icon

Tipy a rady pre zvládnutie pôrodu

2. aug 2025

Ahojte Maminy, čochvíľa má to čaká .. asi blba otázka .. ale možno nejaké rady, tipy,…. Niečo … hocičo ..

Strana
z2
anonym_31b712
2. aug 2025

Ja nezvladam uplne ani krce pri menstruacii, davam si tabletku. Pri porode su to take krce, len neskor aj silnejsie a vies, ze proste skoncia o par hodin. Nadavala som asi poslednu hodinu az dve pred tlacenim. Kontrakcie ( ak pocitam od prvych slabuckych) som mala cca 30 hodin, takze myslim, ze to tak intenzivnejsie nebolelo dlho. Samotne tlacenie uz mna nebolelo vobec, to uz som sa len sustredila na doktora a na 3 zatlacenia bol maly vonku. Najviac mi pomahala fitlopta - tomu som neverila, ale fakt dost pomohla ulavit od bolesti. A sprcha, vela vela teplej sprchy. Skoro som v nej aj porodila. S muzom sme sa smiali, ze nam poslu ucet za vodu...

terry658
2. aug 2025

@anonym_autor musíš sa naučiť uvoľniť. Žiadne zatínanie zubov, dvíhanie ramien, zatínanie rúk. Prosto uvoľniť sa počas asi tých najhorších bolestí aké človek za život zažije. Viac ti poradiť neviem.

liusa82
2. aug 2025

no mne minule bolo tak zle už len pri krámoch že som sa až triasla,celá som zbledla ako mrtvola myslela som si že nadišiel posledný môj deň.Držala som sa umývadla a nevedela som či budem vracať alebo sa poondím odspodu 😁 pár mesiacov dozadu som to mala tiež tuším tak 3,4 a ak takto boli pôrod teda omnoho viac tak diky neprosím 😄

anonym_56543e
2. aug 2025

@anonym_autor dvakrat.. prvykrat velka bolest, pocit akoby ma tam dole niekto trhal, tazke sestonedelie. Druhy bolel tiez, ale akosi sa to naucis ovladat a pride ti to znesitelne. V porodnici si robili srandu, ze som odrodila a behala ako srnka. Sestonedelie uplne v pohode. Pri prvom som den pred porodom nespala a myslim, ze to malo velky vplyv. Pri druhom som bola vyspata do ruzova.

svetlonos
2. aug 2025
@anonym_9808b4

@angela85 že vraj samotný pôrod, keď už ide dieťa von nebolí. To je vtip, nie?

@anonym_9808b4
no nemusí to byť taký vtip. Ano boli ale v porovnaní s kontrakciami pred tým bolo vytlačenie uz ok. Mne napriklad teraz pri treťom dr povedala - aha daj ruku, tu je uz hlavička, cítiš? Aj som videla a na to vytlačenie som uz ani neskrykla len sa sústredila na tlačenie. To skôr tak stipalo to roztiahnuť ale oproti kontrakcie pred tým to bolo fakt v pohode.

anonym_4ccd72
3. aug 2025

@anonym_autor chystas sa na epiduralnu anesteziu? vtedy to boli menej, ale tak kontrakcie su neprijemne, bolestive.

A hned potom:
Neboj sa ak ta nezaleje uzasny pocit okamzite.
Trvaj na tom, aby ti babatko hned polozili na hrud, na nahu pokozku, co najskor akonahle bude von,
ako sa bude dat.
Otec babatka tiez ked bude moznost, co najskor nech si ho tak isto polozi na odhalenz hrudnik.
Pre babatko je to prijemne a zdrave a pre rodicov tiez.

Niekedy sa navaly silnej lasky a euforie dostavia aj postupne, neskor.

matrioshka333
3. aug 2025

@anonym_autor hlavne počúvaj čo ti hovoria a pýtaj sa,ak sa ti niečo nezdá... zvládneš to ☺️💪

autor
3. aug 2025

Baby ste strašne zlate ❤️ďakujem za všetky rady a hlavne milé slová … mám pocit, že ženy sa tu pri niektorých témach do seba poriadne púšťajú.. ale od vás mám každú jednu správu peknú … ďakujem … aj ste má veru upokojili 😊trosku 😁 ..

tatianamaria
3. aug 2025

Mna to čaká 6 krát. Bojím sa veľmi asi najviac zo všetkých porodov. Mňa samotné tlačenie nebolelo to už bola úľava. Ja som mala bolestivé kontrakcie a strašný tlak na konečník. Ten tlak bol najhorší z celého pôrodu. To by mi nepomohla ani epiduralka. Pomohla by na bolesť pri kontrakciach. Ja sa však epiduralky bojím, tak som to vždy zvládla bez nej. Mne pomáhalo dýchanie, ale pri prvej som mala kontrakcie do krížov, tak to ani dýchanie nepomohlo. Ten pocit, keď sa bábätko narodí je niečo úplne úžasné Veľmi sa na to teším. Stojí to za to.

saxana000
4. aug 2025

Dychat sustredit sa pocuvat svoje telo a tak trochu aj zdravotnikov.. idealne absolvovat kurz aby si vedela co sa deje a preco sa to deje.. pokial si to nezazila.nikto ti to neopise.ale je fajn mat pripravene poucenie na epidural a so sebou niekoho kto ti tam bude oporou.ostatne pojde samo.drzim palce.

lana_b
6. aug 2025

Odporúčam kurz hypnopôrodu, ja som bola teraz cez víkend a dalo mi to dosť veľa. Sú tam aj ezoterické časti, a tam je len na tebe, či si z kurzu vezmeš aj to. Ináč väčšina informácií je aplikovateľná aj keď nie si stotožnená s ezoterikou

darovanie
6. aug 2025

@anonym_autor No mne prišiel môj prvý pôrod najhorší, aj keď si myslím, že nebol iný od ďalších dvoch. Ale skôr kvôli podmienkam vtedy, to bolo pred 13 rokmi. Ďalšie dva už boli naozaj fajn. U mňa platí a riešim to tak stále, že ani ten pôrod nebude trvať večne. Išla som tam s tým, že prídem, počúvam lekárov a sestričky a snažím sa cez všetko urobiť čo mám. Tie dva posledné som mala už bez nástrihu a to som do tretice porodila 4 kg bábo. Držím palce.

selena_luna
6. aug 2025

Najdolezitejsia rada, vyber si dobru porodnicu. Som presvedcena, ze keby som prvu dceru rodila v porodnici co druhu, nemusel sa porod skoncit vakuovym extraktorom, ani uplnym vycerpanim a velkou stratou krvi. Bola to statna nemocnica, kde sa o rodicku nestaraju, nechaju ju len tak, ved to zvladne. V druhej porodnici ( sukromnej) ma viedla porodna asistentka, pomahala mi polohovat sa, radila pri tlaceni ( ale skutocne rady, nie ze "netlacte do hlavy") a sice bol druhy porod tiez namahavy a dlhy, bol naozaj peknym zazitkom aj cez bolest a najma babatko bez ujmy. Takze si dobre vyber porodnicu, som presvedcena, ze mnoho porodnych komplikacii by ani nemuselo nastat, keby si niekto vsimal a venoval sa rodicke.

jablkovastrudla
6. aug 2025

Mala som dva porody a iba skvelu. A to bolest fakt zle znasam 😅
Pri prvom sme prisli do nemocnice ked som bola na 7 cm, kontrakcie som doma predychavala.chcela som epidural ktory mi pichli zle takze som si kontrakcie pekne odtrpela. Mne isli do krizov, som myslela ze mi praskne chrbat. Epi mi zabraal v podstate iba na tlacenie, ale aj tak dobre.
Druhy porod zacal ked som bola v nemocnici na krv, ked mi zacali kontrakcie a pomaly odchadzala voda.okolo 10 vecer ma dali na izbu, po telefone som davala muzovi instrukcie kde co najde lebo ma musel balit 😅 o pol 12 mi pichli epidural, maly sa narodil par minut pred 1.
Kontrakcie boli ok, dali sa predychat. Ale mne pichli epidural dobre, necitila som bolest a vedela som normalne chodit aj hybat prstami. Ked midwife odisla tak som isla sama do sprchy.
Ale ja som sa na porod fakt tesila, pre mna bolo tehotenstvo ako za trest. posledny mesiac mi maly tlacil na nejaky nerv tak ma bolelo chodit. Porod bol vykupenie 🙏🏼
Ked som porod zvladala ja, co si davam inkekciu u zubara ked mi robi plombu, das to aj ty, ver mi. Drzim velmi palce ✊🏼

Strana
z2