Manžel pri cisárskom reze

bub_blina
18. júl 2017

Po dlhšom uvažovaní som zhodnotila, že prvé dieťa chcem priviesť na svet cisárskym, no čítala som že pri ňom nemôže byť manžel. Sú na slovensku nejaké nemocnice, ktoré to umožňujú ?? ďakujem 🙂

mamina_tatiana
19. júl 2017

Cisársky rez na požiadanie ti neurobí nikto. Dovolím sa považovať za za odborníka na cisárske kedže onedlho ma čaká tretia a prosim ta, ani nerozmýšľaj o takomto pôrode. Je to jedna hrozná Desna operácia od samotného zaciatku cievkovanie, klystir, spinalka, prežívanie na sále, precitnutie, bolesti a vstávanie po, zotavenie. Keby som mohla cokolvek urobit pre to aby som porodila normalne tak by som za to dalo hocičo. Manžel pri sekcii pri hlave moze byt na SR len na jednom miesto - sanatórium Koch BA

yanni
19. júl 2017

@germaniawerks tvoj nazor. nik ti ho neberie. moj muz bol pri vsetkych 4 a neubudle ani z neho, ani zo mna, aj deti su normalne, aj nas rodinny, intimny zivot.
Ze "nabavia". A co vsetko zeny nebavi???? A ze pritazlivost? Aka pritazlivost?
Ty si asi pri ziadnom porode nebol. Ked nemas k teme co povedat z vlastnej skusenosti, tak radsej sa ani nezapajaja.
Ale tvoj nazor je tvoj nazor. nik ti ho neberie.

yanni
19. júl 2017

@mamina_tatiana nestras. Aky klystir, ake cievkovani, ake prezivanie?. ja som mala spinalku. Ziadny klystir, ziadne cievkovanie. Bolesti takmer nulove, vstavanie viac-menej bez problemov. Zotavenie? Do tyzdna som ani nevedela, ze nieco bolo. Po dvoch emsiacoch som uz zase behavala, v 6. mesiacich malej som odbehla prvy polmaraton po porode.Od jej 8. emsiaciv sa zase zucastujem triatlonovych sutazi. A nie, nie som profi. Som hobby sportoves, s rodinou a normalnym jobom.

Tak ako ty to hlavne psychicky zle prezivas, su aj ine pripady. Ale nikdy by som nikoho nestrasila.
Prirodzeny horor ale nikdy nebudem nikoho strasit.

mamina_tatiana
19. júl 2017

@yanni na antolskej pri oboch cisárskych najrpv klystir potom cievka do močového mechúra. To si musela mat. Ved 12-24 hodin nemôžeš vstávať a ist na WC. Rovnako pri operácii aby ti neunikal moc. Nehovorim ze je to horor ale je to "veľká brusna operácia" cez 6 vrstiev brušných stien. Rovnako rizika pri CS a pri prirodzenom su neporovnateľne väčšie. Žena je od prírody stvorená a uspôsobená porodiť prirodzene, su naozaj prípady ked sa to neda a treba pristúpiť k CS. Rovnako dieta pri pôrode pôrodnými cestami prichádza do kontaktu s baktériami ktore sa nachadzaju v okolí krčku a vagón len vtedy a pri kontakte s nimi sa spúšťa u neho veľká imunitna reakcia. Pri sekcii sa toto neda nijako nasimulovat. Gratulujem ze si mala šťastie a dobre si to prežívala, ja hovorím za väčšinu žien ktore by si dobrovoľne sekciu nikdy nevybrali.

yanni
19. júl 2017

@mamina_tatiana S tymi bakteriami a imunitou neargumentuj, To je uz davno "prezitok".

Na SK by uz mali zacat zavadzat aj novsie metoty.
Ja som rodila v Nemecku, planovany cisar (mala bola priecne), ziadny klystir nedavaju (nikde, len ak na poziadanie a aj to sa na teba pozeraju ako na muchu Puk).
Tiez preco lezar 24 hodin? Ak neboli komplikacie, cim skor sa hybes, tym skor sa zotavis.
Priklad. Nasa copana narodena 8.25 rano, pokym ma pozasivali, bonding muz aj ja, prisanie, mojkanie, potom meranie, vazenie atd., na izbe som bola na obed. o 16:00 ma postavili na nohy. Tak kde je tych 24 hodin? Ani len 12. A jasne, bolest bola, ale ukazu ti presne ako mas vstat z posteli, ako sa mas "prehadzvat", ako sa mas hybat, ako ist na WC.
Ked to tu citam, neviem si predstavit rodit na SK. Ani cisar ani prirodzene (co vo väcsine SK nemocniciach PRIRODZENE voebec nie je).

era777
19. júl 2017

ja som stala na operacke z tej druhej strany ako zdravotnik, a teda cisarsky by som si dobrovolne robit nedala , prve som rodila prirodzene , teraz cakam druhe a teda sa modlim , aby to slo ako ma ,,, cisarsky , len v krajnom pripade . Je to len vymysel dnesnej doby , ze zeny si ,,ziadaju,, cisarsky ,,, niekedy sa to takto nedalo , robilo sa to z indikacie len . Fakr je to velka brusna operacia , neviem ako niekto si moze dobrovolne pytat operaciu , ked to moze ist normalne ako to priroda zariadila 🙂

mamina_tatiana
19. júl 2017

@yanni po spinalke 10-12 hodin, po celkovej narkoze keby si mala komplikácie tak 24 hodin treba lezat. To s baktériami nie je žiadny prežitok ale vedecky dokázaná vec, som zdravotný pracovník a možem ti hned povedať x literatúry kde to je dokázané.

yanni
19. júl 2017

@mamina_tatiana na SK mozno. Celkovu som ikdy nemala, spinalka po 6-7 hodinach som bola na nohach. V noci som uz isla aj sama na WC (samozrejme som si pre pripad zavolala sesticku).
Bakterie nebakterie. Ja prave ze poznam viac "cisarsky" deti ktore maju leosiu imunitu ako deti narodene prirodzene.
Ci dieta je/bude zdrave nema nic spolocne s druhom jeho "vykuknutia" na svet.
Viac v dnesnej dobe ovplyvnuju geny, prostredie v ktorom zije, stravy, pohyb, pocasie, otuzovanie atd.

beatrix85
19. júl 2017

Ja som rodila sekciou a bola som rada, malý bol hneď na svete, úplne v poriadku. Tri dni bolelo, to je fakt. Ale žena čo ležala oproti mne a rodila v rovnaký čas prirodzene bola na tom ešte horšie ako ja, ledva si sadla na pol zadku, čo bola dotrhaná, ani na to WC ísť nemohla. A to sa trápila predtým jeden celý deň pôrodnými bolesťami. Ja som prišla a za hodinu som mala "vybavené". Nie je to žiadna strašná operácia, ako tu mnohé píšu. Asi na žiadnej inej predtým neboli, tak nevedia posúdiť.

yolo8888
19. júl 2017

@mamina_tatiana som narodena cisarskym a teda mam rozhodne lepsiu imunitu ako sto ludi dokopy narodenych prirodzene 😂 😂 🙏
ako zdravotnicky pracovnik by si mohla vediet aj o rizikach prirodzeneho porodu…viem o neskutocnom kvante deti, ktore ostali z prirodzeneho porodu poskodene do konca zivota…toto sa asi pri cisarovi nestane, ci? nehovoriac o tom, ze take tlacenie dietata von na cievy v mozgu tiez trosku posobi…kolko bolo takych co zomreli pocas prirodzeneho porodu? standardne sa hlava pred porodom nevysetruje…atd atd atd…kazda nech sa rozhodne ako chce!

minttu
19. júl 2017

Ahojte. Aj ja sa podelim o skusenost s cisarskym. Ja som rodila pred 5 mesiacmi vo Svedsku cisarskym z dovodu, ze malicky sa nechcel pretocit hlavickou dolu. Skusali na mne aj proceduru, pri ktorej sa lekar dietatko snazi zvonku specialnymi hmatmi otocit do spravnej polohy. Tato procedura sa vydari asi len v polovici pripadov. Bez vyskusania tejto procedury by mi nechceli povolit cisarsky, kedze cisarske sa tu nerobia len tak pre nic za nic, len preto ze niekto chce. V zdravotnictve vsetkom sa preferuje co najprirodzenejsie a najmenej invazivny zakrok.

Manzel bol ku zakroku pozvany a vitany, ale nemal zaujem pri nom byt, kedze ma strach zo vsetkeho co suvisi s operaciami, ihlami, atd. Aj tak by mi tam vobec nepomohol. Hoci pozerali nanho trochu divne, ze tam nechce byt, ale respektovali to. drviva vacsina muzov tu byva aj pri porodoch aj pri cisarskych. Sedel pri mne prijemny chlap zdravotna sestra. Mala som len spinalku. Klystir sa nerobi. Celkova anesteza sa robi len ak je to potrebne, na Slovensku myslim ze sa robi aj ked potrebna nie je. Po cely cas som bola pri plnom vedomi, vsetko co na mne personal robil mi bolo opisane a aj vysvetlene preco to robia. Pocas zakroku sme sa rozpravali, zartovali, bolo to prijemne. Akurat tej injekcie do chrbta som sa bala, brr.

Ked zo mna vybrali dietatko, pocula som ho plakat a bolo to krasne, lebo ten jeho plac znel tak "zdravo". Zbezne ho prezreli a poutierali, skonstatovali ze je v poriadku. Kym ma lekari zasivali, malickeho dostal do ruk moj manzel aby mi ho isiel ukazat a dala som mu prvu pusinku na hlavicku. Potom ma previezli na pozorovanie, potom na moju izbu kde ma cakal manzel s malickym na rukach. Doniesli nam jedlo a nechali nas samych, ja som si polezala, zhruba o hodinu mi vybrali kateter a vyzvali aby som vstala, sama isla na wc a rozhybala sa. Vraj cim skor po operacii vstanem a rozhybem sa, tym skor budem fit. Takze par hodin po cisarskom a odvtedy som fungovala, chodila, vstavala z postele a starala sa o malickeho sama. Ano, prve dva dni to bolelo, ale dalo sa to zniest s pomocou liekov. Manzel pri mne nemohol byt cely cas, kedze mal doma nejake povinnosti. V nemocnici som zostala dva dni, ale ak by som chcela, mohla som ist domov skor. Nastartovat kojenie mi pomohli a kojila som prve tri mesiace. Na ziadnej gynekologickej kontrole ani inej kontrole som nebola, ani ranu nebolo treba kontrolovat, ani vyberat stichy kedze ma zasivali vstrebatelnym materialom.

Na treti den po cisarskom som uz bola fit, vencila som psy, fungovala v domacnosti. S manzelom sme boli aj sme sami dvaja na malickeho a zvladame to, vratane starostlivosti o nase psy. Nikto nam nechodi ani kocikovat ani pomahat s nicim inym. Je mi divno ked citam zazitky slovenskych zien z cisarskeho (aj celkovo na materskej). Ako maju obrovske bolesti cele tyzdne, nevedia sa hybat, potrebuju doma pomoc od svojich matiek a svokier. Preco sa v slovenskych nemocniciach robia zo zien leziaky? Preco sa na nich robia zakroky ktore nepotrebuju? Preco sa zo zdravych zien robia zeny chore? A preco sa tieto zakroky vykonavaju v celkovej anesteze a tymto sa zbytocne predlzuje rekonvalescenica aj ked to nie je potrebne? Nerozumiem.

vevesh
19. júl 2017

@mamina_tatiana ten cisar na sk je sci-fi....ze 24 hodin lezat a neist na wc....v zahranici ziadne klistiry, ziadne cievky , ziadne lezanie a dieta od porodu (ano aj cs) 24 hodin pri matke....zena ma co najskor SAMA fungovat, pokial vsetko prebehlo bezproblemovo - 9.45 som prisla na op, 9.50 mi pichli konecne na 3x spinal a 9.55 bolo dieta na svete, o pol hodiny som kojila, o 12.00 na nohach a od 2 som uz chodila sama po oddeleni a za 72h doma a sama s novorodencom....

yanni
19. júl 2017

@minttu Ja mam podobny zazitok ako ty. Akurat je tomu uz dva roky (juuuuj ten cas leti) a v Nemecku.
Ziadne dlhe lezanie, ziadne ze nieco sa nesmie. Muz bol pri cisarskom, tiez srandicky, lekar vsetko komentoval, vpichu do chrbta som sa nejak nebala, s anasteziologickou sme den pred vsetko prebrali, vpich som ani necitila. len zrazu take krasne teplo do noh.

Tiez nemame ziadnu pomoc. Svokrovci 450 km, moji rodicia 800 km od nas (teraz v Saudi samozrejme este dalej).
Ked sa mala narodila, boli akurat prazdniny, cize dalsie tri deti doma. Po dvoch dnoch som sila domov, na treti den sme dali 10 km!!!!! kludnu prechadzku, pekne podvecer (bol jul a strasne teploooo cez den), v v pohode som dala bez pomoci domacnost, akurat, co muz chodil na nakupy a "vencit" chlapcov.
PO 4 tyzdnoch isli chlapci na prazdniny k babkovcom a muz na 5 tyzdnov na sluzobku. ja som bola s malou uuuuuuplne ale fakt uuuuuuplne sama. Ani kamosky nablizku, ekdze prazdniny a bud dovolenky alebo zastupovacky v robote, nik nemal cas.
Raz prisla kamoska na pokec a to som este aj kolac piekla, to mala mala nejakych 6-7 tyzdnov.
Ja neviem, nechapem to, ze naco mi ma niekto chodit varit, riadit, kocikovat....je to moja rodina, sami sme sa rozhodli, sami to musime "dat".
Casto tu na MK citam, ze sa vela zien spolieha na pomoc rodiny. Nechapem a ani nikdy nepochopim.
Jasne, keby bol nejaky problem, hlavne zdravotny, nema problem rpst ani svokra ani moja mama. Ale ked nic nie je, tak naco mi maju po dome behat este dalsi "cudzi" ludia. A to mam s rodicmi super vztah a taktiez svokrus je super zienka.

yanni
19. júl 2017

@vevesh tak tak napodobne 😉 Akurat ja som sa postavila neskor, lebo som bola neskutocne unavena. Nie z cisara. Isla som spät o pol noci a rano o pol 5 vstavat, o 6 som mala byt naklusana v nemocke.
Ked sa mala pricucla a potom zaspala, tak som s nou na prsiach poslala 3 hodinky aj ja a podrichmal si aj muz, aj kavu zabudol vypit. Este nam aj obom obed doniesli, ten tiez "zaspal". Chceli nam dat o 4 poobede novy. Haha. To uz na veceru som si radsej pockala.
Ja mam z porodu copani a celkovo celych tych troch dni neskutocne krasny zazitok. Keby nas uz nebolo tka vela, dala by som to hadam este aj zo dva krat.

radusiq
19. júl 2017

Ako @yanni opisovala svoj porod, moj bol skoro ako cez kopirak - v UK. Moj manzel nechcel vidiet krv ani nic ine, nebol problem - sedel mi pri hlave, a ked nam dali drobasika mal ho na rukach a spolu smi vychutnavali prve okamihy. Klystyr ziadny, cievkovanie po spinalke o tom som ani nevedela, od porodu maly 24h pri mne, do 10 vecer pri mne mohol byt hocikto, a po 2 nociach sme sli domov. Nejde mi do hlavy preco to na SK nejde, kde je problem?

minttu
19. júl 2017

@yanni Takze sa rozumieme. Akurat, ze ja mam doma len jedno dietatko zatial. Ale zato mame doma zopar chlpatych potvor o ktore sa tiez treba starat.
Ono s tym vyuzivanim svokrinej a matkinej pomoci je to tak, ze potom tu na MK citame staznosti typu "pomooc, svokra olizuje mojmu dietatu lyzicku, nerespektuje ma ako primarneho rodica, ale co mam robit, musim k nej deti davat, vsak ved kto sa mi o ne postaraaa?". Minuly tyzden som tu dokonca citala diskusiu, kde sa ktorasi matka stazovala ze svokra si dovoli ist ku kamaratke na vino a maleho nepride postrazit. A dalsia ze s muzom dlho neboli nikde na veceri, lebo ze svokra nechce strazit. Jak si to len ta leniva svokra dovoluje, vsak? 🙂))

Ale co sa tyka problemu pisatelky @bub_blina Moj cisto subjektivny nazor je, ze keby som bola na tvojom mieste a naozaj naozaj trvala na cisarskom, tak by som sa snazila najst nejake pokrokove stredisko, resp pokrokoveho lekara, ktory by ti urobil zakrok len so spinalkou bez celkovej anestezy. Taky, ktory ma skusenosti ako som opisala vo svojom prispevku hore. Celková by ta jednak znehybnila na cele tyzdne a jednak mi je divne predstavit si, ze uspatu zenu rezu a manzel tam sedi a diva sa - alebo ako sa to v takych pripadoch vobec riesi? Aky je vyznam toho, aby tam bol, ked ty budes uspata.
Ja ti rozumiem, ze chces cisarsky. Aj ja som sa velmi bala porodu. Ale dat si urobit cisarsky bezdovodne a dobrovolne takym sposobom ako robia na slovensku, kde by mi zbytocne robili klystir a po ktorom by som zostala lezat ako zelenina, nevediet sa postarat o vlastne dietatko dlho po porode.., to vsetko by som si teda sakra premyslela.
Ja sa cudujem, ze je to na Slovensku vobec legalne, robit zakroky invazivnejsie ako je potrebne a umelo predlzovat zotavovanie. Zenu to stavia do podradenej pozicie, pretoze pri takomto zbytocne sposobenom dlhom zotavovani sa nedokaze starat o dieta sama a musi sa spoliehat na pomoc inych.

kofa77
19. júl 2017

cisarsky som mala pred takmer 9 rokmi na Slovensku. na nohy ma vyhanali v podstate uz vecer- operacia bola rano. cievku som mala, necitila som ani tam, ani von- asi zalezi od sikovnosti setricky. narkoza - ciastocna, klystir ziaden. jazva bolela, ked vyprchali lieky, kazdym dalsim dnom to bolo lepsie.

na 5 den som isla domov. stehy boli vstrebatelne. nikto mi nekontroloval vlozku ani ma nikto nebuzeroval ze nesmeim mat pyzamove nohavice a pod.
ak dalsi, tak len cisarsky.

nazory, ze dieta narodene cs je ine ako prirodzene si mozu dotycne strcit niekde...
deti su take, ako ch namixuje genetika a ako ich vychovavaju rodicia, nie akym spôsobom prisli nasvet
ano, stupa pocet cs, pretoze stupa vek matiek, stupa hmotnost matiek, s tym spojene komplikacie, lekari nechcu riskovat...

minttu
19. júl 2017

@radusiq Problem je v tom, ze na Slovensku mnohi zdravotnici preferuju zastarale metody, starsi predavaju tieto zastarale metody mladsim. Mladsi nechce robit problemy alebo mu to nestoji zato, tak robi len to co mu bolo natlacene do hlavy. Vela zdravotnikov nesleduje nove trendy v medicine, nesleduju pokrok, zahranicne konferencie, necitaju zahranicne studie, lebo by si ich mnohi ani v cudzom jazyku precitat nevedeli atd. Tu kde zijem, som sa zravotnickeho personalu pytala na viacere metody ktore robia na Slovensku a nerobia sa tu a dostala som odpovede typu: "jooj, to sa u nas uz 30 rokov nerobi". Popripade ti mladsi lekari o tychto metodach ani nepoculi.
Dalsia vec je, ze na Slovensku je zdr system postaveny tak, ze cim viac lieciv a pripravkov sa do pacienta napcha, cim viac zakrokov sa na nom urobi a cim invazivnejsich, cim viac diagnoz sa na nom najde, a cim viac prelezi v nemocnici, tym viac na nom nemocnica, resp lekar zarobi.
A preco nepustat muzov k porodom a cisarskym? Lebo pre zdravotnikov je vyhodne drzat pacientov a ich najblizsich v nevedomosti a podradenej pozicii. Cim menej vedia, cim menej vidia, cim menej rozumeju tomu co sa okolo nich robi, cim menej sa vypytuju a stazuju a maju pripomienky, tym lepsie pre zdravotnictvo.

janulka1802
19. júl 2017

@germaniawerks to je dobrý blud, že nulová príťažlivosť. To musí byť dobrý pako ten chlap. Ja som mala manžela a žiadny problém a ďalších x kamošiek to isté. Potom všetci gynekológovia by museli byť totálni impotenti.

celasapremenim
19. júl 2017

odhliadnuc od toho, ze takuto hovadinu, ak by mi to zdravotny stav dovoloval, by som v zivote ako rozhodnutie neurobila
...taaak treti porod som mala cr a manzel pri nom bol a bolo to u kocha, maleho mi pekne prilozili a manzel si syna pekne veselo niesol na vysetrenie deckarkam a potom mi ho aj priniesol sam hore na izbu, tusim este predtym na salu, alebo tam sa zdrzali na cely ten zaver a potom sli na vysetrenie...trochu mi to splyva :D a bol so mnou pekne cely den na izbe do deviatej, takze to bolo prijatelne, do tej miery, ako je cs vobec prijatelny
on bol aj pri prirodzenych porodoch predtym a to teda prvy bol pred 14 rokmi :D v podunajskych este :D druhy na kramaroch, tam chodil syna aj kupavat kazdy vecer od narodenia on s dcerkou
takze da sa to

tajka1986
19. júl 2017

@katkalubkova ano,jej rozhodnutie. Ale nie rozumne 😉

muruska
19. júl 2017

@bergsta
Nepokryvkava, pretože som jednoducho nechcela. Bolo pre mna odjakživa nepredstaviteľne že by som rodila normálne. Už keď som mala 17-18 r som tvrdila že ak dakedy budem rodiť tak jedine SC. Mala som z toho jednoducho odjakživa taký des že som si ani na sekundu nedokázala predstavit a pripustiť inú možnosť ako cisársky. Či sa to niekomu páči alebo nie, takisto čo si kto o tom mysli je mi úplne jedno. Pre mna je podstatne že to prebehlo tak ako som chcela, ja som bola v psychickej pohode a aj doteraz som, nemám z pôrodu žiadnu traumu, ako povedala
@yanni sekciou aj 10 deti odrodim. Nepotrebujem sa bit do pŕs ani sa hrdiť tým že som si svoje dieťa privadzals v bolestiach 20 hodín na svet- hlavne že to bolo prirodzene (čo sa na SK nedá hovoriť o prirodzených pôrodoch). Nech si každá rodí tak ako to cíti že je pre ňu najlepšie a malo by to byt na rozhodnutí každej budúcej matky ako privedie svoje bábätko na svet.

celasapremenim
19. júl 2017

vobec som nerodila deti v bolestiach a 20 hodin uz vobec ne, zato po cr ma bolelo vsetko a dlllho
skoda, ze su taketo psychotraumy a uz odmala a nikto tej zene nepomoze k pochopeniu porodu ako prirodzenej cinnosti pre telo zeny ....ale kazdeho samozrejme osobna vec, osobne rozhodnutie, len fakt skoda pre vas

janinah
19. júl 2017

@sindas pri hlave z atou zásterkou som mala anesteziologa,civil by tam akurát zavadzal,čo si však onen človek neuvedomuje a personál strpí,čo už,pomaly za poplatok už budú laici kukať chirurgovi na ruky z polmetrovej vzdialenosti.....áno,preháňam,ale zdravý rozum niekedy by bolo lepšie použiť a nedožadovať sa svojho za každú cenu...zbyočný človek n asále =ďalšie možnosť infekcie a navyše je neznalý pomerov,múže tam kolabovať....za mňa ako človeka z operačnej sály-laik tam nemá čo robiť

terezka1947
19. júl 2017

@germaniawerks nemyslim....keby to tak bolo,chudak my,zeny....muzi su-aspon poniektori,aj otcovia...manzelia,partneri....nie len milenci😉

celasapremenim
19. júl 2017

Mne veľmi pomohlo, keď som videla šťastného manžela s našimi čerstvo narodenými deťmi v náručí. A bolo jedno, či to je prirodzený pôrod, alebo nie. Je potrebné to individuálne zvážiť. Niekedy sa to nedá. Na mojom cr bolo prítomných tak 15 ľudí určite. Mne cudzich. Ak by zavadzal, personál by ho určite upozornil.

siska53
19. júl 2017

@yanni lenze nie kazdy zvlada tak super cisarsky.. Po druhom som aj ja bola.omnoho rychlejsie ok. Ale po prvom som bola jak zmoknute kura dost dlho. O dieta som sa nehka postarala,ale teda.. Vykon bol pre mna ist do blizkeho obchodu a spat..postupne som sa trenovala,predlzovala vzdialenosti,lebo domz to uz sice slo,ale vonku... Dobre dva tyzdne aj viac to boli kratucke,pomaly sa predlzujuce prechadzky mna samej na konci ktorych som strasne chcela uz byt doma,lebo ma to bolelo.. A zapalil sa mi aj rez..sice len kusok,ale stacilo.. Kamoska musela ist na cistenie,jej sa zapalila cela rana...
A na tie prve postavenia.. Nechcem ani spominat.. A mala som aj strasnu zimnicu po prvom porode niekolko hodin asi aj trvala,mne to pripadalo nekonecne.. A aj pri prvom pokuse o postavenie sa.. Bol z toho len sed so zimnicou.. Druha sekcia sice bola lepsia,ale.. Kebyze mozem... Radsej idem.na kurz hypnoporodu a rodim normalne..

siska53
19. júl 2017

@minttu cisaraky sa vykonvaju vacsinou v spinale aleb v epidurale aj tu na SR. Celkovu robia malokedy. Postavia ta do 12hodin.. Musi ale prestat ucinkovat anesteza,ved v spinale si necitis nohy vobec niekolko hodin,tak asi tazko sa postavis po 2hodinach. Pri epidurale je to rychlejsie. A kazda ma prah bolesti niekde inde,kazda to inak zvlada.. Ja som kazdu sekciu zvladla inak.. Zas nemaj uplne skreslene predstavy.. Je vsak fakt,ze cisaraky sa tu mnohokrat robia aj zbytocne,ze lekari nestuduju nove veci a neuplatnuju ich v praxi. Cest vynimkam. A ze nemocnice vyzeraju ako vyzeraju a pristup personalu je tiez taky vselijaky..ako kto.

celasapremenim
19. júl 2017

@minttu ahoj, ja som zažila tiež takýto a tu na sk, presne aj s tým pokusom o pretocenie bábätká zvrchu...akurát manžel teda bol aj pri porode, lebo chcel a rad..štvrtý deň ráno domov....jedine iné bolo, že mi zošili aj dole svaly, aby sa mi neposunula mierna diastaza z predchádzajúcich.porodov, čo bolo na škodu... a to je pri rekonvalescencii po ceste jednoducho kontra na pohyb a vsetko..spinal som mala pekne zavedený, zabral, ale mala som reakciu hlava chrbtica výraznú tretí štvrtý deň, čo je individuálne a dokonca pri jednotlivých pôrodoch môže telo úplne inak zareagovať na to..po cs som bola slabšia aj 8 týždňov...som inak dosť energická, tak mi to fakt vadilo....ale starala som sa s manželom normálne o tri deti, on pracuje, aj služobný...normálka... nám nikto nejak výrazne nepomáha a dalo sa to...ale v pohode som bola po tých predtým prirodzených, bez epi, už štvrtú hodinu po pôrodoch absolútne bez problémov, to bolo teda lepšie po tej fit stránke...každý je asi iny

cmulinko
19. júl 2017

@mamina_tatiana ak sa na SK robí cisársky rez tak ako si opisovala,tak by som si to dobrovoľne nedala urobiť. Našťastie som nikdy cisársky na SK nemala a teda moje skúsenosti sú oproti tým tvojim raj na zemi či pobyt v hoteli. Čaká ma môj 4 cisársky rez. Rodila som aj normálne čiže nie som ochudobnená ani o zážitok z prirodzeného pôrodu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre