icon

V ktorom týždni ste mali kontrakcie?

zuzanka111
9. máj 2011

Chcela by som to vedieť u tých mamičiek, ktoré rodili spontánne, resp. u tých so sekciou, ktorá sa robila až po iniciácii kontrakcií.

Sme v 38 + 2 = tridsiaty deviaty týždeň.
Jasné, že už to chceme mať za sebou. Kedy to prišlo na Vás a ako? Asi sa poprechádzam po schodoch. 🙂
Ďakujem.

anjelicek26
9. máj 2011

Skor sex, v sperme je prolaktin, to je aj vo vyvolavacke ;) Masaz bradaviek a horuci kupel to moze tiez spustit. Mozes si spravit ricinovy kokteil, potom dostanes dost neprijemnu hnacku a to moze nabudit aj maternicu k cinnosti. Ale drobec ma do 16.5. este trochu cas, nechaj to na nom 😉

zuzanka111
autor
9. máj 2011

@anjelicek26
Pravdaže to nechám. Tých spôsobov tu mamičky opisujú milion. Len som bola zvedavá, koľko mamičiek rodilo v 39. týždni. 🙂

ela2710
9. máj 2011

@zuzanka111 nam sa maly narodil v 39.tt a nepomohlo ani behanie po schodoch a ani nic podobne 🙂 ja som bola otvorena na 1 cm od 35.tt, to ma este udrziavali, ale v 39.tt sa uz rozhodol, ze chce ist za nami 🙂 drzim palce, moze to na teba prist hocikedy, mozno aj dnes, nech je babo zdrave a nech ti vsetko dobre dopadne 😉

zubrienka1
9. máj 2011

Ja som rodila v 39+0 🙂 Tiez som sa uz nevedela dockat porodu 😉 Mne pomohla navsteva v poradni u mojej porodnicky. Urobila mi Hamiltonov hmat asi tak o 11:30, za hodinku mi nastupili kontrakcie, take slabulinke. O 20:00 mi zacala po troske odtekat plodova voda, silne kontrakcie po odteceni zvysnej vody a po klystire a o 22:43 bola moja bublinka na svete 😀

zuzanka111
autor
9. máj 2011

@zubrienka1 Jééj, to je super. Ten hmat je dobrý, ale ja som sama doma, takže si ho neurobím. 😀
V pondelok ideme na sekciu, mne sa to zdá straaaaaaaašne dlhé čakanie a ničnerobenie. A chýba mi náš starší synček, ktorý je kvôli tomu už 2 týždne u svokrovcov. Má sa tam úplne úžasne, ale mne je každý večer za ním strašne smutno. Je to prvýkrát, čo nie je s nami. Normálne si aj poplačem. ☹ Tie hormóny sú hrôza. Racionálne myslenie zjavne ustupuje do pozadia. ☹

zubrienka1
9. máj 2011

@zuzanka111 to asi nie 🙂 a preco ides na sekciu?

domca1511
9. máj 2011

Ahoj.Ja som rodila v 39tyzdni.V noci ma zacali pobolievat kryze a mala som tusenie ze mam ist.O 6rano som zobidila celu rodinu a kludne sme isli na prijem.Dali ma na vzdycharen a ja som bola nervozna lebo bolesti presli a chcela som ist domou.Rano v nedelu na vizite my doktor vravi ze ma pozre a pusia ma.Nuz ale bola som otvorena na 4prsty tak my prepichli vodu.Poobede bola mala nasvete prirodzene a bolo to super.Ja byt na tvojom mieste cakam mozno sa nezacnes ani otvarat ako moja sestra a jej museli spravit sekciu lebo mala iba slabe kontrakcie ale neotvorila sa.Ja som v tehotenstve vela chodila a tyzden pred porodom lamala kukurici mozno pomohlo:D

zuzanka111
autor
9. máj 2011

@zubrienka1 Pretože prvé dieťatko sme tiež rodili sekciou. A v "našej" nemocnici je po sekcii vždy iba sekcia.

zubrienka1
9. máj 2011

@zuzanka111 Drzim palce, nech ti to dobre dopadne a rychlo utecie do pondelka. A rychle zotavenie po porode... Mne tiez bolo v nemocnici smutno za malou a to bola vtedy uz vacsia. Teraz vela oddychuj, s dvoma drobcami to nebude jednoduche 🙂

zuzanka111
autor
9. máj 2011

@zubrienka1 Ďakujem. Cítim v kostiach, že to nebude ľahké. Starší ešte nemá ani dva roky. 🙂 Ale napriek tomu, strašne mi chýba. Pripadá mi tu tak ticho a neviem sa dočkať chvíle, keď budeme konečne všetci spolu. Asi som si už zvykla na tempo. Takéto nič nerobenie je brutálny luxus. 🙂