Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@hankaop ja som ziadny konkretny casovy udaj nenapisala, tak si to neplet. Ale to, ze som sa velmi rychlo dostala do formy, to je fakt, uz v porodnici som chodila uplne normalne, po navrate domov som fungovala bez problemov. A poznam takych zien vela, takze nic vynimocne.
@hankaop ja beriem ako zahojenie stav, ked mi prevedeny zakrok nesposobuje ziadne problemy, teda necitim bolest a mozem sa venovat vsetkym cinnostiam tak ako predtým, je mi jasne, ze rany sa hoja dlhsie a je mi jasne, ze moja maternica je uz naveky zjazvena a urcite nie je v stave ako pri zene, ktora sekciou nerodila, ale to mna osobne netrapi, pokial sa citim v poriadku, sekcia splnila to, co som ocakavala , teda ze dieta sa dostalo bezproblemovo na svet a ja som neutrpela psychicku ujmu, tak ja som spokojna
Ja teda neviem,ale skusenost v mojom okoli je taka,ze pocas porodu ta drzia a priviazu a nepocuvaju, ked kricis,aby ti nestlacali brucho alebo ze ta to boli pri zasivani. Ze ta rodia nasilu. Kolko zien v mojom okoli to opisuje tak,ze ja to pokladam za pomaly znasilnenie. Aj tie,co su akoze spokojne, ked to pocuvam,pozeram,ze v zivote nikdy. A nie som zrovna citlivka a nezazila som to na inych oddeleniach v takej miere. Najhorsie opisovane su vzdy oddelenia so seniormi a porodne a novorodenecke. Proste tie,kde su pacienti jasne v slabsom postaveni. Ja by som sa aj bala nieco povedat sestricke,ze by si to odnieslo moje dieta. Dala by mu menej jest, bola by k nemu hrubsia, nepriniesla by mi ho va dni, kupala by ho v priliz horucej vode atd. To je to najhnusnejsie,ze tuto svoju "silnejsiu" poziciu zneuzivaju frustrovane typy a vrsia sa na najslabsich.
@hankaop V profile mas AT, ak to nie je tajne, kde si rodila a o akom okoli to vlastne pises?
@maminuska ja som v Kochu 2 roky a teda chodila som počas tehu tak do Ružinova ako aj na Palisády, a okrem odchodu do dôchodku a jedného mladého (neschopneho) lekára neevidujem, že by niekto odišiel.
Ináč, keď som čítala o tej škriekajucej mamičke a ako si z nej robili srandu, som myslela, že píšeš o mne. Ale potom som si všimla, že KE. Ved nech si robia srandu, niekde v súkromí, ale nie za plachtou, čo počuješ a ešte aj vidíš tie ich sprosté usklabky. Fakt mi to vtedy pomohlo...
@aristka ak sa to reálne deje , tak škoda že som to nevedela. Pretože by som to uplatnila ja osobne pri 4 pôrode. A to som rodila v nemocnici , ktorá má TOP medzi slovenskými pôrodnicami.
Poviem jeden príklad... gynekológ ktorý ma súkromnú ambulanciu , robí morfologický ultrazvuk v MT , vyhlásený odborník vám pri každej návšteve u neho podá ruku, prehodí pár slov a predstaví sa ..podrobne dokumentuje a opisuje stav jednotlivých častí bábätka... podá správu a sa rozlúči . V prípade nálezu ani nechce peniaze, považuje to za neetické .
druhý odborník v TN, taktiež súkromná ambulancia , lekár robí ešte aj pôrodníka v TN nemocnici ..nepredstaví sa , ruku nepodá , často ani neodpovie na pozdrav, ak si nezaplatíte konzultáciu tak počas celého morfa je ticho, do ruky podá správu a dovidenia.. ďalší kus .
Dá sa aj tak aj tak . Myslím že je jasné čo je prijateľnejšie pre pacientku ako pre človeka.
@zuzana76 s tym sa neda nesuhlasit
@dskjhfdlkdjhl pozri, blahozelam,bola si fit, mas fit kamosky. Aj tak je cisarsky rez vazna operacia a nie je to "lahsia moznost". Uz som to raz vysvetlila,ako som to myslela,asi ti ten moj komentar unikol. Alebo si ho nevidela cez svoje ego.
@aristka 9 som rada, ze to niekde funguje. Na situacii to vsak nic nemeni. S cim si mylim hystericky zachvat?
Povinnosti pacienta nie su legislativne nikde zakotvene v takom vyzname?ako si napisala. To samozrejme neznamena,ze sa k personalu nemocnice moze spravat ako si opisala.
@dskjhfdlkdjhl rodila som v AT, kam som sa odstahovala prave kvoli tomu,aby som nerodila na Slovensku. Moje blizke kamosky rodili v Brezne, Zvolene, Trencine a na Antolskej. Jedna v Kochu. Suseda potrat na Kramaroch. Suseda byvala styri potraty Kramare Antolska. Donosila az tu,ale to je casova zhoda. Jej skusenosti su vsak diametralne odlisne zo sR a z AT. Zeny,ktore som stretla v AT ako ambulantne porody utekali rodit a prve porody mali na Kramaroch a Antolskej. To len tie najintenzivnejsie.
@dskjhfdlkdjhl ty sa nerozpravas so svojimi kamoskami spoluziackami sesternicami svagrinami? Sestrami svojich frajerov, ktore uz mali deti? Ja som sa rozpravala vela,ked som bola prvy krat tehotna. Teraz uz menej,lebo som si vsimla,ze vela zenam iba jatrim stare rany. Ale kazdej vravim nech ide rodit do AT
@hankaop ja som ale nikde nenapisala, ze sekcia je nejake ulahcenie. Keby som ma tu moc, ze si mozem vybrat, tak rodim prirodzene, bohuzial to neslo. Ale, ked som uz musela rodit sekciou, tak som to prijala ako fakt a nelutovala som sa a snazila som sa cimskor dostat do formy, podarilo sa a nielen mne, je takych zien naozaj dost vela. Mna by len zaujimalo, co vlastne citas, lebo v kazdom prispevku mi vkladas do ust nieco, co som vobec nenapisala.
@hankaop a zase pises z cesty😝 Ja som nikde nenapisala, ze sa nerozpravam so znamymi, ale ku podivu, moje zname nemaju take hrozostrasne zazitky z porodov. Asi mam uplne ine okolie ako Ty😉
@aristka pacient sa teda nemusi spravat slusne (ano mal by sa), a vies preco a preco je "neslusnost pacienta" v zahranici akceptovatelna?? Pretoze za lekarom pride clovek - pacient chory a v bolestiach, velakrat aj so strachom, unaveny, malatny, mozno pod vplyvom liekov - to vsetko sa podpisuje pod schopnost normalne reagovat a zareagovat v zakladnej situacii a na to je aj zdravotny personal skoleny (!), aby prepacil a ukorigoval reakcie pacienta, aby ho ukludnili a upokojili a nie , aby ho buzerovali, zabavali sa na nom ci fackovali, nech je akokolvek rozruseny ci hystericky .......
@dskjhfdlkdjhl len mi povedz, ci teda to, ze ty a tvoje okolie mate len dobre skusenosti nieco meni na vaznosti toho, ze ine zeny maju skusenosti zle az velmi zle a nejako to teda ich skusenosti zlahcuje? Ze to, ze ma 10 zien dobru skusenost nejako zhadzuje to, ze jedna ma zlu? Ze to teda kvoli tym 10 s dobrou nema zmysl kvoli jednej vobec riesit?
Na odľahčenie.. ja som rodila vo viacerých nemocniciach ,sťahovala som sa a raz ma chytili pôrodné bolesti pod Strečnom smerom do MT ( pracovala som veľmi dlho v tehotenstve).Najlepšiu starostlivosť a aj prístup ja osobne hodnotím v MT .
Ale v jednej z pôrodníc som zažila milú príhodu ..bol tam so mnou manžel , ktorý ma viac znervózňoval , som ten typ čo potrebuje byť sám v bolestiach a keď som už tlačila , mi vraví doktor , zavrite ústa pri tlačení a ja v tom tranze som nevnímala čo mi vraví , zopakoval to ešte raz a keď muž videl že nereagujem zhúkol po mne ( bol v strese ) "hovorí že máš zavrieť hubu " tak ked odoznela kontrakcia a bol chvílinku kľud tak sme sa začali tam všetci smiať .
@myjusiatko a toto si zase kde vycitala? Ja by som o svojom okoli nepisala, ani by som nic neporovnavala, keby mi to niekto nevkladal do ust to, co som nenapisala. Nikde nepisem, ze iba moje skusenosti su tie spravne skusenosti.
Naucte sa citat s porozumenim😉
@hankaop ja som sa o teme porody nikdy nerozpravala, popravde ma tato tema nezaujimala, kedze som rodit nechcela, vzdy som tvrdila, ze deti mat nebudem a porod vaginalny som odmietala, toto ma drzalo asi az do 28-30 rokov a problémom bol porod, ale vaginalny, ked som si zrazu uvedomila, ze to ide aj sekciou, vlastne ako dieta som nepocula o ziadnej zene, co by sekciu mala, vsetky rodili normalne a ja som sekciu brala ako ulahcenie a vyriesenie môjho problemu, vlastne aj vnutorne som sa nastavila, ze to bude takto a naozaj porod nepostupoval a bolo treba pristupit k sekcii, ale ako pisem, toto je moj pohlad, psychika je silna, ja som vdacna, ze existuje aj takato moznost
@xxxkatka no to by som chcela zažiť... Pred cisárskym som bola 2 týždne na zenskom, asi 20 x na "pásoch", 2x na zatazovom teste (ale toto mi bol lekár vysvetliť aj prečo ma naň posielaju a čo od toho očakávajú a že je tam riziko spustenia pôrodu...iba nespomenul,ze 2x ho robiť je ozaj veľké riziko a naozaj sa robí malokedy, to som zistila až podstatne neskôr... Asi dúfali, že to naozaj pôrod spustí😀) na nejakej predoperačnéj izbe som vôbec nebola, kde by mi nebodaj niekto povedal čo ma čaká, ako to bude prebiehať a čo potom...(bolo by mi jedno, keby mi to povedali aj na chodbe 😀) Ráno ako vždy zbehla na pôrodnú sálu na vyšetrenie, doktor rozhodol, že už na ten cisársky je čas, oholiť, vyzliecť, odtiaľ rovno vedľa na operacku, vyliezla na lehátko, zaplentovali ma, anesteziologicka ma napichla a trochu pokecali, kým ma dezinfikovali a už sa len hrnuli ľudia na ktorých som vôbec nevidela len ich počula ... Chlapci boli na svete do pol hodiny od rozhodnutia neviem meno lekára a to stihol po mne ešte niekoľko báb vyšetriť 😀 ako na páse... Ozaj iba ako kus z ktorej treba deti dostat... Keby nebolo internetu a báb čo mi povedali báj očko čo a ako, tak som tam vycumena ako puk a z prístupu a z toho čo ma postretlo doteraz v soku 😀 BHI pôrodnica rok 2015 fakultná nemocnica Martin (PS: vraj jedna z najlepších v SR... Praktický ľutujem baby, čo rodili inde... ) Ako profesionálne nie som lekár a asi sú na dobrej úrovni neviem to posúdiť, ale po stránke informovať pacienta čo ho čaká, na čo sa má pripraviť, aké problémy môžu nastať, na čo si má dať pozor, nula bodov... Prístup novorodeneckého oddelenia detto... Vraj ale novorodenecké jiska je aj z ľudského hľadiska dobrá, ale to chvála Bohu mám len z počutia a nemuseli sme ich služby využiť... Čo je pre mňa naozaj šok je ten prístup lekárov... Myslím že všetci čo majú doma zvieratko zažili ľudskejší prístup veterinára k zvieraťu a jeho majiteľovi... Preto ten prístup k pacientovi od lekára tak hmmm zamrzí...
@zuzana76 ja som 99% taky isty pripad,prave preto som pocas tehotenstva chcela rychlo zistit vsetko. Porod sekcioi som chcela, ale bol zo zdravotnych dovodov - operacie usi a oci kratko pred otehotnenim.
@maminuska no najma sa ku mne nikto nespraval ako k nesvojpravnemu decku. Na vsetko sa spytali, aj ci mozu maleho dokrmit, aj ci mozu malu zobrat na noc, lebo som rodila poobede. Strazili mi ich pocas sprchovania a ked sa rozplakali,utekali ma zavolat. Ked som si sla zajednat termin cisarskeho,mala som stretnutie s lekarom,ktory mi vsetko vysvetlil a dostala som na domov materialy s dalsimi informaciami. Ked ma prijimali,zas mi jeden lekar vsetko vysvetlil a popytal sa ma. Boli slusni a taktni. Ked sa stalo,ze sme boli dve na ozvach a zrazu dosla tretia rodit,ospravedlnili sa,popresuvali nas. Ako narusenie sukromia by sa to dalo brat,ale boli slusni a mili a tak sa da lahsie chapat,ked je preplnene oddelenie. Zhodou okolnosti som obe deti mala rodit rano, prva bola az okolo 4 a druhy okolo 11. Takze som cakalacakalacakala raz s muzom,raz sama. Chodili ma pozerat,vzdy mi niekto vysvetlil aj tri krat,ze su porody a co sa deje a ze asi este tolko to bude trvat. Pri dcere boli predo mnou dva urgenty a neviemco vsetko. Bola som informovana a stale som sa citila isto. Pri prichode na operacku ma tak zbezne pozdravili a popredstavovali sa,ako tam behali. Nijak vazne,skor zovialne. Ziadne prehnane formality,v oboch pripadoch mali casovy sklz. Co sa tyka pobytu v nemocnici,bola som ako v hoteli. A navstevy chodili az do vecera, muz kolko krat stihol az o pol9 kvoli praci. A druhy krat som chcela ist rychlo domov, povedala som to raz a oni ma pokontrolovali a prepustilo tak,aby som bola doma,ze budem viac v pohode,ked sa nebudem strachovat o starsiu. Ta zle znasala,ze som nebola doma.
@maminuska spravali sa proste normalne milo a slusne,ako sa k sebe bezni dospeli ludia zvyknu spravat. Priatelska atmosfera. Ziadne povysovanie ani ponizovanie. Ziadne detinske reci,poucovanie, spochybnovanie mna ako matky. Bola som informovana a uistovana. Dbali na moje osobne pohodlie, ale Pritom som rodila v Hainburgu,co je z pohladu rakusanov mala nicmoc porodnica panubohuzachrbtom.
@maminuska presne ako pises..segra mi toto rozpravala ze lekari su casto zufalu lebo rodicka nepocuva..paralizovana situaciou nevnima a fakt niekedy pomoze az na nu zruknut alebo co.... A to mi vravela ako tretorodicka, s tazkymi porodmi , nie ako zdravotnik, ona robi ine povolanie. Ale pri debate o tejto kauze vyslovila svoj nazor a skusenost, ktoru videla nie raz na porodnej sale takze je to asi fakt caste a vidis ..sama si to zazila..ze si nevnimala..dobre ze to pises.

@aristka vies si to predstavit v praxi? Ze zacnes lekarovi uprostred porodu vraviet, nech sa k tebe nepriblizujem To by si bola presne ta hystericka rodicka,ktorej by jednu strelil