icon

Zavádzanie močového katétra pri sekcii

veronika1127
17. okt 2016

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, v ktorej pôrodnici na Slovensku sú ochotní zaviesť močový katéter až po podaní spinálnej anestézy. Mám s tým veľké problémy a je to jediná vec, z ktorej mat traumu a veľký strach. Neviem sa dopátrať kde to vedia urobiť kedže to nie je štandard.
Veľmi pekne ďakujem za každú reakciu žienky.

keyneska
17. okt 2016

Niee mne to vybrali až druhý deň po pôrode, keď má postavili na nohy

bodkolienka81
17. okt 2016

Predpokladam, ze automaticky, lebo som to vobec neriesila, ani s nikym nekonzultovala..ked je na vyber, vseobecne sanatorium odporucam, vyborne spravena operacia, top starostlivost o mna aj maleho, manzel cele dni s nami..
@veronika1127

tinuskamartinuska
17. okt 2016

no a to som chcela rodiť cisárskym....vidím, že ani to nedám,ked tu také hrozy píšete o tom, ako to bolí, ja sa ani u urologa nedám cievkovať,preboha :D

veronika1127
autor
17. okt 2016

@tinuskamartinuska Nechcela som nikoho vystrasit, len som potrebovala poradit kedze som nevedela na koho sa obratit.

eriksonka1234
17. okt 2016

@elise ???a to si kedy rodila,resp. u koho? Ja som rodila v GA síce pred 5 timi rokmi, ale teda dobre dlho ma nechali tak sa trápiť aj s katétrom, som myslela, že ma roztrhne ☹

matrix87
17. okt 2016

mne ho dali este pred spinalom, hned ako ma pripravovali na salu, nic som necitila pri zavadzani...

elise
17. okt 2016

@eriksonka1234 rodila som 30.8 2016, u dr babisovej, maximalna spokojnost

lilian23
17. okt 2016

Mna cievkovali pocas tehotenstva 2krat-kvoli zlym vysledkom v moci. Tiez aj v nemocnici na rizikovom ked chceli sterylny moc odobrat. Taktiez pred sekciou. A nemam na to az take zle sppmienky. Nie je to samozrejme ta najprijemnejsia vec ale uplne s prehladom sa to da zvladnut. Pri zavazdavi to trochu stipe a potom este neprijemny pocit par minut ale potom uz som anj nevedela ze ho mam. Vyberali mi ho az na druhy den po sekcii (ale to som si ja vyziadala) -kedze uz som sa hybala a zavadzal mi. Takze - netreba sa bat, nie je to nic strasne a da sa to v pohode vydrzat 😉

lilian23
17. okt 2016

Zabudla som dodat ze som rodila 14.6.2016 na Antolskej v Ba 🙂 maximalna spokojnost

eriksonka1234
17. okt 2016

@elise jaj tak to je čerstvé, tú ani nepoznám 🙂

evelynda
17. okt 2016

V lucenci zavadzaju az po spinale. Rodila som v Januari.

terezka1947
18. okt 2016

@veronika1127 ja som mala srasnu skusenost s katetrom=zavadzanim po prvej sekcii,ak som si pri druhej povedala,ze chcem az po spinal....kazdy na mna pozeral ako na divnu=a to v super uzasnej,sklvelej a neviem este akej nemocnici v KE 😖
sestricky na mna divne zazerali,upozornovali,ze to sa nesmie,bla,bla....mlady lekar mi povedal ako jediny,ze ak je to moje zelanie,problem nie je
no a bolesti som sa nezbavila
ani ponizenia
na stole som si vzpocula mnozstvo komentov o mojej precitlivelosti a posmeskov a nakoniec mi pichli taky slaby spinal,ze som nielen citila zavadzanie,ale aj samotne rezanie...lekar=porodnik mi to neveril...az ked som plakala a aod bolesti pomaly omdlievala privolali dalsieho anesteziologa a ten chudak behal okolo,dopichaval mi kadeco,masku daval a aj porodnikovi uz vsetko jedno nebolo
vraj mi anesteziolog zle zapisal kg a preto dal slaby spinal
no....to ponizenie a posmesky boli hrozne a nikdy,nikdy viac to nechcem zazit....a keby som aj mala mat niekedy 3cisarsky,nic uz od tych lekarov nechcem....radsej budem ticho trpiet

veronika1127
autor
18. okt 2016

@terezka1947 Paneboze...presne preto som sem napisala, ze ake su skusenosti zien s tymto, lebo presne to ma napadlo, ze budu na mna pozerat ako na blazna, ze vymyslam. Neskutocne, neverim tomu, ze je to taky velke problem a nechapem, ze trochu ludskosti k zene, ktora privadza na svet dalsieho cloveka. To je neskutocne!!! V ktorej nemocnici v KE ste rodila??? Nechapem ako toto mozu...keby tam lezala ich manzelka, dcera, sestra a neviem kto este z blizkych, urcite by sa takto nechovali. Mozno ak by prejavili trosicku ucty a sucitnosti, tak by aj ta zena bola pokojnejsia. je mi to luto, naozaj.

marcelatje
18. okt 2016

@veronika1127 to fakt? To ti aký masár robil???? 😕 Ja som o cievke do sekcie ani nepočula tak som sa nebála dopredu 😀 sekciu som mala 2x a zavedenie katetra som ani necítila

veronika1127
autor
18. okt 2016

@marcelatje No pri prvej normalne sestricky starsie a pri druhej napriek tomu, ze som im povedala, ze to skutocne zle znasam, nechali nejaku ucnicu, ktora sa pytala ako hlboko to ma davat a sestricka jej na to povedala, ze ved az do zaludka jej to nepchajte. Ako som spominala, az ked videli ako mi prislo zle a skoro som im odpadla, tak pochopili, ze si nevymyslam hluposti.

marcelatje
18. okt 2016

@veronika1127 je hrozné že sa to deje aj napriek tomu že to ide urobiť aj bezbolestne 🙄 druhý krát pri vyťahovaní mi to robili študentky, to trošku zabolelo ale nič katastrofické.
Držím ti palce.

veronika1127
autor
18. okt 2016

@marcelatje Ved to, preco niekomu nepomoct ak sa to da. Co uz. Dakujem pekne

oblecenieavecicky
18. okt 2016

V PN ;) Naopak v TT ma nechali si to "vychutnať". Skutočne nepochopím, prečo to ženám nemôžu uľahčiť všade, keď to ide aj inak.

katrin21
18. okt 2016

mna zavadzanie riadne bolelo.... lebo dotycna bola podla mna velmi nesikovna.... az som zvrieskla.. a nech si o mne mysleli, co chceli, ze som citlivka, ano , tak som, ale ono to fakt riadne zabolelo....

po prvom cisarskom ma cievkovali a to som ani nevedela, ( v MT)ze nieco so mnou robia, necitila som ani len dotyk.. a toto bolo teda uplne o inom, takze je to o sikovnosti dotycnej . Teraz som rodila v TT

katrin21
18. okt 2016

@marcelatje mne ju zavadzali na sale pred sekciou, na tej pripravovni.

oblecenieavecicky
18. okt 2016

U mňa bol veľký rozdiel aj v tom, že v TT mi kateter vybrali hneď a musela som si pýtať misu a sestričky boli "veľmi ochotné". Asi na tretie zavolanie, si už brblali popod nos, ako ich stále otravujem a nechali mi misu tak dlho, že som ju mala bolestivo otlačenú a musela mi je vybrať až moja mamina, čo ma prišla pozrieť.... Kdežto v PN som bola zacievkovaná ešte ďalší deň aj niečo a len mi vylievali sáčok. Neporovnateľná skúsenosť.

majka01_74
18. okt 2016

@veronika1127 myslim ze @terezka1947 pise o Saci, ale myslim ze ked sa pojdes dopredu poradit s lekarom, da sa dohodnut aj tak ze ti mocovy kateter zavedu az na operacnej sale 🙂. Vsetko je o ludoch a o dohode 🙂

perzefona
18. okt 2016

@katrin21 no ale je troska rozdiel zaviest kateter nastalo pred cisarskym...... A len vycievkovat.

veronika1127
autor
18. okt 2016

@majka01_74 No ved to mam tiez v plane, ist niekde sa pytat a budem chodit zrejme od porodnici k porodnici. Len ja sa toho bojim, kedze viem ako to chodi, ze lekar mi moze slubit, ale on tam, ani nie je ked ta pripravuju a sestricky ma zahriaknu, ze sa neda a hotovo.

veronika1127
autor
18. okt 2016

@perzefona Ano, to je. Ja som mala pri obidvoch sekciach kateter asi dva dni.

dadka_bb
18. okt 2016

Ja som mala take predporodne bolesti ze veru to zavadzanie som len tak trosku vnimala.velmi cudny pocit to je veru ale sme zeny prezili sme to 🙂 inak ja som ani nevedela ze sa take nieco robi.aj nechapem naco mi holili pindulu ked som sla na sekciu aaale tak co uz.a inak tiez mi bolo riadne trapne ked chodili navstevy na druhy den za mnou na izbu a kazdemu som musela povedat ze pozor nestupte mi sacik s mocom na zemi.hahaaa jaaaj porod.to je vertj hruuuza

lucinkacinka
18. okt 2016

Mne zavádzali až po spináli kateter a bolo to v TO,ale robia aj tak aj tak,ale na požiadanie vyhoveju vždy.

katrin21
18. okt 2016

@perzefona kopec bab ma zlu skusenost aj s cuevkovanim,preto to pisem

katrin21
18. okt 2016

@oblecenieavecicky ja s tt som to mala az do pondelka a rodila som sobotu v noci...

martinecka1
18. okt 2016

2x sekcia v PN kateter zavadzali az po spinalke, vyberali pri prvom vstávaní cca 24hod.