icon

Už sa mi to blíži

saska2208
23. júl 2012

Mamicky poradte mi, blizi sa to uz na mna? Som v 36tt, otvorena na 1cm,vcera mi asi podla vsetkeho odtiekla hlienova zatka, bol to zltkasto biely tahavy hlien podobny sopliku... Normalne som citila ako to so mna vyslo a dnes ma boli cely cas brusko ako na kramy.. brusko mi posledne dva alebo tri dni tvrdne dost dost casto a najma aj v kludovej polohe,mam dojem ze mi nepomaha ani mg ktore jem 3x za den. Som na rizikovom takze ani nic nerobim. Mate skusenost?? Prosim poradte mi, aj tasku uz mam pre istotu zbalenu...

cestovatelkaandrea
1. aug 2012

@saska2208 no vidim, ze to uz mas za sebou 😉 gratulujem k dcerke 😉 vela zdravia obom

saska2208
autor
1. aug 2012

@cestovatelkaandrea veru mam 🙂) dakujem, uz sme domka 🙂

ktore
13. aug 2012
ktore
14. aug 2012

@cestovatelkaandrea uz to budes mat aj ty kazdu chvilku.tento rok u nas baby rodia nejak skvor.rodili tri teraz v 36 tyzdni,v 37 tyzdni a tretia sekciou v 38 tyzdni.to je asi tym pocasim.kazda jedna bola v poriadku aj ta co rodila v 36 tyzdni.

cestovatelkaandrea
15. aug 2012

@ktore uprimne, ani by mi nevadilo, keby som rodila po dosiahnuti celeho 37tt. maju tu byt strasne horucavy a s velkym bruchom sa to zvlada tazsie. ty sa ako citis.

ktore
15. aug 2012

@cestovatelkaandrea ja sa citim dobre az na to ze je mala dnes akasi leniva.menej sa hybe.idem si odsledovat pohyby

cestovatelkaandrea
16. aug 2012

@ktore no to ja o mojom drobcovi povedat nemozem. ten je aktivny aj za 3 deti, takze nastastie pohyby ratat nemusim.

ktore
16. aug 2012

@cestovatelkaandrea ahojte.vcera sa mala vecer prebrala a od vtedy je zase aktivna.chvalabohu.

jolie13
17. aug 2012

ahojte mamičky...ja sa tiež cítim fajn,až na tú príšernú záhu!!!! :( nič mi nepomáha...občas ma potrápia bolesti v podbrušku a bolesti krížov,ale inak je to OK...tiež nemusím rátať malého pohyby lebo dosť často dáva o sebe vedieť...🙂 čo ma veľmi teší...tak už len nejak zvládnuť tých posledných pár týždňov..aj keď sa pôrodu bojím,ale už chcem mať nášho anjelika pri sebe!!! :.)

cestovatelkaandrea
20. aug 2012

@jolie13 to mavam aj ja. jednoducho nic nepomaha. a medicina pomoze len nachvilu. vidim, ze mas termin takmer ako ja a tiez chlapceka 😉 ja mam pocit, ze porodim asi skor, lebo drobec je uz fakt dole a posledne dni ma aj prehana. tak uvidime.

cestovatelkaandrea
20. aug 2012

@ktore tak je to dobre. mozno potrebovala len viacej spanku 😉

ktore
20. aug 2012

@cestovatelkaandrea dnes som bola na poradni.doktorka povedala ze mi dozrieva placenta lebo je biela.ale nevravela ze budem mat skvor a taaaak som cakala ze mi povie -mozno to bude aj skvor ako o mesiac.ale nieeeeee

cestovatelkaandrea
20. aug 2012

@ktore lepsie je vydrzat do ukonceneho 37tt, vtedy je babatko povazovane za donosene. Mas pocit, ze to pride na teba skor?

ktore
20. aug 2012

@cestovatelkaandrea nie nie nemam ten pocit,iba som dufala ze doktorka povie ze skvor akoze skvor ako mesiac.teda mohla povedat ze o dva tyzdne urcite skvor porodim

cestovatelkaandrea
20. aug 2012

@ktore to by som brala aj ja. ale niekedy je babatku v brusku tak dobre, ze ani za zivy svet von 😀 to poznam z mojho prveho tehotenstva. prenasala som 11 dni.

ktore
20. aug 2012

@cestovatelkaandrea ja som mala dcerku nacas.sice sme vraj o tyzden skvor ale mne chodila menzes vselijako takze ktovie kedy sa mala narodit.vtedy som si to nevedela spocitat.ale mozno to aj bol ten tyzden skvor.ale mi pichli vyvolavacku a lezala som celu dobu a cakala.smadna hladna.uf teraz pojdem az neskvor aby som sa vyvolavacke vyhla.radsej si pockam doma.ale vtedy mi zacala aj trochu odtekat voda tak som radsej isla.teraz uvidim.pohybujem sa normalne len niekedy som jak keby pokakana.ale nesanujem sa az tak.dufam ze aj porod budem mat rychlejsi....

cestovatelkaandrea
21. aug 2012

@ktore takze ty uz jednu bambulku doma mas. kolko ma rokov? my mame tiez doma uz jedneho drobca a cele tehu som mohla robit co som chcela. bola som velmi aktivna. este den pred porodom som sa bicyklovala 😀 teraz take nemozem,lebo mam hned tvrde brucho. V podstate aj druhe babo ide vo vsetkom popredu, tak dufam, ze tentokrat nebudem prenasat a mozno aj o ten tyzden skor porodim.

ktore
21. aug 2012

@cestovatelkaandrea dcerka ma 10rokov akurat zajtra.potrebujem pohyb lebo by so zosalela.neviem sa len tak na nieco prizerat a obskakujte ma.brusko mi zvykne tvrdnut tiez tak sa riadim podla toho.vtedy viac oddychujem.inokedy to je v pohode.pocula som ze ak je aktivna tak ma rychlejsi porod.byciklovat sa urcite nemozem to by mi asi stvrdlo brucho na hodinu xi xi.davam si aj pozor aj nie.ked citim ze mozem tak idem.ak nie tak nie.niekedy som fakt ako pokakana.bolia ma panvove kosti a picha ma dole pri cikuli

jolie13
21. aug 2012

cestovatelkaandrea-veď to...že nepomáha nič...☹ niekedy mám takú silnú záhu,že až z toho zvraciam a o poriadnom spánku môžem iba snívať!!! :-/ už by som bola najradšej keby bol malý na svete...🙂 ale už to nejak zvládnem...ja zatiaľ ešte nemám bruško dole...teda aspoň si to myslím-keďže ja som prvo-rodička...🙂 ale nezdá sa mi,že by mi kleslo...ale mohlo by už...😉

sandykaangelm
21. aug 2012

ahojte mamičky. 🙂 už by som to mala najradšej za sebou, už mi je tak veľmi ťažko až až.som v 38 tt a maličký stále nič 🙂 neviem si predstaviť, aby som ešte čakala bohviekoľko týždňov 😒 už mu aj dohováram, aby medzi nás zavítal, že ho už s láskou očakávame, skúšala som už aj teplý kúpeľ, ale zatiaľ nič. snáď si všimnem, keď príde tá chvíľa, kedy sa budeme musieť pobrať do pôrodnice 🙂 dnes som dokonca počas prechádzky mala takú bolesť... veľmi ma bolela ľavá strana bruška, asi po 3-4 minútkach ma to prešlo a odvtedy nič.čo to mohlo byť?

sandykaangelm
21. aug 2012

@sandykaangelm vlastne pravá strana 😝

sandykaangelm
21. aug 2012

@jolie13 ako som sa dočítala, tak máš termín blízko nás 🙂 my ho máme na 7.9., no v každom prípade som už veľmi zvedavá, že kedy to na nás príde 😅 záha potrápi aj mňa a to riadne 😖 a čo sa týka aktivity nášho maličkého, tak je veľmi dobrá, sem tam mi vie poriadnu kopnúť do rebier a naťahovať sa v každý smer 🙂 nejako to už musíme vydržať.keď sme to už vydržali doteraz, tak už sa iba tešiť na drobčeka, ale hlavne aby boli zdraví 🙂

jolie13
23. aug 2012

sandykaangelm - tak tak,pravdu máš...už to nejak zvládneme-však sme ženy!!! 🙂 ja mám termínik 14.9.ale bola by som rada keby to bolo skôr...skoro celé tehotenstvo som mala úplne v pohodičke...len teraz je to ťažšie...hlavne tá záha...☹ je to na nevydržanie...kopančeky zvládam-to je v pohode...teším sa z nich..🙂 ale aj tak-už by som bola najradšej doma z pôrodnice s naším anjelikom...🙂 aj keď sa pôrodu trošku bojím-som prvorodička a je to ťažké keď človek nevie čo ho čaká...ale tak verím,že to zvládnem aj ja keď to už zvládlo tak veľa žien....🙂 hlavné je,aby sme boli zdraví...ostatné zvládneme,všakže žienky...😉

cestovatelkaandrea
27. aug 2012

@ktore no mne aktivita k rychlejsiemu porodu nepomohla. ale fakt je, ze som bolest zvladala dost dobre. inak preco si starsiu dceru nedas do pasu 😉 ? nemusis ju tajit 😉

cestovatelkaandrea
27. aug 2012

@jolie13 mna len natahuje z tej zahy. vacsinou prichadzaju tieto stavy vecer, ked mam uz plne brucho. teraz ked mam ale drobca uz riadne nizko, tak je to lepsie. citim zahu ale nemusim si na nu hned nieco davat. staci jedna Renie pred spanim popripade druha pocas noci. ale boli dni, ked som ich zjedla za den 5-6.

ktore
27. aug 2012

@cestovatelkaandrea mala som ju ale nechcem lebo sa tu zdrziava moja svagrinka,tak nechcem radsej aby vedela ze kto sme.

jolie13
30. aug 2012

@cestovatelkaandrea tak aj u mňa sa už problémy so záhou zlepšili...malý sa asiže trošku posunul nižšie...🙂 už to nie je také kritické aké to bolo...častejšie sa ale objavujú bolesti v podbrušku a bolesti krížov...bolo by fajn,ak by to znamenalo,že už čoskoro príde drobček medzi nás...🙂 aj keď ako som sa dočítala-najskôr by som mala mať aj hnačku? neviem...zatiaľ nemám,tak asi si ešte na malého počkáme nejaký ten týždeň...🙂

cestovatelkaandrea
30. aug 2012

@jolie13 hnacku nemusis mat. ja som ju pri prvom nemala vobec. ale teraz uz hnackujem 2.5 tyzdna a akurat dnes je to prvy krat, co ma stolicu normalnejsiu.

jolie13
31. aug 2012

@cestovatelkaandrea uff...2,5 týždňa to je dosť...ale tak dúfam,že sa Ti to už upravilo...😉 možno už čoskoro bude bábo na svete...🙂 ja mávam zatiaľ len tie bolesti v podbrušku a bolesti krížov...:-/ inak všetko OK..tak asi sa malému ešte nechce medzi nás...🙂

cestovatelkaandrea
31. aug 2012

@jolie13 no zatial to vyzera v poriadku. vcera som mala strasne silne krce v podbrusku cele popoludnie a moc ma boleli krize. uz som si zacala mysliet, ze asi fakt zacinam rodit. ale okolo desiatej vecer to preslo. len odvtedy nedam nohy poriadne k sebe. mam pocit, ze sa drobec zosunul este nizsie.