icon

Vyvolanie pôrodu v 37. týždni

Včera o 22:14

Dobrý večer, chcem sa len popýtať nakoľko zo stredu som ledva rozmýšľala čo sa robí a bude robiť ďalej.
Dr mi v piatok povedal že na 37tt je bábätko maličké že váži iba 2420g vraj to budeme sledovať , po sone som šla na pásy kde som fakt dlho ležala , sestrička mi triasla bruchom a stlacala lebo bábätko malo slabucke ozvy. Dnes som bola na pohotovosti kvôli bolestiam , kde však má dali na ozvy a ak som na tej posteli neležala vyše hodiny aj pol tak potom neviem, ozvy boli slabé , zas prišla sestrička tá zavolala doktorku nejakú a ta triasla bruchom a stlacala trošku sa ozvy stupnili pri stlačení brucha potom to bolo rovnaké , robili mi aj sono a pozerali od spodu kde je kŕčok skrátený na 1,5cm a otvorená na špic prsta avšak pustili má domov, s tým že sa rozhodne čo bude ďalej v utorok, či budú lepšie ozvy a či maličké niečo pribralo.
Vyvolali vám pôrod kvôli váhe bábätká alebo kvôli ozvám?

anonym_033da8
Včera o 22:25

@anonym_autor joj ja som rodila na posledný možný deň , vyvolávali mi to kvôli tomu , ale triasli mi brucho statočne na tých pásoch tiež som tam dlho bývala tiež volali dr a vzdy mi povedala že ok. Bábätko sa zobudilo spravidla keď som na pásoch nebola. A váha ak ste drobná aj muž je ok

autor
Včera o 22:28
@anonym_033da8

@anonym_autor joj ja som rodila na posledný možný deň , vyvolávali mi to kvôli tomu , ale triasli mi brucho statočne na tých pásoch tiež som tam dlho bývala tiež volali dr a vzdy mi povedala že ok. Bábätko sa zobudilo spravidla keď som na pásoch nebola. A váha ak ste drobná aj muž je ok

@anonym_033da8 takže vám vyvolali kvôli zlým ozvám či som to zle pochopila ?

anonym_033da8
Včera o 22:30
@anonym_autor

@anonym_033da8 takže vám vyvolali kvôli zlým ozvám či som to zle pochopila ?

@anonym_autor nie kvôli tomu ale kvôli prenášaniu už som bola na konci 42 týždňa a keby mi ju nevyvolali (3 dni vyvolávali) tak by tam bola dodnes. Mala 4,5 kila skoro takže áno ak ešte potiahnete bábätko priberie a bude to pre neho len plus

terry658
Včera o 22:58

@anonym_autor odporúčam dať si pred pásmi sladkú vodu. Kolu, mirindu alebo hocičo iné. Moje deti boli ako osy. Stačilo trochu cukru a hneď kopali a boli akčné. Odvtedy som nemala ani jedny zlé výsledky. Tak môžeš skúsiť.
Robili aj sono, či sú prietoky ok? Lebo ak je dieťa menšie a podozrenie na zlú vyživu tak by mali skontrolovať či je placenta v poriadku.

autor
Včera o 23:01
@terry658

@anonym_autor odporúčam dať si pred pásmi sladkú vodu. Kolu, mirindu alebo hocičo iné. Moje deti boli ako osy. Stačilo trochu cukru a hneď kopali a boli akčné. Odvtedy som nemala ani jedny zlé výsledky. Tak môžeš skúsiť.
Robili aj sono, či sú prietoky ok? Lebo ak je dieťa menšie a podozrenie na zlú vyživu tak by mali skontrolovať či je placenta v poriadku.

@terry658 áno to mi hneď povedali aj pred prvou kontrolou na pásoch že si mám dať niečo sladké že zachvilu idem na pásy , takže tej keksík a vodu som si predtým dala , on sa aj počas toho ako pásy robili hýbal akurát ho slabo bolo počuť teda tie ozvy. A sono robili , neviem či RI AU sú prietoky tie som včera mala 0,56 dnes som mala 0,62

terry658
Včera o 23:08
@anonym_autor

@terry658 áno to mi hneď povedali aj pred prvou kontrolou na pásoch že si mám dať niečo sladké že zachvilu idem na pásy , takže tej keksík a vodu som si predtým dala , on sa aj počas toho ako pásy robili hýbal akurát ho slabo bolo počuť teda tie ozvy. A sono robili , neviem či RI AU sú prietoky tie som včera mala 0,56 dnes som mala 0,62

@anonym_autor skús sladké v tej vode. Rýchlejšie sa dostane do krvi. Možno bude reakcia lepšia ako po keksíku.
Ja hodnoty prietokov fakt nepoznám. Musíš sa spýtať ich, či placenta funguje ešte dobre.
Každopádne pôrod v 37.týždni už nie je taká katastrofa. Po pár dňoch by ste šli domov.

anonym_a1c991
Včera o 23:08

Od 36tt mi hovorili o vahe 2400g +-, kazdy tyzden sa premeralo (vzdy mal spuzbu iny Dr.) a stupalo to len o 20,50 gramov. Cize vsetkym vychadzalo malo. Este den pred porodom mi hovorili 2600. Narodilo sa dieta s rovnymi 3000g. Vahovy odhad je len plus a minus. A ozvy - sleduju Ta Dr., ver ich usudku. Ak nieco bude nedobre, budu riesit. Nikto si nezela zly koniec.
PS: ako povedala jedna sestricka na novorodeneckej JISke: jooj, vsetko nad 2000g je dobre. 🙂

betulinka1
Včera o 23:15

@anonym_autor 37 tyzden a vaha nad 2kg je uplne v pohode. Skor sa cudujem, ze si ta tam nenechali. S váhou sa netrap. Moj maly mal podla nich stale malu vahu a nakoniec sa narodil 3.45kg. Ak sa im nieco nezda, nech nečakajú a ide von.

anonym_9d84cf
Včera o 23:59

@anonym_autor ahoj, viem, ze si sa pytala na vyvolavanie ale mas tu dotaz aj ohladom tt a vahy. Mne sa dcera narodila prirodzene 37+3 a vahu mala 2850, tymto by som sa netrapila, dobehne. Kamoske sa narodila dcera s takouto vahou na termin. Tie vahy su len odhady a co dr to iny vysledok alebo co meranie to iny vysledok a vzdy je to +-500g.

deti95060810
Dnes o 01:19

píšeš že si v 37 tt. ale do termínu bábo niečo ešte priberie. kľudne aj pol kg.

anonym_49d293
Dnes o 05:56

Mne vyvolávali v 36tt pôrod kvôli tomu že boli slabé ale teda nechali si ma v nemocnici hneď keď videli že nič moc a ešte to v ten deň niekoľkokrát skontrolovali , večer sa rozhodli vyvolávať, našťastie! V mojom prípade už to bolo naozaj v hodine dvanastej

mogaa
Dnes o 09:22
@anonym_autor

@anonym_autor váha nie je problém, problém sú tie slabé ozvi....netráp sa, počkaj do utorka a uvidíš....pred pásmi si daj colu