Urobila sa vám po pôrode pupočná hernia?
Ahojte,
je tu nejaká mamička, ktorej sa v tehotenstve, resp. po pôrode urobila pupočná hernia? Ja som si už dávnejšie všimla, že mám takpovediac "dieru" pod pupkom ako keby roztrhnutý brušný sval. Ukazovala som to teraz gynekológovi, povedal že je to pupočná hernia, ale vraj ak plánujem ešte byť tehotná (čo plánujem), tak to netreba riešiť. Inak sa to upravuje chirurgicky.
Dočítala som sa teraz internete, že to ale môže byť nebezpečné, vraj sa tam môže zacviknúť črevo 😒 a tiež som čítala o jednej mamičke, ktorá si to dala operovať a potom ešte v pohode otehotnela a dieťatko vynosila.
Tak chcem vedieť, či s tým niektorá máte skúsenosti a čo všetko obnáša operácia, kedy sa dať operovať a prípadne či hrozí opätovné roztrhnutie pri ďalšom tehotenstve.
Ďakujem 😉
P.S. Našla som tému "Hernia", ale tam ide o detičky, tak ma dúfam nezamknete 😅
Netreba operovat dava sa sietka a mozu sa tvorit zrasty
@ladysparky ahoj aj ja mam diastazu.zmensilo sa ti po operacii brucho
@barbara088 nebola som na operacii, ani sa nechystam. dostala som od chirurga stahovaci brusny pas, ktory pri pravidelnom celodennom noseni mal ucinok. uz chodim do prace, takze ho nenosim, teda brucho zase vyskocilo. ale nijako extra to neriesim, nestiham....
@ladysparky a to nemusíš dat operovať?
@bozkavatko ja som bola v apríli operovana na pruh nad pupkom,,, velmi
Som sa bála ale v pohode
@marika1066 a jazvu mas velku? Uz fungujes normalne?
@bozkavatko hej uz týžden po operacii to bolo celkom v pohode a jazvu mam maličkú operovali mi to laparoskopicky tak iba taky maly rezík nad pupkom a dve bodky vedľa pupku neboj sa toho vobec
@bozkavatko mna operovali az po dvoch rokov lebo som s tym nešla hneď co som sa bála a myslim ze sa nemusíš hanbiť budes mat dve krasne detičky hlavne nech su zdrave a co ked budes mat jazvu ja mam tiez poriadne strie a tiez som sa hanbila ale som si povedala ze nas je vela a netreba sa hanbiť
@bozkavatko vidíš ako krasne si to napísala o tej rodine to je to najdôležitejšie, aj mna vytáča dnešná doba len same vychrtliny okolo mna a potom si prípadám ako balón ale viem ze nie som len by som mala cvičiť na brucho aby sa mi spevnilo len keby sa mi chcelo 🙈
@marika1066 a uz mozes v poho cvicit? Kolko si sa musela setrit?
@bozkavatko neviem ci možem uz riadne cvičiť ale prvý týžden som sa dávala dokopy a teraz po vyše mesiaca som uz zdá sa uplne v pohode
@bozkavatko viesco ja žijem v UK a tu na take niečo nemáš nárok, len keby si hadam umierala , tu ti povedia ze uz môžeš robit všetko takze robim si podľa toho co myslim ze uz možem a vládzem ale operovana som bola doma na SVK a doktor povedal ze po šiestich týždňoch možem robit normalne a ziadne rehabky nespomínal
@bozkavatko ahoj, ano ja som uz aj zabudla ze ma operovali,,, všetko v pohode snáď to tak aj zostane😉Držím ti palce nech mas čím skor po tom
Dievčatá máte tu niektorá skúsenosť ak ste po sekcii kedy najskôr zvyknú operovať? Ja budem pol roka po tretej sekcii a mám herniu zrejme pupočnú. Po druhom pôrode sa mi objavilA a ešte v pôrodnici mi vraveli ze ju mám a ze keď chcem dieťa ešte tak mám l
Počkať s operáciou lebo ak budem mať ďalšie babo tak sa mi spraví znova
@nevestienka no mna chceli operovat aj kvoli zlcniki tak po 3-4m.po porode.
Ale to som ja odmietla,lebo som chcela,aby mala bola uz aspon na prikrmoch (akoby som tusila,ze bude problem s krmenim z flase ci inym sposobom dorucenia mliecka do jej bruska), tak nakoniec ma operovali 7.m.po porode.
@siska53 a si bola po sekcii?
@nevestienka ano. Uz po 2. Po prvej sa mi spravila,ale operovali mi ju az po druhej naraz so zlcnikom.
@siska53 ok ďakujem
@bozkavatko aj diastazu,tu mam stale.
Vsetko bolo laparoskopicky,takze jazvy su male.
Distazu som.si nedala operovat.
@bozkavatko
Odradili ma,znamy chirurg,ze byva vela komplikacii a dlha rekonsvalescencia a dlho nemozes nosit tazke bremena a ja doma drobcov-mala mala len 7m.,tak som.to.nechala tak. Mam vypukle.brucho akurat a necvicim klasicke brusaky a sem-tam.tie cviky na stiahnutie..(ked nezabudnem).

Rado sa stalo, veľa zdravia!