icon

Cisársky rez v Bratislave a okolí

sensen12
29. jún 2016

Dobrý deń, chcem sa Vás spýtať, viete o niekom v Bratislave a v okolí, kde je lekár, ktorý bez diskusií urobí opakovaný cisársky rez, čiže druhý cisársky rez. Ďakujem

sensen12
autor
29. jún 2016

@maminkasisa lenže ja nemám žiadne peniaze, nemám ani 2000 e na porod mimo sk, keby som mala, okamžite letím tam, ale nemôžem si zobrať požičku kvoli porodu a potom to splácať x rokov. A čo sa týka doktorov, žiaden sa so mnou nebavil, rovno otvorím dvere a poviem indície, x potratov, hrozný prvý porod, sekcia a on na to, že nooo aaa čooo, normál, môj názor, obavy ani nič nikoho nezaujímajú.

sensen12
autor
29. jún 2016

@arabeska no však to, lenže mňa sa absolútne nikto na nič nepýta, a teraz povedali, že to bude veľké mimi zas a doktori a duly a všetci, že no a čo. Akože no a čo? Hádam ide o mňa, o môj život, o moje mimi a nie že jupííí, ideme si dačo skúsiť a zabávať sa a zvlášť, keď už jeden rez mám. Po prvom som bola aj napriek 24 hod porodu fit jak rybka, a budem stále tvrdiť, že väčšie dieťa je rizikovejšie ako malé 2 3 kg, jak môže niekto povedať, že kilo hore dole no a čo

arabeska
29. jún 2016

@sensen12 a kam chodíš na poradne?

maminkasisa
29. jún 2016

@sensen12 podla mojho nazoru, ak si mala prvy CR, tak aj druhy bude pravdepodobne CR, kedy si rodila? nemyslim si, zeby Ta tlacili do vaginalneho....

petra3312
29. jún 2016

@sensen12 nejdem Ta prehovarat na prirodzeny porod, k nemu len tolko, ze nasledky nemusia byt take hrozive, ako opisujes. Moj porod bol v podstate roznaky ako Tvoj, tiez skoncil sekciou po tom, ako mi malu nedokazali vytiahnut ani vakuum extraktorom. Druhy porod by som chcela skusit prirodzene, ale uz teraz mi povedali, ze nech si velke nadeje nerobim, lebo babatko sa uz v 33. tyzdni ukazuje vacsie, ale uvidime este podla utz v 36.tyzdni. V kazdom pripade Ta chapem, ja mam tiez zmiesane pocity, napriek tomu, ze chcem skusit prirodzene, po predchadzajucej zlej skusenosti som rada, ze na vyber mam a nikto ma do prirodzeneho porodu netlaci.

sensen12
autor
29. jún 2016

@petra3312 moje je tiež už teraz väčšie o dva týždne, a tlačia ma všetci horom spodom, som zúfala, že taký psychonátlak a prečo? pre koho? Ja mám 4 potraty prirodzené za sebou a dvakrát som to nechala úplne prirodzene a neprajem nikomu kontrakcie pri potrate a bolesť cez jazvu, bol to horor a ja už proste žiadne horory nechcem, chcem už aspon jeden kľudný porod, aj keď po cisárskom to bude tiež náročné, ale nemienim niekde v bolestiach sa trápiť a ešte ked mi povedali, že mi nedajú nič proti bolesti, aby mohli monitorovať jazvu, tak idem úplne už do kolien, pretože viem ako pracuje moje telo, okamžite a rýchlo chce všetko vypudiť, to aj ms mávam celý život, že okamžite z minúty na minútu sa spustia krče a do dvoch hodín musí všetko von a potom je už kľud, ale tie bolesti úplne že škriabať stenu je málo a čo bude pri porode? Do troch hodín to nedám, aj keby som neviem čo

petra3312
29. jún 2016

@sensen12 baby tu niekedy pisali o cisarskom z psychiatrickych dovodov ( prosim Ta, neuraz sa. Neviem, ako to funguje na Slovensku, ale citala som, ze na SR sa to da tak vybavit. Ak mas taku traumu z prirodzeneho porodu a mas po cisarskom a dieta bude pravdepodobne velke, tak si to skus vybavit touto cestou ). Aj to som citala, ze na Slovensku nechcu davat epiduralku, ak rodis prirodzene po cisarskom a ja som sa na to pytala, tu sa dava normalne. Akurat nezasahuju do porodu vyvolavackou, vycka sa, kym sa porod rozbehne sam.

n0mi
29. jún 2016

Extra moc zveličujes, neviem odkial beries historky typu 5kg dieta a pod. Ok ked chces CS tak si najdi lekara co ti ho urobi.

evittam
29. jún 2016

@n0mi Prečo je podľa teba 5 kg dieťa "historka"? 😀 😉 Je to rarita ale stáva sa - dokonca mám sesternicu, ktorej dcéra sa narodila s váhou 5,1kg. 😉

denaka
29. jún 2016

@n0mi Môj prvý syn mal 4920g v pôrodnici nemali ani taký veľký vankúš.. z polovice z každého trčal. Rodila som norm. nebudem sa hrať na hrdinku, med lízať to nebol! Dvaja doktory mi tlačili na brucho. Ale chodila som na predpôrodnú prípravu takže som vedela že musím tlačiť ako o život ak nechcem zvon! Sensen12 možno neschvaľujem tvoj názor ale máš právo sa báť! Bohužiaľ naozaj na SK volajú cr "prominentný pôrod" a žiadny lekár ktorý nieje tvoj známy sa neprizná že ti ho urobí "len tak" Moja rada: hľadaj cez známosti! Len tak to bude bez "kecov"

n0mi
29. jún 2016

@evittam ale urcite nie kazde druhe dieta ma 5 kg.
@denaka
A ano viem, rodia sa aj vacsie babatka, ak to v pohode ide vaginalne nevidim v tom problem. Avsak urcite sa zvazuju aj rizika + a -.

petra3312
30. jún 2016

@n0mi no vies, keby mala dobru skusenost s predchadzajucimi dvomi porodmi, tak nie je z tohto tretieho asi taka vystresovana. Jasne, ze nie kazda zena sa roztrha po zadok a nemoze pol roka sadnut, nie kazde dieta ma vyse 4 kila nie kazda zena rodi vyse 20hodin. Moja teta povedala, ze za sto korun by rodila aj kazdy mesiac ( to bolo este za socializmu ), mam kamosku prvorodicku, porod jej vyvolali, cele to trvalo niekolko hodin, mala aj epiduralku, takze ziadna bolest, tlacila ani nie pol hodiny...takze jasne, ze taka zena povie, ze cisarsky ani za svet. Ale ked ma zena po cisarskom, predpoklada sa, ze dieta bude velke a navyse ma taku traumu z predchadzajucich porodov, nemala by byt lekarom tlacena do prirodzeneho porodu za kazdu cenu.

evittam
30. jún 2016

@n0mi Ja som to niekde napísala?

ivett1
30. jún 2016

@sensen12 choď do ktorejkoľvek poradne v Bratislave (Kramáre, Ružinov, Antolská) a spýtaj sa na možnosť rodiť tu ... vysvetli svoje komplikácie - predpokladané veľké dieťa, prvý pôrod sc,4x prirodzený potrat ... apochybujem, že ťa niekto bude tlačiť do prirodzeného pôrodu ... nemusíš platiť 2000€ , spýtaj sa na zmluvu s konkrétnym pôrodníkom - za to zaplatíš poplatok nemocnici (neviem koľko to je, ale na stránkach by to mali mať uvedené...)

čo sa týka priebehu pôrodu, nemá cenu o tom vôbec diskutovať- že ktorý spôsob je lepší, alebo horší ... tak ako sme každá ŽENA INÁ ...tak aj KAŽDÝ prebieha inak a rôzne ho znášame ...

takže milé dámy, pripomínam, že zakladateľka sa pýta na to kto a možno aj či by jej niekto urobil sc v BA okolí a nestojí o porovnávanie pôrodov - resp. naše skúsenosti z pôrodov, aké výhody a nevýhody majú sc a prirodzený pôrod ...to si už sama zisťovala- od kamošiek a tu na fóre a dokonca aj ona sama má za sebou jednu, či viac? skúseností s pôrodom... 😉 ...

sensen12
autor
30. jún 2016

@ivett1 preeeeesne tak a dokonca mi dneska kolegynky v práci povedali, že jednej kolegynke zomrelo vnúča 36 tt a včera boli na pohrebe, vysoký tlak a že pooohoda a včera pohreb. Ďakujem neprosím, ten rez ma ukľudňuje

lavia
30. jún 2016

@zuzana76 predchádzajúca sekcia nie je vôbec automaticky dôvodom na ďalšiu sekciu. Indikácií na sekciu je veľa, ale predchádzajúca sekcia sa medzi nimi nenachádza.

zuzana76
30. jún 2016

@lavia dobre mozno nie automaticky, ale velmi casto, percentualne neviem povedat, ale myslim, ze vacsina lekarov po sekcii indikuje aj dalsi porod sekciou

zuzana76
30. jún 2016

@lavia http://www.gynmed.sk/16-cisarsky-rez/

predchadzajuca sekcia je vo vacsine zariadeni indikáciou k dalsej sekcii

lavia
1. júl 2016

@zuzana76 určite nie je, čaká ma štátnica z gynekológie a pôrodníctva, takže viem, že samotná sekcia indikáciou nie je. Iba ak už žena mala viac sekcií, ale pokiaľ bola jedna, tak to nie.

zuzana76
1. júl 2016

@lavia vidis a na SK sa to bezne praktikuje, ja mam dve sekcie a druha bola indikovana prave kvôli tomuto

zuzana76
1. júl 2016

@lavia a dokonca mi chceli robit aj sterilizaciu, ale nedala som si

lavia
1. júl 2016

@zuzana76 žiaľ, u nás je to naozaj bežné. Naše pôrodníctvo nie je žiadna sláva. Ale nájdu sa aj takí, ktorí sa snažia zavádzať moderné trendy a neboja sa VBAC 🙂 A už vôbec nechápem prečo po druhej sekcii odporúčajú sterilizáciu. Treba dúfať, že sa to u nás zlepší 🙂

sensen12
autor
1. júl 2016

@lavia ja som najprv chcela skúsiť normál, potom si môj chlap robil srandu, že ušianky, langoše a podobné kraviny, tak som to rozdýchala a začala som to študovať ako to je, pozrela videa a všetko, od superporodov hypnoporodov až po hruza porody až po africké obriezky, aj VBAC, všetko. Potom som to prehodnotila a vyhodnotila, že pre mna a moju psychiku a po 4 potratoch a hroznom porode, plus po 2 potratoch, ktoré som sa vyčistila prirodzene aj s úúúžasným zážitkom, keď začnú kontrakcie a maternica vypudí plod a vás reže jazva jak nožom keby bodali, po tom čo mi kolegynky včera povedali, ako kolegynkinej dcére umrelo pred pár dnami mimi v 36 tt kvôli odlúčenej placente, že onaa noooo ááá, citim sa v pohode, nerobím hysterku a pred pár dnami boli už na pohrebe, hlááávne to no ááá, pohoda, tak som sa ukľudnila a vyhodnotila ten rez ako najlepšiu vec, a dnes mi super gyn povie, čo je megazástanca porodov normál, že jak deti narodené cisárskym majú o 60 percent vyššie rakoviny leukemie a xxxx chorôb, tak po tomto všetkom taká žena čo zažila, môže chceť jedine čooo? otvoriť okno... a letííím

kalkulacka111
1. júl 2016

@lavia a práva pacientov nemáte zahrnuté v učive? kde je právo ženy rozhodnúť si ako bude rodiť? sme v stredoveku, že rozhoduje za ženu človek, ktorí ju vidí 2 min. a hovorí si lekár? Kde je dôvera pacienta k lekárovi ak sa lekár chová ako hovädo a nepočúva ženu? Konečne by už lekári , ktorí nerešpektujú slobodné rozhodnutia ženy ako bude rodiť mali odísť zo systému . Žena rodí, ona si rozhoduje o svojom tele. Zaujímave, že v Rakúsku, Nemecku, Holandsku ....atď, si žena môže o sekciu požiadať a nikto ju nezatracuje.

tecko28
1. júl 2016

@sensen12 necitala som celu diskusiu, ale moj nazor je, ze uz koli veku im bude pohodlnejsie ti spravit sekciu, tak nestresuj.

whitecat666
1. júl 2016

@sensen12 necitala som celu diskusiu (iba tak namatkovo). Pokial mas za sebou vela potratov a zly porod tiez by som to na tvojom mieste urcite nenechavala na nahodu.
Skus Rakusko alebo KOCH. Inak ti poradit zial neviem.
Pripadne ak na to nemas peniaze, skus si podla recenzii vyhladat ludskeho a spolahliveho doktora a zazmluvnit si ho (vyjde ta to lacnejsie ako sukromne zariadenie alebo zahranicie).

sensen12
autor
1. júl 2016

Ďakujem,idem hľadať,ak do dvoch týždňov nenájdem,beriem.úver na socha,keby ze nemam.sekciu,x potratov a fasa pôrod za sebou,tak.tu nič neriešil,nepíšem,ale strašne ako sa urazil,že nechcem nič skúšať a ze ako moje mini ohrozuje,že bude mať tri najhoršie choroby sveta,ako následky sekcie,tak som trvala este viac

tecko28
1. júl 2016

@sensen12 podla mna na Kramaroch nemaju problem

kalkulacka111
1. júl 2016

@sensen12 v Bratislave neviem, ale Galanta, Nitra , Piešťany po prvej sekcii druhá automaticky sekcia.

píšeš svoju skúsenosť: "ale strašne ako sa urazil,že nechcem nič skúšať a ze ako moje mini ohrozuje,že bude mať tri najhoršie choroby sveta,ako následky sekcie,tak som trvala este viac " ale nútiť ťa Dr. nemôže, si mala tohto anticisaráka Dr. žiadať nech zaznamená do teh. knižky, že žiadaš o naplánovať sekciu , čo nemáš písomne niektorí Dr vo svojej nafúkanosti a prehnanému egu neakceptujú.

sensen12
autor
1. júl 2016

@tecko28 ze vraj aj tam,ako kto....a už som zopár gyn dobehla,tak.mám dojem,akokeby dostali nariadenie z eu minimalizovat rezy a tlačiť každú jednu do viac