Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@lavieenrose s odtecenou plodovou vodou sa da byt pod dohladom kludne aj niekolko dni. Je treba sa v zene nehrabat, kvoli infekcii, niekedy su podavane antibiotika preventivne. Voda sa priebezne doplnuje. Miminko je nadalej vyzivovane placentou.
To, ze tu ti porod bezne vyvolavaju po odteceni vody do 24hod, neznamena, ze je to nutne a prospesne.
Moja PA, u ktorej sme boli na predporodnom kurze, porodila az 4 dni po prasknuti vody. Akurat bola v porodnici na pozorovani. To bolo mozno tak pred 30-40 rokmi (nech ju neurazim).
@myjusiatko obhajuju tu anglicko..zaujimave ze aj v anglicku je to do 24 hod..a potom este rychlo robia testy ci dieta nema odkysliceny mozog....
@renimac davali ti infuzky na oddialenie ?
@lavieenrose Áno
@lavieenrose netreba ani anibal, staci trpezlivost a inu polohu ;)...........zeny, ktore su uvedomele, nazyvas ako premotivovane? :( ........a nie vsade sa zazmluvnit lekar da, a aj tak by si si musela zazmluvnit vpodstate cely personal s ktorym pride zena do styku 🙂 .........pre srandu kralikov zaviedli po lezaicky na koze len z jedneho principu ( skoda ze sa rpave zena zdravotnik takto vyjadruje:(.....je to v podsate len aby sa pohodlny chlap lekar nemusel zohybat k rodicke.....navrhujem ti, dostuduj si informacie ;)
@lavieenrose a ako odkysliceny mozog suvisi s odtecenim plodovej vody? 😵
@vepiku neviem koho myslis tou zenou zdravotnikom...myslim ze tak isto ako vtedy by to bolo aj teraz nepohodlne pre cely personal.. byt zohnuty v tejto polohe..plus ak by bola nejaka komplikacia...ano niektore su premotivovane medzi ne patris asi aj ty..mne to prislo blbe pchat si prsty dolu a masirovat sa a taky isto mi prislo blbe nafukovat si nejaky balon...brala som riziko toho ze uz to nebude tam dolu take ako predtym
@myjusiatko ja som tam nebola co ja viem preco to robili...mozno klesali ozvy
@lavieenrose to skor. 🙂 vtedy mohol byt problem.
@vepiku skus porozmyslat preco ma byt porod pohodlny aj pre zdravotnika... ak ich ma za den spravit 10 a nema 30 rokov napriklad😉 ja chcem rodit u mojho a ten patri medzi tych starsich - ak by mal byt hodinu ku mne zohnuty tak nevoem ci sa este postavi😀 a to ho nechcem teda urazit...
@myjusiatko prosim ta skoc do temy kde si pisu zeny ktorym odtiekla plodova voda... a spytaj sa ich co ma odkyslicenie mozgu dietatka s tym spolocne ...
@erinne predstav si, že som videla v telke dokument o tom, ako rodila žena v kóme. Pôrodný proces začal a kontrakcie to dieťa z tela matky vypudili. Tlačí sa kvôli tomu, aby sa celý proces urýchlil. Ja som napr. rodila pred pol rokom. Jasne si pamätám, že do mňa napumpovali toľko oxytocínu pri tlačení (napriek môjmu nesúhlasu), že som už ani nemusela tlačiť a malá vyšla von sama.
@extempore a este rada - precitaj si nieco o grammar nazi😉 ono je to normalne diagnoza... aj ked myslim ze ty nim nie si, ty len nevies argumentovat a udrel ti do oci preklep, ktory som zial nevedela opravit kedze pisem na mobile, treba to rychlo rychlo vyuzit aby si urazila... je jedno aky obsah tam bol - ten je predsa vedlajsi😀
@extempore 😀 grammar nazi... 😀 len pekne pokracuj, pises somariny - vobec nie je pravda, ze ludia ktori vela citaju ovladaju gramatiku - lebo potom ja by som musela byt super a ty uplne mimo😀 cize opat, pani ucitelka, ak inteligenciu posudzujes podla pravopisu tak nech sa paci - ja sa neznizim na tvoju uroven aby som po tebe prispevky kontrolovala - ak pises k veci a maju hlavu a patu tak su pre mna ok a svedcia nieco o tvojej inteligencii, ak mas prejav profesorky celeho sveta ale tvoje prispevky su zlatanina nezmyslov tak je to opat prejav vselicoho mozneho len nie inteligencie... a teda obsah tvojich prispevkov moze posudit kazdy ty scitany superinteligent😀
@linddi podla mna by mali Limovu zazalovat...mala som cest osobne s nou ked to natacala...a teda ani teraz ani vtedy mi nebola sympaticka..neviem ake su vypovede vo filme..ale ak tri tak nic moc..my stastne ktore sme nemali potrebu sa pred kamerami vystazovat sme jej to odmietli a sli sa starat o babatka..ja som sla uz domov..a ano prezentovala to ako studentsky film ...hned mi bliklo hlavou ze VSMU..tam som aj chvilu studovala..to si pamatam..
@linddi mna tam zaujala tato cast:
"Režisérku filmu UNB pozvala aj na tlačovú konferenciu. Límová účasť odmietla. "
@dskjhfdlkdjhl presne aj mňa 😀
@dai pani v banke (a pod.) je z 20 prípadov jeden krát nepríjemná (dokonca si myslím, že majú skôr nepríjemných klientov ako lekár a musia sa stále tváriť príjemne) ... doktor je z 20 prípadov päť krát príjemný a berie pacienta ako súbor hlava + telo a nie len telo ... myslím že v tomto je ten rozdiel a na toto sa pacienti sťažujú... a toto nestojí nič... pacient oželie dokonalé prostredie pokiaľ je tam kvalifikovaný a chápajúci personál a pokiaľ nie je tak nepomôže ani vybavenie na úrovni "raketoplánu"

@lavieenrose kvôli pľúcam. Pichali mi kortikoidy. Malý sa narodil 34+4.