icon

Tehotná v 16. rokoch

ikaros332
25. júl 2020

Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem

ukulela
26. júl 2020

@rubinka odkiaľ máš štatistiku, za väčšina žien, čo neplánovane otehotnie, ide na upt? Šíris bludy.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
ukulela
26. júl 2020

@rubinka ty ich vyspovedas pred zákrokom, že? V mojom okolí 1 jediný prípad upt pri neplanovanom otehotnení. Nemáš štatistiky. Tvoje tvrdenie o väčšine je blud.

marca12
26. júl 2020

@sunny8 a co sa maju obesit? Niekto zvoli cestu trapenia sa,niekto prijme svoj udel a snazi sa s tym vyrovnat. Moja kamoska otehotnela v 15tich a po prvotnom soku boli rodicia naozaj v pohode. Mlada dostudovala strednu skolu,jej mama sa starala o dieta. A kamoska otehotnela pri prvom sexe. Netreba hned odsudit

rubinka
Autor odpoveď zmazal
sunny8
26. júl 2020

@marca12 nikto nesúdi. Veď jasné že dieťatko nedá preč. Ale ona sama je ešte dieťa. Čo také 16 ročne vedia o živote ? Nikto tu mládež neusmerni rodičia sa hanbia s deťmi o tomto hovoriť a potom to tak dopadá

ukulela
26. júl 2020

@rubinka píšeš o väčšine. Z môjho okolia väčšina žien, čo otehotnela neplánované, si dieťa aj tak nechala. Drvivá väčšina Aj ja som také dieťa, btw. Ženy nechodia na upt ako na kávu. To je všetko. Že to mladá poňala zodpovedne, ok. Aj keď zodpovednejšie by bolo sexovať s ochranou a dokončiť školu. Našťastie ich snáď chlap zabezpečí a nebudú ju dotovať rodičia.

leeo
26. júl 2020

@miriam11 preto tam bol ten dodadok (no stalo sa) a v tom pripade je urcite to dieta lepsie vychovat nez sa ho zbavit ako macky. A vies co? Je to kazdeho vec, kedy planuje dieta. Ked sa par rozhodol v 17 mat dieta, tak je to ich vec. Nikoho neotravuju su samostatní. A ked maju milujucu rodinu, hlavne rodicov, ktorí pomahaju s laskou (ak ti to nieco hovori), tak je to len plus. To dievca ma uz 18 a je tak vychovana, ze by si sa cudovala. Takze tvoj nazor ti nikto nebere, ale nehovor, ze je to neseriozne a nezodpovedne, lebo nie kazdy chce slobodne kefovat s XY partnermi do 35ky a potom, ked vsetku tu energiu a nehu, lasku, co patri do rodiny rozda na lavo a pravo, si povie, ze asi by uz bolo na case mat dieta a najst si dobru partiu.

zuzanockamt
26. júl 2020

@ikaros332 a nie si maloletá, to by toho tvojho fešáka zavreli...si mladistvá

lucinkab
26. júl 2020

No najprv si doštuduj gramatiku. A potom musis poriesit bud sobas,ktory aj tak musi oddobrit sud kedze nemas 18... A nemozes tak robit pravne ukony ako je sobas... Mne sa pacilo ked jedna mama mala rozum aj srdce na mieste...ked jej cerstvo 16r rodila a revala ako pavian ze to boli a ze to nezvladne... Mama ju zabila v letku: "sexovat v 15 si zvladla...musis zvladnut aj nasledok- porod" 😂😂😂😂🤷🤷🤷🤷🤷😘

lucinkab
26. júl 2020

Este otazka kedze narodena si v maji a termin mas vo februari...to si otehotnela v 15? Ak ano frajer ma riadny poprask 🤦

ukulela
26. júl 2020

@lucinkab 15 je ok, už povoľuje zakon. Aj keď teda aby 23-4 ročný chlap poradil 15ku bez adekvátnej ochrany ... Chýba nám ta sexuálna výchova na školách! Tiež im asi hpv nič nehovorí ...

lucinkab
26. júl 2020

@ukulela moj ex obhana taketo mlade lebo oni nevedia ovela veciach....pre mna pod 18 a viac ako 22 rocny je uchylne..

poopsie
26. júl 2020

@lenqua_12325 presne súhlasím, je v móde mať dieťa okolo 40 až k 50,lebo to je pre nich ''zodpovedné", majú materiálne zabezpečenie. No nemyslia na to, že keď bude mať to dieťa 27 pochova si oboch rodičov, minulý rok sa to stalo kamaratke s ktorou som vyrastala, ma maleho chlapca, ktorý nikdy nebude na prazdninach u babky... Ale také" zodpovedné" tu potom nakladaju babam, ktoré mozu dietatu dat to najpodstatnejšie čas

lucinkab
26. júl 2020

@poopsie do 18 a nad 40 to zodpovedne nie je

nika3136
26. júl 2020

Vy ste sibnute konikove zeny 😃😃 nemam slov. Otehotnie
1.necha si dieta a chce vediet co dalej - je blba, sprosta, bla bla bla a namiesto povzbudenia cita toto?!
2.ide na UPT - vrahyna, pozri si toto video a premysli si to, budes si to vycitat, obrat sa na centrum XY ale nechaj si ho.
STE KRAVY, doslova a dopismena. Vzdy sa najde niekto, kto si pride kopnut. Co keby ste sa vyjadrili k otazke a zvysok si nechali pre seba?
Lutujem tych chlapov (ak nejakych mate), co vas maju doma...ze za vsetkym hladate len to zle. Musi to byt s vami v reale peklo. Alebo je tu druha moznost, ze ste puťky domace, ktore cusia, placu v kute a tu si pridete dvihnut ego

marca12
26. júl 2020

@sunny8 a predsa sudit,ked pises,ze rodicia neusmernia.co ty vies,ci bola poucena,ci sa rozpravaju

derdia
26. júl 2020

@ikaros332 fiha tebe je do smiechu???ked sa dieta narodi bude ti do placu moja..nie do smiechu.takze sa smej kym mas cas....

janulik2008
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
26. júl 2020

@nika3136 velky 👍 ... chce si nechat dieta hoc mlada je sprosta chce ist na potrat zle je ... tak akoz

ikaros332
autor
26. júl 2020

@lucinkab otehotnela som v 16.. 17 mája.. Narodila som sa 6maja 😊

lubkavargova1
26. júl 2020

tak, pamatate zienky, nedavno tu tema, ze mamina sa pytala, ze ci pustat 15 rocnu dceru spat v k priatelovy...no toto je dajte precitat :D

rubinka
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
26. júl 2020

Oh a neni to lahke samozrejme. Sestra otehotnela v 16tich neplanovane. Stalo sa. Keby sla ku gyn o den skor mala by tu nebola a mozno bola. Tak ci onak je tu uz 5 rokov. Dnes je to presne 5 ROKOV a nedala by som malu za nic hoc niekedy by ju clovek prerazil 😀
Ja vzdy vravim ze nas mala nieco naucit tym ze je tu. Mozno aj taku obyc vec ze ja deti nechcem. Mam ich rada zahram sa s nimi vsetko ale vlastne? Nie dakujem 😀

A myslim ze mama mala rod prava kym segra nemala 18 rokov. Dokonca den ci 2 pred sestrinymi 18tinami bola u nas socialka ze ci mala ma vsetko. Pozerali ci ma oblecenie atd 🙂

h_petra
26. júl 2020

@lenqua_12325 😁😁😁😁😁 ze 60 rocna babicka 😁😁😁
Moj muz bude 65 rocny "dedusko", ked budu mat nase deti 20.
Kks, sa skus dnesneho sestdesiatnika spytat ci sa citi ako babicka a dedusko 😁

ukulela
26. júl 2020

@poopsie ja som otca pochovala v 18, mal 40 a rakovinu. Ja v 40 porodila druhé dieťa. Máme prípady v rodine, keď baby otehotneli 16/17. A dieťa im vychovali de facto rodičia. Podľa mňa je nezodpovedne mať s dieťa v čase, keď sa neviem o seba postarať. Je fajn, keď rodičia ponúknu pomoc. Ale nemá to byť automatická požiadavka. Ani v 16tich, ani v 26 rokoch.

puklica13
26. júl 2020

@rubinka odkedy je modry kon oficiana statiska😳trochu zdraveho rozumu treba aj pouzit

rubinka
Autor odpoveď zmazal
puklica13
26. júl 2020

@rubinka to si ja hovorim kazdy den moja🤣

rubinka
Autor odpoveď zmazal