Vyhovuje vám budíček v pôrodnici?
Porodnice posunula budíček. Před sedmou nesmí do chodby ani uklízečka - iDNES.cz
bit.ly
Litomyšlská nemocnice dokázala, že téměř čtvrt století po pádu totality už není potřeba budit pacienty s příchodem uklízeček. Od května se budíček v porodnici posunul na sedmou hodinu. Jinde ale staré zvyky stále přetrvávají, i když si pacienti stěžují sebevíc.
Nas v porodnici budili o pol siedmej.Ale to len nam povedali aby sme si zmerali teplotu.Upratovacky chodila okolo 7-pol8.Neviem ja som rodila v NZ a neprislo my to az take hrozne.Samozrejme nehovorim o neochote aniektorych sestier a celkovej nemocnici ze je na h...ale na tie 4dni sa nestazujem.Mohli sme ist aj o 6rano pre caj do automatu ked bola dobra sestricka co mne sa podarilo uchitit.Som rano vstaj i ked mala my spala a nepapala po porode cele3dni ja som bola hore aj v noci a divala sa na nu:D
@bihan vystihla si to! 😉 Uz ani ta slusnost nie je samozrejma. Ved sa da na x-veciach dohodnut, vyjst si v ustrety ale aby sme drzali huby a krok to je co?! Co uz mam byt rada, ze vobec s tou spinavou handrou utru vsetky nocne stoliky na oddeleni, ze niekde umyvaju raz za tri dni, to ma ma akoze ukludnit???!!! 😕 No nestacim sa cudovat niektorym nazorom dospelych zien.
@reisi Asi viem o čom hovoriš.Ked som rodila a bola v nemocke,tak my to nevadilo,ale ked som bola s malym hospitalizovana v jeho 2m so zapalom pluc a potom v jeho 6 m s operaciou hemangiomu,tak to bol des.Nevadilo mi,že zobudili mna-aj ked ani to nebolo bohvie čo,ale že vždy zobudili maleho.To ma fakt stvalo,ked po preplakanej noci konečne nad ranom zaspal a po hodine spanku mal budiček,vdaka buchaniu dverami ,presuvaniu postielok,posteli atd.Aj tak ho cely den trapili s vysetreniami a nebrali ohlad na jeho spankovy režim-no to sa aspon dalo pochopit,ale tie rana ma triafalo. 😠
upratovačky za nič nemôžu,majú nadriadených,ktorí im zadeľujú práce,za tých pár eur čo dostanú asi môžeme byť radi,že tam vôbec nejaké upratovačky sú 😒 a povedzme si úprimne,že to väčšinou nie sú osoby,s ktorými by sa dalo debatovať o Freudovi a nejaké buchnutie dverí im nenarobí vrásky...chcem tým povedať,že sťažujte sa na patričnom mieste u nadriadených,ak chcete,aby to malo nejaký efekt...ale ak chce niekde lekár chodiť na vizitu o 8mej,tak nemôžu všetku prácu začať o 7mej,nestíhali by...treba vidieť aj druhú stránku,nielen,že ja rodím a všetci do pozoru 😉
a skúste niekedy aj tú upratovačku pochváliť,poďakovať a porozprávať sa s ňou ako s človekom,nie je to len búchajúca metla 😒
ako pacienti máte možnosti veľa vecí zmeniť,ale treba niellen hovoriť,ale hlavne písať na patričné miesta,tu na MK asi ťažko zavíta nejaká vrchná sestra či námestník z nemocnice 😉
@stardust nepatrim k ludom, co sa neozvu! Len neviem , ja si mam nebodaj od teba pytat dovolenie diskutovat a vyjadrit svoj nazor ?! 😅 A predpokladam, ze si tiez Slovenka 😉 Tak snad neplati, podla seba sudim teba 😝 😕
Ale fakt nemam chut sa s tebou dotahovat, len preto, ze mam iny nazor ci standart. A mimochodom tie pokladnicky byvaju vcelku sikovne baby i ked smadne to pripustam 😉
Ja som si odležala na gynekologii dva mesiace a nikdy nezabudnem na milé a usmiate sestričky, ktoré so všetkou slušnosťou merali tlaky a teploty o piatej ráno. Potom samozrejme upratovačky, aby to postíhali, kým príde primár, samozrejme sa osprchovať pred vizitou, kým nebol nával, potom KTG, raňajky,no každé ráno to isté. Ono vám to príde ako za trest. Dni sú tam nekonečne dlhé a ešte vás aj budia. Ale je to ich práca a keď musia merať teplotu a tlak každá smena zvlášť, tak musia. A v pôrodnici sme nemali detičky pri sebe, len nám ich každé tri hodiny nosili na kojenie, čo mi vôbec nevyhovovalo, keďže malinký vždy vtedy spinkal a mohla som ho budiť, ako len chcem. No bola som šťastná, keď som došla domov a vytvorili sme si vlastný režim.
Ale je to ich práca a bola som rada, že sa o nás starali. A čo sa týka izieb, tak u nás je teda na nadštandarde úplne super, pohodlie-WC, sprcha, TV, chladnička, paráda. Takže na to sa sťažovať nemôžem. Vlastne na nič z pôrodnice, čo sa týka personálu.
...keď som ležala na rizikovom, tak odbery aj o piatej 😠 a potom zakrátko hukot s meraním teploty 😖 a aby toho nebolo málo, tak nástup upratovacej čaty - prepáčte mi, ale ako teľce vleteli do izieb, žiadne zaklopanie, pozdrav a pod. zbytočnosti 😠 len izbu pretiahli mokrou smradľavou handrou =čo je mokré, je aj čisté, ešte rachot s odpadovým košom a ak sa pri odchode zadarilo, tak aspoň za sebou treskli dverami a keď nie, tak ostalo dvere dokorán ako na maštali ☹ ťažká pohoda pre vystresované hormónmi rozdrásané tehule 😢
....stereotypy, tradičné postupy z minulosti dnes niekedy pôsobia akoby sme žili v dobe kamennej a pritom neverím, že je to až také ťažké až nemožné to zmeniť. Len keby sa chcelo....
@stardust ľudia v zamestnaní celkovo len vtedy sa správajú slušne ak: ad1 majú strach o stratu zamestnania, teda si svoje zamestnanie vážia a to čo za prácu dostávajú nechcú stratiť, ad2: pri náročnejších a váženejších povolaniach si navyše dávajú pozor aby nestratili osobnú povesť a reputáciu.. V ostatných prípadoch, nemajú ľudia motiváciu správať sa vo svojom povolaní slušne. Teda žiadna upratovačka na SK v nemocnici s minimálnym platom, ktorá si je vedomá že ad1: je nenahraditeľná, lebo takú lacnú pracovnú silu zamestnávateľ (upratovacia firma) tak rýchlo nenájde, a ad2: ak ju aj vyhodia (trebárs kvôli sťažnostiam na zlé upratovanie či nevhodné správanie) okamžite si nájde iné rovnako zle platené zamestnanie, nemá motiváciu správať sa slušne a ohľaduplne. O tom to je 😀 😀 😀

Spomínam si na "budenie" upratovačkami, rovnako aj teplomer od sestričiek - von bola ešte tma, takže to muselo byť poriadne skoro, ale keďýe som nikdy problém so spánkom nemala, tak mi to ani nevadilo - hneď som zaspala ďalej 🙂