icon

Kto platí pôrodníka?

honney12
31. júl 2016

Ahojte mamicky,

zalozila som si tuto temu, lebo chcem vediet vas nazor na danu otazku, lebo dost sa kvoli tomu hadame s priatelom. On je totiz presvedceny, ze "Pobyt" v nemocnici a porodnika ( dokopy 480 eur) pri porode ma zaplatit moj otec ( ktory aj zaplatil porodnika podotykam a zvysok ja) moj priatel nic...a ked sa kvoli tomu hadame tak mi povie, ze ved to je uplne normalne, tak je to vsade a ze ja mam to v hlave pomiesane....ja mam na to samozrejme iny nazor. Ved rodinu mam s priatelom, je to nase spolocne dieta a moj priatel sa ma o svoju rodinu starat a nie moj otec, on sa o moju mamu a o nas, o rodinu vedel vzdy sa postarat. Dakujem za vase nazory. Pekny vecer.

Strana
z3
mima4
1. aug 2016

@mimla otazka je, ze ked da ziadost na vyzivne, ci vobec dostane tych 60 eur na dieta

mimla
1. aug 2016

@mima4 No momentálne predpokladám, že býva s ním, takže si môže zatiaľ nachystať dôkazy o jeho príjme, ak sa to nedá, lebo nemá prístup, môže si zatiaľ robiť prehľad o výdavkoch, podľa ktorých by sa dal určiť príjem. Bločky odkladá, takže bude mať doklad aj o nákladoch na dieťa. Plus, ubudne jej práca okolo otca dieťaťa takže možno by sa to oplatilo aj tak.

mima4
1. aug 2016

@mimla podla mna na to jej otca povedal prave kvoli tym vztahom zlym co ma s nim.
Ja na jej mieste by som sa zacala pripravovat na odchod, co sa tya financovania, ist s nim priamo nakupovat a stat pred pokladnou v ocakavani, ze "ides pravdaze platit"..vsetky seky na neho..proste by som z neho spravila privesok, aby videl co stoji...
no Bohuzial, aj je chrapun, nepohne to s nim.

lubkavargova1
1. aug 2016

Ja som takeho chuja tiez poznala. A som ho na rande ponizila. Ked daco chce naj plati a nie ze casnik donesie ucet a on akoze nic . Tak somsi zavolala casnika, zaplatila so slovami nahlas ze gentleman by mohol aspon tu kavu zs 1 euro zaplatit. Ocervenel ako rak...som sa zodvihla a graciozne vykracala 🙂 🙂
Pocitam tvoj otec ho ma moooiocno v laske takeho chuja 🙂

honney12
autor
1. aug 2016

@mimla uz mesiac byvam s malym u nasich...medzitym sme zacali chodit na paetnersku ppradnu, priatel mal aj vaznu autonehodu kde skoro prisiel o zivot...myslela som si ze mozno to bolo pre nas upozornenie z hora,ze mozno zacne konecne chapat veci ale uz stracam nadej uuplne...a plne sa s vasim nazorom suhlasim...on uz ma uplne stiahol na svoj "level" ale uz mam naozaj.viac nez dost..bojim sa vsak ze keby som to dala na sud by zacal ma spinit ze som nejaka zlatokopka co nie som ,lebo sa viem o seba a aj o dieta postarat. Pracovala som od 18tich aj pocas vysokej skoly kym on chodil do roboty a zarabal pekne ale nevie setrit a mnohokrat som.ja mu dala peniaze ako studentka ked on nemal

honney12
autor
1. aug 2016

@lubkavargova1 mas pravdu moj otec ho "lubi" strasne...a on za to uraza moju rodinu neustale lebo ho nemaju radi a nerespektuju...ale dovod ze preco? Tak to nevidi. Moj orec chce len to aby sa o mna vedel aspon tak sa postarat ako on sa vedel o nas a o mamu sa postarat...a to mam este 2 sestry takze nie som nejakt jedjnacik rozmaznany ale sme maki vzdy co sme potrebovali aj ked sme mali aj zle obdobie.

gabinecka_
1. aug 2016

@honney12 držím ti palce, aby si našla v živote niekoho, kto bude mať rád teba aj maličkého 🙂 Lebo tento tvoj akože chlap stojí tak za prd..

honney12
autor
1. aug 2016

@gabinecka_ dakujem

migelka
1. aug 2016

@honney12 60€ ti dava?! Vsak to aj sud by mu dal platit viac..

katka253111
4. aug 2016

@honney12 co je s tebou?

honney12
autor
6. aug 2016

Mamicky, dakujem za rady a ze ste mi otvorili oci. Aj ked som mala na to vzdy rovnaky nazor, bola som naivna....a urobila som chybu ze som sa neinformovala skor ohladom vyzivneho a nakladov v tehotenstve( platila som vitaminy, oblecenie, veci do porodnice vsetko sama)... tie peniaze uz neuvidim ale vyzivne by som chcela poriesit. Da sa to aj spatne neviete? Maly ma teraz 16 mes. a ked mam dobre info tak vyzivovaciu povinnost voci mne ma do dvoch rokov. Sama som tahala domacnost odkedy sa maly narodil, na maleho mi zacal davat 40 e ked mal pol roka, domacnost a najom sme platili na polovicku ( vtedy som mala este matersku) ked som dostavala uz iba rodicovsky tak som nedavala na najom ale tahala som vsetko sama . A nevladzem uz...zrusila som uz vsetke uspory aby som potiahla domacnost atd. ale uz nemam co zrusit....a neostane nam uz takmer nic ked poplatim vsetko.Ked som na nieco uz nemala peniaze a chcela som iba aby nakupil malickosti ako chlieb atd posielal ma za rodicmi nech mi pomozu....a aj pomahali dost, za co sa hanbim, lebo by som mala ja im pomahat ani este im robit problemy :(

ukulela
6. aug 2016

@honney12 myslim, ze spatne sa asi vyzivne vymahat neda, len od momentu, ako bolo urcene. ale mozno ti baby, co maju skusenost, poradia inac ... ale ak mas moznost, skus sizabezpecit nejake doklady o jeho prijme, resp tiez doklady o tom, kolko mina na seba (dovolenky, auto, ...) aby nemohol na sude tvrdit, ze zaraba malo . ono na paske moze mat malo a potom na ruku dostane majland. takze dake vypisy z uctu, vydavky velke a tak - ak sa k tomu este vies dostat.
drzim ti palce. ked ti ma kto teraz pomoct, bud vdacna, rodicom to vratis, ked budu oni potrebovat.

seahorse27
6. aug 2016

@honney12 ty mu pekne povedz, ze varit a prat by mu mala jeho mama - je predsa jej dieta, nie tvoje. KKs to co za magorov beha po svete 😝

frotta2
13. nov 2016

Mala si nadštandard? Dohodli ste sa s partnerom že na to máte? Dohodli ste sa o zazmluvnenie lekára? Máte ako rodina na to financie? Ak nie, neplac že to partner odmietal platiť. Čo sa týka iných vecí ako sú kočiar postieľka atď...platil tiež tvoj otec? Ak partner neprispieva nijak ani nekúpi dieťaťu nič, tak potom áno je to chudák. Ale pokiaľ si si vymyslela ty že chceš nadštandard a lekára a nemáte na to peniaze je to tvoja rozmaznanost. Pouvažujte nad tým či niesi trošku rozmaznané ty. Chodíš do práce a prispievas?

katriona1
13. nov 2016

@frotta2 přečti si celou tému a potom dělej soudy

honney12
autor
14. nov 2016

@frotta2 ano mala by si celu diskusiu precitat predtym nez sa vyjadris! Ty chodis do prace ked mas 20 mesacne babatko? Asi nie vsak. Ani ja lebo sa momentalne venujem svojmu syncekovi! A ano predtym som pracovala , vlastne od 18.-ich a uz popri vysokej skole....a na tvoje ostatne otazky ani neodpovedam radsej. S financiami problem nemame a ver mi, ze od rozmaznanosti mam tak trochu daleko! Pekny den ti zelam

ukulela
14. nov 2016

@honney12 nejako ste sa pohliod casu zalozenia diskusie? alebo si sa pohjla aspon ty? 🙂

Strana
z3