Ktorý pôrodník v Martine mi spraví sekciu bez vážneho dôvodu?
@evamarek77 to sa stava uz ako na beziacom pase pomaly v kazdej nemocnici,len,aby znizovali % cisarskych..za kazdu cenu...aj ked maju.ohrozit zenu aj dieta..proste mysis vydrzat..ako nejaka krava..len aby ich priemery boli lepsie..najhorsie je,xe oni tej zene neveria..a preto ak budem mat druhy porod..pekne dam obalku a idem cs..
Sekciu dobrovolne,si sa pomiatla?Vies ake bolesti su to otras,porod je malina oproti sekcii,len pekne cvic ,nebud lemrava a porodis do hodiny.
@evittam ja som bola velmi cestny antikorupcny protiobalkovy bojovnik. Stacil jeden bezny hnusny slovensky porod a zmenila som sa 😃 a kedze chceme surodenca, chystam si darcekove tasticky. Kor ked dnes nechcu pichat epiduralky odkedy su zdarma. Kiezby sa do medii viac dostalo o tomto obalkovani na porodnickom oddeleni! Ved to je jasne volanie o pomoc zufalych zien... a gratulujem k tvojmu krasnemu porodu
@luxikate to myslíš vážne že nemá byť lemrava a po cvičení porodi do hodiny? Wtf dievča máš ty predstavu o tom aké sú niekedy pôrody tazke a komplikované a nemáš na to absolútne žiaden vplyv🙈
@evittam ja som napr po porode bola minimalne este tak 9mesiacov,ze druhe dieta v zivote nechceem...a povedala som si,ze v zivote ani za ten pristup by som nikdy obalku nedala po tom co som prezila..ale teraz uz velmi chcem druhe..ano viem ze cs nie je tiez malina,a velmi si v duchu prajem,ze ak raz bude druhe,keby som tak sla prirodzene a mat to za sebou jednoducho a rychlo..ale ten strach co mam z prveho porodu nikomu neprajem zazit..a preto som pevne rozhodnuta,ze chcem druhy cs..ak teda sa zadari..bolesti su aj pri tom aj pri tom...ja som sa po.prirodzenom 2tyzdne davala dokopy sitie..bolesti ako hovafp..ani chodit ani.lezat ani sediet a po cs bude to iste..len nebudu tie muky co su pred prirodzenym..len ked to zena dopredu nikdy nevie..aky bude ten porod
@brita ja som rodila prirodzene...a nikde nie je napisané že sa tam leží hodiny....ja som od príchodu do nemocnice po pôrod skôr chodila ako ležala v bolestiach....žiadny stres skôr som sa tešila kedy už uvidím malú...nástrih nerobia každej a aj keby je to menší zásah ako rozrezanie brucha....takže ak si nezažila nemôžeš porovnávať....len toľko som tým chcela povedať. Ak by ma čakal pri druhom cisársky fajn....nebudem sa tým zaťažovať. Pôrod je zázrak a nie horor. Nestrašte tie čo nerodili takými rečami...že myslím si.
@deginko neviem si to ani predstavit, muselo to byt hrozne. Ved hned mali robit cisarsky. Nahodou by sa ti nieco stalo a oni by boli samozrejme nevinny. Hrozne
Neviem prečo sa tu s tými sekciami robí taký problém. V Nemecku, vo Francúzsku, všade vo vyspelom svete si žena môže spôsob pôrodu vybrať. Len u nás sa zas lekári hrajú na bohov.. Viď prípad mamičky, ktorá zomrela v Považskobystrickej pôrodnici.. včera mala pohreb. Ja by som toho doktora, čo jej nepomohol do riti nakopala...
@deginko ja som po prvom prirodzenom behala uz vecer, sedela normalne od dalsieho rana, a to som bola sita az po konecnik.. bola som tlacena do prirodzeneho a dr ma nepocuvala a tak sme aj dopadli, ja OK a dcerka DMO... ozivovana prevazana na kramare... teraz cakame druhe a rozhodne nechcem riskovat a som ochotna dat aj obalku.. tiez som cca rok bola v tom, ze druhe mimi nikdy
Ahoj. Ja som tiez obalkova. Aj ked nakoniec som ju nevytiahla, druhy cisar som si vyslovene vydupala a vyrevala.
V martine nad cisarom na poziadanie ani neuvazuj. Tam tlacia do prirodzeneho. Moj prvy porod v martine trauma na cely zivot. Mala som zly personAl pred cca 7.rokmi. Hlavne dr. Buocik -cisty masiar. Stale tam je. Nezavidim porod u neho nijakej mamicke.
@uglybetty1234 Buocik už v MT nie je. Kamoške minulý máj totálne dovrzal pôrod, poštvala na neho všetky úrady čo sa dali, tak radšej skončil.
@uglybetty1234 ja som prvé dieťa rodila u Buocika. Nebola to až taká katastrofa, aj keď ten nástrih si mohol odpustiť.
@zonjushe keď sa dieťa rodí tak tak obvod má cca 34-35cm, ten obvod čo sa meria po pôrode nie je ten istý, najväčší obvod môže byť 38 ale to pri zlom naliehaní hlavičky a vtedy sa volí cisársky
@extempore deti po spont. pôrodoch majú evidentne menej leukémií, obezity alergií napríklad, cisársky rez a obzvlášť opakovaný je väčšie riziko pre matku a znižuje jej kvalitu, je to operácia a je to zásah do tela, ak si chce človek dobrovoľne rozrezať brucho v 7 vrstvách je blázon
@vedvieskto Dovolím si s tebou nesúhlasiť. Radšej si "zvoliť" sekciu, ako mať z prirodzeného pôrodu traumu na celý život, zdravotné problémy a doživotné komplikácie a dieťa s DMO, prípadne inou diagnózou. Ale to je len môj názor.
@vedvieskto ja nie som za sekcie, dve deti som porodila prirodzene.. len hovorím, že ak sa na to nejaká žena necíti mala by mať možnosť výberu... A nie byť odkázaná na milosť lekárov.
DMO rozhodne nezapricinuje prirodzeny porod. Poznam zrovna 3 deti CR, ktore maju DMO. Dve su predcasniatka.

@evittam ja som napr pri prirodzenom bola 3dni v neskutocnych bolestiach..a to uz je co to povedat ked 3 dni nejes nespis kontrakcie stale,neotvaras ani.po vyvolavackach..a potom id tlacit vycerpana..skakali mi po bruchu dvaja lekari a nic..tahali mi ju zvonom..upadla som do bezvedomia a ked sa preberem..dieta stale vo mne..ani zvonom mi ju nevytiahli..ale aby yrobili cs?neurobili..potom uz ked som odpadla bolo pri mbe cele oddelenie zilinskej porodnice..taki boli uz vsetci pokakani..za mna prirodzene nikdy..take zeny co porodia prirodzene tak rychlo bydu tvrdit opak..kto nezazije nevie