Kde pustia nezaočkovaného otecka k pôrodu?
Prosim Vas baby s neockovanymi partnermi kam pojdete rodit? Prepadam miernej panike kedze sni na sukromnej klinike nechcu pustit neockovanych, ja neviem kde sa podejem alejedno viem, ze toho partnera tam mat budem a chcem! ProsimVas piste ak mate skusenosti pripadne nejake info. Dakujem 🥺
@liljana ďakujem, mám ich zapojené. Vidím co sa deje, vlastné skúsenosti mi nespochybní nikto. Na základe toho sú pre mňa väčšou hrozbou očkovanci, ktorí roznášajú vírus kade tade ako my zdraví (prekonaní) ľudia s prirodzenými protilatkami a nerozbitou imunitou. A verte mi, ze ak by som bola možnosť vyberu, zvolila by som 1000x radšej neockovany personál a neockovane spolubývajúce na oddelení šestonedelia. 😊
@fineta ale ved teraz to ide radom , ockovanie je absolutne bezpredmetne , mame tu kvantum inych ochor.ktore ohrozuju rodicku a dieta ,ale v tomto pripade viac ohrozuju matku a dieta mozne komplikacie pri porode a nedostupnost akutnej starostlivosti ci pre dieta alebo matku a este su za to zaplatia ako hocijake respiracne ochor.cez nahubok .Toto co tu melu urcite nicky je bohuzial nasledok 2 roky trvajuceho masirovania mozgov covidom a následnou vypestovanou obcesiou .
@aristka Skus citat s porozumenim. Moj nazor je, ze ak je 90% ludi viac menej zdravych a 10% vazne chorych, je lepsie, ak sa zaockuju ti zdravi, aby ochranili chorych, ktorym by ockovanie oslabenym virusom mohlo dokonca zhorsit diagnozu. Nie ze to tak je. Ale ze si to myslim, je to moj nazor.
@simonamunk
@simonamunk no tak to bez muza nezladnes,skratka je to tak ako to je treba sa hlavne prisposobit a le to asi nevies co je.
Taketo starosti co mas ty,a co to decko bude tvoj tahat,ci si myslis zebez muza neporodis,ci ako?Je niejake nariadenie,a ked nesponate podmienky,tak bohuzial,ale neboj sa z ladnes aj bez muza a mozno aj budes dakovat ze pri tom nebol.
@zuzu1304 v TN ako jedna z mála porodnic (ak nie jedina) nehrotili toto opatrenie zákaz otca pri porode nikdy. A čo sa komu stalo?? Je známa nejaka kauza ako otec pri porode ohrozoval virusom? Neviem o ziadnej... Rodila som tam práve kvoli tomuto, ze mohol manzel ist. Z PB ma vypoklonkovali v telefonáte hned.
@simonamunk v Hainburgu staci oteckovi PCR test
V cechach, my sme boli v novembri vo Frydku-Mistku. Urobia test, to je vsetko. Okrem kludu ohladom covidu, je tam neporovnatelna zdravotna starostlivost, ochota personalu, vybavenie, … ( bola som tam rodit uz 2x, box s kupelkou, vanou,… samozrejme len pre 1 rodicku, pre muza este aj gauc 😀)… po porode sme boli na izbe spolu vsetci 3, cely cas, takze uplne iny svet ♥️)
@aristka Co tu mam zakazdym skopirovat definiciu ockovania? Bolo to pouzite pre zjednodusenie negativnej reakcie na ockovanie (od opuchu ruky cez horucky). Zaklad kazdeho ockovania je dat ockovanemu v nejakej forme oslabene zarodky choroby, aby si telo vytvorilo protilatky a imunitu.
Ono je to pekne si stat za svojím pocitom a svojimi právami...Ale čo tak sa na to pozrieť s pohľadu zdravotníckeho personálu a ohľadnúc od statusu ocko neocko....Myslíte, že lekár, sestra ci už prakticky, odborný, zubár atď.sa neobáva možnej nákazy a následne to doniesť domov a nakazit rodinu ktorá je moxno riziková s diagnozami. Alebo už len byť v karantene kvôli niekomu ktorého osetri a potom mu cinkne, že je pozitívny....U nás doma sme boli zatiaľ stále v karantene kvôli tomu ,že niekto poslal do školy choré dieťa a naposledy s teplotou a večer nám volali ,ze UPS pozitívny spolužiak ....Keď idem k zubárka tak plne rešpektujem keď od ockovanych vyžaduje aktuálny test a kto pracoval na stomatologii vie o čo zubárov ide pretože pracujú v ústnej dutine.
@liljana jaj ,ty čerpáš s wiki , no ,to nestačí na to ,aby si si dovolila niekomu povedať ,ze ci niekoho dieťa mu nestojí za to,aby sa dal zaockovat a pritom ani nevieš čím ...máš obrovskú absenciu vedomostí a fakt je od teba až drzosť tu ďalej prispievať .A nu nie su len teplota a opuch , to by sme boli štastní kebyvto bolo len o tychto nu ,realita je uplne niekde inde ....
ako fakt neviem, ako to teraz funguje, no vacsinou, ak chce byt otecko pri porode, mal by byt zaockovani.tam nejde len o matku a dieta, no aj o samotny personal, ktory sa potrebuje chranit
@hivanik fakt sorry ,rešpektovanie je jedna vec tj.súkromník si môže diktovat vo svojom biznise ,logika je uplne niekde inde a teda dľa tvojho prispevku majú zubari mat v povinnej vybave odjakziva celý komplet covid munduru ...no ,pouzivajú len chir rúšku.Inak vies ako sa prenasa meningokok ?
@tatianna56 personal sa s otcom bude olizovať či čo ...
@hivanik ja ti napíšem takto za seba.-nie v zlom
1.mamicka by určite nechcela manzela k porodu keby bol chorý. To,ze to niekto robí,ze dá chore dieťa do skoly/škôlky,tak jeho nezodpovednost-ver,ze mňa z toho ide poraziť. Tiež keď je dospelá osoba tak ide smer Dr a smer posteľ,čiže toto nechápem
2.cely čas počas covidovej situácii som robila ci uz len zubnu hygienu a aj asistovala zubárke. Nikdy sme neodmietli pacienta a v Nemecku sme nežiadal test, a nikto nepozeral na nas. Pacient je a bol na prvom mieste,len na SK prišli s tým,ze treba test. Je to práca kde človek musí rátať s infekciou.
Osobne viac sa vždy bojím HIV a ked sme malinpacienta s AIDS museli sme ošetriť. Neviem si predstaviť, že by sme si vyberali ,,teba ošetrim, teba nie,, je to naša práca ošetrovať pacientov a je to práca aj gynekologa, zubara, všeobecného doktora a my sestricky mame asistovat a stať pri Dr.
@simonamunk pointa je v tom, že ockovany človek má menšiu šancu umrieť. Nikde sa neslubovalo, že očkovanie je 100% ochrana a človek to nikdy nedostane. A ako píšem, menšiu šancu = stále sa môže stať, že aj ockovany umrie. Každý človek je iný, má inú imunitu. Je to rovnaké ako očkovanie na chrípku - kopa ľudí chrípku nedostane, kopa áno (lebo tiež to má svoje mutácie + imunizacia nie je u každého rovnaká).
@layla123321 to ti povedal Sabaka ? Vieš prečo sa nerobili určité štatistiky ohladom covidu a ockovania ,aby sa nezistilo,ze sa nemalo ani pustit do obehu , ja keď si predstavím ,ze by ocko u deti robilo nu ako covid ocko ,nikto ani ja by som to decku pichnut nedala a fajt nechapem kto sa da teraz pichnut pri omicrone a detto este svojmu dietatu ,kde tiez vyskakuju vazne nu.
@simonamunk a ešte späť k pointe príspevku - predpokladám, že to závisí najmä od kapacity nemocnice. Ide totiž o to, že na príjme sa robí AG test, ktorý je menej citlivý ako PCR (ten treba robiť 1-2 dni vopred a ak medzitým pobehujete hore dole, môžete sa niekde nakaziť). Problém je teda v tom, že povedzme máte falošne negatívny AG (ktorý by bol pozitívny o 1-2dni) a nemocnica potrebuje potom Vás, Vášho manžela a Vaše dieťa dať do samostatného oddelenia. Ak bábo potrebuje nejakú špeci starostlivosť, takéto boxy obvykle nie sú na každej izbe a to je pre nemocnicu potom problém. A po pravde, väčšina (česť výnimkám) súkromných nemocníc je vybavená len na hladký pôrod, v prípade akýchkoľvek komplikácií hneď posielajú/prevážajú rodičku do inej nemocnice. Takže za mňa to vychádza, že to nie je ani tak buzerácia ako skôr, že si chránia chrbát a chcú využiť jednu izbu pre 2-4 ľudí namiesto karanténnej miestnosti pre jednu rodičku.
@aristka Ho.no vediet a dostat post mozes akurat na Slovensku, nie v zahranici v top IT firmach sveta. Tam mas rocne vyhodnotenia a okamzite letis, ked nesplnas stanovene ciele. Lebo potom ich nesplna ani tvoje oddelenie a tvoj nadriadeny.
Ty robis predavacku, alebo zenu v domacnosti, kedze si ohladom fungovania v sukromnom sektore uplne mimo?
@aristka čo sa nemalo pustiť do obehu? A čo znamená skratka nu? Veď ja nevravím, že sa máte očkovať, to je každého osobná vec. Mne nevadia ani ockovani, ani neockovani. Mne vadia len chorí, ktorí sa tulaju po svete namiesto toho aby sedeli doma.
Len vysvetľujem, že nikde sa neslubovalo, že očkovanie zaručuje, že človek sa nenakazi.
@layla123321 ty nevieš čo je nu ? Jemine...
@aristka keby viem, tak sa asi nepýtam... Ale vidím, že Vám robí problém to vysvetliť. Tak aspoň želám pekný deň.

@liljana
Prosim ta , nieco si o ockovani na covid nastuduj lebo tu fakt davas uplne dezinfo ,tak isto ako onko pac.sa nema ockovat ,netusim kde si to zobrala , ockuju sa vseobecne aj onko pac.samozrejme za urcitych podmienok.