Lekár priznal, že občas facká rodičky
... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
@xxxkatka aj jedno podanie UM, zvysuje rizika, ktore pitie UM sprevadzaju.
@myjusiatko no, zato zavedenie sondy je uplne neskodne. Ja som naozaj za kojenie, ale toto je chore.
@myjusiatko radšej dám UM, ako trápiť dieťa sondou.
Toto je chorý názor, keď už dojčenie nie je o dieťati, ale častokrát o matke. Vidno aký fanatizmus robí aj Mamila ...
@dskjhfdlkdjhl sonda nie je nutnost predsa. Samozrejme, ze je lepsie dokrmit um, ak je to nutne. Ale vo vela porodniciach ti dokrmia dieta len tak. Ani sa ta nikto neopyta. Pritom zena normalne koji.
@myjusiatko tak si najskor ujasni, co chces napisat. raz napises tak, raz inak.
@malasandrika
@dskjhfdlkdjhl navyse dokrmit sa moze aj materskym mlieckom, ak uz je dokrm naozaj nutny. (Tou sondou by sa podavalo co? Um ci mm? Nevidim dovod sondy.) somsa sa snad dava, ked dieta/clovek z nejakeho dovodu odmieta prijem potravy. Miesate jablka z hruskami damy.
*sonda *s hruskami
@dskjhfdlkdjhl ja to mam ujasnene. Nikde som nenapisala, ze um sa nemoze podat. Ale ze aj jedno podanie um ma rizika. To je rozdiel.
@myjusiatko a ake strasne rizika na par hodin ci dni predstavuje UM podane striekackou? Zavedenie sondy novorodencovi len kvoli dojceniu???????????? Keby mojmu dietatu chce nejaky dr. zaviest sondu len kvoli tomu, aby nemalo v ustach nic ine len moj prsnik, tak ho utlciem prvym co mi pride pod ruku. A to som za dojcenie a moje prve dieta bolo dojcene 1,5 roka.
@myjusiatko Ty sa nauč čítať, reagovali sme na príspevok redlola, kde píše o sonde namiesto UM, v nemocniciach sa zväčša dokrmuje cez striekačku, sama som tak dokrmovala nutrilonom. Tak netreba robiť bububu
@myjusiatko miesat si ich zacala Ty. Ja som len reagovala na Tvoj prispevok. Mozno ani necitas, co sa tu pise, len citis potrebu zdoraznit, ze um je strasne skodlive, ale tu bola rec o tom, ze namiesto toho, aby dietatu dali um, tak mu radsej dali sondu a Ty si hned napisala, ze um strasne skodi, takze, co si vlastne chcela napisat? Vies vobec?
@dskjhfdlkdjhl ako UM je smrť a podobne 😄
@myjusiatko to bola reakcia na redlola, konkretne toto: Ona povedala, že chce dojčiť, tak navrhli, že mu zavedu sondu do žalúdka a tak ho nakŕmia čo najnižšou možnou dávkou mlieka pokým sa ona bude schopná dostaviť k inkubatoru. Preco sondu? Aby dieťa nemalo v ustach nič iné ako matkin prsník.
To sú veci, ktoré hovorí mamila a ktoré zosmiešňujú naši zdravotníci, že “ČO ROBÍME Z TOHO VEDU, veď jedna fľaša ešte nikdy nič nepokazila”.
@malasandrika bonding napomaha novorodencovi k zlepseniu stavu po traumatickom porode. To nie je nejaky vymysel ani hyenizmus.
@dai oddelenie patologickych novorodencov je ine oddelenie, ako porodne a novorodenecke. Vasa skusenost ma mrzi,ale nesuvisi a neospravedlnuje nevhodne spravanie zamestnancov inych oddeleni.
stále sa zabúda na fakt, že žena je v pôrodnici nositeľkou práv. Zamestnanci pôrodnice sú nositeľmi povinností voči nej a jej dieťaťu. Vynikajúca odpoveď Ženských kruhov na rozhovor MUDr. Kaščáka v HN
@redlola Nikto neodsudzuje ostrejšie, ako nevzdelaný. Nepozná ani dôvody, ani protiargumenty a vždy si myslí, že je v práve. Ludwig Feuerbach
@hankaop keď je moje dieťa pridusené, snáď sa nebudem spoliehať, že na mne začne normálne dýchať a samozrejme posledné čo budem riešiť je bonding, keď očividne funkcie novorodenca nie sú v norme. Mne netreba omielať tie veci, zažila som si, čo je strach o dieťa, bola som bez neho 24 hodín a keď mi ju doniesli plakala som od radosti, že je v poriadku
@dulkagabulka no, este keby toto vedel kazdy prijat😉
@redlola blog som citala - uprimne, nechapem ako mozes mat taky nazor ked si si takymi vecami presla... ako ja nemam blog, skusenosti zial o dost viac - nielen pri jednom cloveku, nie s jednym typom nadoru - a teda fakt onkologov, chirurgov, terapeutov... proste som vdacna za vsetko co spravili pre mojich blizkych☹
vies, ja vidim rozdiel v oznamovani a pytani si povoleni od pacienta... ak pises ze mame pravo rozhodovat o svojom tele - to by sme ale potom naozaj uz mali vidiet globalne - zena by mala mat potom pravo na potrat cele tehotenstvo - ved jej telo, na eutanaziu - jej telo etc. ... ja viem ze prehanam, len ked to tak vseobecne definujes bez ohladu na situaciu tak sa to fakt da interpretovat vseliako... Ja by som suhlasila ze zena ma pravo o sebe rozhodovat keby teda mala kazda aspon zakladne vzdelanie... predstav si zeby si nejaku uplnu blbost pri porode vymyslela - ako aj to ma lekar akceptovat? potom naozaj nech neide rodit niekde kde su nejake standardy, nech rodi doma, na luke, do potoka podla svojich predstav - ale teda nech nepozaduje ze sa jej a jej napadom bude kazdy prisposobovat... informovat = jasne, ak je nato cas... ja som rada ze pri syncekovi najskor konali a az potom ma informovali☹ a k tym 3rocnym detom = moja skusenost je ze personal sa k tebe sprava tak ako ty k nemu - uz sme tu popisovali ze zeny pri porode kopu, hryzu, kricia = naozaj sa tak sprava normalna zena ? nesprava sa v danej situacii ako 3rocne dieta? to je teraz fakt len otazka do plena - podla mna ked lekar vidi ze je schopna normalne zena komunikovat, co rozprava ma hlavu a patu etc. ... tak tak s nou aj komunikuje, inak je nuteny bud ist na jej uroven alebo do kukly profesionality - na ktoru sa tu ale niektore stazuju ako na neludskost...
citala som si tvoj blog kde si viackrat napisala ako chladne ti oznamovali niektore veci lekari - tiez som sa zial s takymi spravami stretla ale sama si neviem predstavit cloveka citovo involvovaneho v takychto situaciach a zaroven robiaceho danu pracu - taky clovek by psychicky vyhorel do niekolkych dni/mesiacov☹
@dulkagabulka
dulkagabulka
@redlola Nikto neodsudzuje ostrejšie, ako nevzdelaný. Nepozná ani dôvody, ani protiargumenty a vždy si myslí, že je v práve. Ludwig Feuerbach
- velmi dobry citat🙂 mozno by bolo nacase ho pochopit🙂
k tej sonde - myslim ze redlola to pouzila v suvislosti s chorym dietatom - detto ja - moj maly nemal saci reflex, nevedel pit, preto mal sondu... inak na novorodeneckych v SR - aspon co ja viem sa dokrmuje striekackou , nie flaskou... Co ja kvitujem je, ze sestricky o kojeni vela nevedia a nie su velka pomoc... na druhej strane je tam ale obrovsky tlak na kojenie ... ja som mala spolubyvajucu pri dcere ktora povedala ze chce UM od narodenia davat - najskor ju vyspovedali ci ma nejaky problem, potom za nou boli 2 sestry jej vysvetlovat vyhody kojenia a viac menej jej flasku nedovolili - tak si pekne na tajnasa dokrmovala... tak neviem teraz ako tuto situaciu popisat - na jednej strane isli proti jej pravam na druhej v zaujme dietata podla zenskych kruhov aj manilly🙂
@dai no, keby ho ti, na ktorych mieri, pochopili, tak by uz nebol taky trefny😉
@malasandrika kazdy ma zjavne priority niekde inde, niekomu viac zalezi, aby dieta bolo v zdrave hoc aj za cenu, ze nebudu splnene vsetky jej predstavy a idealy a iny naopak povazuje za dolezitejsie splnenie vlastnych predstav nacitanych na ujovi guglovi pred vlastnym dietatom. Neviem, vo chvili ked mi rozdychavali nedychajuce dieta som mala cely bonding a prve prisatie uplne ...vies kde. Jedine co ma zaujimalo bolo (a to som sa pytala ako platna dokola) uz dycha, uz dycha, uz dycha....Nebolo stastnejsej osoby ked som po tych nekonecnych minutach (mne sa zdalo, ze to trva hodiny) zacula plac mojho dietata.
@malasandrika lídri v znižovaní novorodeneckej úmrtnosti intubovať dieťa na tele matky už od bábätka narodeného veľmi veľmi predčasne.
@xxxkatka presne tak! Ľahko sa hovorí ženám, ktoré si to neprežili, mali bezproblémový pôrod a stále dokola si tu omielajú svoje. Neboli pri tej situácií, nemajú vzdelanie na to, aby odborne zhodnotili situáciu. Bez urážky, ale ženy s KURZOM alebo iba s prežitým pôrodom tu súdia rozhodnutia lekárov, ktorí zachránili moje dieťa.
@dulkagabulka google translate?

@redlola radsej dam dietatu sondu do zaludka, len aby nemalo v ustach nic ine ako matkin prsnik, ako na par dni (mozno den) UM? Fuj, az mi zle doslo....chuda dieta....