icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

yukki
31. okt 2017

Zažila som GP odd., Kde vsetky pacientky, bez ohladu na to s čím tam prišli, v deň prijatia cievkovali. Tie s cystou, tie s rizikovým tehu, tie, ktoré prisli na kyretáž, tie, ktoré prišli porodiť......odôvodnili to tým, že pán primár to tak pozaduje. Cievkovali nás tak, ako keď veterinar vo veľkochove očkuje norky.....rad radom. Na vizitu sme čakali aj dve hodiny pričom sme museli byť odkryté a medzi nohami stískať vložku, či už sme tam prišli s krvácaním, či bez neho, klepalo nás od zimy, bolesti....takmer 80 ročná babička vedľa mňa, len pomedzi prsty ruženec modlila, kriste, čo este my, ale ako sa ona musela cítiť...prečo sme tak museli cakať? Lebo pán primar to tak chce.... Na pacientku po potrate plačúcu tak nabliakal, že ja som stuhla pod paplónom a nebola som schopná nieze sa jej zastať, ale ani hlasnejšie dýchať.....
O rok na to som šla inde, zariadenie nic moc, nemocnica stará....s tou istou diagnózou ...nik nevyžadoval celoplošné cievkovanie, nik nevyzadoval tuhnúť hodiny nahé s stisnutou vložkou medzi nohami, nikoho nebolo pocuť uprostred noci vulgárne bliakať....tiež sa tam aj rodilo,aj operovalo....
Každé oddelenie robia ľudia...ktorí tam pracujú...od toho najvyššieho, až po najnižšie postavený personál.
Ostatné moje skúsenosti z hospitalizácií sú už len pozitívne, ale na tie dva týždne na tej prvej gynekológii nezabudnem dokým budem žiť....

sisaka
31. okt 2017

@dai skratim to na minimum, lebo je to už úplne od veci. V tejto téme som napísala, ako prebiehal môj pôrod na Slovensku. Nemienim si vymýšľať a prikrášľovať len preto, že ty tam žiješ a uráža ta to. Sú to moje reálne zážitky nemám dôvod ich robiť ani lepšími ani horšími, aby som sa niekomu zapáčila. Môj pôrod v Kanade bol taký aký bol, bol pred 10 rokmi, verím, že teraz je to tu zase o krôčik lepšie, ako keď som rodila ja, lebo to tu nestagnuje. Iná žena bude mat inú skúsenosť - zase - nemienim si vymýšľať, aby to vyzeralo horšie ako je, len preto, že to tu na fóre ale aj celkovo na Slovensku ľudia majú radi, keď niekto z cudziny napíše, ake je to tam nanič. To že som niekde prišla na hotové počúva kazdi imigrant, ja sa za to nehanbím, že som sa odsťahovala do lepšie fungujúcej spoločnosti. Ti, čo zostali, lebo sú veľkí frajeri a nie sú zbabelci, nie sú mojim problémom, takuto rétoriku ma veľa ľudí, ktorí závidia, že niekto mal odvahu to zabaliť a zdvihnúť kotvy. Tiež nič nové, takéto urážky som už počula neraz od mnohých hejSlovakov. Ja naopak všetkým čo ostali prajem, nech sa to vo vašej spoločnosti uberá k lepšiemu a prenechávam takým aktívnym ako ty pole pôsobnosti, nemám žiaden spasitelsky syndróm ani chuť bojovať s veternými mlynmi. Ako ja prispievam do spoločnosti- len v skratke a keďže je to o zdravotníctve tak ostanem pri ňom, - mojou úlohou je prispievať k tomu aby pacient dostal čo najlepšiu starostlivosť v čo najkratšom čase a bol spokojný s poskytovanými službami. Aktivity mimo prace ti rada napíšem do IP keď mi napíšeš ty tie svoje,
A čo je na Slovensku lepšie? Teraz zrana na rýchlo neviem, keď ma niečo napadne napíšem

dai
31. okt 2017

@sisaka nemam spasitelsky syndrom a definitivne nie som hejslovak🙂 a napriek tomu neznasam ked je niekto papezskejsi ako papez... lebo teda moja svagrina ma rodinu v kanade - ziju tam cely zivot a aj tak dokazu pochvalit to pekne na Slovensku... ale vidim ze mnoho slovakov ked vypadne tak uz vie len nadavat na svoju staru vlast a nic pekne na nej nenachadza - a nezabudnu prispievat na rozne slovenske portale, do sr novin a podobne aby sa pochvalili ako im je super a aki su vsetci ostatni co tam zostali lenivi a zavidia lebo sa nedokazali zbalit a vypadnut a spoza hranic nadavat🙂

jajka257
31. okt 2017

@dai neries, my sme tu vsetci zbabelci a lenivci😉
@sisaka mnohi ludia, ktori ostali zitna Slovensku nie su ani lenivci ani zbabelci. Poznam mnoho vzdelanych ludi, ktori dostali ponuky do zahranicia, ale odmietli, lebo tu su doma. A len sa opytam, al vsetci schopni odidu prec, ako dopadne nas krasny rodny kraj? Mne sa velmi paci na ludoch z inych krajin, aki su hrdi na svoju vlast, no slovaci len nadavaju. Ukaz mi americana alebo kanadana, ktory by takto verejne znevazoval svoju krajinu....

myjusiatko
31. okt 2017

Takze tu sa uz dofackovalo? Vdaka bohu.

katrin21
31. okt 2017

https://najmama.aktuality.sk/clanok/257084/jasl...

paradny clanok, ciastocne k teme - bonding a vseetko okolo vztahu k dietatu v privych chvilach, co sa dnes az precenuje..
treba citat do konca, tam sa to spomina..rozdiel vztah matka -dieta a dieta -matka..

janulka1802
31. okt 2017

@katrin21 ja som ho čítala s niečim súhlasím s niečim absolútne vôbec každá máme svoje predstavy o vzťahu so svojim dieťaťom čo je pre jednu matku prijateľné druhej nemusí vyhovovať kazda normálna matka chce dieťaťu to najlepšie

rutie
31. okt 2017

😢 Verim ti kazde jedno slovo. Mne trvalo styri porody, kym som nasla odvahu sa tomu postavit. Ale ja som bola v porodnici s bezprobemovym porodom a zdravym dietatom. Povedala som im, ze je po moju dostojnost lezat na izbe ako prostitutka co caka na zakaznika a ze ak ma chcu vysetrit, rada pridem na osetrovnu a sa chcu len porozpravat, alebo nahliadnut pri vizite do dokumentacie (jedine, co v podstate vzdy na vizite robili), tak na to nepotrebuju moje rozkrocene nohy. Respektovanie dostojnosti nie je o peniazoch, je to len a len o pristupe. Tie strasne vizity boli pre mna najvacsou traumou z prveho porodu, to ponizenie som citila cely den, kojila soma revala a revala. A to som hocico ine, len nie plachy a bojazlivy clovek. Spominam na to ovela horsie ako na pokazene okno v sprchach, pri 10-stupnovych mrazoch a vrstvicku snehu v jedinom funkcnom sprchovom kute na sestonedeli...
A mas uplnu pravdu, kazde oddelenie robia ludia, ktori tam pracuju. A ide to od tych zhora. Zazila som v detskej fakultnej - jedno oddelenie - empaticky a ludsky primar - od lekariek, cez sestry az po upratovacky sa vsetci spravali s respektom (casto az s nesmiernou ohladulnostou a empatiou) k pacientom, fungovalo po komunikacnej stranke na urovni zapadnych krajin. V tom istom case o par poschodi nizsie ine oddelenie s byvalym teraz uz odsudenym primarom - hroza, neprijmne sestry, absurdne situacie, neludsky arogantny pristup. To je ako s firemnou kulturou. Kym sa budeme tvarit, ze to je OK, nic sa nezmeni. Mozno casom obkladacky v sprchach 😢

aristka
31. okt 2017

@sisaka vies ono vsetko co hovoris ,je skor len o tom ,ze si sa tam vzila ...nie vsetci aj tu Kanadu tak ospevivali ,ci ospevuju ,ja sama mam dve zname ,ktore sa vratili po rokoch s rodinami domov ,dokonca s detmi ,ktore tu nastupili do skoly ,takze ono je to vsetko otom ako sa dokazes aklomatizovat ,vzit do tej krajiny ,tobale neznamena ,ze je to tam super ....inak na sk sa chodia davat operovat z roznych casti sveta ,dokonca sa vracaju aj pacosi z nemecka ,rakuska a su ochotni si aj zaplatit ....neviem preco .hm.

redlola
31. okt 2017

... že vás to ešte baví... 🙂

redlola
31. okt 2017

@katrin21 ak je to ten článok, kde doktorko hovorí, že dieťaťu je v podstate do 7-8 mesiacov jedno kto sa oň stará, lebo sa na každého usmieva... tak ten je vedľa jak tá jedľa🙂
Asi radšej mal byt doma s tými svojimi deťmi a zistil by akú koninu trepol🙂

novana
31. okt 2017

@redlola, rada si prečítam aj Tvoje argumenty. 🙂

sticker
mariabol
31. okt 2017

@katrin21 nehnevaj sa,ale tento clanok je uplne absurdny. Mne moju dceru dali okamzite po porode na brucho a bola spokojna a nemrnkala. Po urcitom case ju zobrali pomerat a zacala plakat. Plakala az do doby kym ju nevratili. Vedela kto je jej mama. Ked mi ju vratili bola hned spokojna a kludna. Tie deti nie su sproste. Poznaju nas este z bruska

sisaka
31. okt 2017

@aristka ja nikde nepíšem, že všetci ľudia, ktorí sa sem presťahovali si to chvália, sú nadšení a všetko im vyhovuje. Mnoho ľudí sa vráti, presne ako ty píšeš, lebo sa nedokážu aklimatizovať, zžiť s iným prostredím a kultúrou, chyba im rodina, ...nevidím na tom nič zle, je to normálne. Pocity z krajiny - mentalita ľudí, školstvo, zdravotníctvo... sú casto krat subjektívna vec, ovplyvnená našimi skúsenosťami so systémom, ale je faktom, že Kanada dlhé roky patrí medzi top krajiny sveta na žitie, Slovensko sa tam ani neobjavuje, takze čosi na tom bude, že je tu lepšie a nebude to len môj subjektívny názor. O mojom názore nikoho nechcem presviedčať, len ho vyjadrujem a už vonkoncom sem nevolám nikoho žiť, každý nech si žije, kde sa mu páči a kde je spokojní

aristka
31. okt 2017

@sisaka prave preto by som nemala odvahu povedat ,ze kto nemal odvahu zbalit svestky ....ono to nie je o odvahe ,ale o chceni ,kvantum z nas jednoducho nechce a prilezitost bola ...

sisaka
31. okt 2017

@aristka ja som písala, že ti krikľúni, čo vykrikujú tým čo odišli sú zväčša takí, ktorí sa na neodvážili a sú nespokojní kde sú (nikde nepíšem, že všetci čo ziju na Slovensku) Ak je niekto spokojní s tým a ako žije, nemá iným potrebu vykrikovať, že nežijú tam kde on a ako on a že si dovolili odísť, to robia len ti zamindrakovani, čo nie sú spokojní. Dlhoročná skúsenosť.

redlola
31. okt 2017

@novana buď máme všetky ženy - ktoré zažili bonding s deťmi a aj naďalej reagovali na ne, vrátane
@mariabol - úplne nadpriemerne inteligentné a emočne vyvinuté deti, ktoré od prvej chvíle poznajú svoju matku, alebo sa len marcovi psychológovia venovali deťom v jasliach a ústavoch. A tie sa naozaj usmievajú na hocikoho, hoci aj na simpanziu samicu, ako to povedal v komentároch na jeho blogu.

novana
31. okt 2017

@mariabol, moja plakala, znamená to, že ma nepoznala?

sticker
dai
31. okt 2017

@mariabol tie deti sa upokoja aj u otca ktoreho z brucha nepoznaju a aj na hrudi ci rukach kohokolvek kto s detmi vie - mam predcasniatko ktore sa klokankovalo a ta reakcia skin on skin je jednoducho aka je - dieta sa upokoji...

@sisaka vidis, a moja skusenost je , ze vacsina tych co chodia na sr stranky machrovat ako oni maju vsetko lepsie a aka je sr vo vsetkom 100 rokov za opicami sa zial nenasli ani doma ani v tom zahranici a tie komplexy co mali ked odchadzali tak im zostali zial aj dalej - inak by totiz boli spokojni a necitili potrebu si stale dokazovat ake super rozhodnutie spravili... pozri, ja som zila v zahranici , moj muz tiez - muz v Amerike, ja v Nemecku - domov mame v SR a tu sa to snazime zlepsit... nevylucujem ani do buducna odist do zahranicia na urcitu dobu, ale nebudem si nadavat na svoju vlast a hanbit sa zato ze som Slovenka

dai
31. okt 2017

@novana ale prosim ta🙂 ako pisal ten lekar, deti sa spravaju reflexivne, plakalo lebo sa nadychlo a vydalo pritom zvuky, to je vsetko...

novana
31. okt 2017

@redlola, rozumiem, čiže nemám nadpriemerne inteligentne a emočne vyvinuté dieťa. Nemôžeme mať všetci, niekto musí pre nás aj v pekárni rohlíky piesť. 🙂

sisaka
31. okt 2017

@dai a kde nadávam? Mne príde smiešne, že kto raz odíde nemá právo napísať negatívnu skúsenosť, ten musí len vychvaľovať. Už viac to nezopakujem - keď mám raz negatívnu skúsenosť nebudem sa tváriť, te ju nemám ani sa nebudem tváriť, že som ju nemala. Myslím si, že na tému nevďačnych emigrantov stačilo.
To kde si žila či žiješ je tvoje rozhodnutie nemienim ti ho vykrikovať, ani tlieskať

dai
31. okt 2017

@novana moj syn neplakal... co by som zato dala aby plakal☹ a o dcere mi hned povedali ze je to buduca spevacka🙂 ona zacala ako sa narodila a prestala az ked sa naucila smiat🙂 a teda kludna len na mojich rukach, cize teraz neviem ci mame taky super vztah a ci je emocne genialna alebo teda buduci kopac kanalov🙂
@sisaka mne je tiez jedno kde zijes a taktiez mi nevadi ked zosharujes svoje pozitivne skusenosti z ineho systemu - ako som pisala, sama to robim ked hladam koncepcne riesenie nejakej situacie... ale nic nie je ciernobiele, to je vsetko... pekny den, tiez sa mi uz nechce riesit genialnost Kanady - predsalen, piseme o sr zlych lekaroch🙂

dskjhfdlkdjhl
31. okt 2017

@novana pozri, aj kojene deti su vraj inteligentnejsie ako nekojene-) ... asi by v skole mali zistovat, ako dlho boli deti kojene, aby sa podla toho znamkovalo a mohlo sa toto pravidlo potvrdit😝 A to teda ja ostavam v absolutnom klude, lebo som kojila nadstandardne dlho😉

zlotazla
31. okt 2017

@sisaka odisla si zo Slovenska tak nemas pravo hodnotit nas system. To ze mas doma zlu skusenost ta neopravnuje ju sharovat 😀

dai
31. okt 2017

@zlotazla co takto si precitat prispevok vyssie🙂

zlotazla
31. okt 2017

@dai dakujem, citala som celu diskusiu.

novana
31. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl, pri nadštandartnom kojení majú Tvoje deti už vykročené na cestu jadrového fyzika. Ja som kojila krátko. Celé zle! ☹

sticker
dskjhfdlkdjhl
31. okt 2017

@novana ja som bola kojena "az" 3 tyzdne a pohoda - jahoda😀

novana
31. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl , si si istá? 😀