icon

Vybrali by ste si sekciu alebo vaginálny pôrod?

15. dec 2022

Rozmýšľam ,čo je pre mňa a dieťa najlepšie. Som 35 tt a mám sa rozhodnúť ako chcem rodiť.
Od prvého pôrodu SC prešlo 21m, ostala mi po ňom diastáza a pruh. Teraz mám gestačný diabetes na liekoch a dieťa je o trošku väčšie ,ale nie nejako rapídne. Robili percentil a je na 71 percentile. Pôrod sa musí stihnúť do 40+0tt a nesmie sa vyvolávať. Keď sa nestihne bude opäť SC. Podľa vyšetrení jazva z predchádzajúceho tehotenstve drží,tak by nemal byť problém aj normálne rodiť. Dieťa má veľa plodovej vody a stále strieda polohu KP a hlavičkou. Tak keby ostalo KP ,bude sekcia určite,ale ak nie ,čo by ste radšej zvolili?

Strana
z7
diewcatqoo
15. dec 2022

Sekciu

evica17
15. dec 2022

Prirodzene, menší zásah do tela,rýchle zotavenie. A diastaza ti ostala z tehotenstva,ako sa zväčšovali bruško,to nie je pôrodom

lucia147852
15. dec 2022

Sekciu

janulka1802
15. dec 2022

Jedine prirodzene. Nikdy by som nechcela bezdovodne sekciu.

miadi
15. dec 2022

Ved pockas do 40t a ked dovtedy neporodis tak bude sekcia.

valeriakadarova
15. dec 2022

Keďže som mala prvý pôrod sekciou tak by som si vybrala sekciu, ale určite nie v spinále ale v celkovej narkóze...

nikusiak9
15. dec 2022

Jazva sa zvykne stensovat po 38t

viestta
15. dec 2022

Nemala som na vyber, po 7 hodinach trapenia bola akutna skecia. Keby si mozem vybrat, dotlacim to do konca

simsalabim
15. dec 2022

Sekciu (mam 2 prirodzene porodu za sebou a ten prvy bol masaker).

mamamasama
15. dec 2022

Prirodzene

svetlonos
15. dec 2022

Ajoj, mozem sa opytat, preco ti porod vyvolavat nemozu? Pokial by som mala jazvu v poriadku aj tesne pred porodom, rodila by som radsej prirodzene.

basska_b
15. dec 2022

Moje dieta je vahovo na 98 percentile, som 33tt, bez GDM, sekciu nedovolim ani omylom len kvoli vahovemu odhadu, to neni dovod na sekciu. Na termin spravia odhad vahy a uvidite... Mam 1 sekciu a nasledne prirodzeny porod so 4.5 kilovym dietatom 24 mes. od sekcie. Vtedy ma jazva popichavala, teraz mi do nej babo aj boxuje rukou a drzi jak hluchy dvere 🙂 Opakovana sekcia este viac oslabuje telo a maternicu, ktora moze byt ako papier, hrozi riziko zrastov, vacsia krvna strata. Odporucam poradit sa s lekarmi, odbornikmi, porodnikmi z porodnice... ktora je naklonena prirodzenym porodom, nie taka, kde idu sekcie jak na beziacom pase.

@svetlonos niektore nemocnice po predoslej sekcii nevyvolavaju, myslim, ze napr. Antolska. Ale je kopec porodnic, kde sa po sekcii vyvolava, setrne.

luscious
Autor odpoveď zmazal
svokrinjazykmonika
15. dec 2022

Rodila som cisárskym, za čo som rada lebo z prirodzeného pôrodu som mala hrôzu. Ale to zotavovanie je brutálne 😬 Zatiaľ čo ostatné mamičky čo rodili normálne si tam behali ako srnky. Takže vidím to tak, že pri normálnom pôrode si to odserieš tam a potom sa dáš rýchlo dokopy, ale cisársky prebehne úplne v pohode s prstom v nose ale odserieš si to potom.

bluka2
15. dec 2022

Urcite prirodzene, po porode ak si mozem vybrat sa chcem venovat dietatu a nie mat starosti so sebou. Velkosti sa nemusis bat, moje obe mali 4.4 kg a ziadne sitie ani problemy pri prirodzenom porode. Prejst pre babo porodnymi cestami ma vela benefitov, ich mikroflora je uplne ina nez deti narodenych sekciou pocas dalsich rokov

noami12
15. dec 2022

Ja som mala prirodzený aj keď som kohla mat cisársky, poobede už som v pohode lietala po pôrodnici, mala som iba mierne bolesti lebo pôrodom tým tlakom sa mi zväčšila oblicka - mam iba jednu. Ale teraz ak bude možnosť aj druhý krát tak určite by som chcela prirodzene. ;)

andreatytler
15. dec 2022

Chodili sme k fyzioterapeutke so synom ked bol babatko a fyzioterapeutka povedala ze sekcia sposobuje kopec problemov detom. Takze urcite by som volila prirodzeny ak by slo.

ibo
15. dec 2022

Mala som aj aj....dva prirodzené a posledný sekcia.Keby som mala na výber,jednoznačne prirodzený.

svetlonos
15. dec 2022

@basska_b
🙂 dakujem ti za odpoved

dadka128
15. dec 2022

Pokým sa dá, tak prirodzene

evica17
15. dec 2022

@svokrinjazykmonika najhoršie dopadnú tie s akufnou sekciou čo sú otvorené a dieťa n zostúpi. Odseru si to na sále pri pôrode a potom šup n sekciu a po sekcii si to odseru zas

kikavadi
15. dec 2022

Ja z osobnej skúsenosti som jednoznačne za prirodzený pôrod. Prvý som mala akútnu sekciu a druhy prirodzený a pre mňa neporovnateľné, ci už po psychickej aj fyzickej stránke. Dobrovoľne by som do sekcie nešla, jedine ak by bolo ohrozené dieťa alebo rodička.

kikavadi
15. dec 2022

@evica17 ja som tak dopadla pri prvom pôrode. Dcérka bola kp a zasekla sa. To bolo labuzo veru. Napokon sekcia.

evuska135
15. dec 2022

Ja osobne mam za sebou 2 porody ale ten pocit porode bol fakt na nezaplatenie aj s dietatkom a muzom. Mam na to len krasne spomienky aj ked som bola posita

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
aceris
15. dec 2022

Po prvom porode som si zelala len sekciu. Po druhom prirodzene🤣 oba porody som mala prirodzene ale prvy bol cista katastrofa a druhy bol krasny zazitok...

gertrudaosem
15. dec 2022

Keď som ja rodila, nikto sa ma nepýtal 😉
Ale prirodzený je ževraj lepsi

gertrudaosem
15. dec 2022

@aceris krásny zážitok?? 🧐

heni79
15. dec 2022

@basska_b Prosím ťa, čo znamená, že sa vyvoláva šetrne? Lebo vyvolávaný pôrod je vždy násilným zásahom do organizmu.

aceris
15. dec 2022

@gertrudaosem ano, aj tak sa to da...a nie nezabudla som na tu prisernu bolest. Pamatam si kazdy moment. Epiduralku som dostala prineskoro...tak 10min pred tlacenim, takze nic to nepomohlo. Ale ako mi malu vytiahli a este pripojenu snurou polozili na brucho, vsetka bolest bola prec.

Strana
z7