icon

Lekár priznal, že občas facká rodičky

misinka26
13. okt 2017

... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???

http://www.tvnoviny.sk/domace/1889988_novy-doku...

ada274
9. nov 2017

@ada274 teraz vidím, maminuska reagovala.

sasa1983
9. nov 2017

@ada274 a prečo to píše sem na fórum s časovou latenciou. Prečo nepodala sťažnosť? Teda, ak som to neprehliadla.

dai
9. nov 2017

@ada274 reagovala som aj ja... velmi selektivne citas☹

@redlola potom verim ze ste podali staznost - take spravanie ako si popisala je neakceptovatelne... a verim ze kazda ktora take zazila tu staznost podala = vies, ja vidim aj u nas v praci ze ked pride 1 staznost tak nato vela ludi kasle, ked ich na toho isteho cloveka pride 5 zacne sa riesit aj ked potichu , ked ich pride 20 tak ziadne potichu ale riadne vymetanie chlieva...

xxxkatka
9. nov 2017

@malasandrika myslela som statne nemocnice

maminuska
9. nov 2017

@sasa1983 nepočula som že by prepukla nejaká infekcia na oddelení matiek s novorodencami, ani na sťažnosti druhých mamičiek.
V TN je to tak , že na jednej chodbe máš bežné izby a potom 3 nadštandardy. Na nadštandardy môžu chodiť aj rodinný príslušníci, tí chodia bočným vchodom, ktorý je však tak umiestnený , že sa ide zhruba cez polovicu oddelenia.
Či je to dobré , správne ...neviem, ale je to umožnené .

redlola
Autor odpoveď zmazal
sasa1983
9. nov 2017

@redlola a v akej nemocnici to bolo?

redlola
Autor odpoveď zmazal
sasa1983
9. nov 2017

@redlola tak to je veľmi zlé, a to, čo si napísala bola oficiálna odpoveď úradu na dohľad na lekársku starostlivosť?

redlola
Autor odpoveď zmazal
redlola
Autor odpoveď zmazal
sasa1983
9. nov 2017

@redlola taká záruka je umelá. Prečo si nepodala oficiálnu sťažnosť?

redlola
Autor odpoveď zmazal
redlola
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
9. nov 2017

@sasa1983 lebo takých internetových hrdiniek ako ona je plný MK. Tu šteká, ale v reálnom živote sa ozvať nevie.

redlola
Autor odpoveď zmazal
redlola
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
9. nov 2017

@redlola jasné jasné

myjusiatko
9. nov 2017
sasa1983
9. nov 2017

@redlola môj názor je taký, že je to vysoko raritné, lebo by sa našla aspoň jedna, ktorá by mala gule to riešiť inak. Nepochybujem o Tvojich slovách, alebo ak aj áno, je to vlastne irelevantné. Sama viem, že keď je v kolektíve povedzme 8 doktorov (alebo teda všeobecne kolegov) a príde šéf, že na toho a toho prišla sťažnosť (slovná).podotýkam slovná, tak je to asi vieš aké. A každý vie ako. Takže áno, dokáž svoje slová a pokiaľ objektívne si bola atakovaná pochybením zdravotnej starostlivosti, a teda môžeš podať sťažnosť, tak ju podaj. Písomne. konkrétne. Umrtviť vieme, epidurál (mala si ho zaplatený?), CA, lokálne mesocain. Ja Ti to viem znecitlivieť do 5min. Ak nie je kontraindikácia, alergia, zmena dynamiky vedomia, alebo dôvod, prečo musí byť pacientka aspoň ako tak orientovaná a pri vedomí.

sasa1983
9. nov 2017

@myjusiatko čo??? veď nech kočka naozaj podá sťažnosť! písomne. Konkrétne. Načo tu hovoriť, že mne sa stalo, ..a že som počula a že vraj. Veď kokos, vy nie ste normálne. Bijete sa tu do hrude, že vám bolo ublížené, na Vašich právach,že Vám fyzicky došlo k ujmu..tak PREČO sa neozvete? Ja som minulý týždeň pacientke povedala, nech sa sťažuje. Je to objektívne.

redlola
9. nov 2017

@malasandrika ja neviem čo chceš ešte iné počuť. Jasne som povedala, že vedenie dostalo oficiálnu sťažnosť odo mna. Či podľa teba je najlepšie nič nepovedať ale rovno napisat na úrad pre dohľad alebo ísť na políciu a podať trestne oznámenie?
Nebudem ti tu snáď postovať kópiu staznosti 🙂 môžeš mi veriť, nemusíš. No mala by si vedieť že je viac takých žien ktoré sa ozvali. A neriešili to hneď médiami, či súdom.

sasa1983
9. nov 2017

@redlola @redlola nie. podľa mňa je najlepšie sa neísť sťažovať tam, kde Ti bolo ublížene. Lebo ešte raz, jedno oddelenie=jeden človek=jeden kolektív=jedna kolegialita. Takže písomne na riaditeľstvo, aspoň.

myjusiatko
9. nov 2017

@sasa1983 co, co? Ja len krutim ocami nad tym tonom @malasandrika
Mne nastastie nijako ublizene nebolo. Ja sa len snazim robit osvetu, aby ani inym zenam ublizovane nebolo. A aby sa k zenam v porodnici chovali podla najnovsich poznatkov a tak aj pristupovali k porodu.

malasandrika
9. nov 2017

@redlola ja som napisala feedback po pôrode priamo riaditelovi do Koch. Ja sa tu nesťažujem ako mi bolo ublížené a v závere ani len oficiálnu sťažnosť nepodám.

sasa1983
9. nov 2017

@myjusiatko
tak rob osvetu. a najlepšou osvetou bude, keď poradíš druhým, že kto chce a vie, nech to rieši. Nech obíde základnú etáž. A rieši to hneď. Tým spravíš najlepšie svojmu predsavzatiu.

sasa1983
9. nov 2017

@redlola a to mi chceš povedať, že veríš tomu, že keď s latenciou povedzme 5-7rokov post budeš niečo riešiť, a to tam možno konkrétna osoba ani robiť už nebude, (možno bude aj už exitovaný), že ako to potom bude vyzerať?

redlola
9. nov 2017

@sasa1983 Ok, čo by bolo vhodným zadosťučinením? Že ich prepustia? Že budú teatrálne a verejne potrestaní? Ja neviem, zákazom činnosti o čom vyjde informácia v médiách? Alebo že mi úrad pošle papier kde bude stať: “áno pochybili”? A čo s tým? Riešilo sa to niekedy nejako verejne? Keď sama vidíš, že lekár sa pochváli pred kamerou, že strelil pacientke facku a minister sa ho zastane, že on vlastne nič nespravil a Je to dobrý lekár?
Verejnosť nikdy nevidí čo sa deje za zatvorenými dverami. Či ho naoko nevyhodia a potom mu ako kompenzáciu ponuknu nejaké tiché miestečko niekde inde s možnosťou návratu... alebo či ho nezhukaju ako sirotu za kazenie dobrého mena, nesiahnu mu na odmeny, či neodoberu mu iné benefity.
V mojom prípade, títo dvaja ma poznajú, vedia kto som, vedia ako sa ku mne dostať, vedia že nemlcim, že davam pozor na to čo robia, že môžem kedykoľvek proti ním zakročiť aj oficiálne. Nielen tuto nejakým tliachanim na fóre. Mne to zatiaľ stačí. Zatiaľ sa ku mne nedostali nejaké zle závažné správy ohľadom ich správania. A to sa často stretam s rodickami, zaujímam sa o tuto tému a požiadala som ženy, ktoré prichádzajú do styku s čerstvými rodickami o to, aby ma informovali ak sa niečo podobné opäť stane. Mne to postačuje. Mám času dosť. Ak to nastane, môžem to opäť otvoriť.

sasa1983
9. nov 2017

ja som presvedčená o tom, že komu je ozaj ublížené, tak ten nemôže s kľudom urobiť zaver, že bolo to strašné, a budem sa sťažovať za 5rokov. Veď ja do Teba nerýpem, ale trošku racionality, buď to také nebolo, alebo ja neviem, niekto Ťa vydiera, alebo si niekomu vďačná, že si ticho. Nikto sa nesťažuje tam kde to je podľa neho strašné a to u toho, kto mu to spôsobil.

redlola
9. nov 2017

@malasandrika ja som to nevravela preto, aby som sa aj ja posťažovala. Ale preto, aby som poukázala na to, že nie je na mieste hádzať všetky ženy do jedného vreca s nápisom “rozmaznané, citlivé, čo len vymýšľajú”. Že sú aj prípady, ktoré sa reálne deju a za ktoré naozaj tie osoby nemôžu. Inak to ani nebolo myslene.