icon

Máte skúsenosti s Mudr. Grochalom z Martina?

dilema
20. júl 2010

Femicare Martin - centrum prenatálnej ultrasonografickej diagnostiky. Nasla som na internete toto pracovisko, a tak by ma zaujímalo, či máte skúsenosti s Mudr. Grochalom a ak ano tak ake? Kazdy odporuca na prenatálnu diagnostiku Bratislavu alebo Kosice, ja mam predsa len Martin najblizsie a tak by som chcela vediet, ci by to stalo zato riesit v Martine alebo pre istotu pocestovat. Dakujem za kazde info....

vydrnik
3. okt 2016

@queenystars ja som mala doporucenie od gyn,platila som 50€

kniha24
3. okt 2016

Ja som mala doporucenie od gyndy,neplatila som nic,ale asi kvoli tomu,ze oni sa ako doktori dobre poznaju.

vlocka135
5. okt 2016

Pokiaľ viem, u Grochala platíš na priamu platbu bez ohľadu na to, či máš alebo nemáš výmenný lístok. On je súkromník bez zmlúv s poisťovňami - ak sa nemýlim. Dokonca niečo sa mi marí, že to má aj na stránke.

willino1
5. okt 2016

Grochal jeden z najlepších v SR... diagnostiku robí veľmi dobre a pokiaľ je všetko v poriadku tak je to pre nastávajúcich rodičov ešte aj úžasný zážitok 🙂 je veľmi milý, všetko vysvetlí a upozorní na všetky riziká a aj nedostatky sono vyšetrenia... špecializuje sa na srdcové chyby ale s prehľadom dá aj všetky ostatné anomálie... (špeciálne transfúzny syndróm u dvojčiat s okamžitým riešením operáciou, ktorá sa robí len v ČR - lekári u nás to riešia v štýle, uvidíme či niektoré prežije...dvojičkovské maminy práve pri tomto podozrení vyšetrí aj cez víkend alebo večer) niektoré maminy vystraší, pretože naozaj rodičov informuje dopodrobna o každej aj minimálnej odchýlke a potom posiela na odber plodovej vody ... ja som čakala dvojčatá... bola som aj naviac na vyšetrení, pretože pri jednom jeden krpec mal na srdiečku dierku... rovno mi to povedal (a aj ukázal na sone) s tým, že o mesiac mám prísť znovu, lebo sa často táto dierka na srdiečku len neskôr zrastie... za sono naviac som neplatila ani cent a tak isto viem, že pokiaľ diagnostikuje nejakú závažnú chybu nepýta za vyšetrenie od pacientiek ani euro... (človek rád zaplatí, len aby bolo všetko ok 🙂 ) 2 x mi robil sono vyše hodiny aby oboch poriadne vyšetril, prechádzala som sa, aby zmenili polohu, obracala na vyš. stole 🙂 dokiaľ naozaj nezmeral úplne všetko čo sa dá, nevidel vypráznenie mechúrika, neprezrel vývoj mozgu a funkciu srdiečka .... zmluvu s poisťovňami nemá, pretože 3D ani 4D sono poisťovne nepovažujú za nutné, takže takéto sono nezazmluvňujú... dokonca ani v prípadne doporučenia lekárom ... že stačí 2D 🙂

dagmarusqa
6. nov 2016

Ahojte som v 21tt a môj gynekológ mi odporučil aby som navštívila dr. Grochalu v Martine nakoľko na 4D usg ktoré mi robil nevidel jednu pupočníkovu artériu.Hľadala som po nete ale nejak som veľa o tom nenašla a rada by som sa dozvedela viac ak s tým máte niektorá skúsenosť a aj s vyšetrením u spomínaného pána doktora. Ďakujem vám 🙂

nivea777
6. nov 2016

@dagmarusqa osobna skusenost nie je,ale je to velmi dobry a vychvalovany doktor.. vo svojom obore velky odbornik a jeden z najlepsich na prenatelnu diagnostiku na slovensku

vydrnik
6. nov 2016

@dagmarusqa mam osobnu zkusenost,bola som u neho ako tehuv 20tt,je to odbornik,skvely a moly lekar,vsetko nam vysvetlil babetko zkontroloval za vysetrenie zme platili ,50€-vrelo odporucam

vydrnik
6. nov 2016

@vlocka135 mas pravdu cenik ma na svojej stranke,

uzanka16
28. jan 2017

Chcem sa opytat vedel Grochal zistit pohlavie babatka uz aj v 13.tt? Ci sa trafil s pohlavym aj v takomto skorsom stadiu.

kniha24
28. jan 2017

@uzanka16 u nas ano,trafil sa 🙂

magdusienka
28. jan 2017

Aj u nas sa trafil.

jajka1984
28. jan 2017

@uzanka16 aj u nás sa trafil 😉

spachtosko5
28. jan 2017

Aj u nas 🙂

8ala8
31. jan 2017

Ahojte dievcata, som uz v 35 tyzdni tehotenstva a chcela som sa objednat u pana Grochala zial najblizsie ma volno v marci. To je pre mna neskoro. Ak by ste vedeli o niekom kto ma termin vo februari a nevadilo by ho posunut trochu alebo z nejakych dovodov by nemohol vo februari dajte mi prosim vedit. Moc budem vdacna.

uzanka16
31. jan 2017

@8ala8 a preco chces ist uz takto neskoro tam? Ved to uz skoro babo na svete,to uz sa ani neoplati usetris aspon peniazky

8ala8
31. jan 2017

@uzanka16
Tiez som si myslela ale kamaratka mi odporucala ist. Tri jej zname tam boli takto neskor a jednu hned poslal do nemocnice a urobili sekciu, ze začínala mat niečo s plodovou vodou. Druha známa z jej okolia bola tiez posledné sono u neho a zistil, ze síce sa tvári pupocnik, ze vyzivuje dieťa, ale nedostatočne, takze si to telíčko pre výživu všetkých orgánov bralo výživu z mozgu, musela ist tiez na urgentnú sekciu. A u tretej mal maly zle omotanu pupocnikovu snuru co si jej dr nevsimol. V poslednom case sa citim divne mala som hrozne bolesti v bruchu ale moj dr. mi nic nepovie iba ze to asi z toho ako mi maly tlaci na organy. Dufam ze ma pravdu.

uzanka16
31. jan 2017

@8ala8 aha tak sa bojis,chapem

barborka93
1. feb 2017

@8ala8 ja ti posuniem moj termin u grochala 22.2

8ala8
2. feb 2017

@barborka93
To naozaj? A ty ho nepotrebujes? Ani nevies ako ti budem vdacna. To by som stihla. 8.3.mam termin 🙂 ako sa dohodneme? Zavolame si? Prezvon na 0907154643. Zavolam ti 🙂

nivea777
2. feb 2017

@8ala8
@barborka93 mali by ste si to ale dohodnúť aj priamo s grochalom..Už to tu bolo riešené že by sa vymieňať nemalo a už duplom bez oznámenia,keďže on robí rozličné sona,ktoré si vyžadujú rozlicny čas a dajú sa robiť len v určitých týždňoch

8ala8
2. feb 2017

@nivea777
To je jasne ze by sa mu zavolalo ci je to mozne a ci dva tyzdne pred porodom to nie je neskoro. To uz kludne mozem rodit.... mozno ze to nakoniec odmietne.

barborka93
2. feb 2017

@8ala8 idem prezvonit ☺

nikaa86
10. feb 2017

Ahojte od ktoreho mesiaca mozem ist na sono hned na to prve
dakujem

nivea777
10. feb 2017

@nikaa86 robi sa v 11+0 az 13+6

babika133
1. mar 2017

Pan doktor je velmi prijemny a ludsky. Pre nas sice nemal dobre spravy ale aspon sme sa skor dozvedeli o vrodenej chybe babatka a mali moznost volby. Nezobral ani euro. A snad aj nam raz povie len tie najlepsie spravy.

saidyes
4. apr 2017

Ahojte, minuly tyzden sme boli na morfolig. utz u p. Grochala v Martine a potvrdil nam zdrave dievcatko. Bola som v strese a podpisala som 2x suhlas s utz, no ani som si ho nepricitala. Prosim dievcata, vy, ktore ste boli u p. Grochalu viete, aky to bol suhlas? Mali ste aj vy ze pocit bolaveho+tepleho podbruska po utz, ked vam ho robil na viackrat, kedze sa nase dievcatko schovavalo (3x15 min) ? Bojim sa, aby mu neuskodil. Dakujem pekne za odpoved

queenystars
4. apr 2017

nebojte sa zbytocne stress a prevolate komplikacie

willino1
5. apr 2017

@saidyes nestresovať... bola som u neho na sone s dvojičkami... a keďže sa jeden stále schovával tak sme u neho boli dve hodiny... behala som po schodoch, chodbe, štuchal mi do brucha že sa mi to obrovské dvojičkovské brucho kývalo zo strany na stranu ako loď na mori, prehadzovala som sa na lehátku, ak sa tomu dá hovoriť prehadzovanie .... a na sone som bola na záver každý týždeň (pre možnosť transfúzneho syndrómu dvojčiat)... nikto v okolí nemal toľkokrát robené sono počas tehotenstva (cca 30x) a krpci sú zdraví ako repa 🙂 takže kľud a nohy v teple 🙂

saidyes
5. apr 2017

@willino1 prosim vas mali ste niekedy po utz pocit horuceho podbruska do druheho dna? podla mna by to mohlo byt aj z toho ako tlacil na podbrusko a natiahli sa mi tam svali, kedze som dost chuda.

willino1
6. apr 2017

@saidyes noooo ja nie som na porovnanie moc vhodná🙂 mňa už tie posledné mesiace ťahalo všetko, bolelo všetko, pocit tepla som mala všade a schody ma išli zabiť 🙂 je možné, že tým pohybom a tlačením na brucho sa svaly prekrvili a preto ten pocit tepla... niečo ako po masáži...