icon

Môzem hneď ako odrodím opustiť pôrodnicu?

ferox
23. feb 2018

vie mi niekto poradiť, aký je postup pri tzv. ambulantnom pôrode? aké vyšetrenia pre dieťa by som si musela dorobiť, ak by som odchádzala cca 24 hod po pôrode?

Strana
z9
lenkafirka1
17. júl 2018

@bosorkamt prelomili hlavne preto, že tam majú veľký naval, skôr tam ide o peniaze ako o nejakú snahu vyhovieť rodickam 😕 ale súhlasím, tiež by som šla domov čo najskôr. Paradoxné pri prvom som sa hrozne tešila domov, nevedela som tam vydrzat, ale pri druhej som si užívala ten kľud a vôbec mi to nevadilo, venovala som sa výhradne jej, mala som to ako welnes

myjusiatko
17. júl 2018

@majusqa77 pretoze dieta ma na vysetrenia narok a nic ich neopravnuje mu ich neurobit.

baccio
17. júl 2018

Žienky prečo sa tak strašne ponáhľate z tej nemocnice domov?Ja chápem že to nieje žiaden komfort ani že pôrod nieje choroba...ale odpočinúť si po pôrode..vedieť že o bábo je dobré postarane..že mu už v nemocnici urobia všetky základné vysetrenia..nieje to plus?Veď v každej vám už bábo dajú k vám ak chcete ak sa na to cítite.Co by dali naše staré mamičky zato ak by bolo o ne a ich deti takto postarané.

abbey1
17. júl 2018

@baccio Skúste pochopiť, že existujú i ženy, ktoré sa mnoho lepšie cítia doma, kde majú všetok svoj komfort, rodinu, kde je lepšie im i dieťatku. Ja chápem, že niektoré ženy sa cítia s ohľadom na novorodenca v nemocnici, ale necíti to tak každý. A verte, že ani moja mama a sestry v hlbokom komunizme neboli nadšené, že museli v nemocnici trčať toľko dní.
Zo zdravotného hľadiska nie je absolútne žiadny dôvod držať ženu a dieťa v nemocnici.

myjusiatko
17. júl 2018

@baccio pretoze mi je lepsie doma, kde mam domacu stravu, postara sa o mna muz a mozem si v klude, vo svojej posteli uzivat s miminkom, kde mi nikto nechodi, nemam spolubyvajucu. S miminkom sa zoznami aj muz a dcerka v prvych dnoch, budeme sa zzivat. 🙂 Sprchovat sa vo svojej cistej kupelni vo svojej sprche kedylen chcem.
Vysetrenia nutne po porode mi urobi v klude domova porodna asistentka (odber z paty) a ostatne (sluch, oci, klbiky) pockaju aj mesiac a obeham si ich sama ked sa nam to bude hodit.

agathachristie
17. júl 2018

@baccio napr aj z dôvodu vysokého rizika nozokomialnych infekcií ak už musí byť medicínsky dôvod.

jenny257
17. júl 2018

@baccio lebo pri prvom som tam cely pobyt prerevala a odvtedy neznasam nemocnice. Pri druhom som to nechcela uz zazit. Odber z paaty ani nemusi robit PA - ak je ochotna urobi ti to pediatricka a ak nie tak napisem do BB a poslu ochotne to co k tomu treba a odoberie sa krv a posle naaspat do BB.

dai
4. aug 2018

@myjusiatko neidem sa s tebou hadat - viem ze si velky fanda zazitkoveho rodenia a vsetkeho okolo toho... v kazdom pripade som rodila pred pol rokom - na izbe som bola sama, sprchovala som sa kedy som chcela v cistuckej kupelke, dieta som mala so sebou v posteli a cela moja Rodina za mnou chodila kedy chcela... a teda uz vidim ako sa o zenu stara muz ak maju viac deti😉 ale ok.. chapem ze niektore zeny sa ponahlaju domov - ale teda co ja som sa stretla v nemocnici s viacrodickami tak si to vsetky uzivali ze maju cas cisto len s babatkom bez toho aby sa museli starat o dalsie deti, doma pripravovat jedlo etc. ...

myjusiatko
4. aug 2018

@dai ano, je super, ze si mozeme vybrat, co kazdej vyhovuje.

maciatkolulu
4. aug 2018

@dai jeeeeej,to snáď nie😀gratulujem k babu,akože ziram😀a už ma aj polroka.... Nejako to ubehlo.

dai
4. aug 2018

@maciatkolulu dakujem moc!🙂 ano, uz mam doma velkaca, miminko je uz fuc😉

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
nela6
4. aug 2018

@lenkakravcova ved take dieta sa ledva pohne, aj to neposunie, sprcha nie je problem 🙂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
zuzik1822
1. feb 2025

@zuzka0605 prečo?

Strana
z9