icon

Vyvolanie pôrodu v 37. týždni

24. jan 2026

Dobrý večer, chcem sa len popýtať nakoľko zo stredu som ledva rozmýšľala čo sa robí a bude robiť ďalej.
Dr mi v piatok povedal že na 37tt je bábätko maličké že váži iba 2420g vraj to budeme sledovať , po sone som šla na pásy kde som fakt dlho ležala , sestrička mi triasla bruchom a stlacala lebo bábätko malo slabucke ozvy. Dnes som bola na pohotovosti kvôli bolestiam , kde však má dali na ozvy a ak som na tej posteli neležala vyše hodiny aj pol tak potom neviem, ozvy boli slabé , zas prišla sestrička tá zavolala doktorku nejakú a ta triasla bruchom a stlacala trošku sa ozvy stupnili pri stlačení brucha potom to bolo rovnaké , robili mi aj sono a pozerali od spodu kde je kŕčok skrátený na 1,5cm a otvorená na špic prsta avšak pustili má domov, s tým že sa rozhodne čo bude ďalej v utorok, či budú lepšie ozvy a či maličké niečo pribralo.
Vyvolali vám pôrod kvôli váhe bábätká alebo kvôli ozvám?

anonym_033da8
24. jan 2026

@anonym_autor joj ja som rodila na posledný možný deň , vyvolávali mi to kvôli tomu , ale triasli mi brucho statočne na tých pásoch tiež som tam dlho bývala tiež volali dr a vzdy mi povedala že ok. Bábätko sa zobudilo spravidla keď som na pásoch nebola. A váha ak ste drobná aj muž je ok

autor
24. jan 2026
@anonym_033da8

@anonym_autor joj ja som rodila na posledný možný deň , vyvolávali mi to kvôli tomu , ale triasli mi brucho statočne na tých pásoch tiež som tam dlho bývala tiež volali dr a vzdy mi povedala že ok. Bábätko sa zobudilo spravidla keď som na pásoch nebola. A váha ak ste drobná aj muž je ok

@anonym_033da8 takže vám vyvolali kvôli zlým ozvám či som to zle pochopila ?

anonym_033da8
24. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_033da8 takže vám vyvolali kvôli zlým ozvám či som to zle pochopila ?

@anonym_autor nie kvôli tomu ale kvôli prenášaniu už som bola na konci 42 týždňa a keby mi ju nevyvolali (3 dni vyvolávali) tak by tam bola dodnes. Mala 4,5 kila skoro takže áno ak ešte potiahnete bábätko priberie a bude to pre neho len plus

terry658
24. jan 2026

@anonym_autor odporúčam dať si pred pásmi sladkú vodu. Kolu, mirindu alebo hocičo iné. Moje deti boli ako osy. Stačilo trochu cukru a hneď kopali a boli akčné. Odvtedy som nemala ani jedny zlé výsledky. Tak môžeš skúsiť.
Robili aj sono, či sú prietoky ok? Lebo ak je dieťa menšie a podozrenie na zlú vyživu tak by mali skontrolovať či je placenta v poriadku.

autor
24. jan 2026
@terry658

@anonym_autor odporúčam dať si pred pásmi sladkú vodu. Kolu, mirindu alebo hocičo iné. Moje deti boli ako osy. Stačilo trochu cukru a hneď kopali a boli akčné. Odvtedy som nemala ani jedny zlé výsledky. Tak môžeš skúsiť.
Robili aj sono, či sú prietoky ok? Lebo ak je dieťa menšie a podozrenie na zlú vyživu tak by mali skontrolovať či je placenta v poriadku.

@terry658 áno to mi hneď povedali aj pred prvou kontrolou na pásoch že si mám dať niečo sladké že zachvilu idem na pásy , takže tej keksík a vodu som si predtým dala , on sa aj počas toho ako pásy robili hýbal akurát ho slabo bolo počuť teda tie ozvy. A sono robili , neviem či RI AU sú prietoky tie som včera mala 0,56 dnes som mala 0,62

terry658
24. jan 2026
@anonym_autor

@terry658 áno to mi hneď povedali aj pred prvou kontrolou na pásoch že si mám dať niečo sladké že zachvilu idem na pásy , takže tej keksík a vodu som si predtým dala , on sa aj počas toho ako pásy robili hýbal akurát ho slabo bolo počuť teda tie ozvy. A sono robili , neviem či RI AU sú prietoky tie som včera mala 0,56 dnes som mala 0,62

@anonym_autor skús sladké v tej vode. Rýchlejšie sa dostane do krvi. Možno bude reakcia lepšia ako po keksíku.
Ja hodnoty prietokov fakt nepoznám. Musíš sa spýtať ich, či placenta funguje ešte dobre.
Každopádne pôrod v 37.týždni už nie je taká katastrofa. Po pár dňoch by ste šli domov.

anonym_a1c991
24. jan 2026

Od 36tt mi hovorili o vahe 2400g +-, kazdy tyzden sa premeralo (vzdy mal spuzbu iny Dr.) a stupalo to len o 20,50 gramov. Cize vsetkym vychadzalo malo. Este den pred porodom mi hovorili 2600. Narodilo sa dieta s rovnymi 3000g. Vahovy odhad je len plus a minus. A ozvy - sleduju Ta Dr., ver ich usudku. Ak nieco bude nedobre, budu riesit. Nikto si nezela zly koniec.
PS: ako povedala jedna sestricka na novorodeneckej JISke: jooj, vsetko nad 2000g je dobre. 🙂

betulinka1
24. jan 2026

@anonym_autor 37 tyzden a vaha nad 2kg je uplne v pohode. Skor sa cudujem, ze si ta tam nenechali. S váhou sa netrap. Moj maly mal podla nich stale malu vahu a nakoniec sa narodil 3.45kg. Ak sa im nieco nezda, nech nečakajú a ide von.

anonym_9d84cf
24. jan 2026

@anonym_autor ahoj, viem, ze si sa pytala na vyvolavanie ale mas tu dotaz aj ohladom tt a vahy. Mne sa dcera narodila prirodzene 37+3 a vahu mala 2850, tymto by som sa netrapila, dobehne. Kamoske sa narodila dcera s takouto vahou na termin. Tie vahy su len odhady a co dr to iny vysledok alebo co meranie to iny vysledok a vzdy je to +-500g.

deti95060810
25. jan 2026

píšeš že si v 37 tt. ale do termínu bábo niečo ešte priberie. kľudne aj pol kg.

anonym_49d293
25. jan 2026

Mne vyvolávali v 36tt pôrod kvôli tomu že boli slabé ale teda nechali si ma v nemocnici hneď keď videli že nič moc a ešte to v ten deň niekoľkokrát skontrolovali , večer sa rozhodli vyvolávať, našťastie! V mojom prípade už to bolo naozaj v hodine dvanastej

mogaa
25. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor váha nie je problém, problém sú tie slabé ozvi....netráp sa, počkaj do utorka a uvidíš....pred pásmi si daj colu

autor
25. jan 2026
@mogaa

@anonym_autor váha nie je problém, problém sú tie slabé ozvi....netráp sa, počkaj do utorka a uvidíš....pred pásmi si daj colu

@mogaa práveže väčšinou sladkú vodu pijem pred pásmi 🙈

kiki68
25. jan 2026

Keby mam zle ozvy, tak idem na cisarak, mne tiez takto robili a keby sa nezacal hybat ide hned von. Tak neviem na co cakaju v 37tt. Keby mas dojem, ze da menej hybe alebo vykyv ist hned za nimi a tlacit na nich nech dieta beru von. Drzim palce

autor
25. jan 2026
@kiki68

Keby mam zle ozvy, tak idem na cisarak, mne tiez takto robili a keby sa nezacal hybat ide hned von. Tak neviem na co cakaju v 37tt. Keby mas dojem, ze da menej hybe alebo vykyv ist hned za nimi a tlacit na nich nech dieta beru von. Drzim palce

@kiki68 netuším na čo čakajú no na ďalšej kontrole čo mám od dva dni sa odbiť nenechám, ak sa im dva krát po sebe ozvy nezdaki tak nechápem na čo čakajú.pohyby cítim síce dnes som pohyby cítila ráno na obed a teraz večer no všimla som si dnes to že mi extrémne skleslo brucho to neviem či je v pohode , proste vrch brucha mám akoby sáčok z vodou malého cítim príliš nízko polku brucha mám akoby voľnú

kiki68
26. jan 2026
@anonym_autor

@kiki68 netuším na čo čakajú no na ďalšej kontrole čo mám od dva dni sa odbiť nenechám, ak sa im dva krát po sebe ozvy nezdaki tak nechápem na čo čakajú.pohyby cítim síce dnes som pohyby cítila ráno na obed a teraz večer no všimla som si dnes to že mi extrémne skleslo brucho to neviem či je v pohode , proste vrch brucha mám akoby sáčok z vodou malého cítim príliš nízko polku brucha mám akoby voľnú

@anonym_autor ked sa Ti hocico nezda ist tam a povedat rovno, ze bud to dieta daju nejak von, alebo ides skusit inu nemocku. Ze kleslo je ok, dolezite su pohyby a tie pocity z toho. Ja som mala dieta v 38tt, zacalo to samo, ale to uz su deti, co maju vahu a su plne vyvinute, cize mozu kedykolvek von