Vybavovanie cisárskeho svokrou bez môjho vedomia
Ahojte baby, dlhšie som rozmýšľala či sem napíšem nakoniec som sa odhodlala.
Momentálne som tehotná a bojím sa. Prvý pôrod bol bez komplikácií a aj tehotenstvo bolo ukážkové až na mierne nevoľnosti na začiatku. No a teraz k veci, ako by ste sa cítili keby vám svokra vybavuje cisársky rez bez vášho vedomia lebo sa chce starať o novorodenca??? Domov mi priniesla výmenný lístok s tým že ho položila len na stôl ani mu ani bu. Veľmi ma to trápilo, bola som vtedy už v 8 mesiaci tehotenstva a teda moja psychika po tomto riadne utrpela. Nerada by som bola keby sa také niečo zopakuje aj teraz a tak som to povedala priateľovi a on vôbec nerozumie tomu že má to trapi. Budem si musieť sadnúť aj s ňou a porozprávať sa. Ani neviem či chcem nejakú radu asi som to musela zo seba dostať len von...
@rebeka_02 aj tak mi nejde do rozumu, čo má spoločné tvoja obvodná a jej sestrička s tvojim pôrodom. Pokiaľ viem, tak sekciu schvaľuje gynekológ nie obvodný.
A keď je to už aj pravda, tak by to už bola moja bývalá lekárka (možno aj bývalá svokra) a pani lekárku by som žalovala za porušenie lekárskeho tajomstvá.
Aký obvodný môže vypísať lístok na sekciu? Na základe čoho? Ze svokra ho pozná?akože "joj, Hanka, moja nevesta je tehotná a ja chvem, aby rodila cisárskym."
"jasne, Betka, tu máš papier, môže rodiť" OMG, to ako fakt?
A okrem toho, keď ti ho dajme tomu dala, ty nemáš ústa a rozum, poslať ju s tým m kamsi?
Bez urážky, ale to fakt znie ako vymyslené alebo úplne ako od 15 ročnej pubertacky.
Čo má spoločné obvodná lekárka so sekciou a gynekologickými záležitosťami, ten výmenný lístok bol k akému lekárovi ?
@nyusika Iste, hneď ako žena pôjde rodit do susedného mesta, tak jej taký papier rovno hodia do koša. Ale v rámci tej menšej komunity, prečo by nespravili službičku? Veď si tu ženy bežne vybavujú potvrdenie od všemožných lekárov, lebo sa boja prirodzeného pôrodu.
@silvia22222
@viestta Nejaký dôvod si vymyslí.
Čo si bežne vymýšľajú iné ženy? Už keď nič nedokážu, odvolajú sa na psychiatra a panický strach z pôrodu. Ja nevravím, že by to prešlo cez nejakú kontrolu, ani že by to bolo na celom Slovensku uznané. Je to len reťazec "Počuj, ty poznáš primára a moja nevesta strašne chce rodiť cisárskym, nedalo by sa to vybaviť"? Ak si k tomu domyslím 60+ročnú všetečnú svokru, obvodnú v dôchodkovom veku a primára, čo má rád všimné... Nepríde mi to úplne nereálne.
Mimo to, autorka vôbec nevraví, že už tak rodila. Len že jej svokra hodila dáky papier, takže toho primára a nemocnicu si ani nemusíme domyslieť, lebo nevieme, ako by to dopadlo, ak by sa autorka rozhodla "ponuku" využiť.
Prosím autorku odfotit sem znenie z toho lístka s prekrytými osobnými údajmi (ked to teda je pravda...)
Prikláňam sa k odfoteniu výmenného lístka s prekrytím osobných údajov.
Tvoja svokra je snáď gynekologička? A kto jej dal ten výmenný lístok bez toho, aby videl tvoju zdravotnú dokumentáciu a bez vyšetrenia? Tvoja svokra je dobre na hlavu. Podľa mňa zatiaľ nerieš, kým sa ona nestará. Ale ak príde zasmej sa a pošli ju s jej výmenným lístkom zakúriť.
@rebeka_02 tak táto vyhrala svokru modrého koníka, boli tu všelijaké ale toto je topka, musí jej totálne dr*bat. ( Prepáčte ale nedá sa inak povedať) A tvoj priateľ tiež nie je kompletný keď jej hneď nevyčistil žalúdok. Okamžite by som pred ňou ten výmenný lístok pleskla do koša aby jasne pochopila, že absolútne prestrelila.
@viestta Ty by si to asi tak spravila a nerobila by si si ďalej obavy, že? Ja tiež. Ibaže ľudia mávajú niekedy také otázky a nejasnosti, že sa až rozum zastavuje. V živote som sa tiež už stretla s toľkými absurdnosťami, že mi príde úplne od veci v každej druhej diskusii riešiť, či má niekto reálny problém, alebo si vymýšľa.
@rebeka_02 povedz jej za na cisársky nepôjdeš🤷. Ja by som tak povedala. Ak samozrejme by nebola OBJEKTÍVNA zdravotná indikácia. Cisársky je oveľa horší ako normálny pôrod (teda u mňa to tak bolo), prečo by si ty mala trpieť kvôli tomu že ona to chce? A takisto by som zavolala tej doktorke a oznámila, že nechcem ísť rodiť cisárskym. Svokru by som slušne poprosila, aby mi nič u lekárov nevybavovala, že by som si v budúcnosti rada vybavila svoje veci sama.
OK, lístok skončil v koši... Ale mňa by predsalen zaujímalo, ze: 😀 co konkrétne bolo na tom lístku teda napísané, tá formulácia. Napr. ze odporúčam zvážiť sekciu?....a podpis +pečiatka ze mudr. Mrkvickova?
@rebeka_02 To scifi z toho robíš ty...neodpovedáš na otázky, čo ti baby dávajú a stále si ideš svoje...fakt mi prídeš ako nesvojprávna👎
@rebeka_02 takze vymenny uz neexistuje. Zaroven pises, ze prvy porod bol ok..
predpokladam, ze sa to tyka teda druheho porodu.. zaroven pises, ze “ako by ste sa cítili keby vám svokra vybavuje cisársky rez bez vášho vedomia lebo sa chce starať o novorodenca” a “nerada by si bola, keby sa to zopakovalo aj teraz… moment, to mi nevychadza😂😂😂 ked si uz vymyslas, aspon si to kontroluj po sebe
@zuzuliennka1 teraz caka tretie, hento sa stalo ked bola v 8. mesiaci s druhym. Ked to uz tak prisne skumas, aspon citaj poriadne.
@pondelok01 jake tretie? prvy porod ok, potom ze ako by sme sa citili, keby svokra vybavuje sekciu - domov priniesla vymenny, ju to trapilo, bola v 8m - listok zahodila - cize sekcia nebola? nebude? co vlastne riesi? svokra po druhy krat ide sekciu bez jej vedomia riesit? a ta prva vobec bola teda? zamotala sa v tom sama
@zuzuliennka1 ja som to pochopila, že pri prvom (predošlom a už teraz normálne pôrodom ukončenom) tehotenstve) jej doniesla ten papier. Ale ona ho zahodila a rodila teda normálne.
To, že tehotenstvo bolo bez problémov a komplikácii, bolo na vysvetlenie, že nemala svokra dôvod nič jej vybavovať a ze nechápe, načo to robila
V podstate to uviedla na vysvetlenie,a o písanie situácie a potom uviedla, že je opäť tehotná a nechce, aby opäť jej svokra dávala, dáke smiešne lístky od obvodaka na zbytočnú sekciu.
@rebeka_02 ako nerozumiem co riesis? Ved hod vsetky papiere co ti netreba do kosa a uz. Nerozumiem. Ides rodit ty ci ona? Ved sekciu nerobia kazdemu kto si zmysli. Ja by som urcite nesla len keby mi doktor povedal ze musim. A zdovodnil to preco. A o co sa chce starat? O tvoje dieta? A ty mas 16?
Vôbec by som ju neriešila, su proste zeny premudrele co sa starajú. Na cisarskom si nebola, tak co? Nechapem co s nou riesis😂Ak k Jej ten vymenny liistok dala obvodná lebo ukecala svokra sestricku, isla by som tam s tym listkom. Ci lekárske tajomstvo im nieco hovorí, ze si nezelam aby sestra riesila moj zdravotny stav a odporúčania s hocikym. Lebo to by mi veru prekazalo.