icon

Začala som predčasne rodiť?

11. nov 2021

Ahojte baby, som v 28tt a čakám svoje prvé bábätko. Včera v noci som začala pociťovať strašnú bolesť krížov a brucha po oboch stranách. Ale vždy len chvíľku a potom prestalo. Dneska od rana mám strašnú bolesť brucha ale tiež len na nejaký určitý čas. Mala som už aj hnačky a dosť sa bojím že ide o kontrakcie a začínam rodiť.

autor
11. nov 2021

@iwesska nechápem čo týmto chcete naznačiť. Prečo by som mala klamať Vám alebo lekárom ? Určite by som neklamala lekárom len aby som sedela doma. Jasne že keď niekto začne mat takéto bolesti a problemy hneď si to spoji s tým najhorším. Veď som sa len spýtala na názor. A jedna mamička tu aj spomínala či to nemôže byt zo stresu.

aduskatt
11. nov 2021

no narodilo sa v 35+2 a o dva mesiace bude mať 18🙂)))) narodil sa 3230 gramov, úplne v pohode, za hodinu a štvrť

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2021

@aduskatt tak veľmi rada počujem že to malo nakoniec takýto dobry koniec😇

iwesska
11. nov 2021

Naznacit chcem to,ze si tu nepovedala to,co lekarovi. Hned by sme ti povedali,ze to mas zrejme pretazenia. O tom,ze nie je rozumne sa takto prerazovat asi vies. Ale napisat hned vsetky priznaky porodu a otazku "rodim predcasne" a potom sa cudovat,preco ma vsetci posielaju na urgent...no neviem ani co viac k tomu napisat. Ja by som pokojne nespala a neuspokojila sa s vysetrenim po telefone..

autor
11. nov 2021

@iwesska jasne že nie veď som napísala že hneď zajtra idem na kontrolu. Nepovedala som že som sa uskrmnila s vyšetrením po telefóne

autor
11. nov 2021

@iwesska a to nebola oznamovacia veta že rodim predčasne ale otázka a k tomu som napísala príznaky. Tak pardon že som sa zle vyjadrila. Sa nečudujem že ženy píšu pod anonymom keďže zle sa vyjadria a hneď sa niektoré mamičky do nej pustia. Tu kde by si mali najviac vedieť poradiť a podržať nie zhadzovať.

aduskatt
11. nov 2021

všetko dopadlo nakoniec dobre, okrem mojej pečene.......🙂)

mmoonna
11. nov 2021

Nedáš tu úplne informácie a potom sa čudujes,keď ti tu povedia svoj názor.....

autor
11. nov 2021

@mmoonna pardon nevedela som že sa mám rozpísať od rana že že som mala behacky. Nezdalo sa mi to dôležité keďže všade chodim autom skrz toho aby som sa nemusela namáhať. Alebo som nevedela že musím rozpisovať že sa sťahujem a podobne. Mne boli dôležité príznaky hlavne!!!! Ale myslím si že dalo sa ma na to upozorniť aj inak ako arogantne a zosmiešňovať mna. Ale ďakujem pani za váš nazor

ailiba
11. nov 2021

Tak si treba oddýchnuť, trosku poľavit.... Všetko počká. A nestresovat sa. Všetko dobre dopadne.

klip0
11. nov 2021

Mne sa nezdá že ťa niekto zosmiešňuje, chceli ti len dobre. Keď sa pýtaš či to môže byť pôrod a vymenujes príznaky pôrodu a odpovede že más ísť na pohotovosť berieš len tak, tak potom neviem akú radu si chcela.
Ale tak nabudúce budeš vedieť že sa nemáš pretazovat

autor
11. nov 2021

@ailiba myslím si ze máte pravdu. A zas podľa mna každú mamičku by vydesili takéto príznaky a bolo by jej úplne jedno ze čo robila počas dňa a to hlavne u prvého bábätka keď nepozná ako to chodí a všetko naznačuje tomu najhoršiemu.

klip0
11. nov 2021

A keď všetko naznačuje tomu najhoršiemu ako vravíš, tak do budúcna treba ísť k lekárovi a nie po celom dni toho čo všetko naznačuje najhoršiemu polemizovať na fóre

autor
Autor odpoveď zmazal
ailiba
11. nov 2021

Rozhodne súhlasím a chapem... Ja by som bola úplne na nervy. Preto som radila zájsť k lekárovi, pre istotu. Ale niekedy stačí málo, oddych, v kľude si vyložiť nohy. Ale v tomto štádiu sa naozaj už treba sledovať a šetriť. Držím palce, aby všetko naďalej dobre prebiehalo🙏.

autor
11. nov 2021

@klip0 ja vás chápem len viete nie je jednoche keď ste na všetko úplne sama. A aj v najhoršom sa nemáte na koho obrátiť.

autor
11. nov 2021

@ailiba ďakujem pekne za podporu ❤️

mmoonna
11. nov 2021

Kde som ťa zosmiešnila? Prečítaj si ešte raz moje príspevky. Nič zosmiešňujúce, ani arogantné som ti nenapísala. V prvom príspevku som ti odporučila ísť hneď na pohotovosť, v druhom som ti napísala, že sa ťažko radí, keď nedáš o sebe všetky informácie. To, že si precenila svoje sily a naťahovala sa je dôležitá a veľmi podstatná informácia.

zuzuliennka1
11. nov 2021

@vanda323 nemyslim si, ze taketo cosi pocas tehotenstva, ked sa pomaly blizi jeho koniec, je zo stresu…
ako pisem - mne sa tak rozbehol porod…

zuzuliennka1
11. nov 2021

nabuduce napis ucelenu info, a najma - blizis sa ku koncu tehotenstva, mas sa trochu setrit a nie sa nahanat a behat cely den od 5:00 rano, to je jednak dost podstatna info, ktora meni celu situaciu a tiez - nemozes sa divit a urazat, ze sme tak reagovali…
podla vsetkeho cakas prve dieta, my co ti tu piseme, uz porod(y) mame za sebou a vieme, co ich spustilo, preto sme ti radili smer nemocnica - mne konkretne sa presne tak rozbehol porod, ako si to popisala

vanda323
11. nov 2021

@zuzuliennka1 Ale šak ona je 28 týždeň nie? Či zle som prečítala?

zuzuliennka1
11. nov 2021

@vanda323 no, ano, takze to je cca 7. mesiac, za nejake dva mesiace rodi, to uz je takmer koniec, je za polovicou… ja som sa mojej mame narodila o 6 tyzdnov, sice predcasniatko, ale narodila. A deti sa predcasne rodia aj v 32tt, vsetko je mozne, najma ked ma take stavy, ako tu popisuje

vanda323
11. nov 2021

@zuzuliennka1 Aha no vlastne áno máš pravdu keď to takto čítam. Je to zvláštne pre o sa bábo občas vypýta skôr na svet? Je mu v brušku zle?

zuzuliennka1
11. nov 2021

@vanda323 noo neviem veru, preco sa niektore babatka tak ponahlaju, dost velku rolu tam moze zohravat stres matky, nejaka stresujuca udalost ku koncu tehotenstva, je to vazna vec no…

luciannka83
11. nov 2021

No mozu to byť aj zastavene vetry, zablokovane črevo,...kadeco

ledgerka
11. nov 2021

Mala som podobne. Ano je to zaciatok predcasneho porodu, necakaj a chod ihned k dr. Ja som sla hned, dali ma na monitor, hned magnezium a zastavilo sa to.

zuzi0911
11. nov 2021

Mala som podobne a utekala s do nemecnice kde mi zastavovali pôrod v 25tt...
Radsej ísť 100x zbytočne ako raz a neskoro... A volať si, keď a to treba vyšetrenie je úplne zbytočné. Dr po telefóne nemôže vedieť ani podľa príznakov co sa deje....

ledgerka
11. nov 2021

pises ze si mala behacky a vela namahy. U mna to tiez tak zacalo, sli sme na lahsiu turu ktoru sme zle odhadli a nakoniec to bolo pre mna vela. Samo sa to ale nezastavilo, aj ked som nic nerobila.

autor
11. nov 2021

@ledgerka no mne stačí vyjsť na jedno poschodie a už to moje telo nezvláda, lebo som počas tehotenstva pribrala zatiaľ okolo 11-12 kíl čo neni tak extrémne veľa a moje telo absolútne neni zvyknuté na takú váhu tak nezvláda pohyb veľmi dobre aj keď viem že sa doporučuje. Ale mne fakt stačí troska prejsť a zadýcham sa tak že sadnúť si potrebujem.