icon

Môže mamička rozhodnúť o pôrode pri KP?

knikoleta
23. júl 2021

Dobrý deň, ma mamička právo rozhodnúť sa o pôrode, keď je dieťa (chlapec) celý čas v polohe KP??
V nemocnici chcú prirodzene, ale ja sa bojím o komplikácie. Preferovala by som cisársky rez.

bosorka2302
23. júl 2021

Ja som rodila kp prirodzene chlapca ale v 8 mes predcasne a rozhodli lekari lebo to bolo veeeeelmi rychle za30 min od prichodu do nemocnice

drahomirrra
23. júl 2021

@knikoleta Nie. Nakolko sa jedna o poskytnutie zdravotnej star, rozhoduje vylucne lekar.

83lenka83
23. júl 2021

@knikoleta zmeň porodnicu. Lekar rozhoduje ale rodič znáša prípadne zlé rozhodnutia kompetentných:-/

es2021
23. júl 2021

@knikoleta podľa mňa ťa nemôžu donútiť, rozprávala som sa s lekárkou keď nám to tiež hrozilo a úplne chápala rozhodnutie pre cisársky.. dokonca vravela že nie každý lekár si na to trúfne. Asi je dobre si to prekonzultovať v nemocnici, prípadne nájsť inú,kde ti to umožnia.

merry9
23. júl 2021

@knikoleta ja by som neriskovala. ak by si lekar na to netrufol, urcite nie. ak najdete lekara ktpry ma s tym skusenosti, tak aj prirodzene

fazulkaaa
23. júl 2021

@knikoleta ahoj, kamoška čakala dievča tiež KP a išla do poradne a tiež chceli aby rodila normálne, tak išla do inej nemocnice (kramare) a tam bez problémov sekcia. Vyskúšaj zmeniť pôrodnicu.

alana1
23. júl 2021

moj maly bol otoceny KP a gynekologicka mi dala indikaciu na sekciu...ale kedze som si chcela uzit prirodzeny porod na ktory som sa cele tehotenstvo tesila, tak som nasla cviky ktore pomohli otocit babatko tak, ako ma byt...ale keby sa vtedy neotocil, tiez by som neriskovala prirodzeny porod.

jankapepe
23. júl 2021

@knikoleta ja som na výber mala, lekár vysvetlil riziká pri oboch pôrodoch, vybrala som si jednoducho ten ktorého rizika boli pre mňa znesiteľnejšie 🙂

mmbudiakova
26. júl 2021

Nič by som neriskovala ani pri naliehani hlavičkou, ani pri KP. Len bohužiaľ rozhodnutie robí lekár.

barborennka
18. aug 2021

@alana1 ahoj, môžem sa spýtať aké cviky ti pomohli k otočeniu dole hlavičkou? Ďakujem 🙂