Čo ste dostali jesť v pôrodnici?
Ahojte, taká téma skôr na pobavenie (alebo na zaplakanie). Ak máte fotku, pridajte, čo vám dali jesť v pôrodnici. Mňa mrzí, že som si niektoré skvosty neodfotila 😀. Či už teda pozitívne alebo negatívne.
@anonym_autor v Ružinove výborne jedlo, dokonca sme mohli deň vopred vyberať. Fotky nemám žiaľ.
@anonym_autor v Ružinove výborne jedlo, dokonca sme mohli deň vopred vyberať. Fotky nemám žiaľ.
Ja som mala v nemocnici hody, nevedela som sa dojesť ale je tomu už 12 rokov 😍
Po tretom porode som bola tak mega hladna, kedze sa slo na oxy, a ak nezaberie, tak cisarsky, ze na obed som mala len polievku podla 5 elementov, v ktorej bolo vsetko, co som potrebovala. A potom mi sestricka po zositi doniesla obed - hovädzie s kolienkami, nejaky salat a neviem co este.... tiez nemam fotky. Inak vyborne jedlo
V nasej porodnici/nemocnici bola vyborna strava najviac mi chutila zapekana brokolica so syrom a lososom. A prve jedlo boli buchty na pare.
si pamätám ako sme mali ako druhú večeru suchý chlieb - bez obmedzení a mlieko. To bol " LUXUS". Nie, nebolo to za vojny, 15r dozadu.
jedna známa univerzitná nemocnica v strede SK.
Vyber z 3 jedal den dopredu, ryba so salatom, hovadzie so salatom..... Spanielsko...
Kapustovu polievku a na druhy den hrachovu kasu. Inac varili fajn, ale teda po sekcii toto bol fakt zabijak.
Ja si doteraz spominam na prve ranajky po porode. Vsetky sme dostali 2 krajce vianocky, kusok masla a kakao. Az na to, ze tu vianocku na tanier daval totalny kreten. Ja som mala koncek a ten kusok vedla neho - dlzkou asi 5cm kusky. A ine zeny 15cm krajce. Strasne som im zavidela, umierala som od hladu.
Vyprazanu rybu a salat... boli Vianoce pred 15.rokmi.
@anonym_autor tlačenku s kyslou uhorkou a horčicou
Na to, ze su to nemocnice a mala by tam byt preferovana zdrava strava, je to fakt bieda. O ovoci (ak nie je vo forme kompótu) alebo zelenine (vratane listovej) asi nepočuli a ani nevedia, kolko ovocia a zeleniny by malo byt na tanieri .. mne by teda jedna biedna paradajka na ranajky alebo 30 g uhorky k obedu nestacili. Na to, kolko vsetci platime do zdravotnictva, by mala byt aspon strava zdrava, vyzivna a izby klimatizovane.
Žilina - rok 2025, tá pôrodnica si prešla úžasnými zmenami a ja som tam bola maximálne spokojná...no strava bola príšerná 🤣 Toto mal byť prívarok a nejaké mäso - to sa nedalo jesť. Kôpor bol skoro v každom jedle a ja ho nenávidím. No musím povedať, že ráno hneď po pôrode som mala najlepšie rožky s maslom a jeden deň boli skvelé parené buchty. Inak bieda hrozná.
To co ste mali Vy este luxus. Ja som mala psi grc. Teda asi to nebol psi grc, ale vlastne mozno aj bol, nie som si ista, vyzeralo to tak. No, ked ste po cisarskom a podla nich je vhodna strava nejaky rozmixovany prasok a v nom kusok rozmixovanej zeleniny bez akejkolvek chuti. Vyzeralo to ako detsky prikrm, chutilo to ako muka s vodou a a na ofarbenie tam dali mozno lyzicku rozmixovanej zeleniny. Skoda, ze som si to neodfotila, ale bajecne sa na tom chudlo. Teraz mam nejake tie kila navyse, asi by som mala skusit nieco taketo, by som dala dole aj 10 kil za mesiac. :D
Prosím povedzte mi ze nie som jediná ktorá si vôbec nepamätá jedlo v pôrodnici. Rodila som síce 6 rokov dozadu ale absolútne si na to nespomínam. Iba viem že čaj a bielu kávu robia fantasticky...ja som pomerne nenáročný stravník , bola som rada ze nemusím variť ja tak asi preto
@anonym_autor žial nemam odfotene ale v PB musim povedať ozaj ozaj skvelé obedy...zariadená kuchynka plna jogurty natierky pečivo...ovocie..keby tam bola žena napriklad bez navštev,ze jej nik nic nedonesie..rozhodne by nebola hladna.Kiez by to bolo takto na kazdom oddeleni

@anonym_autor vyprážaný rezeň