icon

Tretí pôrod sekciou

nadulik90
9. okt 2016

Ahojte mamicky... Mam velke obavy som v 10 tt a lekar mi uz teraz ako porod dava planovanu sekciu lenze predchadzajuce 2 boli tiez sekciou zo zdravotnych dovodov dietatka... Pri 2 sekcii mi zistili ze sa mi zacala otvarat rana po 1 sekcii a teraz moj lekar ma strasi asi maximalne ako sa da ze sa to moze stat aj teraz ze cim viac sekcii tym je to oslabenejsie ze su pripady kedy to ma az fatalne nasledky ze sa to moze aj roztrhnut uplne a pod... Samozrejme ma premaha strach co bude ma niekto a tymto skusenosti alebo 3 sekcie za sebou???

nadulik90
autor
13. okt 2016

Maminky chcem sa kazdej jednej z vas podakovat ze ste mi trosku zarucili kludny spanok a pomohli prekonat strach.... Samozrejme vsetkym ktore ste v ocakavani drzim moc prsty nech vsetko dobre dopadne ;)

kristinka86
13. okt 2016

@nadulik90 Kámoške sa narodili prirodzene tiež skôr a teda nespinkali až tak dobre. Skôr mám pocit, že veľa papali, aby dobehli váhu. 😀 😉

kristinka86
13. okt 2016

@nadulik90 Aj Ty sa drž. Všetko dobre dopadne. 😉 Musí. 😝

adka31
14. okt 2016

@kristinka86 ano a to som povodne bola objednana az na 40 tt. drzim palce 😉

kristinka86
14. okt 2016

@adka31 Fuuuuha. A to Ta nebolela jazva? Mne sa uz druha sekcia v 40tt zdala neskoro. V pondelok by ma uz mali vziat na prijem. Svokor trochu zauradoval. 😉

adka31
14. okt 2016

@kristinka86 coby ma nebolela a riadne, cele tehotenstvo, aj brusko mi dost tvrdlo. ale dr. povedal, ze jazvy su dobre a na tvrdnutie zvysene davky magnezia a bolo.

kristinka86
14. okt 2016

@adka31 Waw. Ja byt lekarom, tak sa bojim ignorovat pocity matky. S tvrdnutim problem nemam. No jazva boli. Najhorsie, ked to zacne v noci a neda sa mi ani pretocit.

adka31
15. okt 2016

@kristinka86 drzim Ti palce 😀 a pozdravuem babatko, nech ste zdravi 😉

kristinka86
15. okt 2016

@adka31 Dakujem pekne. Si zlata. Zajtra este porobim co je potrebne, poucim manzela a mozem ist. 😀

kristinka86
22. okt 2016

Zienky, pre toto sa oplati tretia sekcia. 😉

adka31
25. okt 2016

@kristinka86 jeej, srdecne gratulujem 🙂 chlapcek, ci dievcatko? a ako to prebehlo, dufam, ze vsetko v poriadku a ste ok. napis, budem rada 😉

janickacrazy
25. okt 2016

@kristinka86 Jej, gratulujem, aj ja som mala 3 sekcie. Ako to prebehlo, všetko je ok?

kristinka86
25. okt 2016

@adka31 @janickacrazy Vďaka žienky! Podľa 3 lekárov som bola v 38tt a aj podľa kalkulačiek na nete som bola presne na začiatku 38tt. Došla som na príjem a povedali mi, že som 36tt+4 a teda máme čakať. Už ma šli napojiť na infúziu s magnezkom, že ostanem v pôrodnici a v tom došiel môj pôrodník. Prizval si iného lekára na posúdenie, nakoľko lekárka ma poslala na izbu, že rodiť nebudeme! Darmo som vravela, že ja už ani ležať nemôžem, čo ma tak všetko bolí. Pôrodník vravel, že už mesiac to oddiaľujeme a že nechce, aby to ruplo, keď sú tie bolesti také zlé. Druhý lekár chcel tiež čakať ešte. Špárali sa vo mne a tak ma čakal ultrazvuk - posudok od ďalšej lekárky. Tá povedala, že placenta už stráca vyživovaciu schopnosť a v jazve je už buď prasklina, alebo je úplne tenká. Poslali ma preč a zhodnocovali, čo budú robiť. Skončilo to tak, že mi dali podpísať papier, že som súhlasila so sekciu v nedokončenom 37tt a spravili sekciu. Zotavila som sa fajn, len si teraz musím mesiac pichať Flaxiparín do brucha a dobrať atb kvôli zápalu maternice, o ktorom som vôbec nevedela.
Maličká mala 2580g, 47cm, sama sa hneď nadýchla, keď ju vybrali, do inkubátora nešla vôbec. Všetky screaningy a vyšetrenia dopadli dobre, akurát o pár týždňov máme ísť ešte s očkami, hoc 2 kontroly dopadli dobre. To je len kvôli predčasnému pôrodu preventívne. Bola najmenšia na oddelení, ale chválili ju, aká je šikovná, zlatá, pohyblivá a papala najviac zo všetkých. Teraz si poťahuje tak 100ml, krásne sa od začiatku prisala. 😉

janickacrazy
25. okt 2016

@kristinka86 Hlavne, že všetko dobre dopadlo. 🙂

monicka9
25. okt 2016

@kristinka86 tak uz maš po.. hlavne ze vsetko dobre dopadlo a spravila sekcia radsej skor a ty aj babatko ste v poriadku. Drzkaj sa😘🍀

monicka9
25. okt 2016

@kristinka86 dcerka je prekrásna😍💜

kristinka86
25. okt 2016

@monicka9 Ďakujem krásne! 😉 Sme OK a už bude len a len dobre. Je to maličké Zlatíčko. Krásne papká a spinká.

monicka9
25. okt 2016

@kristinka86 super tesim sa spolu s tebou😊 mne kamoska rodila v 39 tt a dcerka mala presne 2600g abola v termine to nevadi kedje dietatko mensie hlavne ze je zdravucke a komplet vyvinute👍 moja prva dcerka ukonceny 39tt a 2880 g😊

kristinka86
25. okt 2016

@monicka9 Aj tak stále tvrdím, že my sme boli začatý 38tt a neberiem ten ich termín, že 36tt+4. 😔 Akurát to je všade v správach zapísané, nevadí. Jasné, je drobunká, ale zdravá a to je hlavné. Len to je také krehučké bábo. 😀 Musím si zvyknúť. 😅 Si zlatá - ďakujem za pekné slová.

monicka9
25. okt 2016

@kristinka86 oni urcili termin podla velkosti babatka podla sono meraní asi preto 37tt aj ked si bola 38tt

kristinka86
25. okt 2016

@monicka9 Nie, moja. Oni určili termín podľa nejakého ich špeciálneho kruhového kalendára. Podľa sono som bola tiež 38tt. A nebrali do úvahy ani to, že som sa pomýlila v dni poslednej menštruácie, a teda mal byť upravený termín pôrodu. Oni to nechali tak a teda mi napísali 36tt+4. Ale to je už jedno. Nejak divne to rátali, lebo ešte jedna mamička, čo bola so mnou na izbe, povedala, že jej tiež dali -2tt, no ona akože prenášala.

monicka9
25. okt 2016

@kristinka86 aha no čo už.. nevadí čo zapísali hlavne ze uz mas po a ze ste domka zdravučké obe😘

adka31
25. okt 2016

@kristinka86 tak vyborne, prajem Vam vsetko len to najlepsie a uzivajte si malinku. Vaha vobec nevadi, moje mali 2000g, 2700g a 2800g. A su akurat 😉

bluebell0412
26. máj 2017

Skúsim sa opýtať možno tým niekto ma skúsenosť.
Som.po dvoch SC na preventivke mi dr na usg ukázal rez po druhej sc ktorý sa roztrhol pýtala som.sa ci ešte možné mať jedno dieťa napriek tomu dovolil s tým problem nevidí ale bolo by to uz posledné.
Áno neopytala som.sa ho na detaily co sa ho opytam najbližšie a nerieste prečo ešte chceme jedno.
Len ms zaujíma ci niekomu takto rez nevydržal a napriek tomu bolo ešte tehotenstvo. Som cca 3r po druhej sc
Ďakujem

ema234
26. máj 2017

@nadulik90 tu lekari stale strasia, neboj vsetko bude ok, su zeny co maju styri cisarske

kristinka86
26. máj 2017

@bluebell0412 Toto je velmi individualne. Ale Tebe sam lekar povedal, ze tretie este mozete. Ci tomu zle rozumiem? Ja som nemala roztrhnutu jazvu, no tenku, ze na sone to vyzeralo ze sa trhs. Uz bola priesvitna. Ta jazva je problem az ku koncu tehu, ked babo rastie. Ak sa budes setrit a budes pod dohladom, vsetko bude OK. 😉

zuzka38
26. máj 2017

@bluebell0412 kamoska ide rodit 4te sekciou.. je to individualne a treba "len" jazvu sledovat

bluebell0412
26. máj 2017

@kristinka86 áno uz predchádzajúci dr mi povedal ze jedno ešte mozme v tom čase rez bol este tenky
Teraz tento dr tiež ze nevidí problém napriek tomu ze rez sa potrhal ale viac uz neodporúča tri a dosť.
Preto sa na to lekárov pýtam aj keď viem ze 100% mi istotu nedajú hoc by som mala ešte za niekým zájsť lebo ano mam dvoch drobcov no tuzba po jednom ešte je ale samozrejme nechcem nič riskovať.
Ďakujem ☺
@zuzka38 fakt???Wau klobúk dole pred ňou
U nás uz počas druhého tehotenstva boli vyjadrenia ze max 3 viac mi nedovolia

kristinka86
26. máj 2017

@bluebell0412 V niektorých veciach sa nedá úplne dôverovať lekárom. Keby sme to my takto brali, tak tiež nemáme malú Babulku v postieľke práve. 🙂 Nás odrádzali, no keď som ostala tehu, tak sa k tomu postavili profesionálne a bolo to viac-menej OK. Len ja som tretie čakala dosť skoro po druhom. Ja som mala komplikácie už pri prvom, pri druhom ešte väčšie (tenká jazva, až priesvitná, bolesti, atď.). Ale aj so mnou bola jedna v pôrodnici, čo mala tuším už 5 bábo na SC. 🙂 Mali sme spoločného pôrodníka, tak sme sa aj stretávali pred pôrodom na kontrolách. A on mi v pohode vravel, že ja stresujem a tá pani vonku ide na 5SC. Rodili sme cca v tom istom čase (ja o pár dní skôr). A dobre to dopadlo i u mňa, i u nej. Ak sa nebudeš preťažovať, isto tretie zvládneš. Do štvrtého by som už ani ja nešla. 🙂

cmulinko
26. máj 2017

@bluebell0412 moja svagrina ma 4 deti a vsetky cisarskym rezom. rodila na kramaroch. osobne este poznam jednu mamicku co ma 5 deti a vsetky cisarskym rezom.