icon

Martinská pôrodnica

monqy
27. máj 2013

žienky ktoré rodili prednedávnom v Martine, ako ste boli spokojné? čo si tam vziať? návštevy sú ako povolené? ....

monqy
autor
27. máj 2013

@alenitka tak to je úplne super čo tu čítam. len dúfam, že nebudú nadávať ked na monitor nebudem chodiť tam ale do žiliny

barboritta
27. máj 2013

@soldi obe som rodila v martine,len druhá bola CR a neviem ako pôjdem teraz, nebudem si preto nikoho zazmluvňovať.inak som sa bavila s mojim dr.ohľadom tohoto zazmluvňovania,lebo on tam robil predtým a odhováral ma,že škoda peňazí.všetci sú odborníci...ale ak má byť mamička vdaka tomu viac v pohode,tiež schvaľujem

soldi
27. máj 2013

@monqy o tom monitore som Ti pisala 🙂 pytala som sa na to a povedali, ze kludne chodit na monitor tam, kde to mam najblizsie 🙂
akurat mas potom mensie riziko, ze ak sa im nebude na monitore nieco zdat, a budu si Ta chciet nechat v za, tak budes musiet podpisat reverz, ak budes chciet ist do mt.

@barboritta ja som prave pocula, ze tam je ta doktorka izakova, ktora je velmi neprijemna. a ja sa fakt takto citim lepsie. pred mesiacom som unho bola, rozobrali sme moje predstavy, urobil sono. buduci tyzden idem k nemu zas, znova urobi sono a pokecame. takto mi to vyhovuje viac, nez tam prist len na porod 🙂
minule som mala aj preeklampsiu, rodila som 37+5 a maly bol nadmerne velky, takze aj preco sa citim istejsie, ked som pod kontrolou 🙂
a druhe sla preco sekciou?

monqy
autor
27. máj 2013

@soldi a v kolkom týždni si tam bola aby si si dohodla veci a tak?

soldi
27. máj 2013

@monqy ja som najprv zavolala a on mi povedal, ze mam prist v 33-34tt. keby som nezazmluvnovala, tak by som sla prvykrat pozriet asi az v 36tt 🙂

monqy
autor
27. máj 2013

@soldi no tak pojdem nejako tak, však chudák priateľ ani nevie kam ma má odviezť lebo tam ešte nebol 🙂

zuzik311
27. máj 2013

@soldi ja nie nezazmluvnovala som si.. teda mala som ale rodila som o 3tyzdne skor a bol odcestovany ten dr v tom case.. nadstandard som nebola 100 eur na noc mi prislo zbytocne.. ale bolo to v pohode aj tak.. aj bez nadstandardu. strava fajn ja som bola spokojna

soldi
27. máj 2013

@monqy urcite sa oplati ist pozriet vopred, uz len preto, aby ste sa vedeli zorientovat a aj aby si videla ake je to tam pekne 🙂

@zuzik311 mne to aj ten dr povedal, ze je zbytocne mat nadstandart, len ja chcem byt urcite sama na izbe- co je mozne za poplatok 66 eur na noc. dost drahe to tam inak maju 😒
moj je tiez teraz odcestovany, ale vrati sa 4.6. dovtedy urcite vydrzim v kope 🙂
a koho si mala vybraneho? 🙂

barboritta
27. máj 2013

@soldi tak to ti teda asi vyvolali pôrod,či nie? ja som mala maličkú kp nožičkami a báli sa nechať rodiť prirodzene,kôli prepadnutiu pupočníka,inak keby kp zadoček šla by som normálne. ja nepoznám tú dr. Izákovú,ked som tam bola v 2008 a 2011 tak tam asi nebola možno ešte.to je nejaká mladá či stará?

soldi
27. máj 2013

@barboritta nie, nevyvolavali, chceli robit rovno sekciu, kedze tlak som mala 160/110, neklesal a maly mal odhad vahy 4 kila. isla som na prijem s tym, ze sa na dalsi den rozhodne, ale v noci mi nastastie praskla voda a maly sa narodil uplne spontanne 😵 😵 😵

a to s tym kp ma mrzi, teraz je malicka dobre otocena?
izakovu poznam len tu z mk, a este jedna doktorka je tam taka, co sa na nu velmi stazuju. ale myslim, ze obe su starsie.

renab
27. máj 2013

@barboritta Mudr. Izáková je už stará doktorka a na pôrodnej sále by si sa s ňou stretnúť nemala. už robí len v ambulancii.

vejula
27. máj 2013

@monqy ja som tam rodila v novembri. -Na jednej strane som im vdačna, lebo som mohla porodiť moju bambulku prirodzene po cisarskom napriek jej vysokej hmotnosti - to by sa mi nepodarilo nikde inde na Slovensku. Na druhej strane je im čo vytknuť - časte monitorovanie, občas i nevhodné poznamky. A po narodení mi dieťatko dali až umyté a v perinke, takže kontakt koža na kožu sa nekonal. Ale možno keby si našla niekoho, kto by bol ochotný tak by to šlo, u mna to bolo komplikovanejšie, kedže každý s kym som sa stretla pred pôrodom sa zlakol tej hmotnosti a odporučal cisarsky, tak som musela prisť nedohodnuta, proste len tak....

barboritta
27. máj 2013

@soldi tak to si mala dobre,že sa maly rozhodol isť normalne.ja dúfam že tiež budem moct klasicky.teraz je dobre otočená,už je klesnutá v panve asi mesiac,tak dúfam že sa rozhodne zavítať na svet prirodzene.

soldi
22. jún 2013

@barboritta ahoj, ako si dopadla s porodom, podarilo sa prirodzene? 😵

soldi
22. jún 2013

@monqy ahoj, tak uz mam odrodene 🙂 bolo tam uplne uzasne, som stastna, ze som si vybrala martinsku porodnicu 🙂
tu som sa rozpisala dopodrobna: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/soldi/clanok...

rodila som pri tom Haskovi, super bol, uzasny clovek. vsetci boli perfektni, starostlivost ukazkova, stale ma o vsetkom informovali, to, ze Ti davaju nocne kosele bolo na nezaplatenie 😀
vsetci tam respektovali nase sukromie- aj muz bol pri porode. nikto ma do nicoho nenutil.
a velmi prijemne prostredie tam je, som bola uplne v pohode cely cas, ziaden stres, ani nic.
kludne by som sla rodit zajtra znova 😀

barboritta
22. jún 2013

@soldi no tak nakoniec som odrodila normálne,6.6 maličká nás poctila 😉 veľmi sa z toho vytešujem,lebo teraz už som fit.ty si ako bola spokojná?kedy si rodila?ja som mala pohodičku,jediná rodička,všetkých lekárov,PA čo mali službu som mala na sále,dávali pozor 🙂 🙂 🙂 .v dobrom budem spomínať.škoda že neviem ako sa volá lekárka čo ma nakoniec odrodila,som jej mohla aspoň kvet priniesť,no čo už...

soldi
22. jún 2013

@barboritta ja som rodila trosku predcasne, 12.6. cize sme sa akurat minuli 🙂
ja som bola maximalne spokojna, aj s PA aj s Haskom. uplne dokonaly porod.
rano o tretej mi praskla voda, o stvrtej sme boli v mt, a o 8:21 bol uz maly na svete 🙂
kontrakcie uplne slabe, ani som nemusela predychavat, a maly bol vonku na tri zatlacenia 🙂 bez nastrihu, tiez som bola fit hned po porode 😵 okrem mna tam vtedy rodila este jedna plus jedna sekcia.

gratulujem moc, ze sa podaril ten prirodzeny 😵 v pohode si stihala zo ziliny, nie? 🙂

barboritta
22. jún 2013

@soldi tak to sme tak podobne.ja som mala termín 17.6,podľa nich 12.6,ale voda mi odtiekla 3.30 ráno,pred 5 sme boli tam,o 9.58 maličká na svete,kontrakcie tááááááááááke bolestivé,ale vraj preto,lebo bola už tretia,takže neviem...ja som nástrih tiež nemala,ale malá ma natrhla,lebo šla prv ako mala ísť,už sa mi to nedalo udržať.Dr.si stihla len rýchlo navliecť rukavice aby malú chytila,hrozilo že porodím PA do rúk 😀 .Haško je fajn,ten ale v službe pri mne nebol,iba 5 iných 🙂 🙂 stíhali sme v pohode,napriek 4 minútovým kontrakciám.Aj ja tebe gratulujem k synčekovi 🙂

dolijalu
26. jún 2013

Gratulujem ku babätkam🙂 Aj ked to uz mozno nie je aktualne, tak pridam svoj nazor na MT. V podstate by som tam isla rodit kedykolvek znovu, pochvaly uz odzneli, tak napisem, co sa mi na MT nepacilo:
1. este aj v najhorsich kontrakciach som musela na sale s vyvesenymi nohami podpisovat na bruchu papiere, ze som nedala uplatok...
2. rodila som sekciou na poslednu chvilu...o zdravotnom stave mojej dcery mi prisiel na JIS povedat nejaky detsky lekar milostivo uz o 28hodin!!!! na moje prosenie a zufalstvo
Ale stale lepsie ako Zilina🙂 Tu by som nesla ani s kurim okom

tajkazanova
27. aug 2013

tak mamicky ako čitam asi sa prestahujem lebo v martine nechcem rodit v zivote som nepocula aby babatko prisniesli na druhy den az alebo ci vobec je vs. v poriadku aby som musela prosit to je povinnost ! neviete ci nieje nejaky sukromny doktor ktory by ma odrodil zeby mal v mt alebo okoli malu kliniku alebo co lebo mfn nechcem ani vidiet 🙂 dakujem

karin1234
28. aug 2013

@tajkazanova ahoj, ja som rodila v MT a syna mi hned dali aj som ho hned kojila.

dolijalu
28. aug 2013

@tajkazanova
aby som uviedla na pravu mieru....po cisaraku na JIS-ku deti nenosia...iba po znamosti na chvilu ukazat...to beriem, ok...akonahle sa presunies na normalnu izbu, daju babätko ku tebe...manzel mi sice hovoril, ze mala je ok, ale to bolo minutu po zobudeni a nic som si nepamätala...oni ti mozu v narkoze rozpravat, ze dieta prezilo a vsetko okolo toho, ked si mimo....ale myslim, ze je nejaka moralna povinnost lekara, alebo aspon sestry, prit ti o dietati povedat, ked sa na neho par hodin pytas....

kristi84
Odpoveď bola odstránená
iwava1
8. feb 2014

ahojte dievcata ja som rodila v mt je to tam teraz super na izbach su kupelne jedine wcka su von na chodbe co je skoda .sestricky super aj doktory.pri bolestiach ma odpojili s pasov mohla som kludne sa ist aj sprchovat.a tymto aj dakujem pani doktorke biskupskej zato ze sa pekne o mna starala a to som ani nepodplatila nic pekne ma aj zasila a to tak ze som prisla domov s porodnice a mohla som fungovat varit upratovat no proste vsetko

babacica
13. feb 2014

@tajkazanova
@dolijalu po cisárskom reze sa deti na pooperačnú izbu nosia vždy, nemusí to byť po známosti, neviem kde ste počuli takú blbosť, že deti tam nenosia. Jedine v prípade, ak nie je niečo v poriadku, kedy je nutné, aby bolo dieťa sledované na detskej JISke, ale o tom je vždy náležite matka informovaná!!!

afrika
13. feb 2014

@tajkazanova toto ma prekvapuje... moja sestra rodila cisárskym v MT a maličkého jej v pohode doniesli ukázať na JIS-ku. a tiež keď som tam bola ja viackrát hospitalizovaná, tak som videla ako sestričky chodia s miminkami na JIS 🙂 🙂
@dolijalu

dolijalu
13. feb 2014

@babacica
informovana? ano, o 27hodin!!!😀DD

dolijalu
13. feb 2014

a ano, moze byt, ze nosia, ja som tam za dva dni videla iba jedno dieta, co priniesli a bolo mi povedane, ze na jisku nemoze nikto...som si asi odvodila, ze ani deti....medzitym mam odrodene uz aj v Nemecku a je to 100 a 1....vsetci sa predstavovali, hovorili, co idu robit, co sa bude diat a stale informovali, nikto nebol podrazdeny, ani mi nedaval na bruchu podpisovat prehlasenia o uplatkoch a spinalku som mala zadarmo

tajkazanova
13. feb 2014

tak baby ja som uz porodila .. sekciou . . idu tam ako na pase .. sama sekcia o Matejkovi ma prisli informovat o 23,00 porod bol o 18,30 cize skoro hned. Maleho som nemala pri sebe pretoze bol na JISke .. cize som bola bez babatka sice som mohla chodit pozerat ale ked som tam chodila musela som zazvonit za kym idem povedat a to ani nehovorim ake boli nasrate tie furie ked uz poculi ze idem za malym... potom ho presunuli na 6/3 JIS a tam to uz bolo super hned ako bol hore mi prezvanali 🙂

babacica
13. feb 2014

@dolijalu Pooperačná izba v MT je bohužial určená pre všetky ženy, ktoré podstúpia väčšiu operáciu, nielen pre ženy po cisárskom, takže ak bola v tom čase po cisárskom jedna-dve ženy, tak tam nemohla byť plná JISka bábatiek...Na JISke je všeobecne zákaz návštev,ale celkom logicky mi pripadá, že bábätko sa za návštevu nepovažuje, a som si istá, že novorodenecké sestričky poctivo bábätka na Jisku nosia, pokiaľ nemajú veľa pôrodov a nie je nevyhnutné,aby boli na pôrodnej sále. Tak ako boli na pôrodnej sále pri Tvojom dieťatku, musia byť aj pri iných, ktoré sa možno vtedy rodia. Čo sa týka informovania žien o zdravotnom stave dieťatka, je to v kompetencii NOVORODENECKÉHO personálu, resp. lekára, takže tu je oprávnené sa sťažovať na novorodeneckého lekára, že neprišiel informovať skôr. Za to personál pôrodnice alebo pooperačnej izby nemôže, a už vôbec nie sestričky. Lenže na lekára sa málokedy ľudia sťažujú,a ako tak čítam, na novorodenecký personál už vôbec nie a pritom toto je ich kompetencia. Vždy si to zlízne pôrodnica a pritom vedenie je u kažej zložky iné.
A čo sa týka podpisovania na bruchu, no bohužial je to byrokracia, ktorá vládne všade, nielen v nemocniciach, verím tomu, že ani sestričky nie sú nadšené z toho že musia niečo také dávať každej jednej podpisovať,ale príkazy sú príkazy...treba sa obrátiť na riaditeľstvo, či by to nemohli zrušiť a keď tam už budeš, môžeš hneď vybaviť aj epidurál zadarmo 😀 , keďže spinál v Martine je zriedkavý a už keď sa použije, tak zadarmo.