Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@myjusiatko takze za padanie oziev dietata je zodpovedny lekar
@vejula anesteziolog uspava ,ked je pritomny operater ,prave preto ,aby dieta v brusku bolo co najkratsiu dobu pocas anestezie ....takze urcite anesteziolog nebol v kancli a to co je za blbost ,ze nedavali spinalku pocas sc ak nebola akutna ,ked sa pichaju 20rokov minimalne...myslim si ,ze podavas dost skreslene info ,ktorym uveru len uplny laik ,ktory nema ani len sajnu o com sc a anestezia je .
@charlie1980 Ja netvrdím, že ozvy inokedy klesať nemôžu, ale hovorím, že po prepichnutí vody vždy meraju ozvy. Zrejme je vtdy väčšie riziko, že sa dieťa dostane do tiesne. Asi že tí lekari na to nejaký dôvod majuť. A ako hovorím po prepichnutí plodovky sa moja maternica totalne zbláznila, kontrakcie každu minutu takej intenzity, že som myslela že umieram. Toto som pri prirodzenom pôrode nezažila ani pred samotným tlačením, takuto bolesť.
@myjusiatko existuje tretia moznost ,uspat a zvon ...kedze som zazila mamicku ,ktora si odzia zvon ,tak dopadla tak ,ze dieta krvacanie vnutolebecne a ona rodidla take modre a opuchnute ,ze nevedela aku polohu ma zaujat ,aby nekvilila od bolesti ....inak ona im pri porode ,samotnom tlaceni ,odpadla
@vejula Riziko je vzdy a preto sa tie ozvy priebezne kontroluju. Ci vodu prepichnu, ci nie.
Mas 4 deti, sama by si mala najlepsie vediet, ze ziadny porod nie je navlas rovnaky u kazdej viacrodicky.
Navyse, prepichnutim vody zacinas naozaj rodit, tak nechapem, preco to vidis tak negativne, ze nebodaj kvoli prepichnutiu ozvy zakonite musia klesat.
@aristka Vieš čo kludne si to over. Čadca rok 2010. Sekcia bola akutna v tom zmysle, že nebola plánovaná, však som to jasne písala v príspevku, ja už neviem o čo ti ide. Neviem na koho som čakala, jednoducho prešla som do operačky, musela som sa vyzliesť do naha, kazali mi vyliezť na operačný stol, to bola pre mna nepredstavitelná vec, v tých bolestiach, kedy ma skrucalo a ja som sa mala vyšplhať na stôl, tak hovorim, že či mi nemôžu pomôcť, pozerali na mna, akože načo sa hram. Nejako horko ťažko som sa dostala na stôl musela som si lahnuť rovno, na chrbat a povedali, že ešte čakame na anesteziologičku. Oproti mne boli hodiny, sledovala som tu sekundovku a ked už bola tak, že som vedela že príde ta vražedná kontrakcia, tak som sa len modlila nech neumieram. Po každej kontrakcii som sa spýtala personálu - už je tu ta anesteziologička? Odpoved nie. Tak ako mne je aj dosť jedno na koho som čakala, či na operatera alebo na anesteziologičku, mne povedali, že čakame na anesteziologičku, tak som to brala tak že čakame na nu. A pamätám si to presne, lebo tu vetu : Už je tu ta anesteziologička? Som sa spýtala asi 10 krát čo som tam naha priviazana nemožná pohybu v brutalnych bolestiach ležala! Ak chceš robiť z niekoho blba a smiať sa z jeho superzážitku, tak snad ti to aspon urobí pekný večer!
@myjusiatko ake ach jaj ....ty mas pocit ,ze pri bradykardii plodu ,mas kedy fukat mamicke ,neviem kam ....to dieta sa dusi a co budeme robit ...no babo rad...ach jaj dietatu nepomoze a porodnik a Pa nema cas lamentovat.
@charlie1980 akoze ked zene neprepichnu vodu tak neporodi? Nechapem potom tie deti, co sa narodia v plodovych obaloch. Alebo to je tiez vymysel? Prepichnutie vody je zasah do porodu a nie je potrebny.
@charlie1980 prepichnutím vody začinaš rodiť? To čo je za blbosť? Pri poslednom pôrode mi nikto vodu neprepichol a porodila som. Odtiekla mi sama asi 10 minut pred samotným tlačením. Mne vždy pôrod začal kontrakciami.
@vejula no vidis a tam bol problem ,,ze porodnica nebola pokryta anesteziologom ,co nie je taka vzacna vec ,mozno operovali ,ci robili sc ...a teraz si zober ,ze kto uspi hystericku mamicku s bradykardickym plodom ,ked nechce tlacit a nepocuva ....anesteziolog na porodnici nesedi .
@aristka ved neviem co mas za problem. Takej mamicke predsa staci strelit facku. Na akutny cs uz aj tak nemoze, ked ma dieta v porodnych cestach.
@vejula Ty mas nejaky nizky prah bolesti. Ja som toto absolvovala 2krat s rozbehnutym porodom a teda, postupovali rovnako ako u teba. Moj druhy neprebiehal akutne, ale planovane, lenze ja som nabehla na termin uz s takymi kontrakciami, ktore som ani necitila, takze ma operovali za 5min12. A tiez som si na tej koze polezala naha, s taskou v ruke mi zrazu kazi zlozit vsetky dekoracie a hodinu som lezala na koze, kym sa vsetci zbehli. No a zijem, aj moje deti.
@myjusiatko no na to ,aby zena porodila sa musi aj otvarat ,pokial sa neotvara a prva porodna doba trva dlho ,zacnu komplikacie ,
@vejula ty si sa asi neotvarala ....takze to mali nechat na prirodu a nemal sa konat ani ziadny sc ...
@vejula Chytas za slovicka 😀 Ano, porod zacina kontrakciami 😀 To mas pravdu 😀
@aristka co je dlho? A ake komplikacie prosim ta? Kto urcil, co je dlho?
Mmchd je uz davno vyvratene, zi pichnutie vody urychluje porod.
@myjusiatko ja mam problem....ty ochkas ,jajkas ...ja sa pytam co robit ,furt neodpovedas.
@charlie1980 no vidis ,uz je aj chyba ,ze na porodnici ,kde ma vsetko byt prirodzene ,nesedi anesteziolog...a nedajboze nejakeho volneho zhanaju ...
@charlie1980 neviem aký mam prah bolesti, no mam 4 deti, 3 som porodila vaginalne, ale taku bolesť ako som prežívala vtedy pred tou sekciou som nemala nikdy pred tým ani potom. Myslela som, že umieram, ale to važne a že ak neumrem, tak skončim v ustave pre psychicky chorých, lebo taka bolesť sa neda vyddržať bez nasledkov.
@myjusiatko Aj ty prekrucas. Ja som nikde nenapisala, ze dieta bez prepichnutia vody nepride na svet, ani ci je to potrebne....ja som napisala, ze prepichnutie vody nie je zodpovedne za padanie oziev, kedze tu padla otazka- preco asi zrazu kontroluju ozvy ...?
@myjusiatko to je pravda vy si stále budete tvrdiť len tú svoju "bielučkú" ako že nikdy a za žiadaných okolností si to lekár nemôže dovoliť.
Ani keď ide o život?
To tvoje videnie je čiernobiele.
@charlie1980 aj pichnutie vody je zodpovedne. Dieta uz nema ochranu vo forme plodovej vody, kontrakcie su silnejsie a je to teda pre dieta vacsi stres. Kvoli absencii plodovej vody moze mat potom dieta problem dorotovat spravne. Moze vznikat kaskada dalsich komplikacii/nutnosti dalsich zasahov a moze to skoncit prave aj cisarskym rezom.
@myjusiatko to pocujem 1x ze bolo vyvratene ze hamiltonov hmat neurychluje porod. Nemas na to nejaky odkaz?
@myjusiatko Aha....Este raz...Mne vodu neprepichovali. Akutna sekcia kvoli padajucim ozvam....a teda ?
@aristka ty stále nechapeš čo hovorím. Mne sa pôrod rozzbiehal velmi pomaly, ale to predsa nieje nič zlé, Pred tým ako mi pichli vodu bolo všetko ok, kontrakcie uplne v pohodičke predychatelné... Pri druhom pôrode som bola doma v kontrakciach každých 5 minut od siedmej večer do siedmej rana a ked som prišla do nemocnice bola som len na 4 cm. Za 12 hodín na 4 cm. A porodila som až večer o 18. Tak to šlo pomaly a čo. Šlo by to zrejme pomaly aj pri tom prvom pôrode, keby mi to velice nechceli urýchliť hned na začiatku prepichnutím vody... To šlo potom už všetko dolu vodou velice rýchlo.
@charlie1980 a my sme niekde napisali ze to, ze prasknu vodu je jediny dovod na padanie oziev?
Citam tuto diskusiu od zaciatku a nemam nazor na to ci dat facku alebo nedat. Ale neda mi nereagovat.Film splnil ucel ako tak citam.Vsetky zeny pisu len aky bol porod otrasna zalezitost a bola porusena ich dostojnost,... Ja som rodila v statnej nemocnici v ZH,nemala som ani zazmluvneneho lek.,ani dulu. Podla prispevkov usudzujem ze moj porod teda tiez nebol terno. Ale niektore prispevky mi pridu ako keby zeny rozpravaju o porode z 1860teho. Nelezala som naha s rozcapenymi nohami. Bol pri mne stale manzel a dve asistentky. Lekar sa stale chodil pytat ako to vyzera a ked nieco robil vzdy mi povedal co robi a preco. Porod mi vyvolavali a aj vodu mi prepichovali a neblaznim ze to bolo proti prirode. Dokonca ma aj nastrihli. Bolelo to este dlho potom ale teraz to neriesim. A tych 5 dni v nemocke bolo fajn. Jedlo mi nosili do postele,maleho aj ponosili (sanitarka),naucili ma aj kojit i ked sme sa najskor potrapili. A uz v ten tyzden som hovorila ze chcem aj druhe. Ked boli vizity najviac stresovali sestry, ja nie. Maly lezal so mnou v posteli a nikto nic nepovedal.A ked bola velka vizita tak stali pri dverach vsetci a k posteli chodil len primar a jeden doktor,ktory mu hovoril kto som a co som. Trvalo to asi dve minuty na vsetky. Viac ma trapila vizita detska ked novorodenec musel cakat holy kym prisiel pediater. Nema cakat lekar na dieta? Porod je normalna prirodzena vec. Nepaci sa mi ked niektore zeny robia z toho dramu ako je to tu vsetko zle a neviem co. Ako povedal jeden dr. (Sice z ineho odboru), ktory pochodil po svete, lekari su vsade rovnaki,len nemocky vezeraju krajsie.

@myjusiatko presne tak, mne nejde o to, že mi robili cisarak, ked malemu klesali ozvy, mne ide o to, prečo tie ozvy klesali. Vždy po prepichnutí plodových obalov meraju ozvy - prečo asi?