Chcem čo najprirodzenejší pôrod
ahojte dievcence, chcem sa informovat a teda hlavne od tych co prednedavnom rodili, kam sa obratit, na akeho doktora, aby bol porod co najprirodzenejsi, popravde najradsej by som rodila doma, ale v mojom pripade to nebude najlepsi napad, nakolko mam dve sekcie za sebou...teraz mi bolo povedane, ze kludne mozem rodit normalne a teda mam aj svoju predstavu o prirodzenosti porodu, len kde najst niekoho takeho, kto vie pocuvat a akceptovat poziadavky....dakujem za vsetky rady, som z trnavskeho kraja, ale som vdacna za kadzu radu na "ludskeho" doktora 🙂
@myjusiatko To skákanie po bruchu, keby si prečítali názor Svetovej Zdravotníckej organizácie, ktorá tvrdí že tzv. Kristellerova expresia, sa vôbec vo vyspelých krajinách už nemá používať. Sú krajiny kde to je vyslovene zakázané pre mieru rizikovosti. To je ďalšia z metód pôrodného praveku- nástrih a skákanie po bruchu, z toho mi šedivejú vlasy keď to čítam!!

Ja som rodila uplne prirodzene bez akehokoľvek zasahu lekara teraz v maji, ak neratam potom až šitie. Ako prvorodička som porodila od prvej kontrakcie a z 3 cm behom hodiny, sestričky mi nechceli zavolať lekara aby ma vyšetril, tvrdili mi že ešte kontrakcie nemam a ešte ma to tak nebolí. Zo sprchy s uterakom medzi nohami som kričala že už tlačim a presne tie dve sestričky ma vliekli na rukach na sálu. Ako ma položili na stol tak o sekundu už bola malá vonku. Mala som 2 vnutorne stehy a 3 vonku, samej mi nedovolili prejsť na izbu, ale hneď sko ma ubytovali už som behala po izbe. Zotavenie som mala naozaj rýchle, ale pôrod aj keď bol uplne prirodzeny, tak pre mnňa brrrr a ani nechcem vedieť, čo všetko sa mne a malej v tej sprche mohlo stať. Držím palce aby tvoj prirodzeny pôrod bol tvojou peknou spomienkou 😊