Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@helenus veď to všetci čakali...
Veď by ich také ako ty ukameňovali, keby tak neurobia...
Ešte nejaká horúca informácia?
@aristka Vies co ? Prebehni si tuto blog od myjusiatko (az si tak uz neurobila) a pochopis. Nemusime sa, pravdaze, v kazdej oblasti zhodovat, ale pride mi scestne, aby sa tu len kydalo na tych nasich lekarov, pretoze aj my mame dobrych lekarov. Nemozem si stazovat na statnu nemocnicu na SK, ani na personal (aj ked teda o nieco dostojnejsie ten CR spravit mohli- zlozili mi zastenu v spinali este pocas sitia a ja tam zbadala po lakte krvaveho lekara), to si mohli odpustit. No poporodna starostlivost o novorodenca je ovela preciznejsia ako napr.v takom CH, kde som rodila prveho. Cize porovnavat by som mohla do nemoty. Este aj detskeho lekara na SK mam preciznejsieho ako v CH. Ale vidim, ze za kazdu cenu chceme byt mudrejsie ako cely team lekarov. Tak potom takym navrhujem domace porody za pomoci porodnych bab. Ale s novorodeneckou zltackou nech si potom nepridu lahnut vedla mojho novorodenca.
@dai takze všetky ženy, ktoré nemali pôrod podľa svojich predstav - poloha, bonding atd. sa o pôrod jednoducho nezaujímali a v nemocnici si o to jednoducho nepožiadali?
Ďakujem za vysvetlenie - takze nespokojn zienky treba sa poučiť a nabudúce sa jednoducho zaujímať o pôrod a dostane sa Vám exelentnej starostlivosti podľa vašich predstav. @vejula - zamysli sa nad sebou a pred tým než začneš rodiť trosku sa o to aj zaujímaj.
@dskjhfdlkdjhl ako ja uz neviem - dnes je mi extra zle a normalne ma tieto niektore sebestredne prispevky vytacaju - ja ja ja a dlho nikto potom zase ja - a pokial nie je po mojom tak vsetko zle a ty co nemrncia rovnako nahlas ako ja - jasne ze len anonymne, tak su ovce ... plne stranky o dostojnosti a ucte ale teba za odlisny nazor su schopne urazit, tvoju dostojnost posliapat a este sa vysmiat - ta pani co tu vypisovala o lekarke na kramaroch co prefackala jej matku a facka tam zevraj stale - 3x som ju v duchu jej hesla ze zeny si maju pomahat , poprosila aby dala meno tej lekarky verejne - neviem ci som to prehliadla ale to meno som nikde nezachytila - tak kurna ako to tu teda bojujeme a chranime sa navzajom? Ja nemam problem dat meno lekara s ktorym som spokojna verejne ale ked sme nespokojni tak popiseme litanie ale preboha len aby nebolo zle - hadam nebudem menovat☹
A ked popises dobru skusenost tak si hned elitarka a mas znamosti a podobne blbosti alebo teda prinajmenej klames - len preto lebo vlastne ty v realite robis to co oni pisu anonymne ze by sa malo robit - ale jasne pusu si neotvoria, to maju vsetci vediet urodzenym citat myslienky:-/
@bruneta880
Evidentne majú v tej nemocnici viac rozumu než ty 😉
@dai vies, uz vcera som Ti chcela napisat, ze stale uvazujem o tom, ci ma zmysel tu debatovat, lebo akokolvek slusne sa snazis, tak sa vzdy nejaka najde, co na Teba (teraz myslim priamo Teba) utoci. Nemohli sme mat dobru skusenost, lebo tie druhe mali zlu, a ak nahodou sme mali dobru skusenost, tak sme boli protekcne a ked uz nic, tak aspon pravopis si treba vsimnut😝
@zrn tak takto som to vôbec nemyslela, aby iné ženy trpeli. Chcela som tým len povedať a hovorila som za seba, že sa to vydržať dalo, jasné že to bolelo, ale už som bola dolu tak ubolená, že mi to už ani neprišlo, brala som to tak, že to patrí k pôrodu a keby som rodila zas, nechcem zbytočne chémiu do tela, keď viem, že sa to dá vydržať.
@myjusiatko keď sa my ľudia budeme chovať k tejto planéte tak, ako sa chováme, tak naše deti už žiadne deti mať nebudú. Jasné, že chápem a rozumiem iným ženám, čo sa týka pôrodu, ale nepáči sa mi, keď poniektoré ženy robia zbytočne z pôrodu strašiakov, zveličujú, preháňajú, hysterčia tam ( na " vzdychárni " tam so mnou tiež taká jedna bola, čo tá tam vyvádzala, sama som mala sto chutí jej jednu vraziť , aby prestala ) obviňujú iných, a pravda je kdesi úplne inde.

@dai presne, presne toto.. Ked napises pozitivnu skusenost, pomaly ti nikto neveri, alebo napise ze si si to zaplatila.. Ked negativnu, nikto uz nelamentuje, neplace preco to nehlasil, ani nie je ochotny dat meno lekara.. Preco, ked je to pravda?
Naozaj si myslite, ze bojovat za lepsie zdravotnictvo sa da filmami a diskusiami na nete bez osobnych oznameni?
@zrn je iné byť u zubára sama za seba a iné porodiť dieťa, ktoré ešte samé za seba nevie povedať, čo chce a čo nie, ktoré sa nevie brániť. A keď viem, čo všetko prechádza do mlieka a dávam ho bezbrannému dieťaťu, tak sa budem sakra snažiť, aby to mlieko bolo čo najmenej škodlivé, keď to viem ovplyvniť.
@jana_eyre samozrejme že sa dá bojovať dokumentami a diskusiami na internete. Ako vidíš, doktor z dokumentu ktorý sa pochválil ako dal facku žene dostal vypoveď. A diskusia prispieva k zdieľaniu informácií ku ktorým by sa inak ženy dostať nemuseli.
@dai nastastie nezazila. Pretoze som sa informovala vopred a vybrala si porodnicu, kde som porodila podla svojich predstav. 🙂 a kazdy den spominam na svoj porod a tesim sa na dalsi. A som vdacna celemu vesmiru, ze ma vcas osvietilo a vsetky negativne veci, co zeny opisuju, sa mi vyhli. Akurat som do porodnice isla 100km aj ked u nas v meste ich je, ak spravne pocitam, okolo 6. Dve z nich mam asi 2km od bytu.
@dai a ano, realny apel som nastartovala. Zdielam, informujem a aktualne, ako si uz niekolkokrat nezabudla spomenut, sa venujem ambulantnemu porodu a informovaniu o tejto moznosti aj pre slovenske mamicky.
@helenus nech majú, ja som rada za to že ho mám dosť na to aby som sa nemusela znižovať k takým komentárom ako máš ty 😘
@dai
@dskjhfdlkdjhl
Skutočne nemám už energiu na túto debatu baby, máte veľkú pravdu...pekný večer, pri niečom zmysluplnejšom.
@kittykat22 vlastne forum naozaj zakladat nehodlam.😉 ked chces tvrdit, ze 35 stran diskusie sa toci vylucne o facke od lekara, ok hadat sa nebudem.. 😁
@jana_eyre Vela sa aj hlasi, ale nepomaha to. A tí čo nehlasia, nehlasia z viacerých dôvodov. Niektoré ženy sa k tomu strašne nerady vracaju, prídu domov odtial a chcu čo najrýchlejšie zabudnuť, nechcu to riešiť lebo je to pre nich priliš bolestive na to, aby to prekonali len tak šmahom ruky. A potom su ženy, ktorým to dochadza postupne - napríklad mne. Ja ked som prišla po prvom pôrode domov, som sa vôbec nehnevala na nikoho z pôrodnice - nenavidela som seba. Mala som pocit, že to bola moja chyba, všetko čo sa tam stalo, že ja som neschopna normalne porodiť dieťa, že ja som neschopna ho prezliesť. Vieš čo som si myslela? Viem može to znieť nelogicky, ale ja som bola presvedčená, že mi urobili cisarsky rez, lebo som to nezvládla. Myslela som, že ja som ten chybný článok, že to ja som mala lepšie zvladať tu bolesť, že som mala byť iná - odvažnejšia, obetavejšia, trpezlivejšia. Že ja možem za všetko. PRišla som si ako zlá matka, ktorá nevie ani porodiť a nedokazala dať svojmu dieťaťu pekný štart do života. PReto som sa nesťažovala.
@simmsi ja nerozumiem prečo do diskusie o konkrétnom dokumente, a konkrétnom probléme si prišla prispievať o tom, aký ty si mala v pohode pôrod. Veď to je úplne mimo tému. A ešte sa sťažuješ, aká si nepochopená.
@kittykat22 aha, takze presne ako v tom super filme-dobre zazitky nie su zaujimave, treba len kydat😝 Nuz, ale toto je verejna diskusia, takze zatial aj na Slovensku si svoj nazor moze vyjadrit kazdy😉
@vejula máš pravdu. Ja som tiež mala blbú skúsenosť a nenahlásila som. Bol to záhul po príchode malého, a nemala som na to kapacitu psychickú ani fyzickú ani časovú. Spatne si len hovorím, že by som rada vedela viac o tom, ako sa ku mne môžu a nesmú správať a vedela by som sa viac orientovať. Preto vítam túto diskusiu.
@dskjhfdlkdjhl ale toto je téma konkrétna o doktorovi a o tom, že sa priznal, že dal facku žene. Nie o dokumente všeobecne. Prečítaj si úvodník.
@kittykat22 zaujimave, ze tie pozitivne zazitky Ti vadia, ale tie negativne, tie tu mozu byt, aj ked s tou fackou suvisia rovnako. Sa trochu aj zamysli, kym nieco napises😉
@jana_eyre a práve také ako ty a dskjhfdlkdjhl a simmsi &spol píšete úplne mimo tému, a potom to tak aj v diskusii vypadá. Pretože ste nepochopili, že diskusia je primárne o téme na ktorú je založená.
@kittykat22 hlavne, ze Ty pises k teme, nauc sa argumentovat, ak to tu chces organizovat😉
@bruneta880 ide to aj bez facky- a pokial si musela "spolupracovat" , tak to naozaj prirodzeny porod nebol - ten je bez akehokolvek zasahu ci liekov alebo osob, nikto ti nediktuje,co mas robit, telo jednoducho ide SAMO - pri prirodzenom porode si sama zvolis polohu (alebo skor telo ti ukaze , co potrebujes) a osetrujuci personal SA POZERA ... nevykecava, nezasahuje, nerobi absolutne nic , pokial nie je potreba....
A ano viem presne , kde je ta faza, kedy sc nie je mozny (pretoze mi to osetrujuci personal presne povedal pri komplikovanom porode) a este raz - pokial netlacis/nemas nutkanie tlacit pri prirodzenom porode, este sa da sc spravit - takze, ked zena netlaci sama, ergo tlaci prilis skoro a teda dieta nie je prinizko a teda sc je mozna, preco ju nespravia? Ale facku dat hej, lebo netlaci na povel....
@dskjhfdlkdjhl ale mne nevadia pozitívne zážitky, ale táto téma nesie názov "lekár priznal, že občas facká rodičky" ... a ty tu prídeš a píšeš o pozitívnych zážitkoch. To je ako ísť nakupovať maso do hračkárne. Myslím, že ti vôbec nedochádza, že ideš mimo tému, a tvoje príspevku tu nepatria.

@dai ja som pri prvom porode nemala ani lekara zazmluvneneho (ja mam dojem, ze to vtedy ani neslo, ale mozno si len nepamatam), ale moj gynekolog bol zaroven aj porodnik a tak, ako sa staral o mna cele tehotenstvo, tak to dotiahol do uspesneho konca, bez toho, aby od nas nieco dostal. Lezala som na gynekologii od 31. tyzdna, mala som moznost vidiet vselico za tie dva mesiace a sice som nebola nadsena, ze ten cas musim travit v nemocnici, ale nemozem sa na nic stazovat. Samozrejme, clovek nemoze cakat, ze tam bude stredobodom vesmiru. A viem to porovnat s porodom v CR, oba porody boli sekciou, operacka v CR bola krajsia, ale to je tak vsetko.