icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

xxxkatka
30. okt 2017

@jajka257 no vies tie baby zo zahranicia si sem chodia vychutnat caro hostelu 😀 Ja netvrdim, ze vsetko na nasom zdravotnictve je dobre, ma to svoje "muchy", ale naozaj mi casto pripada tato tema ako pripad nasho 4 roky najvyssieho, ktoreho slovenski lekari zachranili hrobarovi z lopaty, on sa zachraneny odpalil do Insbrucku a potom ich zazaloval, najmä toho jedneho co chudak potom infarkt dostal.
@vevesh "ako ja nejdem a ani som nesla do nemocnice oddychovat- ty ano?!" a ty co si masochistka? Ja ked mozem, tak si oddychnem, nevidim na tom nic zle. Navyse ked viem, ze mi doma nikto nepomoze (manzel v praci, babka daleko), oddychla som si v porodnici. Ani do prace nechodim s cielom si oddychnut a predstav si obcas si uvarim kavu a na chvilu relaxujem.

renimac
30. okt 2017

@aristka nehádam sa... ale ja teda potrebu pred divákmi vykonávať neviem.

aristka
30. okt 2017

@renimac to je pochopitelne ,tak to vyriesili uplne jednoducho ....

ada12345
Autor odpoveď zmazal
renimac
30. okt 2017

@aristka po 23 hodinách kontrakcii a 50 minútovom šiti mi to cievkovanie už aj bolo u prdele. Pardon za expresívnost.

aristka
30. okt 2017

@ada12345 zjavne si necitala co tu bolo pisane ,ci lepsie si to plne odignorovala ...ja som z tych ,ktora po 6hod.po sc na sk vstala z postele po spinalke a po epidurale pri sc po 2hod.isla na toaletu a chodili okolo mna mile sestricky ,pomohli mi vstavat ,tak ako kazdej inej a z novorodeneckeho robili kolecka nonstop ,pytali sa na kojenie ucili prikladat ,pomahali novopecenym prvorodickam ako si maju dieta prilozit ,ako prebalit ,ziadne hucanie nic....plus neviem preco z cievkovania robis pohromu ,je to normalny ukon aj v ambulantnej sfere u zien ak je potrebny sterilny moc ,v porodnictve ak sa zena nemoze niekolko hodin vymocit ... 20rokov dozadu sa zenam umyvali rodidla na lozku hned z porodnice ,kedy sa kontrolovalo krvacanie a zenam sa ocistili rodidla na podloznej mise a sledovalo sa ci moci ...ak bola tvoja mama rodila spontanne ,preco jej mali pomahat ist na wc ...to kontruje tomu co tu chcete a popisujete ....

katrin21
30. okt 2017

@aristka po asi 3 h od sekcie som si uz citila nohy aj som mohla nimi hybat, otocit sa atd.. takze aj jest 🙂

katrin21
30. okt 2017

@vevesh ja o krvnej zatke dobre viem, ale to sa robi skor ked je zle pichnuty spinal a z toho bolesti hlavy, vtedy to ma opodstatnenie, ked je tam unik mozgovomiechoveho moku...

ada12345
Autor odpoveď zmazal
katrin21
30. okt 2017

dievcata ...
ked sa uz hadate o tom cievkovani...
jasne som videla v sesterskej izbe na gynekologii napis od lekarov : kazdu zenu po operacii vycievkovat rezidum!! a to aj po prvom moceni po vybrati cievky.... ...
Kazda, co ste robila cisarskym , asi viete, ze prve cikanie nie je ziadna lahoda.... ide to tazko... svalstvo neviete dobre ovladat, casto sa stane, ze zene sa aj chce, ale neda sa.... preto casto nechavaju cievku aj po cisarskom zavedenu dlhsie, lebo je to istota, ze moc odide a nevznikne zapal...
Lebo to moze.... preto sa baby casto docievkovavaju, ak sa totiz mechur nedokonale vyprazdnuje, moze vzniknut zapal mocovych ciest, lebo ten kateter tam zavedeny je predsalen cudzorode teleso, moze zaniest bakterie a pod. Preto sa ma po jeho vybrani este vycievkovat, hlavne ak ma zena pocit , ze sa jej nedalo dobre cikat....

akoze suhlasim s komentarom co tu bol napisany, ze uctovnicky a neviem kto vsetko idu mudrovat o medicinskych vykonoch a ich opodstatneni... tak nech sa nabuduce aj odoperuju same, ked je vsetko take zbytocne, lahke a nepotrebne
a cisarsky zvladne aj vratnik.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
katrin21
30. okt 2017

reziduum. pardon

katrin21
30. okt 2017

@ada12345 aha, tak to mi uslo... ale aj tak po prirodzenom asi moze mat zena problem potlacit, ci?

dai
30. okt 2017

@ada12345 ja som pisala o tom ze mojej mame cievkovanie nerobili... a opat - rodila som 2x a vzdy prisli sestry pomoct na toaletu, pripadne do sprchy sa vycikat - cize neboli vobec lenive - a to som rodila na antolskej - v porodnici kde je kopu porodov denne a ano cievkovalo sa - ale az ked sa zena dlhsie bud neodvazila ist na wc alebo jej to neislo... ziadne take ze rutina - pisem jasne len za antolsku, inde som nerodila..

aristka
30. okt 2017

@ada12345 aj po prorodzenom porode je sem tam nutnost cievkovat ...ale tebe darmo nieco vysvetlovat.

aeliss23
30. okt 2017

Pridam sa do debaty.vdaka porodu v slovenskej porodnici ,konkretne bratislava ruzinov,uz nikdy nechcem mat deti,pretoze mam z toho traumu.na porod som sa tesila,ved je to prirodzene,bolesti som sa nebala.prisla som v noci s kontrakciami,povedali mi,ze som este len na zaciatku.vravim si ok.od polnoci do 6 rana ma nikto nevysetril!!!hodinu som sedela v sprche v bolestiach a keby som tam nahodou porodila alebo umrela,nikto by si ani nevsimol.nasledne uz na sale pripravena rodit lekarka kukla a odisla a ja som musela cakat na vymenu nocnej smeny za rannu aj ked uz som sa citila na tlacenie.sa jej uz nechcelo.dalsia vec uz po porode,ked som mala dceru pri sebe,mi povedali,ze pokuste sa o prve prisatie a odisli prec.ja som ju ledva po 17 hod udrzala,cize sa ani neprisala.potom mi ju na 6 hodin!! odniesli lebo nemali pre mna postel,cakala som s mamickami na vzdycharni kym niekoho prepustia.neskoncila som.na oddeleni podpora a pomoc nula bodov.nepovedal a ani nevysvetlil mi nikto nic..doniesli mi dcerku a staraj sa.o dojceni som nepocula ani makke f,o svojom a dcerinom zdravotnom stave tiez nic,vlastne si nas tam ani nikto nevsimol,kedze bol vikend.vizita bola v style,ze sa otvorili dvere,lekar sa spytal ;vsetko ok?; a odisiel.mala som naordinovane lieky,tie som dostala len dva dni zo styroch.a posledna vec,isla som dat dceru prevazit po dojceni a sestra mi nechcela ani len povedat kolko vazi,vraj aby som sa nestresovala.chvalim jedine jednu mladu sestricku,ktora mi pomohla ked mi bolo druhy den zle.bola som prvorodicka,snazila som sa byt mila,zbytocne ich neotravovat,ale aspon troska ochoty,empatie k zene v takom citlivom obdobi...som rada,ze sme to tam ako tak prezili,ale uz len ked idem okolo tej nemocnice je mi zle a smutno.az mi je do placu ako si na to spomeniem.a to bolo tento rok.

aristka
30. okt 2017

@ada12345 uprimne ,ja som v zivote s mojou mamou nepreberala jej 4porody ...co bolo 20rokov dozadu velmi dobre ovladam ,co si ty vymyslis ,aby si oserkala sr.zdr.jw tvoj problem ,ak tvoju mamu cievkovali asi mali dovod ,to ze tu necievkovali a tamtu ,to znamena ,ze to nerobili kazdej ,ale ktora to potrebovala z nejakeho dovodu ,ktory si neindikuje rodicka ,ju vycievkovali a robi sa to doteraz ak to indikuje stav rodicky ....a cievkuje sa normalne v zdr.je to normalny zdr.ukon ,ktory ma infikaciu a ak tomu nerozumies ty ,pochybujem ,ze tvoja mama ...budeme tu riesit standarty odd.z ktoreho roku ?

aristka
30. okt 2017

@aeliss23 a z coho si mala stres ,ved ta nechali rodit prirodzene ,vex o to tu ide a zjavne si nebola sama rodicka ,ked vas nemali kam dat na sestonedelie ...zjavne ti to vysvetlene bolo ,ked tu pises ze museli ste cakat na niekoho prepustenie ,jednoducho sa zeny rozhodli rodit a urcite sa dr.nechcelo rodit ,si videla co sa dialo na ostatnych boxoch ...kocky ved vy neviete co chcete ...

ada12345
Autor odpoveď zmazal
aristka
30. okt 2017

@ada12345 vies ja nefungujem jedna babka povedala a viem ako pracuje robenie zaverov laickej verejnosti ....mozes ist na ktorukolvek gyndu a nahliadni si do standartov odd.kde su popisane vsetky vykony aj ich indikacie ...

ada12345
Autor odpoveď zmazal
aristka
30. okt 2017

@ada12345 a co mali robit na porodnici ...v com ma negativnu skusenost ,nikto ju nefackoval ,nechali ju priridzene rodit ,nikto ju necievkoval ....pri poslednom dietati mali za den 30 porodov a zeny boli po dvoch v boxoch po porodoch lebo sestinedelie bolo plne a operantky boli plne a to sa stale rodilo ....co ma robit personal ,zakazat rodic zenam.....fakt sorry ,ale co ty tu davas je uplne mimo real....

aristka
30. okt 2017

@ada12345 ty ma poznas ...je drzost ma hodnotit ak ma nepoznas a je to znak ,ze stracas podu pod nohami a nemas uz co ociernit ,tak utocis....a ignorujes co tu piseme nonstop...

dkethe
30. okt 2017

o cievkovani z Novej nemocnici Kosice - leziac k.o. po vag. porode, prisla velmi neprijemna (nova, ranna) sestra, vycievkovala ma bez reci. Na moju reakciu ala vyskok po plafon od bolesti zareagovala sarkasticky, ze predsa mi nieco taketo po porode nemoze vadit. Toto bola fakt posledna kvapka celej poondiatej porodnice :(
Asi sme s muzom malo inteligentni a akcni, ale nenasli sme v sebe silu riesit to.

sticker
aeliss23
30. okt 2017

@ada12345 dakujem aspon tebe za pozitivny komentar.sama som zdravotnicka,pracujem denne s chorymi ludmi.rozpravaju sa so mnou,viem ako sa citia,citim s nimi a snazim sa im pomoct ako viem.o tom praca zdravotnika je.je toho vela,ja tomu maximalne rozumiem,ale empatia je v zdravotnictve zaklad.co uz no.aspon,ze sme obe s dcerou zdrave a snad sa to jedneho dna pohne spravnym smerom

sisaka
30. okt 2017

@dai čo prosím ta tento krat hanim? Rodila som pred 19 rokmi, bola som cievkovana. Napísala som fakt. Napíš konkrétne o ake hanenie ide, keď napíšem, že som bola cievkovana. Nepísala som ani že ma pri tom priviazali, prefackali, nakopali, normálne odcievkovali, čo je na tom hanlivé, urážajúce, je to názov zdrav.ukonu. Nájdi si radšej iný príspevok na zadrapovanie.

xxxkatka
31. okt 2017

@ada12345 skus citat s porozumenim, pred 20 rokmi nerodila moja mama, ale ja a predstav si nebol to moj jediny porod (rodila som aj relativne nedavno) a ani nebol sekciou (spinalom), to len na margo tohoto: "Skutočne ma veľmi baví ako sa tu tak vehementne vyjadrujú k súčasným pôrodom ženy, čo rodili pred 20 a viac rokmi a sú najväčšie odborníčky na najmodernejšiu medicínu. Však keď som mala spinál pred 20 rokmi a nevedela som sa potom hýbať dva dni, tak to tak musí byť aj teraz. "

libawet
31. okt 2017

@bmuller nie je to mimo témy, bavíme sa predsa o lekároch ako takých, či už pôrodníkoch, pediatroch, ženských alebo všeobecných, všetko so všetkým súvisí, aj pri pôrodoch treba individuálny pohľad na rodičku, v tej chvíli je tiež pacient.

libawet
31. okt 2017

@willino1 áno, to je pravda. Výsledok z odberu krvi som mala na druhý deň, výsledok z výteru trval týždeň, to je ale v poriadku, lekár mi to povedal a laboratórium mi našlo baktériu hemofýlia, a určilo presné ATB, ktoré mi aj skutočne pomohli. Mne ide o tie prvé ATB, ktoré boli zbytočné a ja by som pokojne počkala na výsledok a dovtedy sa liečila napr. koloidným striebrom, ktoré tiež pomáha do času, kedy dostanem presné ATB a baktéria sa až tak nemnožila, lenže to lekár nepovie, liečte sa zatiaľ alternatívne, to je jasné, radšej dá prvé ATB, ktoré sú len chémia do tela a zbytočná, a že ublížia viac ako alternatívna liečba, no a čo ? Neublížia jemu. Myslím, že spojenie klasickej liečby a alternatívy nemôže byť zlé, ak sa dbá aj na to, ktorá alternatíva môže byť prospešná klasickej liečbe a opačne, teda aby sa navzájom " nebili " a neboli skôr na závadu.

dai
31. okt 2017

@sisaka ja nehladam ziadne prispevky na zadrapovanie - len rozmyslam co ta vedie k tomu sa stale negativne vyjadrovat k SR - vsetko zle tu, len v tej uzasnej Kanade super☹ je vobec nieco co sa ti zda v SR lepsie ako v Kanade? ci nam odporucas vsetkym sa prestahovat do Kanady🙂 a ako si sa ty osobne pricinila o to, aby to bolo v Kanade take super ake to je, pripadne v SR lepsie? lebo prist na hotove je to najjednoduchsie, a nasledne rozdavat rozumy bez realnej akcie🙂 to ma drazdi na tvojich prispevkoch...
cast mojej prace je zalozenej prave na hladani lepsich rieseni a casto sa inspirujem prave modelmi v zahranici, ale proste vidiet svet ciernobielo mi je velmi cudzie a tvoje prispevky pre mna stradaju akykolvek odtien tychto farieb, o farbach inych uz ani nehovorim☹