icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

charlie1980
19. okt 2017

@myjusiatko Nie, Ale bolo tu podsunute z vejulinho hladiska, Ze Preco asi ? kontroluju tie ozvy....? Akoby to prepichnutie vody bolo zodpovedne. Stava sa to Aj pri neprepichnuti, Tak Ako Aj pri prepichnuti.
Nic nie je ciernobiele, kazdy porod prebieha inak. Ale moj nazor Uz poznas. Vratme sa do doby, Kedy zomieralo 50% rodiciek a rodili mrtve deti (to Zas na margo tvojho blogu)

aristka
19. okt 2017

@myjusiatko co mam chapat ,ze namas patent ako riesit situaciu afektivneho spravania matky z bradykardiou ....

dai
19. okt 2017

@myjusiatko presne tak, takze by si uz mohla skoncit - zalozila si si skupinu kde siris osvetu a mudrost sveta, tak hadam staci... z tvojej prispevkov vyplyva len ze vlastne chces vsetko podla tvojej jedinecnej vole, ale cely operatersky team a sala maju cakat niekde za dverami keby nahodou urodzenej sa nieco nezdalo/ nepacilo/ malilo/bolo vela - cize cokolvek co tebe nesedi...

myjusiatko
19. okt 2017

@simmsi a co si tymto prispevkom chcela povedat tym zenam, co mali zlu skusenost?

dai
19. okt 2017

@sisaka v ktorom roku si prosim ta rodila, lebo teda ja mam 10rocnu dceru a vtedy uz bol uplne rutinny bonding, o dieta si sa musela postarat aj keby si odpadavala po porode ty, kojenie pomaly aj nasilim etc. ... pisem o statnej nemocnici v ba ...

myjusiatko
19. okt 2017

@charlie1980 vyssie som to vysvetlila ako moze byt pochnutie plodovych obalov zodpovedne za padanie oziev. A ano, presne preto sa potom monitoruje plod neustale.

aristka
19. okt 2017

@dai obdobna skusenost v inej nemocnici .

loginexistuje
19. okt 2017

@dai bud nerozumies co je bonding alebo klames ani dnes nie je v BA porodniciach rutinny resp napr ani v Ga kde sa natacal baby boom

ada274
19. okt 2017

@simmsi tak si predstav že mňa vyšetrovali s rozcapenymi nohami pri otvorených dverách dokorán aby sa každý sanitar a upratovačka mohli pokochať. Vyšetroval ma ako kravu na porážke bez toho aby mi dr. venoval čo len slovko. Na otázky čo sa deje ŽIADNA odpoveď. 10 lekarov tam stalo dokopy. Odišla som na izbu ako kus ničoho. Kým spravili cisársky na tretí deň nikto nepovedal ani slovko ako sa môj stav vyvíja a čo sa deje.

Ty si myslíš že ženy sa tu rozčuľuju lebo im to robí dobre alebo čo si vlastne chcela povedat?

myjusiatko
19. okt 2017

Dievcata, rodte si ako chcete, to je vasa vec. A nechajte nas rodit tak ako chceme my. ;) a nebude problem. My si budeme bojovat za dostojne a bezpecne miesto pri porode. Za porody bez zbytocnych/rutinnych zasahov. Za porodne domy. Za to, aby presne ten tim bol k dispozicii KED JE NAOZAJ POTREBA za dverami a nabehol KED JE NAOZAJ POTREBNY. Aby sa usetrili peniaze poistovnam, potazmo nam, ktore si platime poistenie.
Za porody, kde nemusi vobec k hysterii dojst. Za porody bez faciek, bez skakania na brucho, bez priviazanych noh, bez urychlovania.

simmsi
19. okt 2017

Nic som nechcela hovorit zenam,ktore mali tazky porod. Mozno aj moj druhy bude tazky. To si asi clovek nevyberie,neviem. Ja som chcela do tejto diskusie vniest aj nieco pozitivne zo slovenskych porodov.
@ada274 neviem. Ja nie som nejaky hadavy typ,alebo ako to napisat,ale dokazem si poziadat napr.o paravan. A potom je tu primar. Treba sa stazovat jemu. Ak to bolo tak zle,tak druhyx budes vediet na co si dat pozor. Neviem ako inak by som zareagovala.

sisaka
19. okt 2017

@dai písala som to, na Slovensku som rodila pred takmer 20 rokmi. Bonding vtedy ešte nebol, ale bol zavedený rooming in - čo v praxi znamenalo, že keď sa rozhodli sestričky konečne ti po pôrode doniesť dieťa, už ostalo s tebou (okrem vyšetrení) a tak nás bolo na izbe 5 mamičiek s 5 babatkami po dobu 5 dni (už to vyzerá ako rozprávka) Po pôrode si mala mamička oddýchnuť a to, že si chcela mat dieťa pri sebe ich nezaujímalo, mala si späť. Mali sme zakázané dávať dieťa na posteľ, či dokonca s ním ležať na rukách - dieťa mohlo byt buď v postieľke a keď vybrať tak len na prebalenie a nakojenie po sediačky, ak našli ženu ležať spolu s bábätkom vynadali jej.
Ak niekomu prídu moje zážitky neuveriteľne beriem, verte mi, nič som si nevymyslela a takto som naozaj odrodila a nebola som jediná, bol to pred 20 rokmi úplný štandard. Mimochodom rodila som na veľkej sále naraz s viacerými ženami, to sa už asi tiež nerobí ...

bruneta880
19. okt 2017

@myjusiatko to čo má byť za príspevok?
Neprekrúcaj prosím ťa, teraz si to napísala, akože ja budem šťastná ak mi lekár vrazí hneď medzi dverami.?Alebo niekto chce aby mu skákali po bruchu?
Skús čítať a čítať s porozumením a neprekrúcaj.
Len pretože ja alebo iné ženy tu majú pri pôrode na prvom mieste zdravie dieťaťa a nie svoju "dôstojnosť" a neposkladajú sa z jednej facky.Si ty tá " bojovníčka" ...
Tak si teda veď boj s veternými mlynmi, pretože pôrod vždy závisí od konkrétnej povahy, osobnosti všetkých zúčastnených.Trošku pokory si pýtaj pri najbližšom pôrode... chodiaca múdrosť a dokonalosť.

ada274
19. okt 2017

@simmsi vies ja som priamy človek. Čiže pýtam sa nie raz nie dva krát. Aj viackrát ak treba a opakujem, že odpoveďou bolo ticho. Dr. Odvrátil zrak. Nebol tam žiaden stres, pôrodov malo. Bolo to ponižujúce. Skončila som školu, zamestnala sa, viedla som v praci tím ľudí. Chcem tým povedať že si niekto, máš svoje meno svoju dôstojnosť. Nech je to aj predavačka alebo upratovačka to je jedno každý má nárok na dôstojné jednanie.

helenus
19. okt 2017

@bruneta880 a všetci ostatní facko-obhajovači
Nemocnica rozviazala s dotyčným lekárom pracovný pomer, lebo podľa jej názoru si toto nemôže dovoliť. A teraz mudrujte, ako bol jeho postup v poriadku.

yoxinka
19. okt 2017

@simmsi
Vieš čo, ja som tiež v podstate neriešila a ten taký klasický slovenský pôrod som prežila, písala som o tom v iných príspevkoch, tak sa nebudem opakovať. Ale ja som ešte mesiace po tom mala pocit, že niečo bolo zle, nevedela som čo, nevedela som to pomenovať, ale zle, už hneď po pôrode mi bolo hrozne a ten pocit ostal. Ja som šla do nemocky s naivnou dôverou, veď oni vedia, čo majú robiť, postarajú sa. A až keď ten pocit neustával, začala som si o pôrode zisťovať nejaké info a vlastne som zistila, že počas môjho pôrodu bolo zle takmer všetko. Našťastie som mala možnosť na reparát a mala som možnosť rodiť 2x v súkromnom zariadení a ten rozdiel bol nenormálny. Ja zase nie som extrémista, tiež som si nechala pichnúť vodu po rozhovore s lekárkou, nevadilo mi, že som mala zavedenú kanylu aj klistír som si nechala spraviť a veľmi vďačne, lebo aj toto všetko je proti prirodzenému pôrodu, ale nevadilo mi to, ALE zažila som niečo neopísateľne krásne. Veľmi bolestivé, ale na pôrod svojho druhého dieťaťa neviem zabudnúť a stále si spomínam, aké to bolo úžasné. Všetky dôvody a veci okolo som rozpisovala vo svojich príspevkoch 🙂.

vejula
19. okt 2017

@sisaka ja som si za celý pobyt v pôrodnici v Cadci pred siedmymi rokmi dieťa ani neprebalila. KEd som odchádzala z pôrodnice domov, manžel mi priniesol vecičky pre malého na cestu, tak som si ho už pekne prezliekla do vlastného a išla sestram ešte niečo zaniesť na novorodenecke, nepamätám si presne čo, s tým, že už odchádzame. Ked videli, že mam už malého prezlečeného tak spustili, že to som si ho nemala sama prezliekať, že to mi ony mali ukázať ako si ho prezliecť aby som mu neublížila. Išla som domov a celu cestu som sa triasla so slzami v očiach a nadavala som si, aka som blbá, čo ak som maličkému ubližila, ked som ho prezliekala, prečo som sa pre istotu neišla spýtať sestričiek či ho možem prezliesť. Akože vedeli človeku vliať sebadôveru len čo je pravda.

simmsi
19. okt 2017

@yoxinka Vidis to je presne to. Moj porod bol taky normalny ako nebol to najkrajsi zazitok ale ani horor. Dokonca aj na brucho mi tlacili a tu som sa docitala ze to vlastne nemali.
Je to uz skoro dva roky od vtedy takze to uz tak dramaticky neriesim,ale chyba mi ze maleho mi neprilozili hned. A popri tom viem ze to robia aj vsetkym kamaratkam prilozili. Zalezi asi od tej sestry,neviem. Len v aprili budem rodit opat a po precitani niektorych prispevkov sa mi nechce ist ani do poradne v pondelok.😂

dai
19. okt 2017

@loginexistuje pod bondingom si predstavujem ze mi po porode nechaju dieta - neviem ci sa to robi rutinne, ja som povedala ze to tak chcem tak mi malu dali hned na mna, po chvili vzali prevazit a vratili... pri malom som to mala dohodnute rovnako ale zial sa nedalo lebo mu zachranovali zivot - to bolo pre mna dolezitejsie v ten moment ako moje poziadavky...
Kludne ma oprav ak sa mylim, nechce sa mi googlit...

sisaka
19. okt 2017

@vejula my sme si tiež nemohli prezliecť dieťa do vlastných veci, keď išlo domov. Povedali, že to musia sestry - nejaká zaužívaná tradícia, alebo čo ... lebo 5 dni sme si tam samé deti prebaľovali, kúpali, takze prezliecť sme si určite vedeli ...

xxxkatka
19. okt 2017

@loginexistuje
@aristka
@dai mala som bonding a nasledne rooming pred takmer 20 rokmi v dnes uz zrusenej porodici v BA v Poddunajskych Biskupiciach.
@sisaka naozaj si myslis, ze jediny dovod preco na vizite pozeraju lekari medzi nohy mamicke je sitie? A co tak skontrolovat ci mamicka nekrvaca silnejsie ako by mala atd.

dai
19. okt 2017

@myjusiatko ja mam pocit ze k tej hysterii dochadzalo teda pri tvojom porode asi - kedze bojujes proti urcitym veciam predpokladam ze si ich zazila... lebo teda u mna ani hysteria nebola, ani skakanie po bruchu ani privazovanie noh - ty si to chudiatko asi vsetko zazila ked uz pomaly na barikady ides na konovi...
Este dufam ze taka bojovnicka ako ty s tolkymi poznatkami z mediciny uz aj nejaky realny apel nastartovala, nielen obkecavanie na modrom konovi a stavanie sa do pozicie jedinej spravnej zeny a matky...

sisaka
19. okt 2017

@dai ty si mala všetko inak a po svojom lebo na Slovensku známosti a peniaze sú všetko.
s prepáčením srať na plebs, ktorí nemá ani peniaze ani konexie a nenalieha na personál, aby robil niečo, čo ma byt aj bez opýtania samozrejmosťou i keď časti bežný človek aj môže naliehať, ale keď je to "nikto" , tak sa môže aj na hlavu postaviť, takéto elitárstvo je mi fakt proti srsti.

dai
19. okt 2017

@simmsi ale prosim ta - beriem ze niektore zeny maju zle zazitky, ine su ale len precitlivele na svoju osobu - pokial sa svet netoci podla nich s nimi uprostred tak sa toci zle☹ ja som rodila pred 10timi a 6timi rokmi a vzdy sa dieta prikladalo hned po porode... ak sa to u teba nestalo pred 2mi rokmi mozno bol dovod ako u mna pri malom... mozno naozaj len nejaka mimo sestra - so mnou kvoli takymto veciam je pri porode muz - keby som nevladala, nieco zabudla - aby to on pripomenul...

dai
19. okt 2017

@sisaka to si kde vycitala? Mala som akurat zazmluvneneho lekara - akosom tu uz viackrat pisala tak to moze mat kazdy a ano - zaujimala som sa o porod pred nim - ak to je charakteristika elitarstva podla teba nech je...

sisaka
19. okt 2017

@xxxkatka ja neviem prečo pozerajú, to mi tu vysvetlili, že kontrolujú šitie a keďže ma v zahraničí nešili tak preto sa mi medzi nohy nepozerali. To nie je moje vysvetlenie, tak mi to tu vysvetľujú iné. Ja som sa doktora spýtať nemohla, prečo sa mi nepozerá medzi nohy, lebo som žiadneho, okrem pediatra od pôrodu nevidela .

dai
19. okt 2017

@sisaka a ak ta to zaujima tak svoje prve dieta som rodila ako mlada zaba co teda nemala dokopy nic z toho co ma teraz ( a ani to co mam teraz mi nikto darom nedal ) - takze si svoje pripomienky nechaj pre niekoho ineho😉

vejula
19. okt 2017

@sisaka tak pozeram, že sme to mali ešte horšie, lebo my sme si ani babatko nekupali. O 1 v noci brali deti na novorodenecké a o 5 rano všetky deti hromadne kupali (to sa tam deje do dnes), to sa celou chodbou ozýval detský plač, potom nam ich rozniesli do izieb na nakojenie a asi o hodku zobrali na vizitu s tým, že niekedy bolo dieťa aj 2 hodiny preč.

dai
19. okt 2017

@vejula to kde je dnes taka porodnica? Pokial viem tak rooming in je uz vsade...

vejula
19. okt 2017

@dai Ćadca, rodila som síce 7 rokov dozadu, ale čo viem tak určite ešte pred 3 rokmi to tam tak bolo, že deti o 1 v noci brali, o 5 kupali a potom davali mamičkam.