Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@kittykat22 a tie, co tu pisu o negativnych zazitkoch, tie su v teme? Len aby si nakoniec nesla kupovat maso do obuvi, ked sa tak vyznas😉
@dskjhfdlkdjhl ale ja píšem k téme na rozdiel od teba.
@kittykat22 ako nehnevaj sa, odbocila som od temy raz a aj som si to sama priznala.. Teraz som len odpovedala dai.. Zrejme si ty nepochopila co to vlastne diskusia znamena a ze sa neda stale tocit len o tom istom primarnom probleme, ale clovek debatu rozvija..
@kittykat22 myslis to, ako nas tu usmernujes? To je k teme, to fakt😝
@dskjhfdlkdjhl áno sú, pretože sa rieši čo si žena nechá a čo nie moja. To je k téme. Ale tvoje dúhové historky sú úplne mimo.
@kittykat22 najhorsie je prave to, ze zeny si este na zaver myslia, ze to bola ich chyba a obvinuju sa. Alebo su dokonca vdacne za tu facku/skocenie na brucho. Pritom oni su len obete. Myslim, ze tento syndrom ma aj oficialne pomenovanie.
@sisaka ten nástrih - skutočne by sa malo posudzovať, či ho treba alebo nie, aj ja mám pocit, že sa robí rutinne, aby sa nepretrhla hrádza, tak sa pre istotu urobí, neviem, nie som gynekológ a ťažko toto môžem posúdiť, či je ho nutné robiť pri každom pôrode ( ja som tiež mala dojem, že asi pri mne robiť nebolo treba, no pôrodník to vyhodnotil inak, ja som si tam nevidela ), čo sa týka prinesenia dieťaťa ihneď po pôrode alebo krátko po pôrode, no neviem, Ty si to asi vnímala inak, no ja som mala problém sama so sebou to všetko spracovať, toľko emócií naraz, že ťažko by som ešte vnímala dieťa, takže mne zasa vyhovovalo, že mi ho priniesli až večer, ono aj záleží, kedy si porodila. Myslím, že každá žena svoj pôrod prežíva inak, každá žena chce niečo iné, čo je jednej dobré, inej nie je, lenže, kto vyhovie všetkým? Niektorej by neboli dobré ani steny zo zlata, inej stačí, že je v nemocnici aspoň čisto. Koľko ľudí, toľko chutí. Samozrejme, určite sa zhodneme v ľudskom prístupe lekárov a sestier, ich lekárskej odbornosti a pomoci.

@kittykat22 a potom sa tu a v podobnych diskusiach budu bit, ako je to okej.
@kittykat22 cize tvoj negativny zazitok je k teme o facke a pozitivne, ktore dany dokument vyvracaju pripadne relativizuju, nie su k teme?
Cize teba konkretny pan prefackal kedze ty si tu jedina k teme?
@charlie1980 len poznamka pod ciarou, novorodenecka zltacka nie je nakazliva.
@dai a bonding je nepreruseny kontakt minimalne dve hodiny koza na kozu. Nepreruseny znamena ze dieta ani na sekundu nikam neodnesu. Ziadne vazenie, meranie, kupanie. Nic. Toto je bonding. Nie, ze dieta daju na chvilu na brucho, potom si ho odnesu a potom ti ho prinesu spat ako vianocku v perinke.
@myjusiatko Oooooooo, Ano, to nasvedcuje presne tomu, Co tu @dai spomenula....ja,ja,ja. Ona sice nie je nakazliva, Ale cestou vo vytahu si si Mozno priniesla infekcnu zltacku, Lebo si stlacila gombik po Romskom spolupbcanovi a ta nakazliva teda je. Lebo Ty sa ponahlas po 24hod domov a uprednostnujes ambulantny porod.
Otazka....Kedy sa naplno rozvinie novorodenecka zltacka +- ?
@libawet aby sa aspon trochu dokazali priblizit zeninym prianiam a vyhoveli jej, staci aby v porodniciach respektovali porodne priania. Ale to je uz dalsia kapitola. Myslim, ze v prvom rade staci, ak bude prostredie a pristup dostojny a potom to ostatne. Aby sa zeny nemuseli bat ist do porodnice. Aby neznizovali ich materske kompetencie a nerobili z nich nesvojpravne.
@charlie1980 v tomto clanku najdes velmi pekne spracovane info. Mozes si precitat. Najdes tam odpoved na svoju otazku.
http://m.poradkyneprikojeni.cz/news/novorozenec...
@charlie1980 a tu istu infekcnu zltacku mozes priniest kludne aj ty. Myslim, ze sanca je rovnako vysoka u nas oboch. Predpokladam, ze obe dodrzujeme bezne zasady hygieny.
@myjusiatko Ja sa pytam teba priamo.
@myjusiatko Boze, teba po hlave zbit 🤦🏽♀️ Ale ja so svojim novorodencom trcim 4 dni na oddeleni, kym Ty sa trepes po 24hod Neviem kade.
@myjusiatko dakujem za poucenie - este ze si tu😉 kedze som elitarka tak mne dieta nepriniesli v perinke ale len v takej plachticke a teda vobec mi to neprekazalo😉
@charlie1980 prosim. Ked si to nechces precitat, ja ti to vykopirujem:
Většina zdravých, výlučně kojených, dobře přibírajících a prospívajících novorozenců má zvýšené hladiny bilirubinu, s vrcholem v prvním týdnu po narození a s postupným klesáním a přetrváváním a menším rozsahu až do třetího měsíce života, případně i déle.
Více zde: http://m.poradkyneprikojeni.cz/news/novorozenec...
@myjusiatko A ja tvoje zasady a hygienicke navyky nepoznam. Poznam iba tie moje. Tak isto naopak.
@myjusiatko
Mne dali malú hneď po vytlačení na brucho ešte s pupočnou šnúrou, rovno ako ju lekárka držala len ju preklopila mne na brucho, bola taká maličká a nenormálne mi voňala, nevedela som sa tej vone nabažiť. Stále som vravela mužovi aká je voňavá, on to necítil. Mne ju odniesli a do 5 minút mi ju pediater priniesol, bola v plienke iba, to gesto mi prišlo veľmi pekné, ako mi ju ten lekár nahú, len tak narýchlo poutieranú trošku, vracal na hrudník, že gratulujem namička, dcérka ma také také miery a je úplne v poriadku a zakryl ju látkovou plienkou, potom PA ešte doniesla taký paplónik, zakryli nás a nechali nás tam. To mi tiež nevadilo, že na tú chvíľu ju vzali. Tú jej voňu som cítila až kým ju neokúpali asi na tretí deň 🙂.
@myjusiatko Aha, Cize tebe sa laktacia spustila okamzite, dieta vylucne kojenie. Dieta po porode 2 min.si hned Aj nakojila.Po 24hod Ty Vies povedat, Ci sa nebudes musiet vratit na oddelenie....Ty si Ale dokonala rodicka.
@jana_eyre vieš čo sťažnosti žaloby boli, boli aj hromadné, ale to vieš ruka ruku myje. A proste ako čo sa budeš sťažovať na niečo, čo vieš, že v tej nemocnici tak či tak robia všetci. Napríklad ja som mala pri druhom pôrode taku, podla mna, divnu skusenosť. Stále ma nutili ležať napojenu na monitor (to v martine velmi radi monitoruju) A stale soms a pýtala že nechcem ležať a oni s tým mali stále problem, tak som sa proste postavila bez dovolenia (ako mi to teraz smiešne znie, že som sa postavila bez dovolenia akoby som bola nejaka nesvojpravna) No a prišla na mna kontrakcia tak som si čupla a sestrička na mna zakričala nech si idem okamžite sadnuť na kreslo. Povedala som, že teraz určite nie, lebo takto sa mi lepšie zvladaju tie bolesti. Sestrička doslova povedala: Tak toteda nie. Chytila ma pod pazuchu a odviedla na kreslo. A mne osobne toto prišlo ako zasah do mojej osobnej slobody. Ale ako čo som mala povedať, ako som sa mala sťažovať nemocnici, ked samotná nemocnica vlastne také správanie schvaluje? Nakoniec by som ja vyšla ako ta neposlušna rodička a oni ma len usmernovali.
@yoxinka ❤
@charlie1980 dcerka sa prisala prvykrat uz na porodnom sale a cuckala si kolostrum. Na ciciku som ju mala potom na izbe stale. Pila dost, bolo to poznat, ze prehlta. Prsia, nez sa spusti mlieko nie su prazdne. Je v nich mlezivo/kolostrum a to pokryje potreby miminka prve dni po porode. Mliecko sa mi pustilo treti den, to sme uz boli doma (ja som odisla z porodnice na svoju ziadost po 48hod). Ale uz zase sme odbocili od fackania.
@charlie1980 takze ano, dcerka bola vylucne kojena az do nejakych 5 a pol mesiaca, kedy prejavila zaujem o jedlo.
@charlie1980 ja som išla po 24 hodinách domov, nechápem koho som tým mala ako ohroziť - seba, dieťa? Obidvaja sme boli zdraví, na kieho by som trčala v nemocnici a práve tým zvyšovala šancu na nakazenie nejakou chorobou. Ešte v ten deň ako som prišla domov mi večer volala zdravotná sestra, povypytovala sa, dohodli sme si návštevu na druhý deň a bolo. Prišla - odvážila dieťa, zmerala zltacku, teplotu, prehliadla dieťa, mne prehmatala brucho, pokecali sme, dala mi telefón na ňu, keby som mala otázky, či chcela ďalšiu návštevu. Niektoré ženy idu domov ešte skôr, niektoré porodia doma a ? Nik sa z toho nejde zblázniť, 70. roky sú už dávno preč
@sisaka ona naraza na to, ze sa snazim na koniku informovat o moznostiach ambulantneho porodu na slovensku. Pletie sem nieco, co do tejto temy vobec nepatri.
@vejula ano chapem fakt aj teba.. Aj verim, ze v nasom state sa stane, ze zaloby su pozametane.. (resp.nie je to nic neobvykle) Vlastne toto vsetko beriem, aj to co pises.. Ale teda nech neodbocujem od temy (aby som nebola zase za obmedzenu ) - stale viem pripustit a predstavit si vaznu situaciu kde doktor vyskusa najprv facku rodicke ako sokovu terapiu, prave preto, ze amok som uz zazila osobne..

@vejula
U mňa to tesne cisárskym neskončilo, ale pocity som mala takmer identické.