Tretí pôrod sekciou
Ahojte mamicky... Mam velke obavy som v 10 tt a lekar mi uz teraz ako porod dava planovanu sekciu lenze predchadzajuce 2 boli tiez sekciou zo zdravotnych dovodov dietatka... Pri 2 sekcii mi zistili ze sa mi zacala otvarat rana po 1 sekcii a teraz moj lekar ma strasi asi maximalne ako sa da ze sa to moze stat aj teraz ze cim viac sekcii tym je to oslabenejsie ze su pripady kedy to ma az fatalne nasledky ze sa to moze aj roztrhnut uplne a pod... Samozrejme ma premaha strach co bude ma niekto a tymto skusenosti alebo 3 sekcie za sebou???
@kristinka86 oj no co si az z okresu Pp😩
@lennulik1 Ak su tie stromceky/papradie po celej ploche, je to chalana. Ak su len obcasne na striedacku s prazdnymi miestami, resp. s bublinkami, je to na dievcatko. 😉 A hlien na chalana je ukazkovy, tahavy ako sopel. Na dievca sa uz trha, je menej husty. 😀 😀 😀 Drzim palce.
@dezire1000 Nevadi. Da sa kupit za smiesny peniaz. Ja som objednala z netu za cca 15eur. 😉
PS: ZIENKY, mna porodnik zas presunul na dalsi tyzden. Ze skor rodit nechce, aby bolo vsetko OK. Takze v pondelok zas CTG. Dnes sme tam stravili cele doobedie od rana. A dufala som, ze zajtra, alebo v nedelu ma uz vezme. ☹
vidis, kazda mame svoj zazitok. ja som mala tiez 3 sekcie, prve dve akutne a tretiu planovanu. vsetko v pohode az do porodu, sice nic ohrozujuce zivot, ale mala som prirasteny mechur k maternici, takze mam sity aj ten a ano, jazva sa mi prve dni otvarala, svorkovali mi to a potom aj znova sili, ale len pri krajoch mi to robilo. ked som odchadzala z nemocnice, uz to bolo ok.
byt tebou, rodim opat sekciou, aj ked asi aj tak budes musiet, nenechaju ta rodit prirodzene. mojej sestre po prvej sekcii pri porode druheho babatka praskla maternica, skoro neprezili, ale to nikto nepredpokladal, zeby sa to mohlo stat. treba, aby lekar pozoroval ci sa nestensuju jazvy.
drzim palce, je vela zien co nemali nijake problemy ani pri 3. ani pri 4. sekcii 🙂
@kristinka86 v 39. tt
Ja som mala 3 sekcie a pri tretej velmi stensenu jazvu (len 1mm) v tretom trimestri (pravidelne ju merali) .stacilo kludovy rezim posledne 2 mesiace, nenamahat sa a nedvihat tazke a vsetko som zvladla a porodila v polke 38tt... aj ked bola jazva tenka no bola pevna velmi aj jazva aj okolie... dlhsie sme nechceli cakat so sekciou tak v 38tt bolo ok to uz 2-3dni pred sekciou som citila palenie jazvy... pri porode mi porodnicka povedala ze maternicu mam silnu aj jazva bola pevna a ziadne porusenia ani zrasty ze akoby som ani sekcie a kyrety nemala a ze kludne mozem mat este 1-2 detičky😊 A to ma doktor priserne strasil v prvych tyzdnoch tehotenstva a navrhoval mi potrat a ze velke riziko podstupujem.. zmenila som dr a problem uz nebol no davala som na seba pozor!😊
@kristinka86 si zlata, dakujem, vyskusam 🙂 tak dufam,ze sa este jedno babatko podari a bude to dievcatko 🙂 a hadam ani 3.sekcia nebude problem
@adka31 Až v 39tt Ti robili 3 sekciu? Lebo ja sa posledné 3tt sťažujem na pichanie zo spodu, od 32tt mám jazvu 1,2mm a pobolieva občas až príliš. Tak sa bojím, aby to neruplo. 😔 On to prekladá z týždňa na týždeň. Že ešte ukončiť ten týždeň a tamten..A dookola. A ja už nevládzem... 😔
@monicka9 Mne končí 37tt a že stále je priskoro na sekciu. 😔 Ak ma už nedá na ďalší týždeň, tak ma už fakt asi porazí. 😔 Lebo že oni berú tak 10 dní pred termínom, skôr nezvyknú. Ale keď mám bolesti, nemalo by sa to zohľadniť? 😔 Mne sa maternica pri dcérke trhala počas sekcie, takže som to nemala také fajn ako Ty.. ☹
@lennulik1 Po sekcii dám vedieť, ako som to prežila. 😉 Akože do toho 28tt to bolo najlepšie tehu zatiaľ. Len teraz to je už o držku. Ale krátky odstup medzi sekciami mám, tak možno aj preto...
@kristinka86 daj na svoj pocit!!! Je to tvoje dieta, tvoje telo,tvoj život,... povedz dr ze uz citis ze by bolo dobre urobit sekciu!!! Musi rešpektovat.. radsej trosku skor ako neskor.. ako hovorim len tvoje vnutro ti napovie či este vydrzis😊 Drzim palce🍀
@monicka9 V pondelok uvidíme. Ak definitívne nestanoví termín, tak mu poviem, že v piatok som tam na príjme.. Veď to budem koniec 38tt... Nejde o pohodlnosť, to vôbec nie. Nezvyknem preháňať. Ale toto je už hraničné s únosnosťou. ☹ A dnes mu aj manžel vravel, že by bolo dobré to už riešiť seriózne a on aj tak povedal, že ešte skoro...Na každú moju bolesť mal dôvod, výhovorku, atď. Dokonca povedal, že hlavička malej je dosť vysoko, čo pred 2tt bola úplne dole zosunutá. Myslela som, že dieťa v tomto týždni už len klesá do pôrodných ciest a nie že ešte aj stúpať môže. 😔 😕
@kristinka86 v 38tt nech ti spravia sekciu!!! Jazva je tenka .. zatial vela lež a nedvihaj tazke nic a maj casto nohy vylozene no ak by si citila stipanie, pálenie alebo akoby take tlaky silne v oblasti jazvy alebo v rodidlach tak chod do nemocnice..
@monicka9 Moja, jazva je tenká už dlho a ani raz mi ju za 5tt nik nekontroloval. Posledné info je z 32tt, ako som písala a to ma už varovali, že to ja sledovanie a skorší pôrod. 😔 Mám 20mesačnú dcérku, ktorú zdvíhať musím min. na prebaľovanie a ešte aj syna. On chodí do škôlky, ale potom sa im treba venovať. Pomáha aj manžel, samzrejme, ale kľud nemám. Štípanie a pálenie nemám. Ale pichanie, až bodanie zo spodu už áno. A tiež tá jazva je bolestivá. V noci sa na to zobudím a viac do rána nespím. ☹ Mne bolo povedané, že kým nekrvácam a nešpiním, je to OK. Osobne si myslím, že to už bude neskoro - cesta do pôrodnice nám trvá min. 20minút za ideálnych podmienok. Nehovoriac o deťoch,...
@kristinka86 no chapem tiez roboty je okolo detí a domacnosti,.. ale musis sa teraz šetriť mimoriadne!!!! A zajtra alebo pondelok si dohodni presny termin sekcie a vzdy radsej planovana ako urgentna v ohrození života a vzdy radsej skor ako neskoro.. babatko je od ukonceneho 36tt komplet ok a pripravene na zivot mimo maternice tak v 38 tt ked ti spravia bude to idealne.. ale trvaj na tom ze skor!!! Mne od 28tt merali jazvu kazdu poradnu na rizikovej ambulancii a k potodnikovi som uz od 32tt chodila keby nahodou skor trebalo rodit ale ako píšem v polke 38tt som rodila a cestovala z BB do BA na planovanu sekciu😊
@monicka9 My sme boli v tom 32tt na posledné 3D vyšetrenie. Tam som poprosila lekárka, nech mi pozrie na jazvu, lebo už to bolo z vnútra bolestivé. A on povedal, že je tenká 1,2mm, treba sledovať a fakt neťahať do extrémov. Pôrodníka mám vybaveného, no aj pri dcérke čakal do začiatku 40tt - druhá sekcia - a tým pádom som mala veľmi preťaženú maternicu, nakoľko mala 3500g a od 5.mesiaca bola hlávkou dole a nízko zosunutá. Teraz mu to vravím a on, že to nevadí. Že to je OK a že teraz by bolo ešte skoro. Každý týždeň ma pošle domov s tým, že ešte týždeň vydržať a dohodneme sa. 😔 Keby to bolo akútne, tak mu voláme a príde zrejme skôr do pôrodnice ako my - aj keby neslúžil. Len ja to nechcem riešiť akútne, narýchlo hľadať personál, atď., aby nebolo neskoro. Tiež som bola v tom, že od 36tt už bábo naberá len na váhe, že pľúca a všetko ostatné sú už OK, no on stále vraví, že by ešte vždy nebolo dosť zrelé a museli by sme dlho ostať v pôrodnici. Vidím v tom nejaké malé výhody, prečo o týždeň - mám nádchu, tak kýchanie a kašľanie po sekcii by bol masaker. A celý čas hlásia hnusné počasie, takže by nás zrejme žltačka neminula. Ale zas počasie môže byť hnusné aj o týždeň. Len ta nádcha hádam prejde, keď nič iné...Mne jazvu sledovať mali, no moja doki aj pôrodník to zrejme považujú za zbytočné. Doki stále len krčok pozerala, s poradňami som u nej skončila minulý týždeň. To je u mňa márne, lebo ja som sa ani v 40tt nejak neotvárala a nevyzeralo to na pôrod. A pôrodník len ultrazvuk cez brucho robí a sleduje placentu, prietoky a rast maličkej, nič iné.
@kristinka86 fuuu tretia sekcia v 40tt keby bola to je uz hazard so zivotom... no ak sa s porodnikom neda pohnuť tak nabehni k nemu a povedz ze mas priserne bolesti ze viac nezvladnes cakat a ked odmietne (verim ze nie) najdi druheho porodnika..
@kristinka86 za som porodila 37tt+4 dni a bola som v porodnici 3dni😉 Vsetko bolo uplne ok ja nebol dovod ostavat dlhsie ked babo bolo ok a ja som sa citila vyborne😊
@kristinka86 ked som porodila bol oktober 8.10 a iba 7 stupnov a non stop prsalo a zltacku sme nemali😊 Treba verit ze bude ok😊
Na nadchu nasaď hned osccillococsinum aj coryzaliu plus prestrekuj nos morskou vodou najlepšie s meďou. Veľa vitaminu c, echinaceovy caj a budes za 1-2dni fit😊 Takze vikend sa vyliec a dohodni sekciu😊
@monicka9 No že bežne berú 10 dní pred pôrodom na sekciu. Dnes tam bola jedna mamička, ktorú čakala 4 sekcia a termín má o 9 dní skôr ako ja. A tiež ju ešte dával o týždeň na CTG, že všetko je OK. 😔
Vieš, ja bolesti mám, ale predstierať, že až odpadávam, na to nie som. ☹ Ja sa premáham, nejak fungujem, hoc ťažko. Mne dcérka chytila žltačku až na 5 deň, čo sme boli v pôrodnici, takže sme si tam poležali dlhšie a to bola fakt narodená v 40tt, takže to je veľmi individuálne. Môže ju dostať a nemusí, bez ohľadu na termín pôrodu. A môžem sa opýtať, akú váhu mala maličká? Lebo ja som teraz 37tt + 3. 😉
@monicka9 Pána beka! Šťastná to žena! Maternica po pôrode v super stave. Skorý odchod z pôrodnice. Bez žltačky v zlom počasí. 😀 Aby Ti človek aj závidieť začal - len v dobrom, samozrejme. 😝 😉
Nalievam sa čajmi s medom a citrónom + beriem Septoline. Hádam budem OK čoskoro, lebo od pondelka to mám. Ale tuším mám aj Osccillococsinum - deťom som dávala, keď boli choré. 😀
@kristinka86 2970g mal syncek v 38tt a predtym dcerka koncom 38tt mala 3230g a prva dcerka zaciatkom 39tt 2880g
@kristinka86 ja som tak nadstavena bola ze vsetko ok bude pred porodom pocas porodu aj po porode a tak aj bolo😊 Drzim ti palce nech vsetko u teba dobre dopadne😊 Aj zotavovanie po sekciach vie byt v pohode a rychle ked "hlava (mysel) rozkaže,telo posluchne"😉🍀
@monicka9 Vidím, že váha je tiež rôzna. Moje deti mali 3100g a 3500g - v termíne. Takže verím, že Babuľka bude mať tiež okolo 3000g, hoc sa narodí trošku skôr. 😅 😉 Ďakujem za silnú podporu. Ja som sa po sekcii stále rýchlo pozbierala, bo som chcela mať deti na izbe a starať sa o nich.. Aj doma mi nemá kto pomáhať - okrem muža s určitými vecami - takže hneď po príchode domov musím variť, prať, atď. Nemôžem si dovoliť leňošiť. 😝 😉 Mne by na pohode pridal fakt, že viem termín. Ak by mi dnes povedal, že o týždeň, tak OK. Ale takto sa bojím, že v pondelok mi zas nepovie termín, len že mám prísť o týždeň zas. 😔
@kristinka86 aj ja som si hned deticky na izbu pytala😍 Noo proste neodid od doktora kym ti neda termin, trvaj na tom a budes citis vnutorny klud😊
@kristinka86 no ja som krpec tak na mňa akurat velkost detičiek😆
@kristinka86 ja to isté sama na detičky od kazdeho porodu.. o dake 3 ročky by som chcela ešte jedno💙💙💙💙
@kristinka86 no okrem toho ze boli strasne zaspaty boli uplne v poriadku 🙂 ale doktik vravel ze u predcasniatok je to normalne ze spinkaju kym by nemali prist podla terminu na svet ;)
@monicka9 Ja si na štvrté už netrúfnem. Obdivujem Ťa. 😉

@kristinka86 ja ten mikroskop mam, viem, ze ak su plodne dni,ma tam byt taka struktura ako stromcek a ak su neplodne tak je vidno len take akoby bublinky. Ale to ako je vidno ked sa moze zadarit dievca by ma zaujimalo 🙂 aj som citala na MK diskusiu ako na dievcatko, ale teda s tym mikroskopom som tam take cosi nenasla. Som stastna,ze mam 2 chlapcov,ktori su zdravi,alesrdce mi velmi pisti po dievcatku a neviem to ovplyvnit :D