icon

Výbavička do pôrodnice. Príbehy mamičiek

martinjasen
4. máj 2012

Čo všetko si zobrať do pôrodnice pre seba a dieťa? Napíšte, čo všetko ste si zbalili, čo ste skutočne potrebovali a čo bolo zbytočne. Prídajte aj vaš názor, kedy je dobré mať už výbavičku do pôrodnice pripravenú.

Výbavička do pôrodnice. Príbehy mamičiekVýbavička do pôrodnice. Príbehy mamičiek
lila69
7. nov 2012

Vseobecne za najlepsiu vec co som si so sebou do porodnice zobrala boli kuchynske papierove utierky (tie na rolke). Je to fantasticka vec, ked som isla do sprchy, odtrhla som si 1 - 2 stvorceky a po sprche som sa tou utierkou utrela zospodu = nemala som zaspieneny uterak hned po prvej sprche.
A veeela vloziek - vatovych s gazou navrchu - jednoznacne su najlepsie.
Sietovane nohavicky, par bavlnenych nohaviciek - riadne bombardaky 😀
Ostatne veci ako sprchac, sampon..... to ani rozpisovat nebudem.

sisa.blaho
8. nov 2012

Ahojte bambuľky,ktorá ste rodili v TT a čo ste si pobali tam?
Ďakujem za skoré odpovede 🤐

ericka30
8. dec 2012

Ja som rodila v KE Saca - tam vam aj daju zoznam co si treba priniest. Bola som na nadstandardnom oddeleni tak neviem ako to chodi na normalnom oddeleni. Budem pisat o nadstandarde. Okrem klasickych veci ako vlozky a podlozky do postele - to tam daju ale ja som mala vlastne vlozky boli mi prijemnejsie a podlozky tam mali na moj vkus male stale som sa v spanku nejako presunula mimo podlozky, tak som pouzivala vlastnu taku velku, ktora zabrala celu postel na sirku. Dobra vec su aj tie jednorazove poporodne gatky. Hygienicke potreby, uteraky, pre dietatko potrebujete len plienky, sudokrem a saticky v ktorych pojde domov. Plienky musia byt jednorazove. Co by som odporucala je taky vankus s dierou, ja som ho mala pod zadkom v jednom kuse, vyborna vec. Niekolko nocnych kosiel. V zoznamoch pisu dve ale to je malo vzhladom k tomu ze cloveku moze tiect mlieko a ked rodi ako ja v lete tak sa v noci aj poriadne poti (pripadne aj cez den) lebo ked mate babatko na izbe neprichadza do uvahy pouzivat klimu alebo ventilator. Vela vody - ja som bola v jednom kuse smadna a nemocnici vam daju tak pohar cudne chutiaceho caju. Odsavacku na mlieko - ulahci odsavanie ak mate mlieka privela co sa vo vacsine pripadov mamickam na zaciatku stava. Pomoze aj vankusik s ceresnovymi kostkami ako teply obklad na prsia ked sa naleju a je potrebne odsavat. Niekedy to nejde a vtedy pomoze teplo. posluzi aj tepla sprcha, ale to sa clovek musi vytrepat do sprchy a babo ma v postielke. Ja som sa sprchovala vzdy len ked mi malu zobrali na novorodenecke na vizitu. Nezabudnut masticku na bradavky, lebo potom mozu velmi zle a bolestivo dopadnut. ja som si poctivo natierala cely cas a aj tak boleli ale aspon som sa vyhla neprijemnym rankam a chrastam. Existuje aj taky chlorophylovy spray na hojenie ran - ulahcuje hojenie aj poporodnych ran.
Zbalit tasku je dobre tak ku koncu 9 mesiaca - ja som mala tusak ze tento tyzden porodim tak som si aj tasku pobalila. A aj som v ten tyzden porodila.
Netreba vsak privelmi stresovat, lebo oteckovia budu za vami chodit kazdy den a kazda nemocnica ma lekaren kde sa da vsetko co potrebuju novopecene mamicky kupit. takze co zabudnete ocinovia prinesu alebo dokupia. V dnesnej dobe mobilov, aut a nontop otvorenych obchodov ziadny problem.

bubutko
29. dec 2012

mne velmi pomohlo ze som mala okrem ineho toto:
- cumel - maly ho pytal od narodenia a bez neho nechce zaspat, ak nechcem aby si robil cumel z mojich prs, pomohol aj na cestu domov
- 2 ks bavlnenych plienok; v nemocnici ti daju jednu pod hlavu malemu, ale mne sa zisla dalsia pri prebalovani, malemu bola vtedy zima a cikal kade tade tak na zakrytie
- vlastna deka ; je tam sice dost teplo a babo davaju do zavinovaciek, ale mne ta ich erarna nesla zapnut maly sa z nej odkopaval, ten suchy zips bol uz stary, tak som ho obcas zakryvala deckou
- klobuciky na kojenie; vyuzila som od zaciatku, maly sa nevedel prisat ani doteraz to nevie, bez nich by sme vobec nekojili
- mala som aj vlastne oblecenie na odchod z nemocnice plus nejake nahradne a dobre som urobila, lebo pri vystupnej kontrole sa maly pocikal aj cez perinku a uz mi nechceli dat nahradne oblecenie ani perinku ze ked v ten den odchadzam. nechali by ho v mokrom pol dna.
- vlastny pribor; na sestonedeli mali erarny, ale na vzdycharni nie, tam mal kazdy svoj

lilyen2011
29. dec 2012

ja som si zobrala vodu, asi 4fľašky + mi ešte návšteva priniesla, monitor dychu, lebo pri prvom dieťati sa takmer stala katastrofa, tak pre istotu (monitory nedávajú automaticky, dávajú ich len rizikovým deťom), 2x deku - jednu do postieľky, aby malá neležala na tom ich gumenom matraci + jednu na zakrytie
je dobré mať so sebou aj labello či inú masť na ústa
príbor + pohár
viac druhov cumlíka (môj malý si vybral taký okrúhly, malá naopak nechcela žiadny)
dobrú masť na bradavky, pri prvých priloženiach môže prasknúť, alebo vysúšať sa..
to je okrem bežnej výbavy asi všetko .. išla som síce nabalená ako na mesiac, no dá sa to aj tak, že niekto tesne po pôrode prinesie ostatné veci a mamička si vezme len veci pre seba aj tak toho bolo dosť 🙂

martinka0031
29. dec 2012

BA -Antolska,Brala som si len veci pre seba,ako zupan,nocna ksela,hygienicke potreby,papuce,slapky do sprchy,vlozky,uterak...........pre babtko len plienky a vlhke utierky.všetko ostatne pre miminko sme dostali v nemocnici,a co nam chybalo,tatik doniesol 🙂 🙂 🙂

tuti_sk
27. mar 2013

do porodnice urcite vziat malicke uteraciky, ked dojcite, a mlieko preteka cez prsnik, tak treba mat vzdy pod prsnikom nejaky uteracik, v ikey maju take lacne a dobre frote.....
no a ja by som urcite odporucala do porodnice, resp. po nej - zasteru pre dojcenie - je to super vec - pre dojcenie na verejnosti.
viac info na webe pod fotkou.....
Katarina.

anna1991
27. apr 2013

co odporucate do presova do novej porodnice

beethoven
28. apr 2013

ohladom vybavicky do porodnice pre mamicky cakajuce novorodenca, ako aj o starostlivost o babatko po navrate domov, som nasiel uzitocne rady v jednom videu. Rozprava sa v nom ohladom prebalovania novordenca, akym sposobom sa ma umyvat, ake kremy pouzivat pri zapareninach alebo pri kazdodennom natierani, ako casto kupat babatko a pri akej teplote, ako sa o neho postarat po kupani. poskytuju tiez balik urceny na dojcenie, kazdodennu hygienu a starostlivost, a na prve zdravotne komplikacie. Tu je to video http://www.sunpharma.sk/poradna/video-rady-do-p...

majkacha
28. apr 2013

A zasteru pre mamicky ktore krmia z flase nevyrabaju? Preco by sa malo dietatko potit pod zasterou ked samotne dojcenie je pre neho namahve? A prirodzene??

ladymum
1. júl 2013

Je to veľmi rozdielne, ja budem rodiť v Prahe na Bulovke a tam pre bejby netreba nič okrem vlhčených obrúskov a bepanthenu(plienky,podložky na prebaľovanie,potreby na kúpanie, čisté oblečenie a zavinovačku dostane).
A mamičke len hygienické potreby+uteráky+prezuvky(košele,župany,vložky,podložky dostane).

Je to dosť individuálne v každej pôrodnici, preto je dobré zájsť a informovať sa vopred a určite sa pýtať na všetko a všetko pekne spísať 😉

zuzuk22
31. okt 2013

Neviete mi poradiť co treba do levickej nemocnice zo sebou ? Dakujem

matkovskamarika
19. dec 2013

Baby poradili by ste mi že co treba do levickej porodnici? ˇĎakujem

silvapokorna
8. jan 2014

Maminky, tak ja som potrebovala hlavne plienky a vložky pre seba. To sme dostali iba na prvý deň. Všetko ostatné bolo k dispozícii alebo mi neskor zohnal manžel a priviezol. Vložky som mala Molimed a veru sa mi osvedčili aj na doma. Ešte taká netradičná vec ma napadá, čo mne veľmi pomohlo je nafukovacie koleso. Po porode to uľahčí sedenie. A neskor sa využije tiež. 🙂

alenocka78
13. jan 2014

V lipt.Mikuláši bolo treba len hygienické potr.pre maminky sprcháč,kefka,uterák,šľapky .... košele nám dali ale maminky si zvykli nosiť svoje,ja som bola rada, že zamažem štátne 😝, doklady,vložky. Pre bábatká len plienky. Všetko ostatné pre starostlivosť o malinké dostanete.Vecičky na oblečenie sú potrebné len po prepustení domkov.

malamonika
21. jan 2014

co bude potrebovat do bojnickej neocnice? dakujem

simona30
10. feb 2014

ja mam zbalene:
1. doklady, sobasny list, tehotenska knizka
2. hygienicke potreby - tie bezne na umyvanie, vlozky, poporodne nohavicky, vlhke utierky, tampony do podprsenky na dojcenie a krem na bradavky, vraj sa mi zide 🙂
- pyzamo, papuce, zupan
3. pre malu - plienky a krem na zadocek 🙂
a potom take, ze vodu, pohar, pribor 🙂 vraj nie vsade davaju
a veci pre malu na cestu domov ma manzel zbalene a donesie, ked pre nas pride 🙂

lucinkab
11. mar 2014

Ja idem rodiť do ZV a na predpôrodnej príprave nám dali zoznam čo treba mať v taške do pôrodnice 🙂
🙂 V taške pre maminu:
gumička do vlasov, 3x nočná košela na zapínanie vpredu, nohavičky, papuče, dojčenská podprsenka, osuška, uterák, župan, ponožky, utierka, príbor, pohár, teplomer, jemne sýtená minerálka.
Toaletné potreby: zubná kefka, zubná pasta, mydlo, hrebeň, wc papier, 1-3balenia popôrodných vložiek, tampóny do podprsenky, hygienické vreckovky, balzam na pery, masť na bradavky
Doklady: Tehu knižka, občiansky preukaz, preukaz poistenca, kópia sobášneho listu / originál zápis o priznaní otcovstva
🙂 V taške pre dieťaťko :
40-60 jednorázových plienok, balenie vlhčených obrúskov
🙂 Pre otecka ktorý bude pri pôrode:
prezúvky, tričko, desiata, minerálka

a keď pojdeme domov nám otecko donesie pre maminu oblečenie, autosedačku do auta, a pre bábetko oblečenie 🙂

elilly
18. mar 2014

tak ja som rodila dva krat a obidva razy som potrebovala takmer vsetko (okrem postelneho pradla 😀 ), teda:
nocna kosela, podprsenka na dojcenie, jednorazove nohavicky (sietovane, tie papierove mi koncili presne na jazve po SC), osuska, uterak, hygienicke potreby, poporodne vlozky SAMU, tampony do podprsenky, vreckovky, mast na pery aj na bradavky (tu som nakoniec nepotrebovala, laktacna poradkyna mi poradila potierat bradavky mojim mliekom a skutocne som nemala ziadne rany)
pre mimi plienky a oblecenie (mali erarne, ale to bolo dost tvrde a nie vzdy sedela velkost)
no a doklady 😉

romanettka
Odpoveď bola odstránená
hubinka1909
2. sep 2014

Pre malinkú:
dečka +hračka
teplomer
vlhčené obrúsky
jednorázové plienky / veľkosť newborn
bavlnené plienky
lieh / na pupček
obväzové štvorce
Sudocream / na zapareninky
oblečenie na dva dni + zavinovačku
nožničky okrúhle / na nechtíky
pre istotu cumlík pre novorodenca
špáradlá do ušiek pre baby
uteráčik
šampónik s gélikom
krémik na telíčko
odsávačka soplíkov

Pre mňa:
krémik na bradavky / Avent kt.netreba rajbať pred kojením
kojenecká podprsenka a vložky do nej
balík jednorázových popôrodných vložiek
jednorázové plachty
chlorofyl sodný / na hojenie zospodu :-P
balík jednorázových nohavičiek
kroksy / do spršky
deka + popôrodný vankúšik
tekuté mydlo dezinfekčně, šampón, kondicionér,žiletka
kefka + pasta, kefa na vlasy, uterák, osuška
vreckovky, kuchynské utierky na podvozok :-P
veeľa veeľa vody a dáku mlsku

Na sálu: litrovku minerálky zo sosáčikom, krátku nočnú košelu na gombičky, žabky, gumka do vlasov/ odporúčam zvlášť, na prd sa s kontrakciamy hrabať v kufry

OP, tehotenská knižka, karta poistenca / my ešte papier s matriky o priezvysku miminka

Môj výcuc čo nás tiež čoskoro čaká :-P

radulikkatulik
2. sep 2014

som z toho úplne paf,keď to tak čítam čo všetko treba,pripomína mi to zoznam na pôrod doma a nie v zdravotníckom zariadení,teda prepáčte dievčatá,myslím to všeobecne...už chýba len šnúrka na podviazanie pupočníka,keď zabudnete nevadí vyvlečiete oteckovi z topánok,potom ostré nožnice,jednorazový skalpel,dajaké to šitie a 5litrov rumu namiesto narkózy....
ja som si pred 15 rokmi zabudla WC papier Keď som pred pôrodom kvílila zo záchoda že nemám papier tak mi sestra zahučala "utrite si riť s vložkou".... takže vidím nič sa nezmenilo 🙂)))

dollynkaa
2. sep 2014

No takze v podstate som nic svoje nepouzila iba pastu kefku mydlo. Vlozky a tie podlozky dali v nemocnici. Koselu na kojenie som nosila ich. Pre babatko tiez dali vsetko hned jak ju doniesli na rooming. Cize veci pre babo oblecenie som pouxila az ked sme isli domov ;) aha a zachodovy papier som musela mat svoj 😀

timi1012
4. nov 2014

Ahojte maminky , tie čo ste rodili na Kramároch poprosím Vás zoznam čo ste si zobrali a hlavne čo ste si najviac vynachválili to najpotrebnejšie... Ďakujem 🙂

andromeda_ja
28. nov 2014

Pre mamičku do pôrodnice:

o občiansky preukaz
o kartička poistenca
o tehotenská knižka
o fotokópia sobášneho listu
o šampón
o sprchový gél
o zubná kefka a pasta
o hrebeň
o krém proti striam alebo iný krém na telo – nemusi byt
o balzam na pery
o toaletný papier
o pôrodnícke vložky (4 balenia)
o papierové vreckovky
o jednorázové podložky pod pacienta (približne 5 kusov)
o uterák (1ks)
o osuška (2ks)
o pohár a jedálenský príbor
o nočné košele so zapínaním vpredu (4 ks)
o župan
o prezuvky (vhodné i do sprchy)
o jednorazove nohavičky
o ponožky
o podprsenku na dojčenie
o vložky do podprsenky
o štikačky na nechty a pilník
o masť na bradavky
o minerálka
o odsávačka mlieka - nemusi byt, niektore porodnice poskytnu
o chrániče na bradavky - staci po odporucani laktacnej sestry

Pre bábätko:

o tenká bavlnená čiapočka a rukavičky proti poškriabaniu
o látkové plienky (5 kusov)
o balenie jednorázových plienok
o oblečenie pre dieťatko - najlepšie celé pyžamká
o vlhčené utierky (2 balenia)
o deka
o púder
o odsávačka hlienov
o sudokrem - v niektorych porodniciach davaju novorodenecky balicek s rybacim kremom

Urcite ziadne hracky pre babatko. To sa este hrat nevie. Bude iba spinkat, papat a kakat 🙂

zevdavamama
1. dec 2014

Ja som sa balila podľa tohto zoznamu, nezabudla som na nič, aj keď som si nebrala všetko, čo tam bolo:
http://www.dietaaja.sk/index.php/tehotenstvo-a-...

stastenka42
1. dec 2014

Ja som sa tiez balila podla zoznamu a bolo to zbytocne, oblecenie pre babetko nam dali, tak isto aj krem, kvapky do oci a pod. to malo kazde mimi v postielke nachystane,takze teoreticky len plienky, vlhcene obrusky a prebalovacie podlozky. ..vsetko ostatne nam dali. .samozrejme kazda mamina mala vlastne vecicky 🙂 ale ak zabudnes nic sa nedeje. ..a pre maminu-hygienicke potreby, vlozky, podlozky, pyzamo. ..po 3 dnoch sme isli domov a niektore veci som ani nevytiahla z tasky...

luciacv
4. jan 2015

my sme zbalené do 3 tašiek, ako píšu niektoré maminy, otecko chodí často, postupne donesie. Zoznam je individuálny podľa pôrodnice, ale po skúsenostiach pri prvom pôrode som sa zbalila teraz na druhý tak, že mám jeden malý plecniak (rozmer asi ako väčšia kabelka), mám v ňom veci len na pôrod v Šaci (nočná košeľa, župan, malý uterák, prezuvky, jedny sieťkové gaťky, zubná kefka, nádobka na šošovky, slamky na pitie, v deň D dobalím mobil, slúchadlá a nabíjačku plus peňaženku, doklady). Slúchadlá vysvetlím: dávnejšie jedna maminka odporúčala štoplíky do uší, najmä ak je na izbe viac žien, každá zvláda pôrod, al. situáciu po pôrode po svojom, niektoré veľa telefonujú... mne sa osvedčili slúchadlá. Odstrihnú od sveta. A možno mi pomôžu aj počas pôrodu, ešte si do mobilu doplním dobrú hudbu.

Do druhej tašky som si dala veci na čas po pôrode - donesie manžel. Tam sú náhradné nočné košele, osuška, kozmetika, vložky, vreckový nôž (v Šaci s príborom problém nie je, občas mi dobre padlo, že som si mohla prekrojiť rožok na raňajky, jablko a p.), odsávačka a tak... plus sobášny list a náušnice (čakáme dievčatko, v Šaci prepichnú ušká v deň odchodu). Pre malú plienky, vlh. utierky, Bepanthen (to sa zíde aj na prsia), čiapočku (je tam teplo, čiapočku nedávajú, ale občas je fajn, keď je okno na vetračku, tak teraz v zime sa zíde), ponožtičky (aj pri prvom aj teraz sa teším na to, ako bude "naostro" na mne búvať), rukavičky (pri prvom nebolo treba, neškriabal sa, teraz len pre istotu).

Tretia je malá taška (taká, čo býva ku kočíkom), už je vložená do vajíčka a manžel ju donesie v deň odchodu. Sú tam veci pre mladú.

milota164
27. máj 2015

ja som si brala len to co bolo na zozname porodnice kam som isla a kozmetiku co som bezne pouzivala aj doma , hlavne kremiky, natierala som sa Bepanthenom proti striam tak som chcela pokracovat aj v porodnici , pouzivala som ho aj na prsia a nemam takmer ziadne.ak nieco chybalo doniesli mi potom. A tiez som nechala doma jednu tasku pre malu, ktoru mi doniesli ked sme isli domov

monikamarmon
31. okt 2015

Baby koľko kusov alebo balíkov vložiek si mám pripraviť a taktiež prsných vložiek ? Prsných mám zatiaľ 30 plus 30 ks asi to bude málo však ?