Zdvojená maternica, poloha bábätka koncom panvovým a pôrod

mellissa9
4. feb 2014

Mám zdvojenú maternicu, som v 36-týždni tehotenstva, čakám chlapčeka, ktorý je otočený koncom panvovým. Kvôli nedostatku miesta v polovičke maternice je len veľmi malá šanca, že sa ešte otočí. Už 2 mesiace polohu vôbec nezmenil. 🙂 Doktori chcú, aby som rodila prirodzene a cisársky spravia len pri komplikáciách. Mali ste niektorá podobný prípad ako ja? Ako ste rodili? Cisárskym alebo prirodzene? Ako pôrod prebiehal?

alex1983
4. feb 2014

Ahoj. Moja mala bola tiez KP a hned som mala naplanovany CR. O klasickom porode gynekolog ani neuvazoval. Neviem si to ani predstavit, ved by ma isto riadne dotrhala mala...

ichbinich
4. feb 2014

Deti koncom panvovym sa dnes vacsinou rodia cisarskym. Vacsina lekarov nic neriskuje a odporuca hned cisarsky.
Moj syn bol tiez kp a narodil sa cisarskym. Hovori sa, ze chlapcov , co su kp, radsej cisarskym (ale ak mam byt uprimna, neviem presny dovod).
Ale je aj tu na fore dost zien, co odrodili aj deti kp prirodzene a bez velkych komplikacii.
Takze neviem, podla mna je to na tebe. Ak lekari doteraz nevidia dovod na prirodzeny dovod, ty sa nan citis a vies, ze budes mat dobru podporu lekarov a asistentiek v nemocnici a mozes sa spolahnut, ze dobre rozhodnu, tak to mozes skusit.
kp= cisarsky neplati na 100% ako neplati, ze raz cisarksy=vzdy cisarsky. Dceru som porodila normalne, ale ona aj bola otocena spravne.

dobromila
4. feb 2014

@mellissa9 tretieho synceka som rodila KP, nikto mi nespominal kvoli tomu cisarsky. Kontrakcie boli znesitelnejsie, vraj kvoli tomu, ze zadocek je makky na rozdiel od hlavicky...Tretia doba porodna rychla, ale v jednom momente zacali malemu klesat ozvy, tak doktor kazal chystat akutny cisarak, ale do minuty sa to zmenilo a maly bol vonku. Davali mi oxytocin a nastrihli ma - co by som pri normalnom porode odmietla.

adamnela
4. feb 2014

Ja som mala dcerku KP a tiez som mala naplanovany cisarsky, tak neviem. Ale zevraj pri chlapcoch sa duplom odporuca cisarsky kvoli vajickam.

83lenka83
4. feb 2014

Rodiť chlapčeka KP je čistý risk, ja som nepočula že by sa takto v dnešnej dobe rodilo a ak ano tak vymeniť lekára, pôrod je najdôležitejšou vecou v živote ženy a nechať to na náhodu a potom si to vyčítať celý život ak by došlo ku komplikáciám je hlúposť. Držím palce.

ynett
4. feb 2014

súhlasím s 83lenka83 chlapček s polohou KP by mal ísť cisárskym, väčšina doktorov neriskuje prirodzený pôrod. môže prísť k poškodeniu semeníkov babatka. dievčatká KP sa rodia aj prirodzene.

mellissa9
autor
4. feb 2014

Ďakujem, ja sa chystám rodiť v trenčanskej pôrodnici a tam takto rodia bežne, aj chlapčekov. Pýtala som sa môjho gynekológa, že ako je to s chlapcami kvoli tým semeníkom a len sa pousmial, že nemám veriť všetkému, čo sa dočítam. Že sa tak rodia v pohode aj chlapci. Aspoň v Trenčíne určite. Ja by som však najradšej išla na cisársky hneď, hlavne kvôli menšiemu riziku pre bábätko, snáď sa mi ho podarí vybaviť. 🙂

lucia20
4. feb 2014

@mellissa9 no ja ti teda neviem. pred mesiacom mi tam rodila kamaratka. cakala chlapca KP. velmi nechcela cisarsky a aj v trencine jej neodporucili normalny porod. resp. ani o tom neuvazovali a taku moznost jej nedali. mala hned sekciu.

kalea
4. feb 2014

Ja by som sa v tomto prípade (chlapček panvovým koncom) prikláňala tiež ku sekcii, bála by som sa v tejto situácii rodiť dieťatko prirodzene.

adamnela
4. feb 2014

ja som sa bala takto rodit aj dievcatko. Ale lekari o tom ani neuvazovali a mala som naplanovany cisarsky.

jaroslava5
5. feb 2014

@mellissa9
Ahoj.
Aj ja som 36. Malá je otočená, ale v pondelok mám predoperačné.
Prvé som tiež mala sekciou. Kde sa chystáš rodiť?

mellissa9
autor
5. feb 2014

@lucia20 to vážne? tak uvidím ako ešte pochodím ja. Možno mal viac ako 3,5 kg jej maly, lebo vtedy sa už robia sekcie, ked je bábo väčšie... Určite by som chcela radšej sekciu, aj ked viem že ani to nie je výhra 😀 Ale menšie riziko pre bábo 🙂

mellissa9
autor
5. feb 2014

@jaroslava5 ahoj 🙂 Tiež máš bábo otočené KP? Ja čakám prvé a chystám sa rodiť v trenčíne. Tiež mi spravia predoperačné, že pre istotu, no nejak stále chcú v prvom rade skúsiť prirodzený pôrod, ak to pôjde...no ja neviem...Mám z toho dosť zmiešané pocity..

babulina
5. feb 2014

syn bol tiez dlho KP, kamoska je porodnicka tak som sondovala u nej ze s cim ratat, a rovno mi povedala ze keby som rodila u nej tak ma necha rodit prirodzene ze KP nevidi ako dovod pre sekciu a nezavazi, ze to bude chlapec, nas sa nakoniec tesne pred porodom otocil,drzim paste nech to dobre dopadne

lucia20
5. feb 2014

@mellissa9 nemal viac ako 3,5kg. mal nieco okolo troch kil. ale bol to chlapec a KP

bibina32
5. feb 2014

Môj syn bol tiež otočený zadočkom a u mňa čakali, kým som nezačala normálne rodiť,lebo prvý pôrod som mala klasicky, ale nešlo to . Kontrakcie som mala, ale vôbec som sa neotvárala tak po 8h rozhodli, že idem cisárskym. Ale, že pri prvorodičkách by mali dať cisársky. Aspoň v Žiline to hovorili.

jaroslava5
6. feb 2014

@mellissa9
Ahoj.
Skús sa dohodnúť, nech Vás netrápia. Väčšinou to aj tak skončí sekciou, akurát budeš ubolená aj aj.
Ja som po sekcii mala síce problém vstať a sadnúť alebo ľahnúť, ale sedieť a ležať som mohla už v pohode a každou hodinou mi bolo lepšie. Nedaj sa a skús. Držím palce. 🙂

mellissa9
autor
11. feb 2014

Tak dnes som bola na konzultácii ohľadom pôrodu v tn nemocnici. Silou mocou ma presviedčali na prirodzený pôrod, už som si pripadala ako blbec, keď som im dookola vysvetľovala, že ja proste so zdvojenou maternicou a chlapčeka koncom panvovým rodiť prirodzene nebudem :D Nakoniec som si však vydupala sekciu a dali mi už aj termin kedy mam prisť na cisarsky. Síce mi ako dôvod cisárskeho napísali diagnózu, že Panický strach z prirodzeného pôrodu :D Čo nie je pravda, ja nemám strach z pôrodu, keby bol malý hlavičkou, no ale nevadí, hlavne že som si vydupala cisársky a nevystavím svoje bábätko riziku pôrodu koncom panvovým :D Nech už ako dôvod na CR píšu čo chcú :D

katka0123
5. apr 2022

@ichbinich dôvod u chlapcov je vraj koli semenikom. Aby sa nepoškodili pri pôrode.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre