnice na poradňu nechce ani počuť. O 2 týždne keďže som na rizikovom idem opäť k nej. Tak ako jej to povedať aby sa neurazila že nebodaj si myslím o sebe že viem niečo viac ako ona? Radte mi prosím Vás
@vanda323 dakujem za radu ale rozhodla som sa pre istotu ist skor -kedze aj prve deti sa rozhodli narodit skor tak nechcem ruskovat ... a ked zacne hned na zaciatku ju zastav podakuj a povedz razne nie.. ze s manzelom ste uz rozhodnuty .. a ak sa da nech tam ide aj on s tebou pred nim si tolko nedovoli
Ale veď ty vieš viac ako ona, vieš inštrukcie od lekára v nemocnici, vieš sama. Vieš, že di riziková, že nedonosíš do 42tt.,že si mala poporodnu depresiu... asi to vie aj ten lekár v nemocnici 🤷♀️po 33. Týždni si ťa berie on... Jeho popros o výmenný lístok..
@vanda323 a ona je aj pôrodnička? Lebo ak je len gynekologička a v praxi k pôrodom nechodi, skôr ci neskôr pôjdeš na poradňu inam. Tiež by som to s ňou nejako extra neriešila. Mne žiadne papiere na predoperacne gynekológ nedával, na poradni v nemocnici mi zobrala krv a ostatne som si obehala sama bez akýchkoľvek odporúčacích papierov. Ale teda neviem ako to chodí inde.
@vanda323 ano, chod do nemocky na poradnu, ved mozes chodit aj k nej aj k nemu. ja mam tiez viacero gynekologov (ma klasicku obvodacku gynekologicku a dalsich dvoch gynekologov navstevujem inde, nasla som si ich na nete a normalne mi to preplaca poistovna), lebo riesim svoje problemy. riad sa tym, co ti povedal, lebo podla mna je to pre teba istejsie, kedze si rodila vzdy skor. rob, co je lepsie pre teba, nie co sa paci jej, aby sa nebodaj neurazila. ona ma pacientiek dost a doma urcite mysli na ine veci ako na to, ci chodis aj inde 🙂
ja som si tiez najprv myslela, ze ci mozem chodit aj k obvodnej a aj inde a ona to vzala v pohode, k nej chodim na preventivky a klasicke mensie problemy a velke problemy riesim inde a jej nosim iba spravy.
este sa moze stat, ze si predoperacne budes musiet zopakovat, niekto akceptuje predoperacne vysetrenie iba 2 tyzdne. ale predoperacko je uplne v pohode, rychlovka, ja som minule bola tiez 2x po sebe, lebo som nemohla ist na zakrok hned.
drzim ti palce 🙂
@vanda323 papier na predoperacne ti nemusi dat ona. mne ho dal vzdy iny gynekolog ako obvodna gynekologicka
@janetinka27 Prosím ťa, a to aké vyšetrenia absolvujem na Tom predoperacnom vyšetrení?
@janetinka27 Skúsim napísať email tomu MUDr. Čo povieš? Či radšej zavolať?
@vanda323 ahoj, zavisi od toho, co ti dokaze vybavit ten porodnik. napriklad ja som mala anesteziologicke vysetrenie v zariadeni, kde mi robili zakrok a na internom mi urobili len ostatne. na interne som si doniesla uz vysledky krvi (krv ti vezmu u obvodnej vseobecnej lekarky, alebo mne ju vzali v zariadeni, kde mi robili zakrok), s vysledkami krvi a zdravotnou dokumentaciou (pozicia ti ju vseobecna obvodna lekarka) som dosla na interne. tam sestricka nameria EKG, odmeria tlak, doktor zatial vyhodnotil vysledky krvy, popocuval ma, postlacal mi akoby uzliny na krku, pozrel, ci mi nepuchnu nohy, daval mi nejake otazky, ci neodpadavam, popytal sa na ine ochorenia - ale to si popozeral aj v zdravotnej karte, medzitym napisal spravu a hotovo. pred zakrokom mi potom v zariadeni robili anesteziologicke predoperacne, mali na to nejaky dotaznik, tam boli otazky o fajceni, chorobach, ci nemam volne zuby, mostik, ci je to moja prva operacia, bla bla, merali mi tam stokrat tlak, opakovali dookola tie iste otazky, islo to ako na pase 🙂
takze najprv si od neho vypytaj vymenny listok na interne a on ti tam aj napise, ze napriklad neziada anesteziologicke vystrenie a neziada rtg hrudnika (to je ako priklad, mne to tam vzdy pisal)
potom si zavolas na interne a opytas sa, co si mas doniest a pravdepodobne ti tiez povedia, ze vysledky z krvi a zdravotnu kartu
*vysledky krvi (nie krvy :D)
Však normálne by, som jej povedala ze tie vyšetrenia chcem skôr lebo však vždy som porodila skôr ako v 38 týždni a sa bojím ze to nestihnem. Len zas to vyvolanie porodu u toho druhého doktora načo? Ak niesu nejaké vážne príčiny dieťatku je najlepšie v brusku❤️
@vanda323 Veď keď Ti zástupca primára povedal že máš prísť za nim tak chod za ním akebo mu zavolaj a on Ti da lístok na predoperačne vyšetrenie keď mu povieš aka je tvoja gynekologička. Mna sám gynekolog poslal do poradne v nemocnici lebo sa mu malý zdal menší že budem rodiť tam tak nech ma sledujú.
@vanda323 predoperacne si urcite mozes urobit skor, ale poviem ti takto. V sucasnej situacii sa iba modli, aby ti ten epidural mal kto podat. Ved anesteziologovia su vytazeni pri ludoch s covidom a uplne neodkladnych operaciach. Odkladaju sa uz aj onko operacie! Nedavno som stretla suseda, chirurga na onkologii, a ten hovoril, ze je to uz uplne hrozne. Namiesto 3 onko operacnych sal im ide 1 alebo 2. Operacie sa odkladaju, ludia trpia v bolestiach a ako sam povedal, vacsina jeho sucasnych pacientov "je stratena". Nemaju sancu. Za normalnych okolnosti by boli zoperovani v septembri. Teraz este stale cakaju.
@simsalabim Pýtala som sa a vraj u nás v SNV je situácia v pohode že určite mi bude mať kto pichnúť
@vanda323 Hadam ano. Ak ich neprevelia inam, tak ako u suseda.
V sucasnej situacii posluchni toho lekara a chod k nemu do nemocky na poradnu. Pretoze nevies kedy sa realne dostanes na internu bez jeho vyziadania. V ramci nemocnice to ide lahko, mimo uz tazsie. A predoperacne musi jednu cast myslim robit internista ( ekg urcite). To predoperacne plati 4 tyzdne myslim. Cize stale by to vyslo. Ak uz si sa s nim dohodla a budes rodit u neho , tak rob podla neho. Ved tie posledne tyzdne uz je poradna mimo gyn bezna vec. Mne tiez od 35tt robili vsetko v nemocke. Odbery atd. A hlavne islo to cez ich system, do hodiny mali tie vysledky. Co je velka vyhoda
@simsalabim tak ale asi preto ma ist k nemu. Mozno si vie toho kolegyni zabezpecit. My nevieme ake maju oni tam vztahy. A o to mu asi aj ide. Ze si to naplanuje cca a bude vediet niekoho zohnat.
A nie je to len v Tvojej hlave?

a musis jej vysvetlovat? nemozes ist za tym dr bez jej vedomia ? a ak sa bude pytat holdjej povedz ze si sa tak rozhodlaa hotovo-ved si dospela osoba matka deti tak je na tebe ako si to zariadis a nie na nej