Kramáre, Antolská alebo Skalica
Ahojte baby. Presla som cely MK, ale aj tak sa neviem rozhodnut, ktoru porodnicu si vybrat. Mam to rovnako daleko a recenzie su velmi podobne. Chcem mat manzela pri porode (a najlepsie aj pred, ak to bude mozne, aby nemusel cakat 10 hodin na chodbe🙈+ ako sa riesi pre neho PCR, ked je porod vacsinou necakany), nadstandard, laktacne poradkyne a najma EPI. Co ma zaraza na Skalici, zevraj niekedy sa stane, ze nie je dostupny anesteziolog (co nechapem asi v nemocnici). Zazitky z porodu ma nezaujimaju, pretoze porod ma kazda zienka iny skor to vsetko okolo. Kde ste sa citili najlepsie?
@dudos prosím môžeš mi napísať prečo si nebola spokojná v Antolskej? Mňa čaká plánovaná sekcia v marci, no stále váham nad tou Antolskou. Sklamaná som z poradni, neviem ci som sa rozhodla správne, bojím sa aby som potom nelutovala. Strašne sa mi páči porodnica Havířov, najradšej by som asi tam rodila.
@pataja ja som tam rodila syna ako prvorodička v roku 2015. Poradne po zazmluvnení pôrodníka sa dali zvládnuť. Pôrod prebehol tiež fajn. Zaplatili sme si samostatný pôrodný box. Síce mi "ľahli" na brucho. To na Kramároch teraz nie.
No oddelenie šestonedelia bola pre mňa veľmi stresujuca skúsenost, ktorá prepukla do popôrodnej depresie. Nešlo o vybavenie ale o prístup personálu. O to ako hrubo sa zachovala jedna sestra a spôsobila mi tým traumu do konca života.
Od tej doby sa mi okrem mňa a môjho gynekológa nikto nemôže dotknúť prsníkov. Ani môj muž. Prístup sestier bol neprofesionálny, arogantný. Až na dve sestry.
No bolo to fakt už dávno. Mohlo sa veľa zmeniť.
@louboutins ja sem rodila 2x ve skalici a nemuzu si na nic stezovat. U me prerabeli sal tak sem rodila normalne v mistnosti a teda urcite me nezajimalo jestli je tam anesteziolog 🤷
@luliu v ruzinove maju tiez novorodenecku JISku, vedia sa tam postarat aj o predcasniatka, pridusene deti pri porode a podobne. Ano, keby som dopredu vedela ze moje dieta ma nejaky zdravotny problem este pred narodenim, napriklad so srdcom, idem rodit na kramare lebo viem ze tam dostane po porode tu najlepsiu starostlivost a vedia ho hned riesit. Ale aby mi zabranili na kramaroch kontaktu s dietatom na aj viac ako 24 hodin len preto ze som rodila sekciou, to by som zazit naozaj nechcela. To je pre mna uplne neschodne. A nakolko mi sekcia aktualne aj hrozi, nebudem to riskovat...
@louboutins Antolská odporúčam.. personál sestričky boli úžasné... ,❤️❤️ Väčšina. Rodila som sekciou dvojičky, baby mi dali hneď k sebe po pár hodinách ako som sa ako tak zacelila, strava bola chutná, vychytala som nadštandard, pôrodník zaplateny, ale je tam samy odbornik.. sú najlepší čo sa týka novorodeneckého oddelenia, takže ja som problém naozaj nemala 🙂
Ja som rodila v júni 2020 v Skalici a mám len dobré skúsenosti - doktori boli v pohode, milé sestričky, super laktačná poradkyňa, aj detskí doktori. Len tá epidural! Je malá šanca, že vám ju dajú, lebo (aspoň vtedy to tak bolo) ti ju dajú len v čase od 8do 16 hod.v pracovné dni, ale ak je anestéziológ časovo vyťažený, tiež nie je isté, či príde. Takže na to sa veľmi nespoliehaj. Tiež som chcela, ale nakoniec som mala rýchly pôrod, že mi to ani nestihli dať.
Baby viem, že toto je trošku staršia téma... ale nevedeli by ste mi poradiť, ako je to s otcom dieťaťa pri pôrode, či musí mať absolvovanú tú psycho-fyzickú prípravu? Ak áno tak koľko hodín? Rodiť by som chcela na antolskej, takže konkrétne by ma zaujímalo hlavne ako to chodí v tejto nemocnici... Ďakujem.
Ahojte, Oslovujem vás s prosbou o zapojenie sa do výskumu, ktorý vediem v rámci svojho doktorandského štúdia. Venujem sa téme Posttraumatickej stresovej poruchy po pôrode. Prosím vás o vyplnenie nasledovného dotazníka: shorturl.at/cmwT1
Je pre nás veľmi dôležité porozumieť tomu, aké okolnosti vedú pri pôrode ku vzniku Posttraumatickej stresovej poruchy, porozumieť im z pohľadu žien a ako im do budúcna predchádzať. Preto, ak ste si zažili takýto pôrod, môžete v dotazníku na seba nechať kontakt a zúčastniť sa výskumného rozhovoru na túto tému. Vaša skúsenosť bude pre nás aj pre iné ženy veľmi cenná.
Veríme totiž, že výskum pomôže upriamiť pozornosť na problémy, s ktorými sa ženy s posttraumatickou stresovou poruchou po pôrode stretávajú. V kvalitatívnej časti výskumu (do ktorej sa môžete prihlásiť pri vypĺňaní dotazníka) chceme tiež vytvoriť priestor pre ženy, ktoré si želajú popísať hlbšie svoje skúsenosti. Dotazník sa vypĺňa vždy za váš POSLEDNÝ PÔROD - a to aj v prípade, že ste rodili viac krát. Ak by ste mali nejaké otázky, napíšte mi mail na miroslava.rasmanova@oushi.upol.cz rada na ne zodpoviem.
Veľmi pekne vám ďakujem.
Dotazník: shorturl.at/cmwT1

@dudos vobec neviem, kde to je ani z ktorej strany.