icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

ukulela
14. okt 2017

no nic, baby, zadrbala som tu "pol dna" - za mna uzatvaram: ten dokument je skvela sanca konecne zacat otvorene diskutovat o potrebe zmeny. a ako niekto pisal, nie len s lekarmi, zacinat treba na lekarskych fakultach ... peniaze ma riesit vlada, pristup k pacientom sa od penazi odvijat nemoze a aj na SVK preda mozme respektovat nove a dokazatelne pozitivne trendy v porodnictve.

sticker
dai
14. okt 2017

@misinka26 ja som bola na izbe so zenou co tam rodit zacala... skoncila na antolskej kedze to v kochovi nezvladli - tolko k odbornosti lekarov tam☹
@kalkulacka111 ty si teda zato aby ludia sami rozhodovali kedy operaciu ano a kedy nie? Najlepsie aby si ju aj sami spravili, ci? Ked uz opomenieme ze vacsina vratane teba nema paru co vlastne sekcia je, tak zial sa musi prihliadat aj na financnu stranku veci - ak neexistuje realny dovod na operaciu tak sa predsa nekona:-/
Zeny - ak sa v sr bude platit do zdravotnictva tolko kolko v ch ci de tak mozte ziadat aj taky servis - tu to ale realita nie je...

misinka26
autor
14. okt 2017

@somavi nie som mimo... som drbnuta puca ako mi to tu uz jedna premudrela napisala... a teraz pani mila raz, dva, tri pustime si este raz filmik a mozno neprepocujeme, ze pan doktorko spomina ,,brachialne usmernenie,, ako beznu prax... ani ja ani ty sme tam neboli ale z arogantneho vyjadrovania toho typka bolo zrejme, ze kazda zena, ktora sa nepodrobi vzevoli lekara je hysterka... a vyprosim si urazanie z vasej strany, ja mam rovnako ako vy slobodu prejavu... a ked vam je jedno ako tu vacsine, ze s Vami zaobchadzaju ako s ho_nom mne to jedno nie je...

dai
14. okt 2017

@evittam moze byt... v kazdom pripade aj 300 euro je menej ako zena dostane po porode...
@ukulela ja som na lejarov hakliva a vyberam si kazdeho, aj detom - ked sa mi nepaci sposob jeho komunikacie ci postrehnem neodbornost etc. Idem prec a hladam dalej... co pocuvam vacsine je to ale jedno, hlavne ze je lekar 5 minut pesi od domu a je zadarmo , v kritickych situaciach potom vyplakavaju na socialnych sietach... keby sa kazdy kontinualne spraval zodpovedne a svojpravne k lekarom a k ich zakladnemu vyberu tak uz davno typkovia ako v danom dokumente neexistuju...

aristka
14. okt 2017

@misinka26 mas tu modelovu situaciu ,ktora sa tu prebera ,ako by si ju riesila ty ako lekar a ako by si zaujala postoj ak by si sa ty dostala do situacie hyste.afektu a tvoje dieta by bolo v tvojej uz posve bradykrdicke a ty by si absolutne nevnimala co ti hovoria ...uz konecne na to odpovedz ,kedze si sem dala prispevok .

bmuller
14. okt 2017

@dai Ale ved hej, servis porovnavat nemozeme - ale byt slusny predsa nie je zalezitost financii vlozenych do zdravotnictva... Lekarovi si sestre by sa tiez nepacilo, keby prisiel napriklad na urad so zle vyplnenym tlacivom a uradnicka by mu povedala, ze je blby, ked tam zadal zle udaje...Alebo ze by mu nejaky privolany opravar povedal, preco si tak dodrbal ten opravovany pristroj...
Slusnost, vludnost by mohli byt devizy povolani, ktore pracuju s ludmi. Alebo uplne by stacila neutralnost - ale nadradenost a ironia... ci?...
(lebo teda, aj ked je to video zjavne postrihane ucelovo, neda sa popriet, ze lekara ci sestru nejako nemrzi, ked musia tie brachialne prostriedky vyuzit... ten jemny usmev pri vysvetlovani, hmmm...)

aristka
14. okt 2017

@bmuller moja osobna skusenost ...mhd v ba zrazilo chodca ,podavala som prvu pomoc a popri tom som komunikovala uplne v pohode s byvalou kolegynou ci ide z nocnej ,uplne v poho ....som za to zla ,ze som nebola nejak rozhodena a ze som ho zachranovala ...

dai
14. okt 2017

@bmuller lenze uprimne - toto je problem celeho slovenska - prides na urad a spravaju sa k tebe ako k debilkovi lebo nevies vyplnit tlacivo, ucitelky tu citam ze tiez nie su bohvieco, predavacky ...🙂 ja priznavam ze mam skusenost s arogantnymi sestrami, s lekarmi omnoho menej - tam mam aspon na antolskej skor pozitivne skusenosti - mili, so zmyslom pre humor, napomocni...
Ono by bolo fajn keby kazdy zacal v svojej profesii a matky by tak svoje decka vychovavali - lebo sorry ale zdravit by definitivne nemali ucit na medicine☹

misinka26
autor
14. okt 2017

@aristka po prve ja lekar nie som takze neviem ake moznosti pri porode lekar ma, po druhe preco inde na svete to ide a len u nas to nejde inak ako fackou a po tretie a naposledy ak neviete prijat nazor ineho tak nelezte do verejnych diskusii, vacsina z Vas zozrala vsetku mudrost svetaa uraza tie, ktore maju iny nazor...

aristka
14. okt 2017

@bmuller inak bol v bezvedomi ,upadal do hemoragickeho soku a pre zapadnuty jazyk nedychal ...

sivypegas
14. okt 2017

@vroni nevravim ze nemocnica bez anesteziologa,len nikdy ni je pritomny,teda ak si to vopred situaia nevyzaduje,aj ked sa zavola anesteziolog uprostred rozbehnuteho porodu nejedna sa o sekundy ,ako ty pises ale o minuty a niekedy to moze trvat pa tych minut.

sivypegas
14. okt 2017

@misinka26 no si predstav,ze rodila.

aristka
14. okt 2017

@misinka26 ako inde na svete riesia afekt rodicky ,ak nechcu pouzit vakum a metie sa im zena a nespolupracuje ....nazor nemas ziadny ,kedze sama si nedala odpoved ako tuto situaciu riesit ...ja som dala ,uspat a vybrat vakuom bez ohladu ci sa dieta poskodi ...

bmuller
14. okt 2017

@aristka no to je super, ze bol na mieste niekto ako ty hned pri uraze 👍
ale jasne, ze byt vecny je v pohode a dokonca vitane 👍
ale predpokladam, ze zrejme si tej kolegyni nevravela - aha, kukni, tuto musim pomahat nejakemu blbcovi, co nedaval pozor 😉

bmuller
14. okt 2017

@dai s tymto plne suhlasim, takmer denne vidim VS vzdelanych mladych jedincov, ktori asi netusia, co je to pozdrav, resp. zdravia len tych, ktorych chcu, kdeze nejaku upratovacku...
ale ako vravim - nie som lekar, ale ak si lekar pouzije facku v zaujme efektivneho riesenia situacie, nie som za jeho ukamenovanie. na druhej strane podanie takychto prostriedkov tak, ako to predstavil lekar vo videu - no, prisiel mi prinajmensom povysenecky.
a myslim, ze co by uplne najlepsie pomohlo riesit situaciu s "nadludmi" typu (niektori) lekari, sesty, uradnici, ucitelia - aby si predstavil na mieste daneho klienta ci pacientky seba, svoju mamu, sestru, dceru....

aristka
14. okt 2017

@bmuller ani on nepovedal ,ze prefackal hystericku zenu co sa chovala ako sliepka ,ako sa tu vyjadril jeden nick ...treba selektovat ,ze clovek co s tym robi nejak to nepreziva a to co inych pohorsi s nim ani nepohne ,ale to nema ziadnu vypodnu hodnotu o samotnom pristupe k pac.pri nom ....mali by ste zazit patologov ,pribuznym po zosnulom by sa chlpi jezili ako chladno dokazu rozpravat ,bez nejakej emocie ,ale to neznamena ze k zosnulemu sa chovaju neuctivo ....

misinka26
autor
14. okt 2017

@aristka ...ako ty vies ze nespolupracovala??? Ako ty vies ze sa metala?? Vsak pocuvaj co ,,pan doktor,, s usmevom hovori... som jej to vysvetlil brachialne... moj nazor je ze su aj ine prostriedky na ukludnenie ako facka... a vy ste lekarka??? Citite sa nadradene alebo Vas mama nenaucila zd ked Vam niekto vyka mate aj vy jemu... tomuto sa hovori diagnoza lekar - ja som tu pan boh a vy ste ho_vna...

aristka
14. okt 2017

Škoda ,ze nenatocili situaciu ako sa veci udiali pri danej rodicke ,potom by sa nam dalo sudit lekara .

bmuller
14. okt 2017

@aristka tak bodaj by to bolo tak, ako hovoris 😉

aristka
14. okt 2017

@misinka26 ty nemas ani paru ,ako tuto situaciu riesit ,ani paru ako to riesia v zahranici ...a keby sestra nepovedala ,co je brachialne ,tak netusis ,co to slovo znamena ....mysli na to ,ked ti doma niekto odpadne a budes ho brachialne preberat .😉

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2017

@misinka26 na MK je uplne bezne, ze si tu vsetci tykaju, takze za tym, ze Ti @aristka tyka, by som nic zle nehladala.

misinka26
autor
14. okt 2017

@aristka ... len ste potvrdila moje slova... citite sa nadradene ale to Vas neopravnuje urazat ma... a este stale si vykame... skoda, ze neviem kto ste ale verim, ze sa nikdy nedostanem do Vasej lekarskej starostlivosti...

misinka26
autor
14. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl mne nejde o to vykanie ide mi skor o nadradeny pristup, ktory mi uplne pripomina pana z dokumentu...

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2017

@misinka26 ked Ti nejde o vykanie, tak tym neargumentuj.

kittykat22
14. okt 2017

@misinka26 mňa tiež zarazilo akým spôsobom to povedal. Akoby sa tým chválil. Tá facka bola preto, lebo podľa neho sa žena nesprávala v jeho ponímaní prijateľne. Som zvedavá, čo by robil, keby mu teraz každá žena ktorá nesúhlasí s tým čo spravil, dala tiež facku. Podľa mňa sa on tiež nechová prijateľne - tak to by som mu asi aj ja mala jednu lupnúť, keď je už tá demokracia.

surriana
14. okt 2017

Prečo sa hadate a dohadujete?!toto nech si riešia rodičky ktoré týmto lekárom prefackane boli.....a nie tu idete polemizovat tie,ktorým sa nič take nestalo.....tie ktoré sa rodiť chystáte choďte rodiť inému lekárovi,tie ktoré máte nejaké zlé skúsenosti z lekármi môžte podať podnet na prešetrenie postupu lekárov....

kittykat22
14. okt 2017

@surriana ako keby si žena ktorá má kontrakcie po 2 minútach išla vyberať doktora 😅 Jasné, žena rodí v tej nemocnici, príde tento doktor - určite jediný na oddelení - a žena pár krát vydýchne, zastaví kontrakcie a odíde si odrodiť vedľa do mesta 😅

vejula
14. okt 2017

@aristka myslím, že dokument nieje o zdiskreditovaní jedného lekara, ale o pôrodnictve na Slovensku o ktorom TREBA diskutovaať. Áno je na čase priznať že pôrodnictvo u nas kona v rozpore so sučasnými najnovšími poznatkami medicíny, v rozpore s odporučaniami medzinarodných inštitucii, nie kvôli nedostatku financii ale kvôli nevôli priznať si, že nie na všetko maju patent na rozum, že nie všetko čo sa u nas tobí roky, je to najlepšie. Toto je fakt, toto niesu nejaké ženské klebety. Zbyytočne tu budeme bojovať, zbytočne sa budeme hadať. Dôležité su fakty a ich popieraním len brzdíme cestu k približovaniu sa najlepšej možnej praxi založenej na dôkazoch. To nieje o upišťaných ženách, toto si treba uvedomiť.

zlaticko118
14. okt 2017

Úprimne? U tohto lekára som bola, dokonca ordinuje tam kam chodím ku gynekologovi a veľa mamiciek si ho pochvaľuje. Len preto, že jednej nespolupracujucej mamicke dal facku (pravdepodobne nie silnu) aby sa spamatala a začala spolupracovat (lebo ako spomínal by si pridusila dieta) robíte z toho škandál. Už v nemocnici na predpriprave nám vraveli ze veľa mamiciek začne ignorovat lekara, úplne odblokuju čo im hovorí, že ak majú partnera pri pôrode tak ten im to ma zopakovať lebo naňho zareaguju. Tak nie nadarmo to vraveli. Nie raz som sa stretla s názorom že ak je človek v živote ohrozujucom stave hystericky treba mu dať facku aby sa prebral a s týmto názorom sa stotožňujem, pretože taký človek ohrozuje seba aj ostatných, v tomto prípade matka začala ohrozovať dieta a mohlo to zle dopadnúť aj pre matku. To že lekár tam znie povysenecky a arogantne je vytrhnute z kontextu a celkovej diskusie ktorá prebiehala.

tinaa64
14. okt 2017

@zlaticko118 pravda...moja mama sa dostala do takeho amoku(nie pri porode bola to ina situacia .doma)nic jej nepomohlo..ziaden krik dohovor..teta jej normalne dala facku a vtedy sa normalne prebrala z roho soku..ako keby ba v nejakom "tranze."kde nikoho a nic nepocula a prebrala ju az facka...az potom sa spamätala..takze verim ze aj v tomto pripade to tak bo kedze aj ja som mala tu česť s hysterickou rodickou....ozaj bud obliat s riadn3 studenou vodou alebo preplesk jej dat..inak si clovek neporadi.. to clovek muso zazit aby pochopil..)