icon

Je bezpečné sprchovať sa v pôrodnici s bábätkom na izbe?

Včera o 09:46

Ahojte, ako ste riešili sprchovanie v pôrodnici, keď ste boli samé na izbe ? Neviem teda ešte, či sa mi podarí byť sama na izbe, ale je to vraj dosť možné, oddelenie je akurát dosť prázdne. A ja tak rozmýšľam, či je bezpečne, nechať takto samé bábätko na izbe 🤔.

Strana
z2
loliki
Včera o 15:21
@anonym_598841

Viaceré píšete, že počkať na návštevu. Ja som chodila do sprchy po každej malej aj veľkej potrebe (tak nám to odporúčali pôrodnici)
Veď všeličo zo mna vytekalo, to akože cely deň nepôjdem do sprchy a budem čakať na návštevu ???

Fakt, tak ako tu niekto napísal, že niektoré zeny s dieťaťom vytlačia aj mozog

@anonym_598841 Ako tie naše praprababky bez sprchy na poli prežili?

anonym_7fe7d4
Včera o 15:25
@loliki

@loliki Úmrtnosť žien na popôrodnú horúčku zo zápalov a zlej hygieny bola o hodne vyššie ako dnes.

bronkax
Včera o 15:26
@loliki

@loliki to dokedy sa budeme porovnávať s prababkami? Viete čo niekedy sa ľudia nekupali vôbec a kakali na ulici niekde v rohoch vyhoďte záchody.

natalka13
Včera o 15:29
@bronkax

@loliki to dokedy sa budeme porovnávať s prababkami? Viete čo niekedy sa ľudia nekupali vôbec a kakali na ulici niekde v rohoch vyhoďte záchody.

@bronkax v niecom tie porovnania su aj OK.
To bude niekto 24h denne bdiet pri ich dietati?
To su ozaj dnes matky tak neschopne?

anonym_7fe7d4
Včera o 15:44
@natalka13

@natalka13 Len tá, čo to napísala o tých babkách to asi myslela tak, že sa nie je potrebné tak často sprchovať a teda cikanie a sprchu si vyhradiť na čas, keď´je niekto pri dieťati.

bronkax
Včera o 15:46
@natalka13

@natalka13 tu nejde o to že ony boli schopné a my nie. Dnes poznáme všetky riziká sme vzdelanejšie je normálne že máme strach. Oni žili v nevedomosti aj čo sa týka hygieny aj čo sa týka detí.

anonym_598841
Včera o 16:44
@loliki

@loliki veď toto. Že mnohe neprežili a o mortalite novorodencov ani netreba písať
Horšie ako Slovensko bolo snáď len Írsko

bosorkabb
Včera o 16:59

Normálne som dieťa mala v postieľke a ja som hodila sprchu niekoľko krát za deň.

autor
Včera o 17:29
@hederamonstera

boze zeny, niektore ste tu teda riadne hnusne, co vas doma muz nelubi ci co?

@domiklik návšteva nesmie ísť na izbu
@anonym_106d1d keby mám na izbe sprchu, tak to neriešim, sprchy majú na chodbe bokom
@anonym_7fe7d4 tie čo píšete, že či doma nepôjdem do sprchy, to je niečo úplne iné.. za prvé, buď bude spať v postieľke so zapnutým monitorom, čo do sprchy budem počuť, keby pípala za druhé, kým je hore, viem ho dať aj do lehátka napríklad do kúpeľne, a tak sa sprchovať, dať ho na podložku na zem, a variť.. to sú úplne odlišne situácie
@domka222 no ale práve ten monitor počuť nebudem, keď budem v sprche a dieťa zostane na izbe a netuším, či tam naozaj sestričky chodia pozerať každú chvíľku, či sa nič nedeje..
@hederamonstera posledný rok aké hnusne sú ženy na MK, tak to je niečo neskutočné..

autor
Včera o 17:30
@natalka13

@natalka13 tak keď naše babky nechávali deti pred obchodom, tak to budeme robiť aj my, či ? Bude to zodpovedne ? Len za to, že sa to tak robilo?

petronellla87
Včera o 18:31
@januska12323

Čo sa podľa teba stane keď bude pár minút bez dozoru? Doma tiež nepôjdeš ani na záchod bez neho?

@januska12323 moja starsia sa napr zacala dusit ked som bola v sprche. Vtedy som bola rada ze s9m na izbe nebola sama a boli tam baby. Ale uznavam ze to je skor vynimocna situacia.

gregik66
Včera o 18:45
@januska12323

Čo sa podľa teba stane keď bude pár minút bez dozoru? Doma tiež nepôjdeš ani na záchod bez neho?

@januska12323 mne ho takto zobrala sestricka z novorodeneckeho. Kym som bola odniest tacku z obeda. Dieta spalo. Prisla som na izbu a dieta nikde.

gregik66
Včera o 18:47
@anonym_autor

@domiklik návšteva nesmie ísť na izbu
@anonym_106d1d keby mám na izbe sprchu, tak to neriešim, sprchy majú na chodbe bokom
@anonym_7fe7d4 tie čo píšete, že či doma nepôjdem do sprchy, to je niečo úplne iné.. za prvé, buď bude spať v postieľke so zapnutým monitorom, čo do sprchy budem počuť, keby pípala za druhé, kým je hore, viem ho dať aj do lehátka napríklad do kúpeľne, a tak sa sprchovať, dať ho na podložku na zem, a variť.. to sú úplne odlišne situácie
@domka222 no ale práve ten monitor počuť nebudem, keď budem v sprche a dieťa zostane na izbe a netuším, či tam naozaj sestričky chodia pozerať každú chvíľku, či sa nič nedeje..
@hederamonstera posledný rok aké hnusne sú ženy na MK, tak to je niečo neskutočné..

@anonym_autor ja som ho po tom incidente co spominam odnasala sestrickam na novorodenecke nech ho postrazia a ja som zatial sla do sprchy

iwesska
Včera o 19:19

Ale nemozes takto panicky uvazovat,ze kazdu sekundu,co ho nevidis sa mu nieco stane,lebo sa zblaznis. Si myslis,ze ked ti ho zoberu sestricky k ostatnym novorodencom,ze tam su nonstop s nimi? Tak urciteee 1 sestra,aspon 10 deti a ona tuez chodi na WC, do kuchynky mlieko zarobit,odbieha...Si nemysli,ze tam cihaju 24/7 sestricky nad kazdym jednym novorodencom.

anonym_f4a97d
Včera o 19:43
@anonym_7fe7d4

@natalka13 Len tá, čo to napísala o tých babkách to asi myslela tak, že sa nie je potrebné tak často sprchovať a teda cikanie a sprchu si vyhradiť na čas, keď´je niekto pri dieťati.

@anonym_7fe7d4 nieeee vôbec nie je treba tak často chodiť do sprchy a potom ženy riešia kadejaké zápaly a podobné veci.. ja som mala síce nadštandard ale chodila som zakaždým cikať do sprchy a menila vložky ako na bežiacom páse. Tak mi to radili aj PA a aj kamošky čo mali odrodené.

anonym_7fe7d4
Dnes o 03:10
@anonym_f4a97d

@anonym_7fe7d4 nieeee vôbec nie je treba tak často chodiť do sprchy a potom ženy riešia kadejaké zápaly a podobné veci.. ja som mala síce nadštandard ale chodila som zakaždým cikať do sprchy a menila vložky ako na bežiacom páse. Tak mi to radili aj PA a aj kamošky čo mali odrodené.

@anonym_f4a97d Však aj ja som močila v sprche , tak ako mi sestrička kázala, ani som nič iné netrvrdila. To bola reakcia na ten koment, že ako to naše babky na poli prežili. Zrejme patrila k tým, čo sa osprchovala a na wc išla len keď jej aj doma niekto bábo strážil.

anonym_49e398
Dnes o 08:27

@anonym_autor vždy keď som šla do sprchy, zaniesla som dieťa aj s postieľkou sestričkám (ako mi bolo povedané), určite nenechávať samé na izbe. Ale rodila som v ČR, tam majú možno iný systém. U nás sa kašle na všetko..

anonym_b81018
Dnes o 08:40

@anonym_autor uplne normalne. Vsak dieta obriadim, dám do postielky, pomajkam a idem sa umyť. Ci sa umývas 2 hodiny?
Len taka otázočka.... doma sa umývať nebudeš?

domiklik
Dnes o 09:59
@anonym_02eab2

@domiklik to platí len v prípade ked je viac sprch , u nás su funkčné 3 na cele oddelenie , počas važenia drvivá väčšina nemala šancu

@anonym_02eab2 píše, ze s vysokou pravdepodobnosťou bude sama na izbe, tak predpokladám, ze na nadštandarde... Keď nie, tak jej ho snáď niekto postrazi a naopak

3petka
Dnes o 10:05

@anonym_autor večer keď zaspinkal som šla do sprchy. A si predstav že aj keď som šla jesť bol sám na izbe keď spinkal. Mal monitor a pomedzi jedlá som ho šla pozrieť.

anonym_02eab2
Dnes o 10:22
@domiklik

@anonym_02eab2 píše, ze s vysokou pravdepodobnosťou bude sama na izbe, tak predpokladám, ze na nadštandarde... Keď nie, tak jej ho snáď niekto postrazi a naopak

@domiklik píše že odelenie je prazdne , preto by mohla byt sama na izbe čiže žiadny nadštandart

Strana
z2