Vzali by ste 16 ročnú dcéru k pôrodu?
Asi chce byť pôrodná asistentka 🙂
určite nie
taktiez nie
Nie, mam 15r dceru a vobec si to neviem predstavit,ani o rok.... podla mna by ju to mohlo vyplasit , aj ked vie, co porod obnasa, ale predsalen moze sa to vyvijat vselijako a dcera moze mat z toho pripadne aj traumu.. Podla mna to nie je vobec vhodne v tomto veku este psychika nie je zrela na taketo veci.
Nie, ani ziadnu zenu, ktora este nerodila.
Urcite nie
nie...
chýba jej v živote stres? 🙂 😉
Ako fobru antikoncepciu aj ano 😂😃
@fivecat ou, troska divne, ked si vezmes, ze ani prvorodicka samozrejme predtym nerodila, ale musi pri tom byt. zniest bolest, nedajboze vazne komplikacie. tej nikto nepovie, ze toto si nevsimaj, na toto nepozeraj, na toto zabudni...
Pardon za chyby ,pisem cez fon
@mariannamk ano, ale rodicka si to uz rozmyslet nemoze. Kdezto pre zenu, ktora este nerodila to moze znamenat taky traumaticky zazitok, ze sa rozhodne nemat deti. Ten porod sa predsa moze zvrtnut, nie vzdy je vsetko idealne.
nie
K pôrodu by som vzala iba toho, kto sa na potomkovi spolupodielal 🙂 To je asi tak všetko
samozrejme ze nie..pri porode ma byt lekar a sestricka, to je vsetko, ziaden muz, otec, mama, brat, sestra, to su co za moderne nezmysly?!?
@alchemilkazltozelena v tomto tvojom komente súhlasím ...
Nikdy nevies aky ten porod bude, ja osobne by som nebrala a nebrala som si ani muza sama som sa bala ako to zvladnem ako to prebehne no prvy porod hroza trauma dodnes a druhy na jednu kontrakciu s minimalnymi bolestami. Nikd nevies cize asi by som to neriskovala (ak by nastali nedaj boze komplikacie dceru by vyviedli von a mala by peklo zo zivota tie najblizsie minuty kym by cakala co s mamickou a surodencom sa deje) asi by som to svojej dcere neurobila..
Nevzala. Ked ma kamoska videla po prvom porode, nevidela mi ani kus bieleho ocneho bielka, modra som bola az ku pazucham (z tlakov mi popraskali zilky v podkozi), tak sa zlakla. Klamala som jej, ze porod bol paradny. Moja mama bola pri mne a mala traumu, a to porodila sama 5 deti...dceru by som nevzala
asi by som ju nebrala, vsak potom hned ta moze prist pozriet
Sama som bola ako sestra pocas praxe pri porode. Mlada Romka nam sice vsetkym nadavala, ale porod bol v oohode. Ak bude dcera porodna asistentka, uvidi toho dost, ale bude nezucastnena a dana osoba v bolestiach nebude blizka. To je ine
Presne tak, je rozdiel pôrod matky a nejakej anonymnej ženy -pacientky. Takže nie, nevzala.
@alchemilkazltozelena možno keby si mala manžela pri pôrode, tak by si to nezmyslom nenazývala 🙂
Bezne matky ( verim, ze aj tie co su tu za NIE) chodia s dcerami na gyndu koly ATK. To jd o.k, ale porod ( mimochodom najvyznamnejsi den v zivote zeny a dietata) nech chuda dievca nevidi? Nechapem, no ale o.k Za mna urcite ano.Ved tl je nadhera.Zaciatok vsetkeho.To najvyznamnejsie, preco mi zeny na svete sme
@elusive nemala by som ho lebo by som ho pri prvej kontrakcii prizabila...neviem co by mi tam pomohli jeho reci ked ani NETUSI ako mi je a ako trpim, skutocne v zivote nepochopim ako moze niekto chiet mat muza pri porode, neviem naco, len by tam zavadzal a este by aj odpadol urcite ako ho poznam
dceru isto nie... nech si ju zoberie kamoska ked jej nejaka rodit bude, alebo jej skus pustit video z porodu na nete.
@lanugo niekedy to nie je nadhera, akutne sekcie, slabnuce ozvy atd...predpokladat priebeh porodu sa neda ani pri 5.rodicke.
@alchemilkazltozelena môj bol a bolo to super 🙂 neodpadol, sestričke pomáhal, v podstate doktora a sestru nám bolo treba iba pri poslednej fáze
@katuliena82 ano to chapem, ale ani zivot nie je len i smiechu a šťasti
Ja toto nechapem....na kieho otca tam chcete niektore ťahať sestry, bratov, dcery...v prvom rade by tam s vami mal byt ,,pachatel,, a teda muž. Ok, niektorí to nedaju tak potom dajme tomu ta kamaratka, mama....ale 16 ročná slečna? Ako ja by som mamu v takom rozpolození vidieť nechcela. Ak chce byt niekto porodna asistenka alebo neviem čo ...tak je na to študium, kde sa k porodu realne aj dostane, okrem toho snad mame aj internet - tam ma x videí, kde moze pozerat na porod.

nie