icon

Do ktorej pôrodnice si môžem zobrať ako doprovod dieťa?

macickakocurik
8. jan 2017

Ahojte mamicky prosim poradte mi kde by som mola ist rodit a vziat dieta zos sebou nemam rodinu a nemam kde ho na tu dobu zanechat pokial budem v nemocnici vramci slovenska najlepsie vychodneho dakujem vam Ludmila🙂

Strana
z2
erickatt
8. jan 2017

Uf toto asi len v americkom filme. Ani dajaku kamošku či susedu nemáš?

loginexistuje
8. jan 2017

@macickakocurik to sa neda maximalne skusit sukromne napr Kocha a zaplatit si apartman ale tam rataj ze 2000 eur treba na porod to by som si asi skor nasla ochotnu znamu ci inu opatrovatelku

bosoriak
8. jan 2017

@macickakocurik Nikde. Z bezpecnostnych, hygienickych a psychologickych dovodov ti ho nezoberu nikde. Budes musiet najst niekoho, kto sa o dieta v case porodu a pobytu v nemocnici postara.

katkakovac
8. jan 2017

Po porode sa da byt u kocha v BA ale pri porode vobec. Nie sme v americkom filme. Dieta nema v porodnici ci robit. Hladaj k dietatu opatrovatelku. Zatial na zacvik a potom to tych par hodin zvladne. Alebo potodis sama a manzel zostane z dietatom.

kvetulienka253
8. jan 2017

A to si predstavujes pôrod plus cca 4dni pobytu v nemocnici?? Naozaj nemáš ani jednu kamarátku? Keď už ani chlap, ani rodina...Je to nezavideniahodna situácia, ale je dobré si nájsť aspoň jednu aj pre budúcnosť, keby PN, OCR, niečo... Hocičo

katkakovac
8. jan 2017

@loginexistuje 1400€ porod plus 1000€ apartman. A aj tak jej nikto nezaruci, ze ho dostane.

moni244
8. jan 2017

Asi si pozerala vela americkych filmov, nezda sa ti? Nikde ti nedovolia mat zo sebou dieta pri porode, ako ta to vobec napadlo?

katriona1
8. jan 2017

jako po porodě někde na nadstandardě bys možná místo našla, ale kdo ti to dítě bude hlídat při porodě? to se jako bude koukat jak rodíš nebo myslíš, že si ho sestry vezmou na vyšetřovnu a tam mu zapnou tv nebo mu ustelou, dají najíst ? navíc porod může trvat hodně hodin, může skončit i sekcí, to si jak představuješ?

zltalienka
8. jan 2017

@macickakocurik maximum čo sa mi podarilo zistiť je, že v Košiciach v Saci boli ochotní akceptovať dieťa na nadštandardnej izbe, kde by bolo s dalsou dospelou sprevadzajucou osobou (manžel), ale len počas dňa. Na noc by dieťa muselo domov, manžel by mohol zostat, samozrejme za poplatok navyše. Nevyužili sme, syn to zvládol bezo mňa s manzelom a starymi rodičmi.

tt247
8. jan 2017

Niektoré máte trošku útočné odpovede, no je potrebné si uvedomiť, že toto je veľmi nepríjemná a nezávideniahodná situácia a je podľa pekné, že autorka sa o svoje prvé dieťa stará tak, že radšej by ho zobrala so sebou ako ho nechať cudzej osobe, ak teda nemá partnera. Rodiť a ešte sa strachovať o druhé dieťa, ktoré bude zjavne vystresované z toho, že je s niekým cudzím alebo v neznámom prostredí, no neviem.

katriona1
8. jan 2017

@tt247 tak ale těhotenství trvá dost dlouho a i s cizího člověka se časem může stát nejlepší kamarád, jenom je potřeba se na to připravit, i taková učitelka ve školce je ze začátku cizí člověk a i tak s ní dítě tráví dost času a nemyslím si, že chtít vystavit dítě traumě z pobytu na porodnici je jakože super přístup, je potřeba si uvědomit, že tato možnost je nereálná, protože rodící matka, která leží někde na koze není schopná se v tom čase postarat o starší dítě a personál porodnice neposkytuje babysitting, takže maminka musí najít co nejdřív nějaké jiné reálné řešení, protože, když s tím dítětem do porodnice dojde, tak personál tak akorát zavolá sociálku a ta už se o dítě postará

katkakovac
8. jan 2017

@tt247 ale musi zacat rozmyslat. Dieta nie je mozne vziat len tak do nemocnice k porodu. Musi najst niekoho, na koho si dieta zvykne a potom nebude priblem ho nechat prespat. Vsak im doma pribudne dalsie dieta a to prvorodene nebude mat tolko pozornosti. Ci tiez manzel zostane par mesiacov doma, aby pomohol? V urcitom momente si aj matka aj dieta musia uvedomit, ze jeden bez druheho musia nejako fungovat. Vsetko sa da, len treba chciet. Opatrovatelka zas nie je az taka draha, sama som bola v situacii, ked som 1,5 rocne dieta zverila cudzej osobe. A zvykol si. Inak to neslo...

meiwe
8. jan 2017

Skus popozerat v okoli stranky sukromnych skolok ci neposkytuju starostlivost aj cez den aj v noci. Pocitaj s tym ze to bude drachsie. Kamoska v ba ma skolku a viem ze sa dalo dohodnut sa na takuto moznost ako babysiting. Skus prejst a vysvetlit situaciu🙂 do nemocnice urcite nie.

hors
8. jan 2017

@macickakocurik topolcianskej nemocnice viem,ze dieta moze byt lebo aj umna bol ten isty problem ale nakoniec som mala chvala bohu susedku

katriona1
8. jan 2017

@hors a to i na porodnici počas porodu bez doprovodu další osoby?

erickatt
8. jan 2017

@moni244 možno je slobodná maminka a je fakt sama?

moni244
8. jan 2017

@erickatt ale to dieta ma otca, aj ked je sama, ako sorry, to teraz si zacnu slobodne matky brat deti k porodu? Ved je to nemocnica, nie wellnes hotel

barborenka28
8. jan 2017

@moni244 nehnevaj sa ,ale asi si nepochopila,co napisala?!ona hlada pomoc a odpoved na otazku.........nie vycitky typu(bla-bla-bla),niektore zeny a MATKY nepochopim.

moni244
8. jan 2017

@barborenka28 ako keby som bola jedina, co jej pise, ze sa to neda, co ine jej tu ma clovek napisat? A ked sa uz ides pohorsovat, tak napis aj ostatnym zenam,nielen mne.

A kedze autorka nereaguje, bude to zase dalsia vymyslena prazdninova tema

hors
8. jan 2017

@katriona1 nie musel by ju niekto mat ja som isla sekciou ale inak tam kludne mohla byt ale musi sa to zaplatit.

katriona1
8. jan 2017

@hors takže by se klidně mohla dívat na porod? ale zakladatelka nemá nikoho kdo by tam mohl být a dítě pohlídat

loginexistuje
8. jan 2017

@macickakocurik skus napisat odkial si, kde budes rodit vek dietata a mozno sa tu najde zienka, co ti bude vediet pomoct strazenim.

hors
8. jan 2017

@katriona1 ja som mala zajednanu opatrovatekku na ten cas a potom mi ju mala doniest .Taku som mala dohodu aj s lekarkou.Myslim ,ze kludne snou mohla byt okrem porodu.Ja som nikoho nemala a hladala som vsemozne kto ju bude mat pocas zakroku.Nastastie som ju mala kam dat.

katriona1
8. jan 2017

@hors ok, takže vlastně až po porodě a musel být s dítětem ještě někdo další, v tom nějaký velký problém nevidím, když to nemocnice dovolí 🙂 ale tak jak to chce zakladatelka, že dítě po celou dobu a bez doprovodu někoho dalšího to mi prostě přijde nereálné, jinak super, že ti nakonec dítě někdo pohlídal, aspon je vidět, že je více možností a i taková situace se dá nějak řešit 🙂

hors
8. jan 2017

@katriona1 ano akoze bola som strasne vystrasena ka ju dat lebo clovek niekedy nevie ci aj opatrovatelka bude o.k ci sa tam nieco nestane predsa je to clovek cudzi.Ja som nesmierne vdacna susedke,ze ju mala :0) Osobne si myslim,ze si urcite na ten cas porodu musi niekoho zohna inak fakt neviem.Viem sa vzit do jej situacie plne ju chapem.Je to velmi zla situacia.Ja dufam ,ze sa jej podari neak si zabezpecit niekoho:0)

elise
8. jan 2017

Mozes sa spytat ci ti drobca nedaju na detske oddelenie hospitalizovat a v porodnici nadstNdard ked sa postavis na nohy moze byt s tebou, len to musis odkomunikovat tam

alex49
8. jan 2017

ako si to reálne predstavuješ? Sestričky nie sú opatrovatelky a nemocnica nie je hotel, nemajú tam detský kútik. Nemáš ani žiadne susedy, nejaké mamičky na okolí, čo by ho na pár dní postrážili?

katriona1
8. jan 2017

@elise jako nezlob se, ale hospitalizovat zdravé dítě kvůli porodu matky? tak na takové něco bys musela mít v té nemocnici hodně dobrého známého nebo hodně dobře zaplatit a to už je snad lepší si zaplatit opatrovatelku a nechat dítě pěkně v klidu doma aspon ve známém prostředí a ne ho tahat po nemocnici, kde se to dítě ještě něčím nakazí, protože na tom dětském jsou většinou děti které zdravé teda nejsou

elise
8. jan 2017

@katriona1 ja som pisala mozne riesenie, nechapem preco utocis. Ja chapem ze dieta je najlepsie nechat doma u niekoho, ale aj toto je riesenie. Mozu sa na 3 dni hospitalizovat. Len to musi odkomunikovat. Ja som si preventivne zistovala aj tuto moznost. Na deckom oddeleni mozu byt deti aj len na pozorovani nemusi to byt len nakazliva choroba.

liv1
8. jan 2017

@moni244 co tema, to utocis. Daj pre pana jana tym zenam pokoj ak im nevies poradit. Za tie roky (moje) na MK si ty osoba, ktora tu ma tie najutocnejsie najprovokativnejsie a zaroven najotrasnejsie odpovede ake som tu kedy zazila. Neviem co si to za cloveka, no napriek tomu ti zelam pokoj v dusi...

Strana
z2