Antolská - skúsenosti s nastrihávaním
Ahojte mamicky idem rodit do Antolskej a zaujimali by ma vase skusenosti s nasledovnymi otazkami (kludne odpovedzte iba na tie ku ktorym sa viete vyjadrit)
1 Rodili ste v nadstandardom porodnom boxe?
2 Rodili ste v obycajon porodnom boxe ak ano bol tam nedostatok sukromia a miesta alebo to bolo v norme?
3 Mate skusenosti s panom Doktorom Dlhopolcekom?
4 Mate skusenosti s nastrihavanim/nenastrihavanim v tejto nemocnici? Rada by som sa mu vyhla robim pre to vsetko ale neviem aky je pristup personalu snazia sa vyckat ci sa otvorim sama alebo radsej preventivne nastrihavaju. Respektovali vase dotazy k tomuto?
5. Co sa tyka kapacity mali ste problem s nadstandardom/ jednolozkova co sa obsadennosti tyka resp. nadstandard vseobence? Dakujem pekne 🙂
Zeny a ake ste mali skusenosti co sa tyka prikladanie baba po porode? Pise sa ze vas s nim nechaju 2 hodiny po porode je to pravda? Neviem si to predstavit hlavne ked niekedy byva v antolskej dost plnka.
@majahruska neviem ako to je na antolskej,lebo prvu som rodila v Nitre,ale tam mi ju doniesli,vystrcila len jazycek a hned ju aj zobrali,trvalo to dokopy asi 5min.,o som poridila 20:15a potom mi ju priniesli az o 04:00.
@majahruska áno je to tak.Ihneď po pôrode mi malého priniesli dali na hruď a nechali má s ním na sále dve hodiny. On sa prisal a sladko spinkal.
@majahruska nechaju, neboj. iba keby si mala tehotensku cukrovku, tak ti babo zoberu trosku skor kvoli odberom.
Zeny zlate mam este jednu total hlupu otazku ale ja som na tieto veci trosku sibnuta 🙂 Co sa izieb tyka boli prekurene? Resp. dalo sa tam regulovat to kurenie? Lebo ja ked mam niekde viac jak 22 stupnov tak idem z koze vyskocit :D :D viem ze je to v porovnani so vsetkym cim si zena ma prejst totalna blbost ale ja si proste v tomto neviem pomoct. Dakujem
@majahruska hej je tam prekurene, babetka musia mat teplo asi preto. My sme vetrali ked sa dalo.
Ja som rodila na antolskej v lete 2013. Je to uz sice dlhsie ale aj tak mozem povedat pozitivne skusenosti. Rodila som na standardnom porodnom boxe, kde som sice pocula aj ine porody ale uprimne mi to nejak neprekazalo. Myslim ze sukromie bolo ok. Manzel bol cely cas pri mne. Fitloptu som mala v boxe, ta mi velmi pomohla. Sprchovat som sa isla do spolocnych priestorov. Je to prijemny pocit. Rodila som bez epiduralky a bez nastrihu, ci natrhnutia (dcerka ale bola dost malinka -2450 g). Dcerku mi prilozili na brusko hned. Nechali by mi ju aj po cely cas co som bola na porodnom boxe, ale vzhladom k tomu ze bola predcasne narodena, mi velmi citlivo povedali ze ju radsej vezmu na kontrolu a ja som neprostestovala. Nastastie bola uplne v poriadku.
Co sa DR. Dlhopolceka tyka - planujem si ho aj zazmluvnit (termin mam april 2018). Rozpravala som sa s nim aj na temu nastrihu a povedal mi ze on standardne nerobi, len v pripadoch ked je naozaj treba - teda ked ma babo problem vyjst. Inak odporucal aniball, aj ked ja este nie som o tom presvedcena. POvedal ze sa snazi vychadzat mamickam maximalne v ustrety v ich poziadavkach, pokial to samozrejme neznamena ohrozenie ci uz babatka alebo mamicky. Mala som z neho velmi dobry pocit. O nadstandardnej izbe priznam sa ani neuvazujem, lebo osobne by mi asi vadilo kedy tam chodila rodina a navstevy "spoluleziacej". Verim ze vsetko nam dopadne uplne bez problemov a budeme mat vsetky hladky porod.
@iwet25 podla mna pre babatko su zle oba extermy aj moc teplo aj moc zima. dufam ze ostatne mamicky budu tiez chciet vetrat. Poznam ludi co maju doma 25 stupnov a este su vo svetri co mi uz pride dost extrem.
@majahruska my sme vetrali casto, stale bolo hrozne vydychane. Inak tymi hormonmi, co som sa aj s inymi bavila, nam bolo akosi teplejsie nez normalne 🙂 babatko bolo na mne skoro 2hod
@classymom ano, kazdych 12 hodin a posledne 3 hodiny som vzdy uz mala velke bolesti, nedali mi skor 😔
@majuska77 u mna to tiez takto bolo na antolskej. ale citam tu aj uplne ine. asi zavisi od personalu
@majahruska je tam horuco a dost aj suchy vzduch regulovat sa to neda ale treba vetrat (stale lepsie ako zima ked sa im pokazil kotol a ani tepla voda netiekla 😀🙈)
Ahoj, rodila som v r.2009 na normalnom porodnom boxe, nastrih som neriesila,proste spravili. Sukromie žiadne, 5 medikov a veeela personalu., požiadavky som ako prvorodicka nemala ziadne. Na sestonedeli som bola na nadstandardke,bolo to super,najma kvôli tej sprche,lebo som tam travila dost času 😉. R.2013 som rodila uz v nadstand.porodnom boxe, len ja,manzel,porodna asistentka a moja dr. Bolo to uzasne, sukromie, sprcha, wc...ak niekto vchádzal, vzdy zaklopal. Nastrih som opat neriesila, jednoducho ho spravili. A treti porod v 2015....nadstand.box, nastrih dr.nestihla, natrhla som sa, a to sa mi veru dlllho liecilo a jazvu si citim dodnes. Nadstandardky na sestonedeli boli plne, ale prezili sme aj to. Moja rada....je dobre mat babatko hned pri sebe, na začiatku je to mozno stres, ale radsej takto, nez ho nechat u sestriciek.
Rodila som na Antolskej v júni 2016 v 38. tt. Do pôrodnice som šla s kontrakciami pod 5 min, takže v nemocnici to už bolo rýchle. Sprchu som mala len v prípravni, po klystíre, ktorý mi všetko neskutočne urýchlil, ledva som stihla požiadať o epidurál. Ten mi išli pichnúť na nadštandardnom boxe, lebo normálne boxy práve upratovali (v ten deň som bola asi 17-ty pôrod, bola plnka). Ja, vidiac v tých bolestiach, že som na nadštandarde, som pôrodnej asistentke oznámila, že rodím tu a basta, ak je voľný, tak ma tam nechali a ani som zaň neplatila 🙂 Za to som im vďačná. Dr. ma strihla, hoci som cvičila s aniballom a aj som o tom informovala pôrodnú asistentku aj doktorku. Doktorka to obhájila tým, že hrádza bola tuhšia. Skôr si myslím, že musela utekať na akútny cisársky, ktorý bol hneď po mne. Dcéra bola pritom malá, 2,7kg, pôrod rýchly, na tretie zatlačenie bola von, napriek tomu mala na hlavičke hematóm, ktorý ale do mesiaca zmizol. Dcéra bola na mne rovno v kontakte koža na kožu, ale len cca pol hodinu. Mala som problém s placentou, ktorá nie a nie vyjsť, takže to potom riešil ešte nejaký iný doktor a dieťa mi odniesli. Dcéru som potom videla len bleskovo už na šestonedelí, zabalenú v perinke, grr, rovno ju zobrali, že je neskoro večer a mám si oddýchnuť. Tiež vraj aj preto, že keďže som ešte bola po epi nehybná od pása dole, tak by som sa o ňu nevedela postarať. Ako prvorodička som neprotestovala a rešpektovala personál. Tento rok v júni rodím opäť, asi opäť Antolská a dieťa si už zobrať nenechám. Na izbe sme boli 3, nadštandard bol plný, ale ten som k životu aj tak nepotrebovala. Celkovo bola pôrodnica plná a ďalší deň vyhlásili stop stav a všetky rodičky posielali na Kramáre alebo do Ružinova. Chovanie personálu bolo také všelijaké. Podpora dojčenia nulová. Keby som nemala prípravu vopred, tak neviem, ako to zvládnem. Pre svoj vnútorný pokoj som im odkývala všetko, na všetko sa usmievala a aj tak som si urobila po svojom, však človek tých pár dní prežije. Tým pádom ma sestričky mali rady. Ale - ak tam naozaj pôjdem rodiť aj svoje druhé dieťa, tak ho chcem mať po pôrode na sebe čo najdlhšie, najlepšie aspoň tie dve hodiny, a potom nech už je rovno so mnou na izbe, sestričkám ho nenechám 🙂
Rodila aom tam pred 3 rokmi. V obycajnom boxe. Sukromie som mala,aj asi miesta 😂 absolutne som toto ale neriesila. Pri tych bolestiach ti to ke sumafuk. Nenastrihavali ma, ani som ich o nic neprosila. Vsetko prirodzene. Personal super.led som rpdila ja tak bolo total full,mamicky davali aj na ine oddelenie. Cize dostat sa na nadstandard sa asi nedalo. Co mi bolo jedno lebo normalne izby su na Antolskej super.boli sme tam 3 na izbe. Jedine co mi strasne vadilo,ze som sa cely porod nemohla napit. O to horsie,ze som cely porod prevracala a uz som bola fakt na odpadnutie

@majahruska no dlho som nemohla sediet,sitie trvalo asi vecnost.Citim to doteraz ze to tam mam site,ale nie ze by tk bolo nejako bolestive,ale citim ze to tam je.Len preto si idem dat epidural.Ale niekto zase vravi ze sitie nie je take strasne,alebo ze mali jeden steh.Mne isla mala von tak ze mala ruku vedla hlavicky,ako superman 😃