Hľadám lekára, ktorý rešpektuje odmietnutie vyšetrení
Milé mamičky a "takmer" mamičky ... prosím, môžete mi poradiť odborníka/čku v BA, ktorá nemá problém s tým, že pacientka si neželá absolvovať všetky vyšetrenia a testy??? Moja to síce akceptuje, ale vždy sa mi do očí vysmieva a má pripomienky s výrazom tváre " si hlúpa" ... U mňa obézna Dr. s coca colou na stole rozhodne nevzbudzuje rešpekt a potrebu nechať si poradiť!!! Je súkromná a keďže si za všetko platím, takýto prístup rozhodne trpieť nemienim. Ďakujem pekne =)
@omnia23 ja velmi dobre chapem vyznam slova forum a toto konkretne forum ma dokonca toto zakladne pravidlo: Fórum je miesto, kde sa všetci stretávame, rozprávame sa, radíme si, pomáhame si, spoznávame sa. Ak to má byť miesto príjemné pre všetkých, je dôležité správať sa tu slušne, rešpektovať ostatných a nezneužívať možnosť hovoriť k všetkým”
tato diskusia ani zdaleka nie je prijemna, nie su tu rady, pomoc, odpoved...
@omnia23 a ja tiež - sice len jednu princeznu. myslím že sa dnes všetko moc prehána a rozpitváva.stačí si prečítat niektoré temy ohladom tehu tu na koníku a nestačím sa divit čoho je človek schopný 😝 kam sa podel zdravý rozum ? ja som cele tehu športovala, lietala po svete, jedla čokolvek( aj domáce špeciality priamo varené na ulici), k lekárovi jedine na fotky malej 🙂
@eir sorry, ale ked polozis nekompletnu otazku(treba vediet, ake vysetrenia odmietas,lebo ak by ti vadili nejake standardne vysetrenia,tak tazsie poradit lekara, kt.by si to "zobral na triko"), ale naopak uvedies detaily ako ta cola ci obezita, kt.su pre teba zrejme dolezite (ved inak by si ich asi neuvadzala, vsak?), tak co si cakala?
@emkab Mne príde tá otázka položená úplne normálne. Kebyže som z Blavy a poznám tolerantného lekára, tak jej ho napíšem a je mi šumafuk aké vyšterenia chce odmietnuť alebo prečo chce odísť od pôvodnej lekárky. A lekár si toto vie úplne v pohode ošetriť, tam žiadne "na triko" nie je, jednoducho mu podpíše do karty, že odmietla to a to vyšetrenie a je po probléme. Žiadne vyšetrenia nie sú povinné, ani zákroky, všade na svete sa to vie, len na slovensku furt všetci majú pocit, že čo povie dr. to je povinné 😀 tie vyšetrenia, ktoré nám akosi automaticky gynekológovia robia sú proste a jednoducho hradené poisťovňou a prečo to teda neurobiť, keď má z toho prospech aj lekár, aj nemocnica, či už aj pacient, to už je niekedy aj diskutabilné, ale keďže pacient nie je študovaný dr., tak čo ho vôbec do toho, že. 😖 Vieš koľko cigánok nejde na tie vyšetrenia? To by už muselo byť gynekológov za mrežami 😀 😀
@halienka pozri, ja dotycnu nepoznam a su baby, kt. su apriori proti aj meraniu prietokov napr. Nexapem, preco sem pleties Ciganky a uz vobec preco by mal ist ten lekar za mreze..troxa od veci nie? Ak by do povodnej otazky uviedla info, kt pisala v tom tusim poslednom prispevku, tak sa mohla vyhnut ostatnym komentarom.
@halienka uvodny prispevok zakladatelky bol o tom, ze jej dr. sice akceptuje jej rozhodnutia, ale divne sa na nu pritom pozera. A navyseje ta dr. obezna a pije kolu, tym padom je u autorky nedoveryhodnym lekarom. Akoze nehnevaj sa na mna, ale pri takomto prispevku nemozes ocakavat, ze ludia nezareaguju. Toto je verejne forum a pokial viem, sloboda prejavu je u nas stale platna, tak ked chcela len same suhlasne potlapkavania, tak sa mala ist zdoverit kamoske. A ked ju nezaujimaju reakcie na to, co napisala, tak to jednoducho pisat nemala a mala sa spytat iba danu, konkretnu otazku..
Ale inak odhalila si ma, zareagovala som presne preto, aby som vyzerala bohovsky dolezito! 😀
@kvetinqa napisala si vsetko co som prave chcela napisat 😉
@halienka aka otazka a zdôraznenie problemu - taka odpoved 😉. Okrem ineho, nikto na nu neutocil, snazili sme sa zistit, co je take neakceptovatelne z povinnych tehu vysetreni...Dockali sme sa odpovede, ze ju vlastne nasa diskusia vôbec nezaujima, hoci zalozila diskusiu a nie otazku.
@eir pacient by mal odchádzať z ambulancie v pohode a nie ako ponížený pes. Už som zažila takéto správanie a ďakujem pekne.
Podľa mňa by si mal lekár zachovať nejakú úroveň, aj keď pacient odmietne nejaké vyšetrenie. Všetko sa dá vysvetliť aj slušne a nie povýšenecky, s ironickými poznámkami, posmeškami.
@eir Ahoj, počula som dobré referencia na doktora Drába -myslím, že pracuje v Ružinove a ambulanciu má v Ivanke pri Dunaji. Vraj nevnucuje amniocentézu, ale aký má postoj k ostatným vyšetreniam neviem, ale skús ho dať do vyhľadávača, niekde tu bola o ňom diskusia -min.sa v niektorej spomínal.
@eir ja mám jednu možno osobnú radu, ja mám oveľa lepšie skúsenosti s gynekológmi mužmi ako ženami - to vo všeobecnosti takže by som skúsila hľadať skôr muža ... ak chceš môžeš skúsiť Dr. Jozef Kajaba v Karlovke, ale to je ten čo berie už len z obvodu, ale skúsiť môžeš. Držím palce nech máš už šťastie na doktora podľa tvojich predstáv .... PS dnes priletela kamoška z Londyna je v 18 tt a doktor jej robil 1x sono ešte v apríli inak sa stretáva len s pôrodnou asistentkou 🙂
@rienok ďakujem za radu, aj nad tým uvažujem 😉 Chcela som skúsir Dr. Kajabu aj Dr. Hvizdaka, žiaľ ani jeden neberie nové pacientky, Kajaba však aspoň tie z obvodu, škoda, že tam nebývam ☹ Ďakujem, verím, že nech prejdem ku komukoľvek, bude to lepšie ... tak to má kamoška ozaj super, nech si to riadne užíva 🙂
@omnia23 :D záleží v čom je drzý, a aké je jeho ctené meno? Vieš mne ide predovšetkým o to, aby môj vzťah s lekárom bol skôr partnerský. Niesť zodpovednosť je veľká vec a za svoje dieťa som zodpovedná hlavne ja, preto hľadám doktora(ku), s ktorým sa budeme navzájom rešpektovať, takého, čo mi vysvetlí čo, ako, prečo ... a nie len, že toto vám treba, hento, toto si kúpte... a nie keď sa opýtam, tak vysvetlí s odporom, iróniou a sarkazmom ... keď takého budem mať, pre mňa za mňa, nech má na stole aj pečené prasa 😉
@irriss ouu, baby, to ste fakt na hlavu?! Zakladateľka témy žiada o odporúčanie dobrého lekára v BA. Tá cola a iné sprostosti boli na druhom mieste, čo znamená, že začínajú byť dôležité až vtedy, keď sa lekárka pacientke vysmieva do očí, keď odmieta vyšetrenia!!! Namiesto toho, aby jej vysvetlila napr. to, prečo by mali byť dôležité a tiež namiesto toho, aby vôbec skúmala, prečo pacientka odmieta to či ono. Tu vôbec nejde o "múdrosť novodobých pacientiek"... keď sme už pri tom, súkromná ambulancia či verejná, toto je vizitka lekára?! No sorry! Ani mňa by táto lekárka nepresvedčila, že som fakt na správnej adrese.
Žienky, ruku na srdce, povedzme, že v situácii, keď vám niekto rozpráva napr. o zdravej výžive a sám vyzerá ako balón s kopou zdrav. problémov, koľké z vás by mu uverili?! Tak prestaňte útočiť na eir a ak niektorá ste z BA a poznáte dobrých lekárov, tak napíšte.

ahoj, tak tvoje rozhodnutie plne podporujem. počas celého tehu som tiež všetko odmietla- moj doktor to akceptoval a dohodli sme sa len na ultrazvukoch. tiež to ludia nechápali, blbostí som sa napočúvala ale svoje rozhodnutie nelutujem.prajem ti nech si tiež najdeš takého a užiješ si tehu