icon

Máte skúsenosti s Mudr. Grochalom z Martina?

dilema
20. júl 2010

Femicare Martin - centrum prenatálnej ultrasonografickej diagnostiky. Nasla som na internete toto pracovisko, a tak by ma zaujímalo, či máte skúsenosti s Mudr. Grochalom a ak ano tak ake? Kazdy odporuca na prenatálnu diagnostiku Bratislavu alebo Kosice, ja mam predsa len Martin najblizsie a tak by som chcela vediet, ci by to stalo zato riesit v Martine alebo pre istotu pocestovat. Dakujem za kazde info....

tajap
15. jún 2016

@veronika498 no jasne ja som tiež chcela ráno ale pre mna dosť neskoromsa zdalo 🙂 tal som zobrala aj sobotu a lepsie

moneszka226
16. jún 2016

Ahojte
Som v 14 týždni, dnes my prišli zle výsledky z triple testov, riziko na DS 1:250, dala som si spravit aj trisomy testy, čakám na výsledky ale chcela by sonda uistiť u pána dr.grochalu
Možem uz ist aj neskôr 16-17 týžden alebo uz aj teraz by to bolo neskoro

xjanulkaax
16. jún 2016

@moneszka226 skus mu zavolat.. viem ze pri zlych tripple testoch zobral kamosku urgentne do dakeho tyzdna

erinne
17. jún 2016

@moneszka226
@xjanulkaax to zalezi na tyzdni, v ktorom zena je. Tieto sona morfologicke sa robia idealne v 20tt, je to preto ze dovtedy by urcite struktury mali byt u babatka vytvorene a niektore by tam zas byt nemali, standardne teda objednava na 20tt aj pri zlych vysledkoch trisomy. Zavolat si mozes uz teraz, objednavacie doby ma tak mesiac. Ked zavolas neskor, vezme ta aj tak, ale bude ta musiet niekde "zmestit", cize najskor nejaky den velmi skoro rano. Urcite je lepsie prenho aj pre teba zavolat si skor. On to vacsinou nedviha, ked robi sona ma zaznamnik, ale este v ten den ti bude sam volat naspat. A ako odbornika ho mozem len odporucat, ked on povie podla sona, ze je babo zdrave, tak bude. Drzim palce.

moneszka226
17. jún 2016

@erinne
Budem potrebovať si vypýtať aj kartotékové od svojho lekára ? Alebo nemusím brat žiadne výsledky k nemu?

vydrnik
17. jún 2016

@moneszka226 ja som bola u Mudr.Grochala ked som bola v 20tt,moje vysledky 1:270,maly je zdravy,nieje postihnuty,brala som len zo sebou vysledky od gyn.z krvnych vysledkou,ked som bola u Grochala este zme nemali vysledky z amnio

moneszka226
17. jún 2016

@vydrnik
A ake výsledky vam prišli potom z amnia?
Nerobili mne príliš skoro testy na syndromy?

erinne
17. jún 2016

@moneszka226 nepotrebujes nic k nemu, len tie vysledky zo skriningu od gyn, co ti vysli zle. Robia sa tie testy okolo 12tt vsetkym.

vydrnik
17. jún 2016

@moneszka226 z amnio vsetko v poriadku a od 16 tt zme vedeli,ze to bude chlapec,

zuzib1
20. jún 2016

Dievcata, bola som pri Grochalovi v 20. tt, chceli by sme ist aj teraz v 30 tt., neviete mi povedat, na čo sa zameriava v tomto týzdni, čo sleduje????

andelok
20. jún 2016

@moneszka226 ja som mala riziko 1:240, maly je zdravy. Doktor je super, zobral ma v 20tt, skor povedal, ze to nema zmysel. Ked si si dala robit trisony testy,je podla mna sono zbytocne. Babo bude zdrave, tie triple testy su katastrofa. Mne povedal ze uz moj vysledok je hranicny

erinne
22. jún 2016
erinne
22. jún 2016

@zuzib1 @zuzib1 ach prepac, mobil.. 😀
No, v 30tt sa na sone hodnoti hlavne to, ci ma babatko dostatocnu vyzivu a tym padom aj dobre rastie. Meraju sa rozmery hlavicky, dlzka stehennej kosti, obvod bruska, ako aj celkova dlzka babatka a odhaduje sa jeho hmotnost. Dalej faktory, ktore ovplyvnia porod-poloha babatka (aj ked ta sa este bude menit) a placenty, napr.pri vcestnej placente sa planuje sekcia. Meria sa mnozstvo plod.vody a tiez prietoky cievami pupocnika, tj ci placenta dostatocne zasobuje babatko.
No a potom take tie veci, co pri kazdom sone, ako akcia srdiecka, Mudr.Grochal (odhadujem) pozrie aspon orientacne aj najdolezitejsie organy babatka ako mozog, srdce, oblicky, aj ked tymto sa podrobne venuje prave v tom 20tt.
Idem ku nemu v piatok, tak potom mozem pripadne doplnit🙂

zuzib1
27. jún 2016

@erinne
Erinne, dakujem ti velmi pekne a ako si v piatok dopadla u Grochala?? My k nemu ideme o 3 týzdne, tak sa velmi teším, v tom 20. tt to bol pre nás velký zážitok a hlavne nám potvrdil, že je vsetko v poriadku. Inak aj ja mam termín v septembri, ale az okolo 20. septembra, teraz som v 28 tt

erinne
27. jún 2016

@zuzib1 ahoj, no kontroloval vsetko to, co som ti pisala, navyse asi nic. Bola som prekvapena, ako rychlo to bolo, cele max.10min. Ale bolo to asi aj tym, ze som tam bola sama, takze nikomu dalsiemu nic neukazoval, a nemala som ani cd ani usb, takze to tiez nezdrzovalo. Vsetko vraj ok, babatko uz je aj spravne otocene, len mam lahko znizene mnozstvo plod.vody. Vraj (kedze babo rastie dobre a oblicky tiez vyzeraju dobre) je to skor z toho ze malo pijem (co je pravda). Takze teraz tyzden sa snazim viac na to mysliet, v piatok mi to ma na poradni skontrolovat obvodna gyn. Dufam ze to bude ok.
Prave kvoli tomu ze je menej vody sa ani 3D fotka nedala urobit, tak ani tu nemam. Hlavne nech je mimi ok, fotky si urobim aj potom 🙂

tajap
27. jún 2016

takže baby v sobotu sme boli super zážitok , máme foto síce len taku ,nechcel sa ukázať 🙂 ale nevadí , hlavne že máme vsetko v poriadku zdravý sme a ideme mať chlapčeka 🙂

queenystars
29. jún 2016

@chorale1 to je nie jeho chyba ... to sa stane vsade chyb nic nie je 100 percent... a pan boh na zaver rozhodni ako skonci priebeh...tak ho podakuje

lerea
30. jún 2016

Počuli ste o niekom komu by chybne určil pohlavie bábätka? Ako doktora ho určite odporúčam!

moneszka226
11. júl 2016

Ahojte
Nevedeli by ste my poradiť? Neviete ci v dunajskej strede okrem dr. Feldmera robí aj iny lekár morgologicky ultrazvuk?
Alebo v Nitre
A môže sa ist aj po 20 týždni. Napr. 23 týžden??
Ďakujem

vlocka135
12. júl 2016

Ahojte dievčatá. Ja som priamo z Martina a môžem MUDr. Grochala len odporúčať. O dva dni idem na sono v 30 tt a absolvovala som u neho aj soná pri prvom tehotenstve. Naozaj si dá záležať, aby premeral všetko čo treba, popri tom má veľmi ľudský prístup a veľkú trpezlivosť, keď sa bábätku nechce otáčať. Ak je treba, počká si aj hodinku. 🙂

lindt
22. aug 2016

Cerstva skusenost s MUDr.Grochalom. Vzal ma napriek nabitemu programu, som v 34tt a na prietokoch malemu objavili dilataciu oblickovej panvicky. Chceli sme mat istotu, ze to nie je velmi vazne, tak sme k nemu sli. Uzasny clovek,lekar,sono robil 40 min!Vysvetlil snad vsetko,poukazoval,pozartoval 😊.Klobuk dole. Na 100% odporucam!!!

vydrnik
22. aug 2016

@vlocka135 mam taku zkusenost musela som 3x na chodku sa poprechadzat po schodoch aby sa maly otocil medzi tum vysetril 3 pacientky naozaj skvely lekar

queenystars
22. aug 2016

a ja som bola 15.08 a bola som v 20+4 dni ... a velmi prijemny zazitok hlavny ked babetko ukaxuje ze je zdravy ...

vlocka135
22. aug 2016

@vydrnik, ono sa to stane, že bábo sa nechce ukázať. Ale tak tomu malému nikto nerozkáže... 🙂 A aj doktor je len človek a musí počkať. A nešlo náhodou o chlapčeka? My sme pri synovi tiež chodili na záchod, po schodoch, aj von sme sa šli prejsť, kým sme sa dostali do "správnej" polohy. Nepamätám si to už úplne, ale myslím, že takú hoďku a pol sme tam veru strávili. Zato pri dcére sme boli hotoví za 15 minút - až sa mi to zdalo akési prikrátke.

vydrnik
22. aug 2016

@vlocka135 maly sa stale otacal chrbatikom,az natretie sa otocil,ukazal co ma medzi nozkama a, sa lekar usmial,pre muza to bol za,itoktakto videl babo na usg poprvykrat v zivote,az plakal

e.vacka
10. sep 2016

Ahojte, koľko ste platili za 4 D?? Ideme v utorok a celkom sa neviem zorientovať v cenniku.

hotelka
10. sep 2016

Ja pana doktora mozem len odporucit!!!!!!bola som u neho sice pred 2,5 rokom 🙂 ale velmi mily doktor...!sli sme k nemu lebo malej vysli testy na downa, velmi mily vsetko poukazoval vysvetlil a dokonca aj vyvratil chorobu takze sme sli domov s velkouulavou 🙂 a niektore zeny dokonca posiela behat po schodoch ked babo spi :D

spachtosko5
10. sep 2016

áno, uplne odporúčam. Odborník ako málokto . 😉

lenkamatus
3. okt 2016

Baby chcem sa opytat tie co ste mali ku grochaloovi vymenny listok ci ste platiti tiez normalne 50e????dakujem

queenystars
3. okt 2016

zalezi co ide vysetrit..som nemala vumenny listok