icon

Kde nájsť bezpečnú pôrodnicu v Bratislave?

natasha23
5. máj 2026

Ahojte dámy, viem, že je tu veľa príspevkov o pôrodniciach, ale zaujímali by ma tie najnovšie, keďže mám termín pôrodu v septembri 2026.
Prosím, podeľte sa o svoje aktuálne skúsenosti s pôrodnicami v okolí Bratislavy. 🙏

Strana
z2
anonym_ab3872
5. máj 2026
@anonym_5704e9

Kramare, je to najvyssie gyn-por centrum u nas, kde koncia najzlozitejsie pripady aj z inych nemocnic. A keby nieco, nemocnica ma plne vybavene novorodenecke a hned vedla je detske kardiocentrum, pretoze nikdy nevies co sa moze zomliet. Rodila som s mamickou, ktorej babo putovalo hned tam. V zivote by mi ani nenapadlo rodit niekde kde je sice moje pohodlie, ale nemaju plne vybavene novorodenecke. A ospevovany Ruzinov aj s jeho veducim ma tak dovrzal par rokov pred porodom (vtedy to nesuviselo s tehotenstvom), ze ma zachranovali na Kramaroch. Tam som si potom co-to odlezala aj v tehotenstve a nasledne aj porod velka spokojnost s pristupom. A na pohotovosti pocas tehotenstva ma brali okamzite bez cakania, boli sme tam 3x.

@anonym_5704e9 súhlas…ospevovaný pán prednosta a tiež podľa recenzií zazmluvnená “vraj najlepšia pani PA”- napokon obrovské sklamanie

tzatzik
5. máj 2026
@anonym_621fba

@tzatzik pred akými 100 rokmi? Rodila som pred 30 rokmi, a všetko bolo v poriadku. No lenže vieš, vtedy sme my mamičky ešte neboli také pokakane zo všetkého ako sú dnešné mladé ženy. Toť vsjo.

@anonym_621fba Tak to je veľmi smutné, že ti stačí tak málo. U nás sú zanedbané základné ľudské potreby a veci, ktoré majú vplyv na celý život bábätka aj matky. Ale veľa žien na toto vôbec nemyslí, je im to jedno a o to je celá situácia ešte smutnejšia.

tzatzik
5. máj 2026
@anonym_621fba

@tzatzik a ty si akože už rodila v každej slovenskej pôrodnici?

@anonym_621fba Na to netreba rodiť v každej, ich praktiky a prístup sú verejne známe. Väčšina sa nedrží ani odporúčaní WHO, stále sa u nás napríklad uprednostňuje rodiť v antigravitačnej polohe, ktorá je veľmi nebezpečná pre dieťa matke prináša tiež mnohé komplikácie, a to hovorí za všetko.

anonym_c8a3d5
5. máj 2026

ja som rodila pred 4 dňami v Ružinove, a teda naozaj nemôžem povedať ani pol zlého slova. už samotný pôrod bol veľmi rešpektujúci, mala som zazmluvnenú PA, ktorá bola so mnou po celý čas, polohovala ma, dávala mi lieky od bolesti, podporovala ma. aj službukonajúca lekárka bola super. samotný pôrod trval 14 hodín a napriek veľkému pôrodnému poraneniu (hej, moje dieťa malo veľkú hlavu) bol pre mňa pozitívny zážitok. mali sme neprerušený 2h bonding a následne ma odviezli na šestonedelie (štandard, lebo nadštandard bol plný, cez štátny sviatok neprepúšťali), kde som dostala izbu so samostatnou kúpeľňou. sestričky či už na šestonedelí alebo na novorodeneckom boli tiež všetky veľmi milé a ochotné, dokonca jedna mi vždy večer nosila v miske zmrzlinu 😊 pomáhali mi aj s bábätkom, odpovedali na všetky otázky, nosili jedlo na izbu, prišla za mnou aj laktačná poradkyňa. ja by som si ďalší raz určite vybrala zase Ružinov. 😊

Strana
z2