Zapálený steh po nástrihu

pljenka
15. jan 2013

Ahojte ! Chcem sa opytat, som cca skoro treti tyzden po porode ,mala sla VEXom ,cize som bola nastrihnuta celkom dost. No posledne dva dni som spozorovala ,ze sa mi zapalil jeden steh, urobil sa mi tam kopcek ,a ide z neho trosku hnis :(je to akurat na takom mieste ,kde to stale zavadzia vlozke, nohavicky radsej ani nenosim , len aby sa mi tam nic netrelo o to miesto. Sprchujem to skoro stale, vetram, umyvam repikom :( som z toho nestastna ☹ mozete mi poradit este nejaku dezinfekciu ? alebo mam ist rovno ku svojmu lekarovi ?hmm ?

zeytin
15. jan 2013

@pljenka Pokial ti to aj hnisa, asi by som isla lekarovi, aby sa ti zapal nerozsiril, ale vyskusaj rosalgin - bud si to oplachuj, alebo si sprav aj sedaci kupel. Zo zaciatku to trosku ako keby palilo, ale prestane to boliet 🙂 Inak ja som citala, ze repik nie vzdy pomoze, ze moze aj uskodit... radsej by som ho vysadila a dala iba ten rosalgin.

zuzana909
15. jan 2013

@pljenka ak má niekto v okolí biolampu požičaj a nahrievaj, pokiaľ tam máš hnis skús vyskúšať betadine, dá sa kúpiť taká malá fľaštička a po každej potrebe natieraj, ja by som vyskúšala tak max. 3 dni a ak sa to nezlepší zájdi k lekárovi aby sa na to pozrel a dal niečo účinnejšie 😉

pljenka
autor
15. jan 2013

Povedala som si ze si davam 3dni ,a ked sa mi to nezlepsi ,idem k lekarovi . No tak uvidime , skusim nieco z toho ,a skusim vysadit ten repik ,co to spravi. Je to otravne , berie mi to cas,ktory by som radsej venovala malej 😒 dakujem za rady 🙂

demartka
4. feb 2013

Čím viac nechať odokryté,voľné,betadine-oplachnuť po každom močení,malo by sa zahojiť-mne to trvalo cca 6 týždňov:(a na každom stehu...a mala som aj antibiotiká pre dojčiace mamičky

svetlusska
4. feb 2013

ja som pouzivala rosalgin hlavne uz v porodnici a tiez som bola nastrihnuta az az....velmi mi pomohol...

simuska1976
30. máj 2013

@pljenka prosím ťa ako si dopadla s tým zapalom? Mne ho zistili ešte v porodnici, nasadili mi ATB, ale bolest je neznesitelna, ledva chodím ☹ ako a za ako dlho si sa ho zbavila?

pljenka
autor
31. máj 2013

No nakoniec som sla k lekarke svojej ,dala mi framikoynovu masticku a plus ten betadin ,ktory som uz aj mala ,ale do tyzdna to bolo o vela lepsie a potom sa to stale zlepsovalo a uz som uplne ok ..ak ti to neprejde ,chod k svojej lekarke ,nech ti to pozrie ,nech si co najskor fit ! drzim palce !!

kkupka
31. máj 2013

mne po nástrihu doma pomáhal dermochlorophyl je to taký zelený sprej, ukludný ranu a rýchlejšie hoji, vyskúšajte

jana2518
4. feb 2023

@simuska1976 prosím prešlo vám to po tých ATB?

kp7333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre