Kde nájsť bezpečnú pôrodnicu v Bratislave?
Ahojte dámy, viem, že je tu veľa príspevkov o pôrodniciach, ale zaujímali by ma tie najnovšie, keďže mám termín pôrodu v septembri 2026.
Prosím, podeľte sa o svoje aktuálne skúsenosti s pôrodnicami v okolí Bratislavy. 🙏
treba si zazmluvnit lekara ..
ja som rodila vždy v tej istej nemocnici, nebola možnos vycestovat
prvy pôrod mäsiarina , neprofesionalita, mudr bol unaveny , mala som smolu že som bola 10 pôrod za noc , posledny pôrod absolutne v pohode, pôrodnik malý boh doslova ..
nie je to vždy o nemocnici ale hlavne mudr za mna, vybavenie maju cca už všetci
Ja mám termín o týždeň, idem rodiť 4x a pokaždé Kramáre ..
Ani raz som nemala zazmluvneného pôrodníka a všetko super
Tiez suhlasim, ze zazmluvnit doktora je istota. Ja som pri oboch porodoch mala zazmluvnenu doktorku a porody boli skvele.
Ruzinov presiel pod Zahumenskym velky pokrok. Ja som tam musela rodit kvoli zdravotnym problemom, nemohla som rodit u Kocha ako som rodila prve dieta. Velmi som sa bala zmeny, mala som pred ocami hrozostrasne pribehy zo statnych nemocnic, ale bola som velmi milo prekvapena z ludskeho pristupu vsetkych. V podstate okrem stravy ani nemam co vytknut, ta bola klasicka nemocnicna, ale inak je za mna Ruzinov uplne top 🙌
@natasha23 Ja som myslela, že Bory sú teraz prvá voľba mamičiek. Viem porovnať Antolskú a Bory a je to teda riadny skok v možnostiach čo majú mamičky dnes.
Ja žiaľ neodporúčam Ružinov a hlavne prof.Zahumensky bol pre mňa veľkým sklamaním.
@natasha23 Ja som myslela, že Bory sú teraz prvá voľba mamičiek. Viem porovnať Antolskú a Bory a je to teda riadny skok v možnostiach čo majú mamičky dnes.
@anonym_286f8e prvá voľba možno ak je bezproblémový pôrod.
Ja som tam tiež chcela rodiť ale keď má nechali ako tehotnú čakať na pohotovosti skoro 4 hodiny tak som si to rozmyslela veľmi rýchlo. Podotýkam že diagnoza bola hroziaci potrat.
Antolská a nezazmluvnení lekári 👍
@anonym_286f8e prvá voľba možno ak je bezproblémový pôrod.
Ja som tam tiež chcela rodiť ale keď má nechali ako tehotnú čakať na pohotovosti skoro 4 hodiny tak som si to rozmyslela veľmi rýchlo. Podotýkam že diagnoza bola hroziaci potrat.
@anonym_95070c Tak ja som nemala bezproblémový, mala som sekciu. Veľa lekárov je na Boroch z Antolskej, aj neonatologovia plus majú najnovšie vybavenie, keď ja som bola na Antolskej (snáď už to majú zmenené)ma dali doslova do koje pre kone ( áno majú jednu miestnosť nadštandardnú ale bola obsadená)so závesom, tých koji tam je snáď 5 a vedľa mňa vrieskala ako o život ďalšia ktorú šili akurát, keď sestrička nezatiahla záves bola som tam ako na výstave, veľmi nedôstojné podmienky. . Tak to neviem prečo si toľko čakala, ja keď som na pohotovosti povedala že som tehotná už aj ma pratali na gynekológiu nech nie som v tej preplnenej čakárni s chorými. Bory si nezastavam mala som aj tam nejaké výhrady, ale oproti Antolskej a Kramarom to beriem ako skok dopredu.
@anonym_95070c Tak ja som nemala bezproblémový, mala som sekciu. Veľa lekárov je na Boroch z Antolskej, aj neonatologovia plus majú najnovšie vybavenie, keď ja som bola na Antolskej (snáď už to majú zmenené)ma dali doslova do koje pre kone ( áno majú jednu miestnosť nadštandardnú ale bola obsadená)so závesom, tých koji tam je snáď 5 a vedľa mňa vrieskala ako o život ďalšia ktorú šili akurát, keď sestrička nezatiahla záves bola som tam ako na výstave, veľmi nedôstojné podmienky. . Tak to neviem prečo si toľko čakala, ja keď som na pohotovosti povedala že som tehotná už aj ma pratali na gynekológiu nech nie som v tej preplnenej čakárni s chorými. Bory si nezastavam mala som aj tam nejaké výhrady, ale oproti Antolskej a Kramarom to beriem ako skok dopredu.
@anonym_286f8e asi každá mame inú skúsenost. Zas Antolská pohotovosť za mna fajn ale asi najlepšie to bolo v Ružinove tam sa o mna vždy počas tehotenstva postarali najlepšie. Na Boroch som aj hneď povedala že krvacam a že som tehotná a zobrali mi krv (neznyelny odber len aby mali čo vyfaktúrovať poisťovni) a nechali má čakať 4 hodinyá a ešte doktorka ktorá ma kontrolovala tak mi povedala že do 12 týždňa to treba nechať tak bola som presne v 12 a takéto poznámky mi prišli absolútne nevhodne.
V Ružinove som sa v 30 týždni dostala do starostlivosti prof. zahumenskemu a vďaka nemu som donosila do 37 týždňa a nemala som predčasný pôrod ktorý mi fakt hrozil. Takze ja na Ružinov nedam dopustiť najlepšia starostlivosť či už počas hospitalizácie ale aj na kontrolách v rizikových poradniach.
Radšej nemocnicu ani nejdem písať, baba ktorá ležala vedľa mňa bola poriadne naštvaná celý čas. Zazmluvnila si pána primára a porodila o tri týždne skôr a pán doktor bol akurát na dovolenke v zahraničí. Chcela samostatnu izbu ale všade bolo plno. Ja som rodila dva krát a dva krát bolo všetko ok bez zazmluvnenia.
@natasha23 Vyškov na Morave, ak chceš ľudský, rešpektujúci prístup. Pôrodníctvo na Slovensku je zaseknuté pred 100 rokmi a je dosť možné, že si spolu s dieťaťom odnesieš domov aj traumu na celý život, takže tá hodina a pol cesty sa podľa mňa oplatí 🙂
@tzatzik presne tak…trauma na celý život…
@natasha23 a kde sa nerodi bezpecne napr.?
@anonym_621fba tiež som si položila túto otázku
Ja poznam pripad, kedy na boroch zanedbali starostlivost a dietatko umrelo. Takze ono je to asi jedno
Tiez suhlasim, ze zazmluvnit doktora je istota. Ja som pri oboch porodoch mala zazmluvnenu doktorku a porody boli skvele.
@anonym_03a331 niekedy to nemusí byt zasa také terno… keď som rodila, nechali tam mamičku v bolestiach vyčkávať na zazmluvnené lekára, akože nemenila by som s ňou. Ja som nemala zazmluvneneho a všetko super.
Hladaj tam kde je najlepšia starostlivosť o novorodencov aj pri vzniknutých problémoch. A to sú podľa mna Kramáre a Antolská, tam sa odvazaju novorodenci keď je vážny problém. Mna kardiologicka odradzala od nemocníc typu Koch a Bory. Mne napríklad v Boroch rodili dve kamosky ale pochvalovali si. Lenže oni mali ľahké porody. Všade mas aj negatívne aj pozitívne prípady. Ale ja už ten servis ako poskytuju v Boroch obetujem a idem opäť na Antolsku.
Radšej nemocnicu ani nejdem písať, baba ktorá ležala vedľa mňa bola poriadne naštvaná celý čas. Zazmluvnila si pána primára a porodila o tri týždne skôr a pán doktor bol akurát na dovolenke v zahraničí. Chcela samostatnu izbu ale všade bolo plno. Ja som rodila dva krát a dva krát bolo všetko ok bez zazmluvnenia.
@anonym_de38e0 ako ma ostatnym pomoct tvoja odpoved?
@natasha23 na tvoju otázku neexistuje relevantná odpoveď. Keďže všetko je o osobných pocitoch. A o očakávaniach. A aj o samotnom porode. Pokial mas vsetko bez problémov, si spokojná hocikde. No stačí nejaký problém a už si nespokojná. A je jedno, kde si.
Je tu spomínaný prof. Zahumensky - rodili u neho obe moje kamosky, jedna je spokojná, druha nie.
Pozri si napr. na FB recenzie, jedna je spokojná tam, druha tam. Ani Bory nie sú 100%né. Lebo nič nie je 100%né.
Za mňa sa orientuj podľa lekára. A podla neonatologie. Drzim ti palce ✊🍀
@natasha23 Vyškov na Morave, ak chceš ľudský, rešpektujúci prístup. Pôrodníctvo na Slovensku je zaseknuté pred 100 rokmi a je dosť možné, že si spolu s dieťaťom odnesieš domov aj traumu na celý život, takže tá hodina a pol cesty sa podľa mňa oplatí 🙂
@tzatzik pred akými 100 rokmi? Rodila som pred 30 rokmi, a všetko bolo v poriadku. No lenže vieš, vtedy sme my mamičky ešte neboli také pokakane zo všetkého ako sú dnešné mladé ženy. Toť vsjo.
@anonym_621fba Všade v slovenských pôrodniciach, možno s výnimkou Starej Ľubovne.
@tzatzik a ty si akože už rodila v každej slovenskej pôrodnici?
Kramare❤️ rodila som 2x a vzdy vsetko super, mala som mladich dr., dr Mikulika a dr. Lettrich, ani raz zazmluvnenych. Novorodenecke oddelenie aj odd. 6nedelia uzasna starostlivost👍
Kramare, je to najvyssie gyn-por centrum u nas, kde koncia najzlozitejsie pripady aj z inych nemocnic. A keby nieco, nemocnica ma plne vybavene novorodenecke a hned vedla je detske kardiocentrum, pretoze nikdy nevies co sa moze zomliet. Rodila som s mamickou, ktorej babo putovalo hned tam. V zivote by mi ani nenapadlo rodit niekde kde je sice moje pohodlie, ale nemaju plne vybavene novorodenecke. A ospevovany Ruzinov aj s jeho veducim ma tak dovrzal par rokov pred porodom (vtedy to nesuviselo s tehotenstvom), ze ma zachranovali na Kramaroch. Tam som si potom co-to odlezala aj v tehotenstve a nasledne aj porod velka spokojnost s pristupom. A na pohotovosti pocas tehotenstva ma brali okamzite bez cakania, boli sme tam 3x.
Hladaj tam kde je najlepšia starostlivosť o novorodencov aj pri vzniknutých problémoch. A to sú podľa mna Kramáre a Antolská, tam sa odvazaju novorodenci keď je vážny problém. Mna kardiologicka odradzala od nemocníc typu Koch a Bory. Mne napríklad v Boroch rodili dve kamosky ale pochvalovali si. Lenže oni mali ľahké porody. Všade mas aj negatívne aj pozitívne prípady. Ale ja už ten servis ako poskytuju v Boroch obetujem a idem opäť na Antolsku.
@anonym_58c795 presne uplny suhlas, co mi bude platna 5* starostlivost, ked bude mat babatko problem a budu ho musiet prevazat…
@anonym_58c795 Vždy mi zovrie krv, keď vidím že Antolská najlepšia neonatologia.
Dieťa malo modré nožičky, to nič nevie si len udržať teplotu, dajte mu ponožky navyše , naháňala som ich tam ako zdute kozy, robili so mňa hysterickú matku, aby vôbec niečo vyšetrili,poslali nás dolu na kardiologiu po dvoch dňoch, kde to vraj treba len sledovať, kontrola o mesiac, nakoniec sme mali šťastie v nešťastí až jeden iniciatívny neonatológ obvolal detské kardiocentrum , kde nás pre jeho aj náš kľud skontrolujú.
Žiadny prevoz sanitka, nič sama som si ho previezla s mužom, tam nás rovno hospitalizovali a operovali hneď ďalší deň ráno, tam boli v šoku že nás hneď nepreviezli mohlo kedykoľvek skolabovať.
@anonym_03a331 niekedy to nemusí byt zasa také terno… keď som rodila, nechali tam mamičku v bolestiach vyčkávať na zazmluvnené lekára, akože nemenila by som s ňou. Ja som nemala zazmluvneneho a všetko super.
@anonym_2d1e9e tak ja som mala osobne cislo na obe lekarky. Same od seba mi ho dali, aby mali echo skor ako uz budem v porodnici. Ked som vyrazala do porodnice, tak som im zavolala a v oboch pripadoch prisli chvilu po mne. Prijem mi este robil sluzbu konajuci lekar, ale potom uz bola cely cas zazmluvnena doktorka pri mne.
Keby sa to da, tak si zazmluvnim aj detskeho lekara.
@anonym_286f8e prvá voľba iba pre tie ktoré sa ešte vezú na vlne "jupiii nová nemocnica, služby jak vo švajčiarsku" 😀 všetky ostatné ktoré čítajú recenzie vedia že úplne rovnako záleží na službe ktorú chytíš ako v ktorejkoľvek inej pôrodnici 🤷 Bory mám 5 minút od domu a veru nešla by som tam a čudujem sa tým ktoré sa trepú 2 hodiny cez polku republiky v kontrakciach 🙈🙈🙈 šibnuté ženy, totálne... za 2 hodiny vieš byť vo Viedni, v ČR, v HU, proste v pôrodniciach ktoré sú od našich vzdialené tak 15-20 rokov vopred 🥺🤷

@natasha23 ja som rodila v decembri v Ružinove. Na prvý pohľad bezproblémové tehotenstvo ak nerátam skracujúci krčok v 8 mesiaci. Ale nakoniec som bola rada že som rodila tam a nie v Kochu a podobne nakoľko bábätko bolo treba vybrať pomocou vákuu a mali sme dosť veľa komplikácií a k pôrodu prišlo viacero lekárov. Našťastie všetko ok. Ružinov odporúčam a vieš si potom priplatiť nadštandardnú izbu to bolo fajn.