icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

mrkvicka060
13. okt 2017

@silverrko tak tejto odpovedi vobec nerozumiem 😀 tak sa maj

charlie1980
13. okt 2017

@misinka26 Co teda navrhujes ty ? Napr.u takej rodicky, ktora ma nizky prah bolesti, je neuroticka, hystericka, prip. rodi svoje 4.nie za kazdu cenu zelane dieta, Ved povedzme Ze Aj prve moze byt nezelane...
Napr.kybel s vodou vedla?

silverrko
13. okt 2017

@mrkvicka060 ocividne....ja nie som za facku.

vroni
13. okt 2017

@charlie1980, cisarsky rez? Ta zena predsa moze byt nebezpecna nie len sebe ale aj celemu personalu....

ebi88
13. okt 2017

@charlie1980 presne presne, vyborne napisane, ale tu zial je realita taka ze matky viac zaujima, kde su v porodnici zachody a ci su spolocne, ako zdravie a zaujem vlastneho dietata ...

misinka26
autor
13. okt 2017

@charlie1980 aj takej sa to da vysvetlit... a nie fackanim... lekar ma byt profesional a nie ukazovat kto je tam pan... nepodporujem a nikdy nebudem podporovat fyzicke nasilie v akejkolvek podobe!!!

jana_eyre
13. okt 2017

@vroni a ked ide o sekundy v rozbehnutom porode?

charlie1980
13. okt 2017

@vroni No lenze na CR musi byt vopred indikacia na SK. A nie kazda hysterka si v skutocnosti uvedomuje, Ze je hystericka. A Tak isto rodicka pokojna moze dostat hysteriu v tej chvili.

charlie1980
13. okt 2017

@misinka26 Bola si pri Tom porode ? Kolko cudzich deti si Uz priviedla na svet ? Jasne, mal jej 100krat povedat: mamicka, prosim vas pekne, tlacte. Mozno po 36hod.

katusikkk
13. okt 2017

@misinka26
Niekedy take feministky ako ty, by si fakt zasluzili jednu facku hoc aj od druhej zeny 😅

vroni
13. okt 2017

@jana_eyre, hm, podanie narkozy je zalezitostou par sekund, niekedy sa inak neda. Ked facka neukludni, co potom? Uz sa bude dat?
@charlie1980, akutna sekcia na Sk neexistuje? Sekcia z psychickych dovodov mozna je (ehm, neviem naisto, to som tu citala v diskusiach 😎 )

misinka26
autor
13. okt 2017

@charlie1980 hovor si co chces... nik nema pravo udriet ineho... a vies o tom, ze zena pri porode je chranena osoba, keby ho zazalovala tak by uz nefackal... lenze na Slovensku su zeny presvedcene ze nasilie je ok a preto sa tento system nezmeni a vzdy budeme sto rokov za opicami...

ebi88
Odpoveď bola odstránená
misinka26
autor
13. okt 2017

@katusikkk pogratuluj si ...

misinka26
autor
13. okt 2017

@ebi88 uz mas lepsi den???

ebi88
Odpoveď bola odstránená
misinka26
autor
13. okt 2017

@ebi88 s tebou sa uz budem bavit az ked sa naucit po slovensky 😆😆😆😉😉😉 a nezavid je viem, ze ty na to nemas 😂😂😂

charlie1980
13. okt 2017

@vroni Ano, existuje. Ale nie preto, Lebo je rodicka hystericka. Ale Preto, Lebo dieta ma zle ozvy, nepostupujuci porod Napr. Myslis si, Ze poistovne by preplacali hysterie rodiciek ?

charlie1980
13. okt 2017

@vroni Sekcia z psych.dovodov nie je akutna, Ale planovana po doporuceni lekarom, Tak isto Ako Aj v zahranici.

ebi88
13. okt 2017

@misinka26 no tak toto uplne vypoveda o tom, KTO nam tu prisiel davat rozumy. 👍🏻 Potom je vsetko jasne, myslela som si.

misinka26
autor
13. okt 2017

@ebi88 tebe rozum netreba ty ho mas viac nez dost... a klidek pohoda 😂😂😉😉😉

vroni
13. okt 2017

@charlie1980, neoddelila som dostatocne 😉 Myslim, ze akutna sekcia pri zachvate amoku mozna je (cisto moj neodborny nazor) Ved ked sa ta zena “vzprieci“, tak porod prestane postupovat, ci?
Indikovana sekcia z psychickych dovodov vraj existuje. Co stacia zachvaty paniky - tak to fakt netusim.

silverrko
13. okt 2017

pre pana jana 😔 chudence deti v ustavoch ak tam pracuju labilne osoby( co dufajme nie a su vyskoleni)

misinka26
autor
13. okt 2017

@silverrko ... ale co vsak jedna po papuli este nikomu neublizila 😂😂😂 normalne sa tu dnes bavim... zbohom rodina a sloboda prejavu...

diana20
13. okt 2017

Tak ja tu nejdem všetky komentáre čítať ale ja osobne s tým vôbec nesúhlasím, že by doktor mal fackat rodicku keď je hystericka alebo akákoľvek pri pôrode.. keď nevladze tlačiť má sa použiť zvon, alebo urobiť cisársky rez.. ja žijem v zahraničí a neexistuje tu,aby nejaký doktor dočkal ženu pri pôrode.. preboha.. keby mne dal facku tak ozaj ho zazalujem.. ak po 36 hodinách ako tu bolo spomenuté nevladala žena tlačiť je to normálne a mal sa urobiť cisársky a nie jej dať facku.. Neverím, že vy by ste si nechali facku streliť..

renimac
13. okt 2017

@charlie1980 Gabi, ja nie som fajnovka, ale môj pôrod bol teda popretkavany rôznymi perličkami ešte dávno predtým ako som bola "hystericka". Niečo bola chyba na mojej strane, ale objektívne, lekári môj pôrod veľmi podcenili. Konzultovala som to neskôr s mojou kamarátkou, ktorá pracuje v Brne ako pôrodníčka. Za fackovanie nie som ani ja. A keby ma len trošičku viac počúvali, mohlo to celé vyzerať inak. Nesťažovala som sa, mala som byť viac asertivna a nenechať so sebou jednať ako s nesvojpravnou. Na druhej strane viem, že sú tam aj fajn lekári, ale keďže som plánovala rodiť v ČR, ale rodila som predčasne, takže SR, nebol čas zazmluvnit a aspoň trošku okolnosti ovplyvniť. Keď sa trošku otrasiem z tejto traumy, druhé rodím určite mimo tejto republiky.

misinka26
autor
13. okt 2017

@diana20 ... ale nechali a este by mu aj flasu kupili a podakovali 😂😂😂

katusikkk
13. okt 2017

@misinka26
Gratulujem si 😂😂😂
Spokojna??🤗

diana20
13. okt 2017

@misinka26 akoze ja súhlasím, že nie všetci sú takí, aj ja som jedno dieťa rodila na slovensku a až na naše aj nepotrebné nastrihy sa nemám na čo sťažovať.. ale aj ak existuje iba jeden doktor, čo dá žene pri pôrode facku a ženy to ešte aj podporujú.. tak to nie je ozaj normálne... podľa mňa porodnik by sa mal vedieť správať vždy ku rodicke slušne.. rodicka môže byť hystericka keď má také bolesti aké má a môže aj nevladat tlačiť.. neviem ci by to obhajovali ženy keby im tu facku strelil.. a ešte povie, že bežne sa to používa...

silverrko
13. okt 2017

@misinka26 ja nerozumiem jednemu ok chyby sa robia sme ludia -no tuna si lekar nic neuvedomuje chvali sa s tym a nikto nereaguje ci mi cosi uslo( iba myslienka)