icon

Ktorý pôrodník v Martine mi spraví sekciu bez vážneho dôvodu?

romana868
30. aug 2018
Strana
z3
lulkala
1. sep 2018

@charlie1980 keď je dieťa dlhodobo bez kyslíka tak ano

24dzin24
1. sep 2018

@lulkala ano PB, Molnarova ma rodila, ale termin porodu ma koncom septembra, tak ju uz dufam v zivote neuvidm

24dzin24
1. sep 2018

@charlie1980 ja poznam vela deti, co mali byt zdrave, keby dr vcas spravili sekciu... a takisto aj ja.. po zdravom bezproblemovom tehotenstve a tazkom porode, mala nechcela ist von a dr nechala ma tlacit bez kontrakcii a este sa nakoniec zasekla.. okamzite ostala bez kyslika... tak mi tu nepis ze deti s DMO su neni po prirodzenom porode, ked si si to nezazila.. a mimochodom, dcerka bola donosena este dokonca tyzden po termine

abbey1
1. sep 2018

@vedvieskto To kde si sa dočítala, že deti po prirodzenom pôrode majú menej leukemii a podobne???? Táto téma m je veľmi blízka. Tak som na ňu háklivá.

charlie1980
1. sep 2018

@24dzin24 Isteze su. To som nikde nenapisala, ze nie su. Napisala som, ze tak isto su deti s DMO po CR, ktore by mali byt teoreticky v poriadku. Ale nie su.
Okolnosti tvojho tehotenstva nepoznam a ani porodu. Bez kontrakcii ta rodit nemali. Mala som podobny porod, dieta prenosene, urobeny CR, napriek tomu v poriadku nie je.

24dzin24
1. sep 2018

@charlie1980 tak prepac napisala si ze DMO nezapricinuje prirodzeny porod.. ale viem, ze v nasom pripade to tak bolo... vsetky okolnosti co sa pocas porodu diali, mali dr naviest k tomu, aby spravila sekciu.. keby ju bola spravila a dcera by napriek tomu nebola v poriadku, nedavala by som jej to za vinu

tanuuulka
1. sep 2018

ja som začala rodiť prirodzene, ale pôrod sa mi zastavil, potom už ani vyvolávačky nepomohli, až som po tom, ako sa mi rozširoval zápal, skončila sekciou. ale v momente, keď žene povedia, že je jej dieťa zdravé, je zrazu všetko jedno. vôbec som po sekcii neriešila to, že sa neviem hýbať, že trpím pri vstávaní a každej činnosti, že mám silný zápal maternice atď. podľa mňa veľa robí to, ako sa žena nastaví - bojíš sa bolesti, o to viac ju budeš prežívať. a pôrod bolí každý, s tým treba počítať.

bonnie1
1. sep 2018

podla mojho nazoru ked ide zena rodit v prvom rade si treba zodpovedne vybrat lekara s co najmenej preslapmi ( bohuzial porodnictvo je praca a chyba sa obcas stane , ale ked ma nejaky porodnik zle referencie , tak nema co byt pri porode ) a zaplatit si ho . podla mna po ich mnohorocnej praxi akosi otupeju a treba ich motivovat . mozete sa do mna pustit ALE taki ako my sme ludia aj porodnici su .. a porod je par krat za zivot a jedna chyba a je to katastrofa na cely zivot . vid deti s nasledkami , popripade mrtve rodicky a je ich dost ...je to smutne ..

stefaniamartvonova
1. sep 2018

@mirien22 ano presne tak moj porod neprajem ani najvacsiemu nepriatelovi...ked plakal moj muz aj personal len aby sme prezili... odrodila som si akokeby 2 deti... bolesti som mala na haku to je to najmenej... ale strach o dieta neprajem nikomu...a keby som nemala moj zazitok aj ja som za prirodzeny...

vedvieskto
1. sep 2018

@abbey1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27986703/

Neviem ako si na tom s angličtinou ale obzvlášť elektívne teda pred pôrodom určené cisárske rezy majú viac ALL u detí

vedvieskto
1. sep 2018

@abbey1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC52...

Tu je control case zo 14 štúdií, elektívne cisárske rezy zvyšujú riziko ALL ale nie AML, ale detičky mávajú väčšinou 90% ALL

abbey1
1. sep 2018

@vedvieskto Angličtina má živí. Idem pozrieť. Ale som veľmi skeptická v tomto. Nám osobne vzala AML syna a za tie roky som čo to preštudoval, stretla množstvo detí s All, menej s Aml, komunikovala s množstvom onkologov, tak neviem, či jeden článok zmení môj názor.
Ale šancu mu dám.

vedvieskto
1. sep 2018

@abbey1 toto sú štúdie posledných 2 rokov, takže na slovenské pomery nové veci

evelin68
7. sep 2018

@lulkala ahoj prosim aky dr. ta rodil? dakujem

lulkala
Autor odpoveď zmazal
lulkala
7. sep 2018

@evelin68 Tsymborska

evallu
7. sep 2018

tiež sa pridám a súhlasím, že prísť a nechať sa odrodiť kýmkoľvek kto má akurát službu je číra lotéria so zdravím.... ruku na srdce ktorá ste už boli v robote v kolektíve dobre viete že nie je pracovník ako pracovník, či v banke, na pošte, v obchode, v účtovníctve kdekolvek, viete dobre ze sú kolegovia, ktorým by ste si danove spravit nedali lebo dobre ste videli ze toho nie je schopny/na bez chýb..............to isté je medzi lekármi, sú schopny, neschopny, velmi šikovný, priemer a úplne zlý............ len tam sa to tají, sú kolegiálny voči sebe, ale medzi sebou vedia a podla toho sa sami a svojou rodinou zariadia............lenže človek zvonku to netuší............................ a spolieha sa, lebo vsak sú to doktory, tak tam predsa nemôže byť nikto úplný babrák, lenivec, opilec, narkoman, hrubián a bezcitný blbec.....................ale... no ved vieme svoje bohužial za tie roky.................................a k tým cisárskym, to ma vedie do vyvrtky ked niekde v tv povedia, ze naj nemocinica je ta kde je iba 20 per cisarskych (priklad) to niekde niekto vo svetovej zdrav. organizacii určil a basta...................to ako fakt?
robia sa cisarske podla potreby snad, nie pre statisticky urad, ako u nas................lebo vsak uz sme robili 20 cis tento mesiac tak uz dost............... a rodicky nech trpia.......................ked porovnam MT a ZA nemocnicu, tak do MT chodia a su posielane tie ktore maju mat problem, tzn. ze sa aj viac rodi cisarskym, to robi z MT zlu nemocnicu? Presne naopak, to co v okolnych nezvladaju to za nich dohanaju tam...................................

extempore
7. sep 2018

@evallu vieš čo? ja som rodila v MT nemocnici a bola som dosť prekvapená, že vyhrala ak naj pôrodnica na Slovensku. Asi to bude v duchu hesla - medzi slepými je aj jednooký kráľom. Ja som mala našťastie úplne rýchle a bezproblémové tehotenstvá a ešte ľahšie pôrody, ináč by som asi mala problém. Keby som mala ísť znovu rodiť, zaplatím si Kocha v Ba.

vedvieskto
7. sep 2018

@extempore jasné keď sa platí je to lepšie...slovenská logika, čo nie je zaplatené alebo dohodnuté je na prd

evallu
7. sep 2018

@extempore ja som zas takmer zomrela po pôrode v ZA... cisárskom indikovanim...☹. Nemocnicná infekcia....

maminecka2
7. sep 2018

@extempore Ale ked sa nieco pose.. tak Koch nema ARO- toto bol dovod preco som sla radsej do "komunistickej" skostnatenej fakultnej nemocnice...

pupava36
1. okt 2018

Neblbnite. Sekcia je ťažká operácia ktorá narúša celý hormonálny systém. Viem o com hovorím, mam za sebou 2 sekcie jednu neplánovanu a druhu plánovanú koli silnej bolesti jazvy po prvej sekcii a dosť mi to naburalo hormóny okrem toho ta jazva ma boli aj teraz 10mes.po sekcii co je ale úplne normálne keďže rezala Dr. 2 krát do toho isteho... Už by som nikdy nechcela rodiť sekciou, rozmyslite si to poriadne... Neviem prečo chce každá rodiť sekciou.

Strana
z3